Μέθοδοι για την κατασκευή θερμοκηπίων από μεταλλικά προφίλ

Το πλεονέκτημα της καλλιέργειας λαχανικών και καλλιεργειών σε θερμοκήπια δεν είναι μόνο η προστασία τους από τον παγετό, τις κακές κλιματολογικές συνθήκες, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά και η εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών υγρασίας και θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου. Όλα αυτά συμβάλλουν στην κανονική ανάπτυξη και ανάπτυξη των φυτών. Κάθε λάτρης της εργασίας σε ένα προσωπικό οικόπεδο ή ένας αγρότης που έχει την επιθυμία και την ικανότητα θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα θερμοκήπιο με τα χέρια του. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών θα είναι μια μεγάλη και υγιής συγκομιδή που θα αποδώσει όλη την προσπάθεια και τα χρήματα που δαπανήθηκαν..

Ιδιαιτερότητες

Ένα θερμοκήπιο μεταλλικού προφίλ που κατασκευάζεται από μόνο του είναι ένας ανθεκτικός, οικονομικός, αξιόπιστος και απαιτητικός τύπος κατασκευής, σκοπός του οποίου είναι η καλλιέργεια διαφόρων καλλιεργειών σε θερμοκήπια. Εάν φροντίζετε σωστά αυτήν τη δομή, τότε μπορεί να χρησιμεύσει για πολλά χρόνια, ενώ δεν απαιτεί μεγάλες επενδύσεις..

Για τη μακρά και ασφαλή λειτουργία του θερμοκηπίου, καθώς και για την αποφυγή της καταστροφής του υπό φορτίο, η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής πρέπει να πραγματοποιηθεί σωστά.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την αυτοσχέδια κατασκευή ενός θερμοκηπίου από μεταλλικό προφίλ.

 1. Η μελλοντική εδαφική θέση του θερμοκηπίου. Το φορτίο χιονιού είναι μια πτυχή που παίζει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή, από αυτό θα εξαρτηθούν τα χαρακτηριστικά του πλαισίου.
 2. Το είδος των καλλιεργειών που θα καλλιεργηθούν. Αυτές οι πληροφορίες θα αποτελέσουν τη βάση για τον υπολογισμό των διαστάσεων της δομής του θερμοκηπίου..
 3. Κινητικότητα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του αγρότη, το θερμοκήπιο μπορεί να είναι ακίνητο ή να συναρμολογηθεί εάν είναι απαραίτητο. Με μια στατική έκδοση, αξίζει να εξεταστεί η ανάγκη για εξαερισμό, θέρμανση, πότισμα και φωτισμό..
 4. Υλικές ευκαιρίες. Με βάση τον προϋπολογισμό που διατίθεται για την κατασκευή της δομής, θα επιλεγούν υλικά για τις επικαλύψεις και το πλαίσιο.
 5. Ιδιοκτησία και ικανότητες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα θερμοκήπιο κατασκευασμένο από μεταλλικά προφίλ έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά.. Ένα αυτοσυναρμολογημένο σχέδιο έχει πολλά πλεονεκτήματα.

 1. Επιλογή. Ο κηπουρός, ο οποίος αποφάσισε να κατασκευάσει ένα θερμοκήπιο μόνος του, μπορεί να επιλέξει το σχήμα, το μέγεθος, το υλικό για την κατασκευή του πλαισίου και των επιστρώσεων.
 2. Κερδοφορία. Ένα μεταλλικό προφίλ έχει χαμηλό κόστος και θα απαιτηθεί μικρή χρηματοδότηση για την επένδυση χρησιμοποιώντας πολυανθρακικό ή φιλμ. Επιπλέον, ο τεχνίτης του σπιτιού δεν θα χρειαστεί να πληρώσει υπερβολικά για εργασία και επισημάνσεις από προμηθευτές. Ένα θερμοκήπιο που θα φτιάξετε μόνοι σας θα κοστίσει σχεδόν δύο φορές φθηνότερα από ένα τελικό που αγοράσατε.
 3. Μεγάλη διάρκεια ζωής. Το γαλβανισμένο προφίλ είναι μια ανθεκτική μεταλλική βάση για ένα θερμοκήπιο, το οποίο δεν φοβάται τη διάβρωση. Αυτός ο σχεδιασμός δεν υγραίνεται, δεν φοβάται τη συνεχή υγρασία, τη σκουριά. Η σωστή κατασκευή και η σωστή φροντίδα είναι οι παράγοντες που θα βοηθήσουν το θερμοκήπιο να εξυπηρετήσει τον ιδιοκτήτη του για πολλά χρόνια..
 4. Κινητικότητα. Τα θερμοκήπια που έχουν πλαίσιο από μεταλλικά προφίλ ζυγίζουν πολύ λίγο, το βάρος τους αυξάνεται ελαφρώς όταν καλύπτεται με μεμβράνη ή πολυανθρακικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δυνατή η μετακίνηση τέτοιων δομών ακόμη και χωρίς να τις αποσυναρμολογήσετε σε ξεχωριστά μέρη. Αυτά τα θερμοκήπια μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν και να συναρμολογηθούν ξανά. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια..
 5. Ευκολία κατασκευής. Για να φτιάξετε μόνοι σας ένα θερμοκήπιο, δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες. Η ικανότητα χρήσης κοινών εργαλείων θα είναι επαρκής. Και για άτομα που έχουν εμπειρία στην κατασκευή, θα είναι ακόμη πιο εύκολο.

Ένα θερμοκήπιο από μεταλλικό προφίλ, εκτός από τα πλεονεκτήματα, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, λόγω της επίδρασης της μάζας του χιονιού, το πλαίσιο και οι συνδετήρες του θερμοκηπίου μπορεί απλά να μην μπορούν να αντέξουν, πράγμα που θα συνεπάγεται αναδίπλωση ή καταστροφή της δομής. Για να μην προκύψει αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το πλαίσιο. Αυτό γίνεται μειώνοντας την απόσταση μεταξύ των καμάρων, εισάγοντας πρόσθετα πτερύγια και αντηρίδες, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να στηρίζουν την οροφή.

Παρά το πρόσθετο κόστος για το υλικό, ο χρήστης θα είναι σίγουρος για την αξιοπιστία της δομής και την ασφάλεια των φυτεύσεων.. Επίσης, μην ξεχνάτε τον έγκαιρο καθαρισμό της επιφάνειας του θερμοκηπίου από τις βροχοπτώσεις. Ο δεύτερος τρόπος επίλυσης αυτής της κατάστασης θα είναι ο εξοπλισμός μιας αφαιρούμενης οροφής. Αλλά αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για εκείνα τα θερμοκήπια που χρησιμοποιούνται στην περίοδο του καλοκαιρινού εξοχικού σπιτιού του έτους. όταν τελειώσει, η οροφή μπορεί να αφαιρεθεί. Την άνοιξη, μετά τον καθαρισμό και τη στερέωση της οροφής, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το θερμοκήπιο..

Επιλογή προφίλ

Το μεταλλικό προφίλ, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή δομών θερμοκηπίου, τους παρέχει ακαμψία και σταθερότητα, αξιοπιστία, ανθεκτικότητα και στεγανότητα. Χάρη σε αυτό το υλικό, ο πλοίαρχος μπορεί να δημιουργήσει μια δομή που έχει οποιοδήποτε μήκος, πλάτος και ύψος..

Το γαλβανισμένο προφίλ για γυψοσανίδα έχει τους ακόλουθους τύπους.

 • Τμήμα σε σχήμα U. Είναι πολύ απλό στην εγκατάσταση και συμβάλλει επίσης στην ολοκλήρωση του θερμοκηπίου με επιπλέον εξαρτήματα ισχύος. Χάρη στη χρήση αυτού του προφίλ, οι δομές έχουν υψηλή σταθερότητα και αξιοπιστία, καθώς και την ικανότητα να αντέχουν 150 κιλά φορτίου ανά τετραγωνικό μέτρο..
 • Τμήμα σχήματος V έχει καλή ακαμψία και ταυτόχρονα προσιτή τιμή. Κατά την εγκατάσταση του θερμοκηπίου, θα πρέπει να αποφύγετε τυχόν στρεβλώσεις, ακόμη και μικρές. Το θέμα είναι ότι τέτοια υλικά δεν αντέχουν σε υψηλά φορτία, για παράδειγμα, άφθονο χιόνι το χειμώνα. Το μέγιστο φορτίο θεωρείται ότι είναι 110 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο..
 • Τμήμα σε σχήμα W πρακτικά δεν έχουν μειονεκτήματα, χαρακτηρίζονται από δύναμη και δεν στρίβουν. Αντέχει το φορτίο, το οποίο θα πρέπει να είναι το πολύ 230 κιλά.
 • Τετράγωνο και ορθογώνιο. Η πλευρά του έχει διαστάσεις 20 επί 20, 20 επί 40 και 20 επί 60 χιλιοστά. Εφόσον το τοίχωμα του σωλήνα έχει πάχος 0,01 cm, η υψηλή αντίσταση φορτίου θα είναι σημαντική..

  Ο γαλβανισμένος σωλήνας προφίλ για το θερμοκήπιο μπορεί επίσης να χωριστεί σε δύο τύπους.

  1. Τοξωτό. Βρήκε την εφαρμογή του στη δημιουργία δομών σύνθετου τοξωτού τύπου. Συνήθως χρησιμοποιείται για διακόσμηση οροφής και τοίχων.
  2. Τείχος. Συχνά χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση του πλαισίου των χωρισμάτων μεταξύ των δωματίων. Αυτοί οι σωλήνες έχουν υψηλή ακαμψία.

  Για ταβάνια και τοίχους, χρησιμοποιείται ένα επίπεδο προφίλ CD, φέρει φορτίο, καθώς παίρνει το βάρος ολόκληρου του φορτίου.

  Τα πλαίσια δημιουργούνται από αυτό. Το μήκος του υλικού είναι 30 ή 40 cm, το ύψος είναι 0,6 cm και το πλάτος είναι 0,27 cm. Το προφίλ οδηγού UD έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ένα πλαίσιο της θήκης, στο οποίο είναι τοποθετημένο το προφίλ του προηγούμενου τύπου. Το υλικό έχει πλάτος 0,28 cm και ύψος 0,27 cm, συχνά παράγεται με μήκος τρία ή τέσσερα μέτρα και πάχος τοιχώματος έως 0,06 cm.

  Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μεταλλικό προφίλ πάχους 0,06 cm εάν είναι απαραίτητο να σχηματιστεί σύστημα ψευδοροφής. Και υλικό με πάχος 0,04 cm χρησιμοποιείται συχνά για επένδυση τοίχων..

  Τα προφίλ διαμερισμάτων παρουσιάζονται σε δύο τύπους.

  1. Οδηγοί UW. Αυτό είναι το προφίλ που χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση του προφίλ ρουλεμάν, σχηματίζουν έναν τοίχο στο επίπεδο τοποθέτησης. Αυτό το προφίλ είναι εγκατεστημένο σε δάπεδα, τοίχους, οροφές.
  2. Ανάρτηση CW και προφίλ μεταφορέα, με τη βοήθειά του, σχηματίζεται ένα πλαίσιο.

  Η διαφορά μεταξύ του προφίλ διαμερίσματος και του επίπεδου είναι το σχήμα τομής. Επιπλέον, το προφίλ διαμερίσματος έχει ένα ζεύγος διαμήκων νευρώσεων, λόγω των οποίων ο τοίχος γίνεται πιο σκληρός. Υπάρχει επίσης ένας ειδικός τύπος προφίλ – ζιγκ -ζαγκ, ο σκοπός του οποίου είναι να στερεώσει σταθερά την ταινία.

  Μορφές και σχέδια

  Πριν ο πλοίαρχος πρέπει να ξεκινήσει τα σχέδια και την προετοιμασία για την κατασκευή ενός θερμοκηπίου από μεταλλικό προφίλ, αξίζει να αποφασίσετε ποιο θα είναι το σχήμα και ο σχεδιασμός του.

  Τις περισσότερες φορές, κατασκευάζονται τέτοιες επιλογές για θερμοκήπια..

  1. Αέτωμα. Αυτή η μορφή θεωρείται κλασική, καθώς είναι γνωστή στους ανθρώπους εδώ και πολλές δεκαετίες. Το θερμοκήπιο μοιάζει με ένα απλοποιημένο σπίτι με αέτωμα. Τα πλεονεκτήματα αυτού του πλαισίου περιλαμβάνουν υψηλή ακαμψία, κανένα πρόβλημα με τη συσσώρευση χιονιού στην οροφή, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα εύκαμπτο προφίλ, ολόκληρη η περιοχή του θερμοκηπίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γεωργικούς σκοπούς. Μεταξύ των ελλείψεων, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει μια μεγάλη κατανάλωση υλικού, μια περίπλοκη δομή και άβολο περίβλημα οροφής..
  2. Τοξωτό. Τέτοια θερμοκήπια είναι μακράν τα πιο κοινά. Αυτό είναι ένα σύνολο αψίδων προφίλ που συνδέονται μεταξύ τους με γραβάτες. Οι αγρότες θεωρούν ότι τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου θερμοκηπίου είναι ένας απλός σχεδιασμός, μια μικρή ποσότητα κατανάλωσης υλικού, αντοχή σε ριπή αέρα, γρήγορη συναρμολόγηση του πλαισίου και βολική επένδυση. Από τα προφανή μειονεκτήματα τέτοιων θερμοκηπίων, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την ανάγκη για συνεχή καθαρισμό από τις βροχοπτώσεις, την ανάγκη αγοράς ενός εύκαμπτου προφίλ, καθώς και εργαλεία για την κάμψη του. Επίσης, το θερμοκήπιο έχει περιοχές που δεν είναι χρήσιμες..
  3. Σε σχήμα Α. Αυτό το θερμοκήπιο μοιάζει με τριγωνική στέγη που απλώνεται προς τα πάνω. Τέτοια θερμοκήπια, λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού του σχεδιασμού τους, είναι σπάνια. Από τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού, μπορούμε να σημειώσουμε την έλλειψη ανησυχιών με τον καθαρισμό του χιονιού, την απλή συναρμολόγηση και την αρχική εμφάνιση. Μειονεκτήματα: μικρός χώρος για χρήση, περίβλημα εντατικής εργασίας, άβολη εργασία με σειρές.
  4. Απορρίπτει θερμοκήπιο. Μοιάζει με ένα συνηθισμένο θερμοκήπιο, η οροφή του οποίου έχει κλίση προς τη μία πλευρά. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι παρόμοια με την έκδοση gable. Αυτό το θερμοκήπιο μπορεί να στερεωθεί σε ένα κτίριο κατοικιών, το οποίο θα φαίνεται αρκετά οργανικό.

  Είναι επίσης γνωστοί πιο σύνθετοι τύποι θερμοκηπίων, όπως μπάλα ή θόλος.

  Αυτά τα θερμοκήπια έχουν μια μάλλον πολύπλοκη δομή, επομένως δεν θεωρούνται καλή επιλογή για αυτο-ανέγερση από ελαφρύ μέταλλο. Ένα ενδιαφέρον υποείδος κατασκευής με αέτωμα στέγη θεωρείται το θερμοκήπιο Mitlider. Διακρίνεται από το πρωτότυπο από τη θέση των κορυφών των πλαγιών, που βρίσκονται το ένα πάνω στο άλλο · στον προκύπτοντα κάθετο τοίχο, μπορείτε να εγκαταστήσετε τους αεραγωγούς. Αυτός ο τύπος θερμοκηπίου θεωρείται ο καλύτερος όσον αφορά την αποτελεσματικότητα εξαερισμού και την κυκλοφορία των μαζών αέρα..

  Έργο και προετοιμασία

  Αφού προσδιοριστεί το σχήμα της δομής, μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για την κατασκευή ενός θερμοκηπίου. Οι διαστάσεις της μελλοντικής δαμάλιας θα καθοριστούν από τις εργασίες που θα εκτελέσει το θερμοκήπιο. Οι αγρότες πρέπει να αποφασίσουν πόσα κρεβάτια θα υπάρχουν στο θερμοκήπιο και τη βέλτιστη θέση τους. Το πιο αποδεκτό πλάτος των κρεβατιών είναι 1,2 μέτρα, ενώ τα πλαϊνά κρεβάτια δεν πρέπει να είναι φαρδιά.

  Για τη σωστή θέση της δομής, αξίζει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

  • η ικανότητα να προσεγγίζετε βολικά το θερμοκήπιο.
  • φωτισμός;
  • ομαλότητα της επικράτειας ·
  • επικρατώντας κατεύθυνση ανέμου.

  Ο φωτισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατροφή, την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών. Ένα μέρος με κακό φωτισμό είναι η απουσία πιθανής φύτευσης φυτών, τα οποία τους αρέσει το φως το χειμώνα. Είναι δυνατόν να διορθωθεί η κατάσταση εγκαθιστώντας τεχνητό φως, το οποίο θα αυξήσει το οικονομικό κόστος της κατασκευής της δομής..

  Εάν χτίζεται ένα θερμοκήπιο που θα χρησιμοποιηθεί μόνο την άνοιξη, τότε αξίζει να επιλέξετε μια τοποθεσία με καλό φωτισμό το πρωί. Για ένα χειμερινό γαλβανισμένο θερμοκήπιο, πρέπει να επιλέξετε μια ανοιχτή περιοχή όπου δεν υπάρχουν δέντρα και κτίρια. Σε ένα μόνιμο θερμοκήπιο όλο το χρόνο, η κατεύθυνση του ανέμου είναι ζωτικής σημασίας για τα φυτά. Ένα τέτοιο θερμοκήπιο θα πρέπει να προστατεύεται καλά από τον κρύο άνεμο και τις απώλειες θερμότητας το χειμώνα..

  Είναι καλύτερα να σταματήσετε την προσοχή σας σε μια περιοχή όπου η επιφάνεια είναι απόλυτα επίπεδη..

  Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή, η περιοχή πρέπει να προετοιμαστεί:

  • αφαίρεση σκουπιδιών?
  • ισοπέδωση του εδάφους χωρίς συμπύκνωση, ώστε να μην διαταραχθεί η γόνιμη λειτουργία του.

    Πρέπει να προετοιμαστούν τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:

    • ταινία μέτρησης για τη λήψη μετρήσεων ·
    • γαλβανισμένο προφίλ, το ποσό του οποίου θα βασίζεται στις διαστάσεις του θερμοκηπίου.
    • αυτοκόλλητες βίδες για μέταλλο.
    • κατσαβίδι;
    • μαχαίρι ή ψαλίδι για κοπή μετάλλου.
    • τραπεζίτης;
    • φύλλα πολυανθρακικού?
    • plumb line?
    • πακέτο πόρτας?
    • ελαστικά μαξιλάρια για βίδες.
    • επίπεδο κτιρίου?
    • λεπτό πριόνι.

    Αφού επιλεγεί το σχήμα και προετοιμαστούν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή ενός θερμοκηπίου, καθώς και εργαλεία, μπορείτε να προχωρήσετε στο σχεδιασμό.

    Για αυτό, λαμβάνονται χαρτί χιλιοστού ή κυψέλης, ένα μολύβι και μια γόμα. Μια απλούστερη επιλογή για τη δημιουργία ενός έργου θα ήταν η χρήση ενός προγράμματος υπολογιστή. Εάν έχετε εμπειρία, τότε ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη μοντελοποίηση..

    Αρχικά, αξίζει να αποφασίσετε για το μέγεθος της δομής, ενώ πρέπει να προχωρήσετε από τις διαστάσεις ενός συνηθισμένου φύλλου πολυανθρακικού. Επίσης, μην ξεχνάτε τη μέθοδο σύνδεσης κατά την επένδυση, η οποία μπορεί να είναι είτε χρησιμοποιώντας προφίλ σύνδεσης είτε επικαλυπτόμενη. Συχνά το τυπικό μήκος του θερμοκηπίου είναι 2-3 μέτρα και το πλάτος είναι 4, 6, 8 ή 10 μέτρα..

    Ένα τοξωτό θερμοκήπιο σπάνια γίνεται υψηλότερο από 2 μέτρα 10 εκατοστά. Όσον αφορά τις δομές με αέτωμα, δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί, το κυριότερο είναι να μην παραβιάσετε τη γωνία κλίσης 25-30 μοίρες. Οι διαστάσεις της πόρτας πρέπει να σχεδιάζονται με διαστάσεις που είναι βολικές για χρήση. Μην ξεχνάτε τους αεραγωγούς, ειδικά για μεγάλα θερμοκήπια, καθώς σε αυτά τα φυτά θα χρειαστούν καλό αερισμό..

    Στο τέλος του σχεδίου, είναι απαραίτητο να καταλήξουμε και να σχεδιάσουμε στο σχέδιο τη σύνδεση του υλικού προφίλ μαζί, στο πλαίσιο. Αφού υπολογίσετε προσεκτικά την απαιτούμενη ποσότητα υλικού, αξίζει να προσθέσετε το δέκα τοις εκατό στο αποτέλεσμα που προκύπτει για έναν πιθανό γάμο..

    Κατασκευή θεμελίων

    Πριν χτίσουν ένα θερμοκήπιο, μερικοί άνθρωποι συχνά σκέφτονται την ανάγκη για ίδρυμα. Η δομή του θερμοκηπίου δεν είναι βαριά, επομένως δεν πρέπει να χαλαρώνει από το βάρος του. Αλλά ένα θερμοκήπιο που δεν έχει στέρεα θεμέλια μπορεί να φυσήξει από τον άνεμο. Επίσης, οι λειτουργίες του ιδρύματος κάτω από το θερμοκήπιο περιλαμβάνουν την προστασία των καλλιεργειών από ρεύματα, κατάψυξη, επιθέσεις τρωκτικών, διάφορα παράσιτα και παράσιτα..

    Όταν επιλέγετε ένα μέρος για κατασκευή, θα πρέπει να προτιμάτε μια επίπεδη περιοχή χωρίς κλίση, η οποία έχει πλούσιο χώμα και δεν υπάρχει σκιά από κτίρια και φράχτες. Ο σχεδιασμός, ο οποίος αποτελείται από ένα μπαρ, είναι ο απλούστερος και πιο προσιτός.

    Υπάρχουν άλλες επιλογές για τη δημιουργία μιας βάσης θερμοκηπίου, αλλά είναι ακριβές και περίπλοκες στο σχεδιασμό, η οποία δεν θεωρείται η καλύτερη επιλογή εάν πρέπει να φτιάξετε μόνοι σας ένα θερμοκήπιο.

    Στάδια κατασκευής θεμελίων.

    1. Εκκαθάριση της επικράτειας για ένα μελλοντικό θερμοκήπιο από συντρίμμια, πέτρες, ζιζάνια.
    2. Σήμανση Σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μανταλάκια και ενίσχυση και τάνυση σπειρώματος μεταξύ τους..
    3. Προσδιορισμός της κατάστασης του εδάφους. Εάν το έδαφος χαρακτηρίζεται από σκληρότητα, δεν αξίζει να εμβαθύνουμε το θεμέλιο από ξύλο, καθώς μπορεί να είναι απαραίτητο για την εκσκαφή.
    4. Με καλή απαλότητα του εδάφους κατά μήκος της περιμέτρου του θερμοκηπίου, αξίζει να σκάψετε μια τάφρο, η οποία συμπίπτει σε πλάτος με την ξυλεία και έχει βάθος ίσο με την ξιφολόγχη φτυάρι.
    5. Σφράγιση του πυθμένα της τάφρου, ακολουθούμενη από επαναπλήρωση με άμμο ή χαλίκι. Σε αυτή την περίπτωση, το στρώμα του αναχώματος δεν πρέπει να υπερβαίνει το είκοσι τοις εκατό της εμβάθυνσης της τάφρου..
    6. Μέτρηση και κοπή ράβδων σύμφωνα με το μέγεθος του θερμοκηπίου. Η καλύτερη επιλογή υλικού σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο λάρυκος, καθώς έχει αντοχή στην αποσύνθεση και την επίθεση μούχλας..
    7. Επεξεργασία ξύλου με αντισηπτικό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θειικό χαλκό, πίσσα, λάδι για αυτοκίνητα.
    8. Συναρμολόγηση ράβδου με τη μορφή ορθογώνιου κουτιού. Η σύνδεση μπορεί να γίνει με πείρους ή μακριές βίδες αυτοεπιπεδώματος. Πολλοί κατασκευαστές προτιμούν να χρησιμοποιούν γαλβανισμένες γωνίες στη δουλειά τους..
    9. Μεταφορά της δομής ξυλείας στην τάφρο, όπου τοποθετείται και ισοπεδώνεται. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να προσθέσετε άμμο, μικρές σανίδες ή χώμα.
    10. Διάνοιξη οπών τύπου στις γωνίες και εισαγωγή πείρων ενίσχυσης μετρητή σε αυτές. Στη συνέχεια, πρέπει να οδηγήσετε το τελευταίο στο χώμα για να στερεώσετε με ασφάλεια το θεμέλιο, το οποίο μπορεί να παρασυρθεί από έναν ισχυρό άνεμο..
    11. Γεμίζοντας τις υπάρχουσες υποδοχές, οι οποίες βρίσκονται στο όριο μεταξύ της τάφρου και του ιδρύματος. Για αυτό, θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιείτε άμμο, χαλίκι ή χώμα..
    12. Για να παρέχετε την ξύλινη βάση με καλή προστασία, είναι απαραίτητο να την καλύψετε με ένα στρώμα τσόχας οροφής ή κάποιο άλλο υλικό για στεγανοποίηση.

    Εάν ο χώρος όπου προγραμματίζεται η ανέγερση του θερμοκηπίου βρίσκεται σε βαλτώδες έδαφος ή σε επιφάνεια με σημαντικές παρατυπίες, τότε θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί θεμέλιο σωρού. Φράζει ή βιδώνεται στο έδαφος χαμηλότερα από το επίπεδο στο οποίο παγώνει το χώμα.

    Σε μια περιοχή όπου υπάρχει συνεχής υγρασία, ένα θερμοκήπιο κατασκευασμένο από μεταλλικό προφίλ μπορεί να εγκατασταθεί σε θεμέλιο από πυλώνες. Για αυτό, ανοίγονται τρύπες, τοποθετείται ένα μαξιλάρι, τοποθετούνται κολώνες στέγης, μέσα στις οποίες βυθίζεται ο οπλισμός και τα πάντα χύνονται με σκυρόδεμα..

    Επίσης, οι αγρότες χρησιμοποιούν συχνά μεταλλικούς και αμιαντοσωλήνες, τοιχοποιία από τούβλα ή πέτρα.

    Συναρμολόγηση πλαισίου και περίβλημα

    Οι πιο δημοφιλείς τύποι θερμοκηπίων που οι άνθρωποι κατασκευάζουν μόνοι τους είναι σήμερα μια δομή προφίλ με αέτωμα για γυψοσανίδα, καθώς και ένας τοξωτός τύπος από προφίλ σχήματος V..

    Ένα θερμοκήπιο με αέτωμα αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

    • αέτωμα του κύριου και δευτερεύοντος τύπου.
    • πλευρικά τοιχώματα?
    • στέγες.

    Ένα ή και τα δύο αετώματα πρέπει να έχουν μια πόρτα που συναρμολογείται ξεχωριστά. Η συναρμολόγησή του περιλαμβάνει μια βάση, κάθετους στύλους, άνω οριζόντια δοκό, οροφή και κορμούς.

    Βήμα προς βήμα συναρμολόγηση.

    1. Το προφίλ που θα χρησιμεύσει ως βάση της δομής μετριέται και κόβεται στο απαιτούμενο μέγεθος. Κατάλληλη επιλογή για τέτοιες εργασίες θεωρείται το προφίλ UD ή το προφίλ οροφής, στο οποίο κάμπτονται τα άκρα των στροφών, στα σημεία εισόδου των κάθετων στύλων.
    2. Στο κύριο υλικό, απαιτείται να κάνετε τρύπες μέσω των οποίων θα στερεωθεί στο θεμέλιο. Η απόσταση μεταξύ των οπών πρέπει να είναι μεταξύ 75 και 150 εκατοστών.
    3. Απαιτείται η εισαγωγή των ακραίων κάθετων ραφιών με ράφια αριστερά και δεξιά. Πραγματοποιήστε στερέωση χρησιμοποιώντας βίδες για κάθε σύνδεση.
    4. Με παρόμοιο τρόπο, αξίζει να εισαγάγετε τα κάθετα εσωτερικά ράφια. Χρησιμοποιώντας ένα οριζόντιο υπέρθυρο, θα χρειαστεί να σχηματίσετε ένα πλαίσιο για την πόρτα. Το τελευταίο μπορεί να στερεωθεί με διάφορους τρόπους: με σύνδεσμο σχήματος Τ ή με κόψιμο των άκρων στο υπέρθυρο προφίλ, καθώς και στερέωση στο σχηματισμένο πέταλο.
    5. Μια οριζόντια δοκός επιφάνειας εγκαθίσταται από τον ίδιο τύπο προφίλ που χρησιμοποιήθηκε για εργασία με τη βάση.
    6. Τα δοκάρια προφίλ είναι στερεωμένα με τοίχο με αέτωμα, καθώς και το ένα με το άλλο, μειώνοντας τις πλευρές και σχηματίζοντας πέταλα.
    7. Τα δοκάρια με αέτωμα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με μάχες και τρύπες για να κάνουν τη δομή πιο ισχυρή.

      Σύμφωνα με το παραπάνω σχήμα, η κατασκευή του δεύτερου αετώματος πρέπει να πραγματοποιηθεί. Το επόμενο στάδιο εργασίας θα είναι η δημιουργία των πλευρικών τοίχων..

      Οδηγίες βήμα προς βήμα για εργασία.

      1. Μετρήστε και κόψτε το υλικό ανοίγοντας τρύπες σε αυτό που θα χρησιμοποιηθούν για να το στερεώσετε στη βάση. Τα πέταλα πρέπει να αφήνονται στις άκρες, χρησιμοποιώντας τα οποία τα πλευρικά τοιχώματα θα συνδεθούν με τα αετώματα.
      2. Θα χρειαστεί να προετοιμάσετε κάθετα ράφια με το επιθυμητό ύψος συνδέοντάς τα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας βίδες αυτοεπιπεδώματος. Η απόσταση από το ράφι στο ράφι πρέπει να είναι μισό έως ένα μέτρο. Όσο πιο σύντομο είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή της δομής..
      3. Ένα οριζόντιο προφίλ πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από τα ράφια. Η σύνδεση πρέπει να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη τομή..
      4. Δύο αετώματα και δύο πλευρικά τοιχώματα πρέπει να τοποθετηθούν στο θεμέλιο, στερεώνοντας με μακριές βίδες με αυτοκόλλητο ή μπουλόνια αγκύρωσης.

      Το τελευταίο στάδιο στο σχηματισμό του πλαισίου θα είναι η διάταξη της οροφής.

      Η αρχή της συλλογής του είναι παρόμοια με το αέτωμα. Το μόνο πράγμα είναι ότι οι δοκοί πρέπει να τοποθετηθούν στις άνω οριζόντιες δοκούς χρησιμοποιώντας πέταλα.

      Η κατασκευαστική αγορά είναι γεμάτη με τοξωτά θερμοκήπια σχήματος V. Αλλά αν ο ιδιοκτήτης έχει μια επιθυμία, εργαλεία, υλικά και μερικές δεξιότητες, τότε ένα τέτοιο θερμοκήπιο μπορεί να κατασκευαστεί μόνος σας..

      Το διπλό λυγισμένο πλαίσιο μπορεί να συγκολληθεί ή να κατασκευαστεί με αετώματα.

      1. Κόψτε τα προφίλ που θα γίνουν μέρος του τοξωτού θερμοκηπίου. Το βέλτιστο ποσό θεωρείται ότι είναι πέντε. Προκειμένου καθένα από αυτά να λυγίσει, αξίζει να χρησιμοποιήσετε μια κάμψη σωλήνων.
      2. Πρέπει να τρυπηθούν τρύπες στους συνδετήρες. Για να αποφευχθεί η προσβολή των στοιχείων από τη διάβρωση, μπορούν να υποστούν επεξεργασία χρησιμοποιώντας ψυχρό γαλβανισμό.
      3. Είναι δυνατό να συνδέσετε το σύστημα των τόξων σε ένα ενιαίο σύνολο, το οποίο έχει μισό-λυγισμένο τύπο, χρησιμοποιώντας ένα παξιμάδι και ένα μπουλόνι στη σωστή ποσότητα.
      4. Συνδέστε κάθε άκρο και εγκάρσια ράβδο στην αψίδα.
      5. Χρησιμοποιώντας γωνίες και τριγωνικές πλάκες, κάθετα στηρίγματα, ένα πλαίσιο, καθώς και λοξές εγκάρσιες ράβδοι είναι τοποθετημένα στα αετώματα. Επιπλέον, αξίζει τον κόπο να ασφαλίσετε τις γωνίες για οριζόντιες τσιμεντοκονίες θερμοκηπίου εκ των προτέρων..
      6. Στα αετώματα, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τις οριζόντιες τσιμεντοκονίες του πλευρικού και του άνω τύπου.
      7. Οι ενδιάμεσες καμάρες πρέπει να είναι βιδωμένες για να δένουν.
      8. Απαιτείται η επανάληψη των δύο προηγούμενων σταδίων αρκετές φορές προκειμένου να σχηματιστεί ένα συμπαγές πλαίσιο θερμοκηπίου..
      9. Στην πίσω πλευρά, πρέπει να συναρμολογήσετε ένα δεύτερο αέτωμα, στο οποίο δεν θα υπάρχει πλαίσιο κάτω από την πόρτα.
      10. Το πλαίσιο που αποδείχθηκε πρέπει να στερεωθεί στο θεμέλιο με γωνίες και βίδες αυτοεπιπεδώματος. Στη συνέχεια, ελέγξτε την αξιοπιστία καθενός από τους συνδετήρες.

       Το τελευταίο βήμα στο δρόμο για το τελειωμένο θερμοκήπιο θα είναι η θήκη του. Οι αγρότες χρησιμοποιούν συχνά πολυανθρακικό πάχος 4 χιλιοστών για το σκοπό αυτό..

       Στάδια επένδυσης.

       1. Αποσυσκευασία του υλικού και προσδιορισμός της πλευράς της επικάλυψης σταθεροποίησης.
       2. Κόβοντας το υλικό σε δύο μισά.
       3. Αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη και κολλήστε κάθε άκρο χρησιμοποιώντας διάτρητη ταινία από το κάτω μέρος και από πάνω – στεγανοποιητικό υλικό.
       4. Εφαρμόζοντας ένα κομμάτι φύλλου που έχει κοπεί στο αέτωμα, έτσι ώστε το κάλυμμα σταθεροποίησης να είναι εξωτερικά.
       5. Στερεώστε φύλλα πολυανθρακικού στο αέτωμα χρησιμοποιώντας βίδες οροφής και πλαστικές θερμικές ροδέλες.
       6. Κοπή περιττών στοιχείων από υλικά. Κοπή αεροπλάνων κάτω από πόρτες και παράθυρα.
       7. Επανάληψη ολόκληρου του σχήματος που περιγράφηκε παραπάνω για το δεύτερο αέτωμα.
       8. Τοποθέτηση σεντονιών στην οροφή, τοίχους θερμοκηπίου. Η στερέωση πρέπει να πραγματοποιείται με σταθεροποιητικό στρώμα προς τα πάνω. Αξίζει να επικαλύπτονται φύλλα στη γειτονιά.

       Εκτός από το πολυανθρακικό, οι κηπουροί χρησιμοποιούν συχνά μεμβράνη πολυαιθυλενίου για να καλύψουν το θερμοκήπιο..

       Αυτό το υλικό συνδέεται με σανίδες. Πρέπει να βιδώνονται με βίδες με αυτοκόλλητη τομή ή με στεφάνες. Τα θερμοκήπια από παράθυρα με διπλά τζάμια θεωρούνται αξιόπιστες κατασκευές στην εποχή μας, επομένως, εάν έχετε οικονομικούς πόρους, μπορείτε να χτίσετε μια τέτοια δομή.

       Από όλα τα παραπάνω, προκύπτει ότι με μεγάλη επιθυμία και ελάχιστο κόστος, κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να κατασκευάσει μόνο του ένα θερμοκήπιο από μεταλλικό προφίλ. Ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, μπορείτε να αποκτήσετε μια αξιόπιστη, ελαφριά, ισχυρή, ανθεκτική κατασκευή, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλά χαρακτηριστικά θερμομόνωσης και αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες..

       Για μια επισκόπηση ενός θερμοκηπίου που κατασκευάζεται στο χέρι από μεταλλικό προφίλ και πολυανθρακικό, δείτε το επόμενο βίντεο.