Όλα για στέρνες τουαλέτας

Όλα για στέρνες τουαλέτας

Κάθε σπίτι ή διαμέρισμα έχει ξεχωριστό χώρο για μπάνιο. Ένας καλός ιδιοκτήτης προσπαθεί να αγοράσει υδραυλικά υψηλής ποιότητας για αυτήν τη ζώνη, ειδικά το μπολ τουαλέτας. Επί του παρόντος, στα καταστήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων, οι αγοραστές μπορούν να βρουν έναν τεράστιο αριθμό διαφορετικών μοντέλων τέτοιου εξοπλισμού. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα κύρια χαρακτηριστικά των δεξαμενών τουαλέτας και των ποικιλιών τους..

Ιδιαιτερότητες

Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε ξεχωριστά καζανάκια για μπολ τουαλέτας. Μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το μέγεθος, το σχήμα, τον τύπο των εξαρτημάτων. Το τμήμα αποστράγγισης εξασφαλίζει την υγιεινή καθαριότητα τέτοιων υδραυλικών εγκαταστάσεων..

Δεδομένα προϊόντος παρέχει έκπλυση. Όλα είναι εξοπλισμένα με ειδικό κουμπί που λειτουργεί στη βαλβίδα πύλης. Το νερό χύνεται μέσα στο δοχείο μέσω της βαλβίδας και αυτό συμβαίνει μόνο μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο, με το που φτάνει στο οποίο η παροχή σταματά.

Εάν είναι απαραίτητο, ένα άτομο μπορεί να πατήσει το κουμπί αποστράγγισης, μετά το οποίο το νερό θα φύγει και το “float” θα κατέβει, ανοίγοντας έτσι ξανά την παροχή της απαιτούμενης ποσότητας νερού.

Προβολές

Μια συσκευή έκπλυσης για τουαλέτες μπορεί να έχει διαφορετική δομή και μοτίβα εργασίας. Ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης και τη μορφή, διακρίνονται τα ακόλουθα μοντέλα δεδομένων υδραυλικών συσκευών.

Μονομπλόκ

Τέτοιος εξοπλισμός τουαλέτας είναι μια ενιαία ολόκληρη δομή με την ίδια την τουαλέτα. Τα υγειονομικά μονομπλόκ διακρίνονται από την απλούστερη τεχνολογία εγκατάστασης. Σε αυτή την περίπτωση, η βάση είναι προσαρτημένη στο κάλυμμα δαπέδου, κατά κανόνα, αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας μπουλόνια αγκύρωσης. Μετά από αυτό, συνδέστε την παροχή νερού και την αποχέτευση αποχέτευσης.

Τις περισσότερες φορές, τέτοια μοντέλα είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος. Ο μηχανισμός για τη συλλογή και την απελευθέρωση του νερού βρίσκεται σε μια ειδική μονοκόμματη θήκη.

Κατά την εγκατάσταση αυτού του τύπου τουαλέτας όλοι οι κόμβοι θα εξαλειφθούν, επομένως, η πιθανότητα διαρροών θα είναι ελάχιστη. Ξεχωριστά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δείγματα επεξεργάζονται διεξοδικά ως προς την αποτελεσματικότητα..

Παρέχουν επαρκώς ισχυρή αποστράγγιση με ελάχιστη σπατάλη υδάτινων πόρων..

Ξεχωριστός

Αυτές οι δομές υδραυλικών εγκαταστάσεων με σύνδεση βυθού θεωρούνται η πιο κοινή επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, η βάση και η δεξαμενή θα εγκατασταθούν ξεχωριστά το ένα από το άλλο, δεν θα συνδεθούν..

Παρέχουν ξεχωριστά μοντέλα μια ειδική βαλβίδα με μεμβράνη, είναι εγκατεστημένη στην είσοδο της δεξαμενής τουαλέτας. Αυτός ο μηχανισμός είναι προσαρτημένος σε ένα μοχλό με ένα “πλωτήρα” στο τέλος.

Όταν το νερό φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, το “float” βρίσκεται στην ίδια θέση και η μεμβράνη διακόπτει την παροχή πόρων. Η κύρια δομή αποστράγγισης είναι έλξη με ειδική βαλβίδα αχλαδιού στο κάτω μέρος.

Αν σηκώσετε τη ράβδο από τη λαβή, το άτομο βγάζει το τμήμα και κάνει την οπή αποστράγγισης προσβάσιμη και ανοιχτή. Σε πιο μοντέρνα μοντέλα νέου τύπου, απλά πρέπει να πατήσετε ένα κουμπί, βρίσκεται στην κορυφή.

Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν διπλό κουμπί αποστράγγισης. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μέρος μπορεί να ξεπλύνει το μισό νερό, το δεύτερο κουμπί θα σας επιτρέψει να ξεπλύνετε εντελώς..

Η βαλβίδα αχλαδιού είναι συνήθως κατασκευασμένη από πλωτό υλικό, αφού αφαιρεθεί από τον χρήστη, διατηρείται στη μάζα του νερού και δεν εμποδίζει το άνοιγμα. Μετά από πλήρη έκπλυση, η βαλβίδα κατεβαίνει εντελώς πίσω και παραμένει σε αυτή τη θέση όταν γεμίσει το διαμέρισμα.

Οι ξεχωριστές επιλογές θεωρούνται οι πιο δημοσιονομικές, μπορούν να αγοραστούν από σχεδόν οποιονδήποτε. Επιπλέον, διακρίνονται από μια απλή τεχνολογία ρύθμισης και επισκευή χαμηλού κόστους σε περιπτώσεις βλάβης (απλά πρέπει να αλλάξετε ένα ξεχωριστό σπασμένο στοιχείο).

Κρυμμένος

Οι τυπικές εκδόσεις αυτών των δεξαμενών τουαλέτας έχουν τη μορφή υγειονομικής δομής, η οποία είναι τοποθετημένη σε μια ειδική θέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δημιουργείται ένα κουτί ξενοδοχείου για εγκατάσταση. Χρησιμοποιούνται για τουαλέτες ξεπλύματος.

Ταυτόχρονα, μόνο το κουμπί έκπλυσης βρίσκεται έξω – ο ίδιος ο εξοπλισμός θα τοποθετηθεί στον τοίχο με ένα μέρος της συσκευής ενσωματωμένο στον τοίχο, το εξωτερικό τμήμα θα πιέζεται σφιχτά πάνω του.

Αξίζει όμως να το θυμηθούμε οι κρυφές ποικιλίες είναι πολύ πιο δύσκολο να εγκατασταθούν σε σύγκριση με άλλους τύπους τέτοιων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, σε περίπτωση βλάβης, είναι συχνά απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε μέρος του καλύμματος τοίχου, γεγονός που περιπλέκει πολύ τη διαδικασία επισκευής, καθιστώντας το πιο ακριβό..

Εάν παρ ‘όλα αυτά αποφασίσετε να αγοράσετε ένα κρυφό μοντέλο, τότε σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα μπολ αρθρωτού τύπου.

Γωνία

Αυτοί οι τύποι δεξαμενών τουαλέτας είναι διαφορετικοί από άλλα μοντέλα. το ασυνήθιστο σχήμα του. Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται για υδραυλικά, τα οποία δεν εγκαθίστανται κάθετα στο τοίχωμα, αλλά διαγώνια. Οι γωνιακές στέρνες εξοικονομούν σημαντικό χώρο ελεύθερου χώρου στο μπάνιο. Τέτοια μοντέλα έχουν τραπεζοειδές σχήμα, αλλά ορισμένες συσκευές παράγονται σε τριγωνικό σχήμα..

Πρέπει να το θυμόμαστε αυτό η εγκατάσταση μιας τέτοιας δεξαμενής απαιτεί αλλοίωση του συστήματος αποχέτευσης. Πράγματι, σύμφωνα με το πρότυπο, οι τουαλέτες είναι τοποθετημένες κάθετα στον τοίχο. Αλλά αυτές οι ποικιλίες έχουν επίσης πλεονεκτήματα. Εκτός από τη σημαντική εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο, θεωρούνται επίσης τα πιο βολικά στη χρήση..

Οι δεξαμενές τουαλέτας μπορεί επίσης να διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα με τον τύπο του μηχανισμού έκπλυσης. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα μοντέλα.

Αποστράγγιση

Αυτός ο τύπος λεκάνης τουαλέτας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η λειτουργία του οφείλεται σε ειδικό κουμπί ή άλλο στοιχείο στην επάνω επιφάνεια. Ταυτόχρονα, οι μηχανισμοί συγκρατούν αυτόματα τη βαλβίδα διακοπής.

Ο τύπος έκπλυσης ξεπλένεται με την πιο βολική ρύθμιση της παροχής νερού. Τα δείγματα δύο κουμπιών καθιστούν δυνατή τη μερική ή ολική έκπλυση ταυτόχρονα, ανάλογα με το μέρος του κουμπιού που πατά ο χρήστης. Τα μοντέλα καθόδου χωρίζονται σε διάφορους τύπους: μοχλός, ράβδος, πνευματικός, κουμπί. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε μία από αυτές τις επιλογές..

Μοχλός

Αυτός ο μηχανισμός αποστράγγισης νερού παρέχει έκπλυση του υγρού κατά την περίοδο κατά την οποία η βαλβίδα συγκρατείται μέσω μιας μικρής αλυσίδας. Επί του παρόντος, τέτοια συστήματα συμπληρώνονται με ειδικά σιφόνια, χάρη στα οποία η βαλβίδα συγκρατείται μετά τη λήψη της απαιτούμενης ποσότητας υγρού..

Ο μηχανισμός μοχλού διαθέτει αυξημένη εκκένωση νερού που είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί.

Επιπλέον, τέτοια μοντέλα δεν θα είναι πάντα σε θέση να ταιριάζουν στο εσωτερικό ενός μοντέρνου μπάνιου..

Αυτό το στοιχείο αποστράγγισης παρέχει την παρουσία μιας ράβδου, έχει σχεδιαστεί για να κλείνει την οπή αποστράγγισης. Για να μπορέσει το υγρό να διεισδύσει, εάν είναι απαραίτητο, στην ίδια τη δεξαμενή, πρέπει να σηκώσετε ελαφρώς ένα τέτοιο στοιχείο προς τα πάνω. Σε αυτή την περίπτωση, το τέλος του τμήματος πρέπει να πάει στην κορυφή των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Αυτός ο μηχανισμός συχνά καλείται επίσης εξάτμιση. Τα συστήματα έκπλυσης με ράβδο ήταν μια κοινή επιλογή στα σοβιετικά μοντέλα. Επί του παρόντος, χρησιμοποιούνται σπάνια για υδραυλικές εγκαταστάσεις..

Πνευματικός

Αυτός ο τύπος μηχανισμού τουαλέτας έχει μια ειδική αρχή λειτουργίας, είναι ένα σύστημα που ξεπλένει το υγρό μετά το πάτημα του κουμπιού του πνευματικού θαλάμου. Συνδέεται με τη βαλβίδα εξόδου.

Η σύνδεση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας σωλήνα αγωγού.

Κουμπί

Αυτός ο τύπος μηχανισμού λειτουργεί χάρη σε ένα μικρό κουμπί που βρίσκεται στο μπολ τουαλέτας. Επιτρέπει, όταν πιέζεται, να ανοίξει το διαμέρισμα αποστράγγισης μέσω ενός συστήματος στοιχείων μοχλού.

Με δύο κουμπιά

Αυτή η επιλογή έκπλυσης είναι το πιο μοντέρνο και βολικό. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία δεξαμενών για πολλά νέα μοντέλα τουαλέτας. Οι εκδόσεις δύο κουμπιών μπορούν να παράγουν πλήρη ή μερική αποστράγγιση υγρού.

Κατά κανόνα, τέτοια μοντέλα παράγονται με ένα κουμπί, το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη, καθένα από τα οποία εκτελεί την πρώτη ή τη δεύτερη λειτουργία..

Υλικά (επεξεργασία)

Οι δεξαμενές τουαλέτας μπορούν να κατασκευαστούν από μεγάλη ποικιλία υλικών. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι ακόλουθες επιλογές.

 • Μέταλλο. Αυτές οι στέρνες κορυφαίας θέσης σπάνια χρησιμοποιούνται για σύγχρονες τουαλέτες. Προηγουμένως, παρήχθησαν από εμαγιέ βάση σιδήρου ή χυτοσίδηρο. Τα προϊόντα θεωρούνται μη πρακτικά καθώς διαβρώνονται εάν το σμάλτο είναι κατεστραμμένο. Πρακτικά δεν πωλείται σήμερα.
 • Πλαστική ύλη. Ένα τέτοιο υλικό είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικό, θα είναι προσιτό για όλους. Αλλά ταυτόχρονα, τα πλαστικά μοντέλα γίνονται γρήγορα βρώμικα, έχουν λιγότερη αντοχή σε σύγκριση με άλλους τύπους, συχνά εμφανίζονται μηχανικές εκδορές στην επιφάνειά τους, οι οποίες χαλούν την εμφάνιση της δομής..
 • Faience. Θεωρείται η καλύτερη επιλογή για την παραγωγή στέρνων. Όλη η βρωμιά αφαιρείται εύκολα από το υλικό, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και αισθητικά ευχάριστη..
 • Κεραμικά. Τα κεραμικά δείγματα θεωρούνται σχετικά ανθεκτικά. Για τη δημιουργία υδραυλικών εγκαταστάσεων, ένα τέτοιο υλικό, κατά κανόνα, συμπληρώνεται με ειδικές ακαθαρσίες και πηλό, εφαρμόζεται μια ειδική επίστρωση, η οποία του δίνει ένα λευκό χιόνι και το προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες των υγρών..

Υπάρχουν στέρνες διπλού τοιχώματος. Το ένα στρώμα είναι κατασκευασμένο από κεραμικά, το δεύτερο από πλαστικό. Αυτός ο σχεδιασμός δεν επιτρέπει τη συμπύκνωση λόγω ξαφνικών αλλαγών θερμοκρασίας..

Διαστάσεις και βάρος

Αυτή τη στιγμή στα καταστήματα διατίθενται στέρνες σε διάφορες διαστάσεις, βάθη και βάρη.. Οι τυπικές επιλογές έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις: το μήκος είναι 300-350 mm, το πλάτος είναι 150-200 mm και το ύψος με το καπάκι είναι περίπου 300-400 mm.

Το βάρος του δοχείου μπορεί επίσης να ποικίλει. Πιο συχνά είναι από 10 έως 15 κιλά. Σε αυτή την περίπτωση, ο όγκος του διαμερίσματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ίσος με 6 λίτρα..

Σήμερα, παράγονται ειδικά μικρά και μικρότερα μοντέλα λεκάνης τουαλέτας με χαμηλό ύψος από το πάτωμα. Επίσης, αυτό μπορεί να αποδοθεί σε τυπικά μοντέλα συνημμένων. Θα είναι η καλύτερη επιλογή για μικρά μπάνια..

Δημοφιλή μοντέλα

Οι πιο δημοφιλείς σήμερα είναι οι ακόλουθοι κατασκευαστές.

 • Bayard-Lux Molinari. Η εταιρεία παράγει στέρνες, διακοσμημένες σε ασυνήθιστα σχέδια και χρώματα, οπότε μπορεί να μην είναι κατάλληλες για κάθε εσωτερικό χώρο. Τις περισσότερες φορές, τα προϊόντα κατασκευάζονται από πήλινα σκεύη.

 • Ρόκα. Αυτή η ισπανική εταιρεία έχει τα δικά της εργοστάσια στη Ρωσία, επομένως τα προϊόντα της είναι σχετικά φθηνά. Ειδικεύεται σε κεραμικά προϊόντα.

 • Sanita. Αυτός ο κατασκευαστής παράγει συχνά στέρνες πορσελάνης. Τα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με ένα ειδικό, πιο αξιόπιστο σύστημα έκπλυσης.

 • “Κεραμίνη”. Η γκάμα του περιλαμβάνει τυπικές δεξαμενές και συμπαγή μοντέλα. Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από κεραμικά.

 • Σάντεκ. Η ρωσική εταιρεία κατασκευάζει προϊόντα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η κεραμική βάση χρησιμοποιείται για την παραγωγή.

 • Cersanit. Ο κατασκευαστής ειδικεύεται στην παραγωγή υδραυλικών εγκαταστάσεων με την πιο αθόρυβη λειτουργία. Τα εργοστάσια της βρίσκονται στη Ρωσία, την Πολωνία και τη Ρουμανία..

Πώς να επιλέξετε?

  Για να βρείτε το πιο κατάλληλο μοντέλο για το μπάνιο σας, υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται.

  • Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη χώρο δωματίου. Για δωμάτια ελάχιστου μεγέθους, τα συμπαγή μοντέλα ή οι πλευρικές κατασκευές μπορούν να είναι η καλύτερη επιλογή..
  • Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το αντικείμενο. Τα πλαστικά δείγματα θα γίνουν η φθηνότερη επιλογή, αλλά η διάρκεια ζωής και το επίπεδο ποιότητας, η αντοχή τους είναι πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με τα κεραμικά ή τα πήλινα είδη..
  • Πριν αγοράσετε, δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών. Έτσι, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία αναπνοής κατά κενό. Πολλές ποικιλίες περιλαμβάνουν στοιχείο φίλτρου εξόδου.

  Ο τρόπος συναρμολόγησης και εγκατάστασης της δεξαμενής τουαλέτας φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.