Σχεδιασμός εξοχικής κατοικίας

Η κατασκευή ενός εξοχικού σπιτιού ξεκινά με την επιλογή ενός κατάλληλου σχεδιασμού. Αφού πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες γεωλογικής εξερεύνησης, αναπτύχθηκε ένα σχέδιο, δημιουργήθηκε η βάση για το μελλοντικό σπίτι, ο σχεδιασμός του εξοχικού σπιτιού υπολογίζεται μαζί με τη διάταξη των τοίχων και άλλων εξαρτημάτων, χωρίς τα οποία θα ήταν αδύνατο να ζήσει σε αυτό το μέρος..

Φινίρισμα λειτουργιών

Πρώτα απ ‘όλα, κάντε διάκριση μεταξύ κομψού και απλού φινιρίσματος.. Αποφασίστε για το στυλ – μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα συγκεκριμένο στυλ σε κάθε δωμάτιο. Εάν δεν θέλετε να δώσετε την εντύπωση ενός αξιοσέβαστου και ευκατάστατου ατόμου, αλλά θέλετε να κάνετε το σπίτι αρκετά απλό και λειτουργικό, τότε ανοιχτές σκάλες, καμάρες και ημικυκλικοί θόλοι, στήλες και αγάλματα, σφυρήλατα κιγκλιδώματα και κιγκλιδώματα , τα πάνελ τοίχου με καθρέφτες κ.λπ. εξαιρούνται από το έργο..

Ως παράδειγμα, μπορούμε να αναφέρουμε οποιοδήποτε μινιμαλιστικά διακοσμημένο εξοχικό σπίτι, το οποίο έχει μόνο το πιο απαραίτητο για μια άνετη ζωή, έτσι ώστε το νέο σπίτι να μην γίνει πραγματική τιμωρία για τον ιδιοκτήτη..

Ωστόσο, όσοι αποφασίζουν για ένα εξοχικό σπίτι ως τέτοιο, κατά κανόνα, εξακολουθούν να προτιμούν ένα πλούσιο σχέδιο.. Το ίδιο το εξοχικό σπίτι είναι συγκρίσιμο με μια εξοχική βίλα. Το οικονομικό κόστος μπορεί να υπερβεί το κόστος διακόσμησης μιας απλής εξοχικής ή εξοχικής κατοικίας αρκετές φορές. Όλα τα στοιχεία πολυτελείας – από στήλες έως πλακάκια από σφυρήλατο σίδερο και εξαιρετικούς, πολυέλαιους πολυέλαιους – θα απαιτήσουν κεφαλαιουχικές δαπάνες. Συχνά αποδεικνύεται ότι, για παράδειγμα, οι άνθρωποι ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια μόνο για γύψο και γλυπτική (σε τιμές 2021 στη Ρωσία). Αν συγκρίνουμε την κατασκευή ενός εξοχικού σπιτιού με ένα απλό σχέδιο με ένα εξοχικό σπίτι, τότε ένα σπίτι 150-200 m2 υπερβαίνει συχνά τα 10 εκατομμύρια ρούβλια..

Το κόστος αυτό δαπανάται από κατοίκους παραθαλάσσιων θέρετρων, τουριστικών περιοχών της Ρωσίας, καθώς και της περιοχής της Μόσχας και της περιοχής του Λένινγκραντ.. Οι εξοχικές κατοικίες είναι ένα φυσικό φαινόμενο για το Μεγάλο Σότσι, τη νότια ακτή της Κριμαίας, το Kavminvod και άλλα δημοφιλή μέρη όπου οι Ρώσοι πολίτες περνούν τις διακοπές τους. Συχνά ένα εξοχικό σπίτι μετατρέπεται σε μίνι -ξενώνα – οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες προτιμούν να “ανακτήσουν” το κόστος ενοικιάζοντας ένα τέτοιο σπίτι για ημερήσιο ενοίκιο σε όλους, ένα δωμάτιο ανά επισκέπτη. Υπάρχουν πολλά στυλ και υποστυλ εδώ.

Συχνά, το στυλ εξαρτάται από τα υλικά από τα οποία είναι χτισμένο ένα συγκεκριμένο σπίτι..

Οδηγίες στυλ

Κλασικό στυλ – ένας συνδυασμός πολλών παλιών υποστυλ που δεν θα είναι ποτέ στη μόδα. Στην Ιταλία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, αυτές οι περιοχές αναπτύχθηκαν χωριστά. Υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες μεταξύ αυτών των κατευθύνσεων, στις οποίες η γενική τάση προς τον εσωτερικό σχεδιασμό αναγνωρίζεται αμέσως από έναν έμπειρο σχεδιαστή. Η ομαλότητα των γραμμών και των σχημάτων στα μικρά πράγματα λαμβάνει χώρα έξω. Για παράδειγμα, οι στήλες και τα τόξα δεν σχεδιάζονται ποτέ με αιχμηρά άκρα. Όσο πιο ομαλές είναι οι μεταβάσεις και οι γραμμές, τόσο πιο χαριτωμένο φαίνεται αυτό το στοιχείο. Τα ζεστά χρώματα επικρατούν εδώ – αλλά δεν υπάρχουν φωτεινά όπως το κόκκινο στα κλασικά. Οι διακοσμήσεις στην οροφή και στις κορυφές των τοίχων μπορούν να διακοσμηθούν, για παράδειγμα, με γυψομάρμαρο.

Το μοντέρνο εξωτερικό διακρίνεται από τον κλασικισμό με απότομες μεταβάσεις. Οι στήλες αντικαθίστανται από τετράγωνους πυλώνες, η χύτευση δίνει τη θέση σε καλά καθορισμένα γείσα. Η νεωτερικότητα συμβαδίζει με την καινοτομία – ωστόσο, οι άνθρωποι δεν βιάζονται να αρνηθούν τα κλασικά σύνεργα, όπως έναν ανθισμένο κήπο. Η λίμνη μπορεί να αντικατασταθεί με πισίνα – αλλά σίγουρα θα είναι.

Τα κλασικά παράθυρα αντικαθίστανται από πανοραμικά τζάμια, τα οποία τελικά φέρνουν περισσότερο φυσικό φως στα δωμάτια: τα τζάμια φθάνουν ταυτόχρονα σε μορφή “βεράντας”, δηλαδή από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες καθιστούν σαφές ότι αυτή η λύση δεν θα φέρει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργικότητα του κτιρίου: ορισμένοι χρήστες έλκονται από το διάστημα και το φως του ήλιου και επίσης διαγράφουν τους συνήθεις περιορισμούς, για παράδειγμα, μεταξύ του σχεδιασμού της οροφής και των τοίχων. Οι απότομες μεταβάσεις συμπληρώνονται με σωστή γεωμετρία – για παράδειγμα, ένα παράθυρο κόλπου, το οποίο είναι τραπεζοειδές, αντικαθίσταται από ένα κανονικό πολύγωνο, ας πούμε, ένα εξάγωνο, από το οποίο “κόπηκε” η μία πλευρά.

Εάν είστε μοντερνιστής, τότε οι φράκτες από σφυρήλατο σίδερο, ένα wicket και μια πύλη είναι κατάλληλοι για εσάς ως διακόσμηση σπιτιού.. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με τοιχογραφία, ζωγραφική, ενώ καλύπτονται με ειδικό γύψο – και οι ίδιοι είναι χτισμένοι από τούβλα ή πέτρα. Αλλά είναι δυνατό να εφαρμοστεί η διακόσμηση σε βάση από σκυρόδεμα. Το κύριο πράγμα είναι ότι ο σχεδιασμός είναι πλήρης όσον αφορά τον σχεδιασμό: δεν πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που δεν σχετίζονται με το θέμα. Παρατηρείται η συμμετρία, χωρίς την οποία ο σχεδιασμός θα φαινόταν ατελής, ημιτελής, «ωμός». Ο μοντερνισμός δανείστηκε από τον κλασικισμό την ομαλότητα των γραμμών και των μεταβάσεων, ωστόσο, η συνολική εικόνα συμπληρώθηκε με καλλιτεχνική μοντελοποίηση και γλυπτικά στοιχεία, για παράδειγμα, υποστηρίζοντας τους θόλους.

Μπαρόκ – μια προσέγγιση στην οποία υπάρχει μια μυστικοποίηση της καμπυλότητας του χώρου. Πύργοι, παράθυρα στον κόλπο, μπαλκόνια κλπ. «Υποστηρίζουν» αυτό το στυλ.Παλάτια και ναοί χτίστηκαν σε αυτό το στυλ. Εάν δεν προχωρήσετε πέρα ​​από το σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο το σπίτι είναι διακοσμημένο σε μπαρόκ στιλ, τότε οι οικονομίες στα στοιχεία του κτιρίου δεν εφαρμόζονται εδώ. Το μειονέκτημα είναι ότι το στυλ είναι μη πρακτικό, γι ‘αυτό πολλοί αρχιτέκτονες του 21ου αιώνα το έχουν ξεχάσει σωστά..

Το μπαρόκ είναι ένας τρόπος να κάνετε το σπίτι σας να ξεχωρίζει από τους γείτονες.

Η country μουσική αναφέρεται στο αμερικανικό επαρχιακό στυλ κατασκευής. Έχει λίγα κοινά με τη ρωσική καλύβα. Οι κύριες διαφορές είναι το μη τυφλωμένο πλαίσιο, οι πύλες και ο φράχτης από σφυρήλατο σίδερο, το καθαρό φινίρισμα “ξύλου” από μέσα. Ένα σπίτι χτισμένο σε αυτό το στυλ δεν ταιριάζει με τις εξελίξεις υψηλής τεχνολογίας..

Το στυλ σαλέ χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση σπιτιών χτισμένων κυρίως από ξύλο.. Είναι εξοπλισμένα με παράθυρα με μεγάλη θέα. Αυτό το στυλ προήλθε από τις Άλπεις, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν την ομορφιά του ορεινού τοπίου. Η εξοχική κατοικία σε στιλ σαλέ διαθέτει ανοιχτό μπαλκόνι στον δεύτερο όροφο. Οι κατασκευές σε αυτό το στυλ δείχνουν συνδυασμό ξύλου και πέτρας. Το σπίτι, χτισμένο σε στιλ σαλέ, φωτίζεται αναγκαστικά από επιπλέον φανάρια – το μόνο που βρίσκεται στη θέση έξω από την πύλη ή στην επικράτεια δεν περιορίζεται σε τεχνητό φως. Το στυλ του σπιτιού μοιάζει με πατάρι.

Δημοφιλές στο στυλ των ΗΠΑ με πρακτικό και στοχαστικό σχεδιασμό κατοικίας. Η συμμετρία δεν είναι τόσο σημαντική εδώ όσο στο μοντέρνο στυλ. Τα υλικά επιλέγονται κυρίως φθηνά – ο μέσος Αμερικανός δεν έχει τίποτα να καυχηθεί. Υπάρχουν δύο είσοδοι στο σπίτι, μία από τις οποίες είναι η κύρια είσοδος, η δεύτερη είναι ανταλλακτική.

Περιλαμβάνει πανοραμική θέα από μεγάλα και ψηλά παράθυρα και ένα χαλαρό, πρακτικό περιβάλλον.

Το αγγλικό στυλ κατασκευής σπιτιών δεν ανέχεται την κατασκευή σπιτιών από μοντέρνα υλικά όπως πορώδες σκυρόδεμα ή ξύλο – οι τοίχοι των σπιτιών είναι χτισμένοι κυρίως από τούβλα και πέτρα. Ακούγεται σαν Αμερικανός απουσία αφθονίας διακοσμητικών στοιχείων. Οι πόρτες χρησιμοποιούνται απαραίτητα μαζικά – αλλά όχι από ατσάλι, αλλά από ξύλο, επιτρέπεται η σκαλιστή διακόσμησή τους. Τα παράθυρα και τα παράθυρα του κόλπου έχουν ημικυκλικές καμπύλες. Το ανάγλυφο της πρόσοψης ήταν περίπλοκο – προστέθηκαν επιπλέον μεταβάσεις και άκρα. Το σοβάτισμα των τοίχων στο εξωτερικό έχει παρακάμψει τη μόδα για τα πλαισιώματα και τα σοφίτα, δημοφιλή σε άλλα στυλ..

Το στυλ υψηλής τεχνολογίας εξαλείφει εντελώς την κηπουρική και την κηπουρική λαχανικών – στη θέση τους ήρθαν παρτέρια και θερμοκήπια με αυτόματη άρδευση και φωτισμό.

Επίπεδες στέγες και πανοραμικά παράθυρα, πλήρως ενσωματωμένες συσκευές κρυμμένες πίσω από συρόμενα πάνελ, πλήρη τζάμια της πρόσοψης – αυτό που ονειρεύεται ο καθένας που δεν είναι ξένο στη σύγχρονη πρόοδο.

Η κατασκευή σε στιλ σοφίτας (“σοφίτα-γκαράζ”) παρέχει ανοιχτές οριζόντιες και κάθετες δοκούς στην οροφή και στους τοίχους, αντίστοιχα. Είναι διακοσμημένα και διακοσμημένα, αλλά δεν κρύβονται κάτω από την ψευδοροφή και τα πάνελ τοίχων. Η συνολική εικόνα συμπληρώνεται από πανοραμικά παράθυρα από τις άκρες του σπιτιού και έναν «μηχανικό» που δεν κρύβεται από έναν εξωτερικό παρατηρητή. Επιτρέπεται η αποθήκευση μοτοσικλετών και ποδηλάτων στο δωμάτιο.

Μινιμαλιστικό – ένα στυλ στο οποίο υπάρχει μόνο αυτό που είναι σημαντικό για τη ζωή. Το επίπεδο άνεσης είναι παρόν.

Ωστόσο, όλη η διακόσμηση αποκλείεται εντελώς..

“Προβηγκία” – αντίκες, τεχνητή γήρανση του νέου σχεδιασμού, ακατέργαστη επεξεργασία ξύλου, θαμπά χρώματα. Για παράδειγμα, ένα φανάρι σε κομοδίνο μπορεί να είναι αντίκα..

Σκανδιναβικά – πανοραμικά παράθυρα, “Oldυχρός” συνδυασμός χρωμάτων, διακοσμήσεις χωρίς τεχνητότητα και “υψηλή τεχνολογία”, δέρματα ζώων στο πάτωμα, πραγματικά κλαδιά στους τοίχους κ.λπ..

“Οικολογικό” – η απόλυτη εγγύτητα στη φύση, πλήρης απουσία πλαστικών προϊόντων και απομίμηση φινιρίσματος.

Τέχνη διακόσμηση – απαλές αποχρώσεις με ενιαία φωτεινή χρωματική ζώνη (για παράδειγμα, παιδικό δωμάτιο).

Σε αντίθεση με τον κλασικισμό, στερείται πολλών μικροπρεπειών, ενώ δεν έχει χάσει την ακρίβεια και τη λεπτή χάρη του.

Διακόσμηση διαφορετικών δωματίων

Η ανάπτυξη του έργου πραγματοποιείται πριν από την έναρξη της κατασκευής. Εκτός από τη θέση των δωματίων, εργάζονται για τη διαρρύθμιση του σχεδιασμού τους στο εσωτερικό. Είναι παράλογο να αναβάλλετε το φινίρισμα των δωματίων μέχρι το τελευταίο στάδιο.. Το πάτωμα του υπογείου παραχωρείται σε ένα γκαράζ και ένα εργαστήριο, ένα κελάρι: δεν είναι συνηθισμένο να εμφανίζονται αυτοί οι χώροι σε πολυτελή αρχοντικά. Ισόγειο – υπνοδωμάτιο επισκεπτών, μπάνιο, κουζίνα -σαλόνι, αίθουσα. Το δεύτερο είναι τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια, το νηπιαγωγείο. Σε κάθε όροφο ενός διώροφου κτιρίου υπάρχει ξεχωριστό μπάνιο..

Κουζίνα

Η διακόσμηση της κουζίνας γίνεται συχνά σε στιλ υψηλής τεχνολογίας.. Ενσωματωμένη τεχνολογία απαιτεί παραγγελία. Εξοικονομεί χώρο στο δωμάτιο. Μαζί με την κουζίνα, συχνά δημιουργείται μια τραπεζαρία σε ένα δωμάτιο – δεν θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το τελευταίο “με ένα διάλειμμα”. Η μόνη εξαίρεση είναι η βεράντα, αλλά εκεί οι λειτουργίες της τραπεζαρίας περιορίζονται σημαντικά..

Η κουζίνα πρέπει να βρίσκεται σε ένα καλά φωτισμένο μέρος. Είναι χρήσιμο να προβλεφθεί ένα κοινό πανοραμικό παράθυρο για αυτήν..

Οι σύγχρονες κουζίνες συμπληρώνονται με ένα τραπέζι μπαρ μήκους άνω των 2 m και πλάτους όχι μεγαλύτερο από 70 cm, στερεωμένο άκαμπτα στο πάτωμα.

Σαλόνι

Ένα μοντέρνο σαλόνι συνδυάζεται συχνά με κουζίνα και τραπεζαρία. Αυτή η αίθουσα είναι προσανατολισμένη προς τον τόπο συνάντησης όλων των μελών του νοικοκυριού και των καλεσμένων τους.. Σε αντίθεση με την κουζίνα και το μπάνιο, η περιοχή που χωρίζεται στο σαλόνι είναι διακοσμημένη σε αποχρώσεις που βρίσκονται κοντά στα υπνοδωμάτια, αλλά τα έντονα χρώματα προσθέτουν πανηγυρικότητα, λειτουργώντας εξ αποστάσεως ως αναφορά στην παλέτα γραφείου: τραπέζια και καρέκλες, πολυθρόνες. Μόνο το σαλόνι διαφέρει από το γραφείο στο ότι έχει τραπεζάκι σαλονιού, κουνιστές καρέκλες, οικιακό θέατρο κ.λπ. Το Στην οροφή κρέμονται ένας πολυέλαιος ανοιχτού τύπου ή μοντέρνοι λαμπτήρες με λωρίδες LED περιμετρικά. Μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο.

Υπνοδωμάτιο

Το εσωτερικό του υπνοδωματίου είναι τελειωμένο σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ.. Εκτός από το σετ κρεβατοκάμαρας, έβαλαν ένα μικρό τραπέζι, ένα κομοδίνο. Εάν ένα παντρεμένο ζευγάρι κοιμάται στο δωμάτιο, τότε ένα τέτοιο βάθρο τοποθετείται σε κάθε πλευρά. Για το τραπέζι απαιτούνται μερικές καρέκλες και μια μικρή ντουλάπα. Συχνά το μπουντουάρ μιας κυρίας συνδυάζεται με σετ υπνοδωματίου ή τραπέζι..

Χρώμα τοίχων, οροφής και δαπέδου – απαλά, παστέλ χρώματα.

Ο διάδρομος έπαψε να είναι εκείνο το μικροσκοπικό μέρος, που αντιπροσωπεύει το “έμπλαστρο” στα περισσότερα διαμερίσματα και κοινά σπίτια για αρκετούς γείτονες εκείνης της εποχής. Στον 21ο αιώνα, αυτή είναι μια πλήρης αίθουσα, η οποία εμφανίστηκε ως φαινόμενο ακόμη και στα σύγχρονα ρωσικά πολυώροφα νέα κτίρια της εποχής “Πούτιν”. Στα εξοχικά σπίτια, η αίθουσα είναι μια πλήρης μπροστινή αίθουσα, διακοσμημένη με τη μορφή αίθουσας, από την οποία ξεκινά ο εσωτερικός χώρος ενός εξοχικού σπιτιού. Μεταφρασμένη από τα αγγλικά, η λέξη “αίθουσα” σημαίνει “αίθουσα”, “μπροστά”, “λόμπι”.

Η είσοδος και η αίθουσα έχουν γίνει ένα πλήρες δωμάτιο, που λέει σε έναν εξωτερικό παρατηρητή για το σπίτι τουλάχιστον τη μισή ιστορία. Η είσοδος συμπληρώνεται με προθάλαμο. Στην αίθουσα υπάρχει μια σκάλα στον δεύτερο όροφο, ένα καμαρίνι (τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια ευρύχωρη και πολυλειτουργική ντουλάπα), οι πόρτες από άλλα δωμάτια ανοίγουν επίσης εδώ. Ο σχεδιασμός του διαδρόμου μπορεί να είναι είτε σε ένα από τα εθνικά στυλ διαφορετικών εποχών (με πολυτελή πολυέλαιο), είτε στο στυλ του μινιμαλισμού, αλλά με τη μέγιστη άνεση.

Ο συνδυασμός χρωμάτων δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο και επιλέγεται κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη και της οικογένειάς του.

Όμορφα παραδείγματα

Σαλόνι διακοσμημένο σε στιλ σοφίτας. Μοιάζει με μια τεράστια επέκταση αέτωμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μέρος ενός μονοόροφου σπιτιού..

Αίθουσα εισόδου που συνδέεται με το σαλόνι. Φινίρισμα – ένα μείγμα κλασικών, αγγλικών και αμερικανικών στυλ.

Πολυτελής αίθουσα εισόδου με τη μορφή ενός μεγάλου διαδρόμου που διατρέχει όλο το σπίτι. Ένα μείγμα τέχνης, κλασικού και μπαρόκ στιλ.

Αριστοκρατική κουζίνα. Συνδέεται με τη βεράντα. Συμπληρωμένο με αρχαίο ελληνικό στυλ – για παράδειγμα, στις στήλες.