Όλα για πλαστά γείσα

Τα σφυρήλατα κουβούκλια είναι στοιχεία της διάταξης του χώρου εισόδου. Από το υλικό αυτού του άρθρου θα μάθετε τι είναι, ποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχουν. Επιπλέον, εξετάζονται τα κύρια στάδια της κατασκευής τους..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα σφυρήλατα υπαίθρια κουβούκλια είναι ένα λειτουργικό και διακοσμητικό μεταλλικό θόλο πάνω από την μπροστινή πόρτα. Στολίζουν την είσοδο του σπιτιού, το προστατεύουν αξιόπιστα από τις βροχοπτώσεις και το άμεσο ηλιακό φως. Αυτά τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από συνδυασμένα υλικά και η βάση της κατασκευής τους είναι η σφυρηλάτηση με μοτίβο ποικίλου βαθμού πολυπλοκότητας, διαμόρφωσης και στυλ..

Τα σφυρήλατα γείσα έχουν πολλά πλεονεκτήματα.. Διαφέρουν:

 • αντοχή σε φορτία ανέμου, μηχανικού και βάρους ·
 • αισθητική γοητεία και ανθεκτικότητα.
 • μια ποικιλία υλικών κατασκευής ·
 • ένα ευρύ φάσμα σχημάτων, μεγεθών, σχεδίων.
 • μεταβλητότητα των διαλυμάτων χρώματος.
 • μέθοδος κατασκευής και τύπος στερέωσης ·
 • πρακτικότητα, αξιοπιστία.
 • συμβατότητα με διαφορετικά στυλ αρχιτεκτονικής.
 • ευπαρουσίαστη και κομψή εμφάνιση.
 • συμβατότητα με διαφορετικά υλικά.
 • η δυνατότητα τοποθέτησης φωτισμού ·
 • ο αριθμός των πρανών και ο όγκος της σφυρηλάτησης.

Τα σφυρήλατα γείσα διαφέρουν στην τιμή, οπότε κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει μια επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές του προτιμήσεις και τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Μπορούν, εκτός από ένα ανεξάρτητο στοιχείο διαρρύθμισης της περιοχής εισόδου, μέρος της σύνθεσης, συμπληρωμένο από μια βεράντα και κιγκλιδώματα. Τονίζουν την κατάσταση του κτιρίου, προστατεύουν τους επισκέπτες από τις καιρικές συνθήκες, ενώ οι πόρτες ανοίγονται γι ‘αυτούς.

Οι επισκέπτες με καλλιτεχνική σφυρηλάτηση μπορούν να είναι μια διακόσμηση της βεράντας ενός ιδιωτικού ή εξοχικού σπιτιού.. Εξοπλίζουν χώρους εισόδου σε υπόγεια, βεράντες, κιόσκια. Επιπλέον, αγοράζονται για φορητές κατασκευές. Επίσης διακοσμούν πύλες, πύλες, στέγες πάνω από μπάρμπεκιου, κάτι που εξαρτάται από τον τύπο των συνδυασμένων πρώτων υλών. Τα προϊόντα είναι πυρίμαχα και δεν περιορίζονται στην καμπυλόγραμμη μορφή. Μπορούν να εκτελεστούν με διάφορα σύμβολα (μέχρι το μονόγραμμα του ιδιοκτήτη). Και τα ίδια τα προϊόντα μπορούν να διακοσμηθούν με γλάστρες..

Ο σχεδιασμός τους μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός.. Σήμερα, πολλές εταιρείες που ειδικεύονται στην παραγωγή αυτών των προϊόντων είναι έτοιμες να εκπληρώσουν μια παραγγελία σύμφωνα με το σκίτσο ενός πελάτη. Οι σύνθετες συνθέσεις είναι αρκετά ακριβές (για μια αποκλειστική, η πληρωμή είναι πάντα ακριβότερη).

Μαζί με τα πλεονεκτήματα των σφυρηλατημένων γείσων, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα.. Παρά τη συμβατότητά τους με διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ, δεν είναι κατάλληλα για κάθε σχέδιο πρόσοψης. Και παρόλο που είναι ανθεκτικά στις βροχοπτώσεις, τον άνεμο και τον παγετό, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να ενημερωθούν και να εφαρμοστούν με προστατευτική επίστρωση..

Οι κατασκευές δεν είναι τόσο μαζικές στην εμφάνιση όσο οι συνηθισμένες τέντες, ωστόσο, λόγω του μετάλλου έχουν μεγάλο βάρος, δημιουργώντας σημαντικό φορτίο στους φέροντες τοίχους. Για να εξασφαλίσετε μεμονωμένες επιλογές, πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό ανύψωσης.

Ένας απλός άνθρωπος στο δρόμο δεν θα μπορεί να τα εξοικονομήσει.. Μόνο ένα άτομο με εμπειρία σε μια τέτοια εργασία μπορεί να κάνει ένα επαγγελματικά καλλιτεχνικό προϊόν..

Η εγκατάσταση πρέπει επίσης να πραγματοποιείται από ειδικούς, στο οπλοστάσιο των οποίων, εκτός από ειδικό εξοπλισμό, υπάρχει επίσης εξοπλισμός ανύψωσης.

Επισκόπηση ειδών

Τα σφυρήλατα γείσα μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια. Για παράδειγμα, διαφέρουν στον τύπο της σφυρηλάτησης. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με την αρχή της καλλιτεχνικής σφυρηλάτησης διακρίνονται από ιδιαίτερη κομψότητα.. Τα στοιχεία τους είναι κατασκευασμένα σε σφυρηλάτηση από λευκά-ζεστά τεμάχια εργασίας..

Μετά από αυτό, τα μέρη συνδέονται σε ένα ενιαίο συγκρότημα, χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής συγκόλλησης.. Η τεχνολογία θερμής σφυρηλάτησης περιλαμβάνει την επεξεργασία μετάλλων με χειροποίητα εξαρτήματα και εργαλεία, κάτι που είναι αρκετά επίπονο. Χρειάζεται πολύς χρόνος για τη δημιουργία τέτοιων προϊόντων..

Τα μοναδικά γείσα είναι πιο ακριβά από τα προϊόντα που κατασκευάζονται με ψευδο-σφυρηλάτηση (ψυχρή σφυρηλάτηση). Η μίμηση γίνεται με κάμψη ή σφράγιση έλασης μετάλλου σε ειδικό εξοπλισμό. Τα δομικά στοιχεία συναρμολογούνται με συγκόλληση. Αυτή η τεχνολογία είναι εξαιρετικά αποδοτική.

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο έχουν υψηλή ακρίβεια γραμμών και σχημάτων.. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αποκλειστικές..

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας αγοράζοντας πλαστά αντικείμενα για το γείσο σε εξειδικευμένο κατάστημα..

Ανά τύπο κατασκευής

Δομικά, τα προϊόντα είναι πρόβολα και υποστηρίζονται. Οι παραλλαγές του πρώτου τύπου είναι προσαρτημένες στον τοίχο μόνο από το πίσω μέρος.. Είναι μικρότερα.

Τα ανάλογα με στηρίγματα είναι στερεωμένα στον τοίχο και έχουν βάσεις. Συνήθως εγκαθίστανται εάν χρειάζονται μεγάλα στέγαστρα πάνω από τη βεράντα ή οι τοίχοι του κτιρίου δεν είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Τα προϊόντα είναι κλασικά, τούνελ, τομέα, σύνθετα.

Κατά μορφή

Τα σχήματα των σφυρηλατημένων θόλων μπορεί να είναι ίσια και γωνιακά. Οι γραμμικές επιλογές θεωρούνται οι πιο απλές. Μερικές φορές πρόκειται για επίπεδες γάντζες με ελάχιστο όγκο σφυρηλάτησης. εκτός, το σχήμα των τεντών πάνω από την πόρτα εισόδου μπορεί να είναι θολωτό ή τοξωτό.

Τα μοντέλα σε σχήμα θόλου διακρίνονται από την ιδιαίτερη διακοσμητικότητα και την πολυπλοκότητα της εκτέλεσης.. Όχι λιγότερο ενδιαφέρον είναι τα κυματοειδή γείσα, οι στροφές των οποίων μπορούν να πάνε μπροστά και στα πλάγια. Αξιοσημείωτες είναι οι επιλογές πολλαπλών επιπέδων, οι οποίες έχουν αρκετά επίπεδα και πολλές στροφές..

Λιγότερο συχνά, οι εταιρείες παραγγέλνουν στρογγυλές, ημικυκλικές, κοίλες και ορθογώνιες ποικιλίες.. Σε αυτή την περίπτωση, τα γείσα μπορεί να έχουν οριζόντια κάμψη.

Όταν στερεώνονται, τοποθετούνται σχεδόν παράλληλα με το έδαφος. Και η προκατάληψή τους είναι ασήμαντη.

Ο αριθμός των πλαγιών περιπλέκει τα σχέδια.

 • Οι επιλογές μιας κλίσης θεωρούνται οι πιο εύκολες στην κατασκευή. Μπορούν να είναι ίσια και πλάγια, είναι μικρότερα. Έχετε ένα σημαντικό μειονέκτημα με τη μορφή ακατάλληλης αποστράγγισης.
 • Τα αντίστοιχα Gable θεωρούνται καθολικά. Το σχήμα τους θυμίζει την οροφή ενός συνηθισμένου σπιτιού. Η αποστράγγισή τους λειτουργεί καλύτερα: το νερό της βροχής ρέει προς τα κάτω. Το άτομο κάτω από το γείσο δεν κινδυνεύει να βραχεί.
 • Οι συνδυασμένες επιλογές τριών κλίσεων. Αποτελούνται από δύο κεκλιμένες πλαγιές, πάνω από τις οποίες υψώνεται ένα στενό τόξο. Αυτά τα σχέδια είναι πιο δύσκολο να κατασκευαστούν..

Με ποια υλικά συνδυάζονται?

Τις περισσότερες φορές, στην κατασκευή σφυρηλατημένων γείσων, χρησιμοποιούνται πολυανθρακικό, κυματοειδές χαρτόνι, μέταλλο και γυαλί.. Ο τύπος υλικού που χρησιμοποιείται δίνει μια ιδιαίτερη εμφάνιση στο τελικό προϊόν και καθορίζει επίσης τα χαρακτηριστικά απόδοσης.

Το πολυανθρακικό (ένας τύπος πλαστικού) είναι εύκαμπτο, χάρη στο οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τοξωτών κατασκευών. Λόγω της διαφάνειας, χαρίζει ελαφρότητα και ιδιαίτερη αισθητική στο θόλο. Τα πολυανθρακικά προϊόντα είναι ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία. Το ίδιο το υλικό είναι εύκολο να λειτουργήσει, αλλά επιρρεπές σε γρατζουνιές. Επιπλέον, αυτό το υλικό έχει υψηλό συντελεστή θερμικής διαστολής..

Προφίλ φύλλο (προφίλ χάλυβα) για τη δημιουργία σφυρηλατημένων θόλων καλύπτεται με έγχρωμο πολυμερές. Η επικάλυψη μπορεί να είναι πολυεστέρας, πουράλ, πλαστισόλη.

Το κυματοειδές χαρτόνι είναι ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό από το πολυανθρακικό. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή συνηθισμένων επίπεδων ή τοξωτών πλαγιών..

Τα μεταλλικά πλακίδια είναι φύλλα χάλυβα επικαλυμμένα με πολυμερές. Σε αντίθεση με το προφίλ φύλλο, δεν πιέζονται κύματα πάνω τους, αλλά ένα μοτίβο κάτω από ένα κεραμικό πλακίδιο. Τα μεταλλικά φύλλα είναι πιο λεπτά και πιο διακοσμητικά από το κυματοειδές χαρτόνι. Ωστόσο, η περιοχή εφαρμογής των πρώτων υλών περιορίζεται σε επίπεδες κλίσεις..

Το γυαλί συνδυάζεται με σφυρηλάτηση σε περιπτώσεις που τα γείσο δημιουργούνται σύμφωνα με ένα ειδικό σχέδιο σχεδιασμού.. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε triplex (σκληρυμένο γυαλί με πολυμερές ενδιάμεσο στρώμα), το οποίο είναι αισθητικά ελκυστικό, αλλά ασταθές σε σημαντικά φορτία κλονισμού. Κυρίως ραγίζει και όχι θρυμματίζεται σε μικρά κομμάτια..

Εκτός από τα βασικά υλικά, το ξύλο, το σκυρόδεμα και ο γαλβανισμένος χάλυβας χρησιμοποιούνται μερικές φορές στην κατασκευή σφυρηλατημένων στεγών.. Το ξύλο είναι εύκολο στην επεξεργασία, ταιριάζει καλά με τη σφυρηλάτηση, αλλά απαιτεί τακτική συντήρηση και εφαρμογή προστατευτικών επιχρισμάτων. Το σκυρόδεμα είναι αξιόπιστο, αλλά κάνει τις κατασκευές βαρύτερες.

Ο γαλβανισμός θεωρείται οικονομικός τύπος υλικού για συνδυασμό.

Τεχνολογία κατασκευής

Η κατασκευή ενός σφυρηλατημένου γείσου ξεκινά με ένα σκίτσο. Για να το κάνετε μόνοι σας, πρέπει να έχετε δεξιότητες συγκόλλησης.. Πρώτα απ ‘όλα, καθορίζονται με το σχήμα και το μέγεθος του προϊόντος. Το γείσο πάνω από την είσοδο του σπιτιού πρέπει να καλύπτει τη βεράντα, σε αρμονία με το μπροστινό μέρος του κτιρίου.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέγεθος του προϊόντος: δεν πρέπει να είναι πολύ μικρό ή, αντίθετα, μεγάλο. Μετά από αυτό, επιλέγουν στοιχεία από τον κατάλογο του καταστήματος, επιλέγοντας το σωστό ποσό για να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Συζητήστε αμέσως το σχέδιο, καθώς σε ορισμένα καταστήματα τα δείγματα μπορεί να διαφέρουν από αυτά που αναφέρονται στους καταλόγους.

Δεν πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία: θα καταστρέψει το σχέδιο. Εάν δεν υπάρχουν λυγισμένα στοιχεία στο κατάστημα, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας μια μεταλλική ράβδο με τμήμα 10×10 mm. Ο σκελετός του πλαισίου είναι κατασκευασμένος από σωλήνα σε σχήμα.

Τα προετοιμασμένα στοιχεία τοποθετούνται στην επιφάνεια εργασίας, συλλέγοντας το μοτίβο και των δύο πλευρών του γείσου. Εάν το μοτίβο συγκλίνει, τα στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια μηχανή συγκόλλησης.

Ο συναρμολογημένος βραχίονας δοκιμάζεται στον τοίχο του πλαισίου. Με την επιφύλαξη όλων των παραμέτρων, η δομή πρέπει να ταιριάζει στη θέση της. Σε αυτή την περίπτωση, τα στοιχεία συγκολλούνται τελικά, μετά τα οποία απαλλάσσονται από τα σχηματισμένα οζίδια. Πάρτε ένα μύλο και καθαρίστε τις ραφές.

Στη συνέχεια, τα μαζικά στοιχεία σφυρηλάτησης συγκολλούνται. (π.χ. καλάθια, φύλλα περιγράμματος).

Αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να μην βρίσκονται στο επίπεδο του ίδιου του μοτίβου, αλλά να προεξέχουν προς τα έξω ή να παραμένουν μέσα.

Η δεύτερη πλευρά του γείσου εκτελείται με τον ίδιο τρόπο.. Όταν το φτιάχνετε, βεβαιωθείτε ότι το μοτίβο είναι πανομοιότυπο με το πρώτο μισό.. Πρέπει να ελέγξετε την ποσότητα εξόδου στοιχείων από το επίπεδο του σχεδίου, καθώς και τη γωνία εγκατάστασης.

Αφού συναρμολογήσετε τα πλευρικά τοιχώματα, εμπλέκονται στο μπροστινό μέρος του γείσου. Εάν δεν προβλέπεται από το σχέδιο, τα στηρίγματα συνδέονται με ένα βραχυκυκλωτήρα στην κορυφή. Αυτή είναι η συνηθισμένη έκδοση της συναρμολόγησης μιας δομής υπόστεγου. Όταν κατασκευάζονται τοξωτά μοντέλα, τα τόξα εγκαθίστανται στην κορυφή με ένα διάστημα 60-80 cm (η τιμή εξαρτάται από την αξιοπιστία της πρώτης ύλης επικάλυψης).

Όμορφα παραδείγματα

Τα πλαστά γείσα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, όπως μπορείτε να δείτε κοιτάζοντας παραδείγματα φωτογραφικών στοών.

 • Αψιδωτό γείσο με σφυρηλάτηση με τη μορφή στοιχείων φυτού, που διακοσμεί την είσοδο σε ιδιωτικό σπίτι.

 • Ένα παράδειγμα θόλου από σφυρήλατο σίδερο για την είσοδο σε μια πολυκατοικία.

 • Μια παραλλαγή του σχεδιασμού της δομής με ένα σπίτι με σφυρήλατο πλέγμα, που διακοσμεί την περιοχή εισόδου με φανάρια με σφυρηλάτηση.

 • Υπαίθριο κουβούκλιο με τοξωτή ανύψωση και λουλουδάτη διακόσμηση.

 • Καλλιτεχνική σφυρηλάτηση ημικυκλικού σχήματος, διακοσμημένη με μονόγραμμα και λαμπτήρες δρόμου.

 • Ένα παράδειγμα ημικυκλικού γείσου με κολώνες Α, πλαισιωμένο με μοτίβο σταφυλιού.

 • Σχεδιαστικό σχέδιο γείσου για ιδιωτική κατοικία. Φτιαγμένο με τη μορφή ιστού αράχνης.

 • Μονόκλινο επίπεδο σχέδιο σε κρεμάστρα με χτενισμένη άκρη και σφυρηλατημένες μπούκλες.

 • Στρογγυλό σφυρήλατο γείσο πάνω από την είσοδο, κατασκευασμένο σε μοντέρνο στιλ.

 • Ένα παράδειγμα σφαιρικού γείσου διακοσμημένο με σφυρήλατο φύλλωμα.