Πολυέλαιοι στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Πολυέλαιοι στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Ο σωστός πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο πρέπει να έχει μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά. Η ποιότητα του ύπνου και της ξεκούρασης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σωστό φωτισμό, οπότε πρέπει να είστε έξυπνοι. Τα φώτα οροφής στο υπνοδωμάτιο έρχονται σε διαφορετικούς τύπους και στυλ..

Ιδιαιτερότητες

Το υπνοδωμάτιο είναι το πιο οικείο μέρος του σπιτιού. Η επιλογή του φωτισμού σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να προσεγγιστεί με κάθε σοβαρότητα..

Ενώ είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αρκετά έντονο φως, δεν πρέπει να θαμπώνει και να γκρεμίζει άσκοπα την ήρεμη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα..

Το κύριο διακριτικό χαρακτηριστικό των πολυελαίων της κρεβατοκάμαρας είναι η ανάγκη να ταιριάζουν με τον εσωτερικό κόσμο του ιδιοκτήτη, με άλλα λόγια, ο πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο πρέπει να αρέσει. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, ούτε η ιδανική στιλιστική σύνθεση ούτε το χρώμα θα σώσουν την κατάσταση και θα είναι δύσκολο να χαλαρώσετε σε ένα τέτοιο δωμάτιο..

Ο πολυέλαιος πρέπει να ταιριάζει με το στυλ και τη διακόσμηση του δωματίου.. Εάν το υπνοδωμάτιο είναι κατασκευασμένο με το στυλ της “Προβηγκίας”, σίγουρα δεν αξίζει να αγοράσετε ένα μοντέρνο μοντέλο “υψηλής τεχνολογίας” σε αυτό. Αποφασίστε εάν ο πολυέλαιος θα λειτουργήσει ως η κύρια προφορά ή θα λειτουργήσει ως μια λεπτή προσθήκη.

Εάν υπάρχουν άλλα εξαρτήματα στο δωμάτιο, προσπαθήστε να ταιριάξετε με το μοντέλο οροφής για να τα ταιριάξετε. Φαίνεται αρμονικό και όμορφο ανεξάρτητα από το δωμάτιο, ωστόσο, για την κρεβατοκάμαρα, αυτή η αρμονία είναι πιο σημαντική..

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε έναν πολυέλαιο, εξοπλισμένο με ροοστάτη. Η δυνατότητα σκίασης είναι εξαιρετικά σημαντική για τους εσωτερικούς χώρους του υπνοδωματίου. Πρόσφατα, η παρουσία ενός επιπλέον διακόπτη δίπλα στο κρεβάτι αναγνωρίστηκε ως ανάγκη, ώστε να μην χρειάζεται να σηκωθείτε από το κρεβάτι..

Οι επιλογές υπνοδωματίου είναι συχνά εξοπλισμένες με διακόπτη φώτων. Τις περισσότερες φορές, το λευκό μπορεί να είναι αναμμένο και όταν είναι ώρα για ύπνο, απλώς ανάβουν το μπλε φως και ένα μικρό φωτιστικό. Έτσι, υπό την επίδραση του σωστά επιλεγμένου φωτισμού, το σώμα σταδιακά χαλαρώνει, μετατρέπεται σε υπνηλία..

Δώστε προσοχή στο υλικό. Ένας κατάλληλος πολυέλαιος για ένα υπνοδωμάτιο δεν πρέπει να είναι κατασκευασμένος από τοξικές ουσίες, καθώς ένα άτομο περνά το ένα τρίτο της ημέρας εδώ και η βλάβη στην υγεία θα είναι ανεπανόρθωτη. Δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να αγοράσετε μια λάμπα από πλαστικό, ύφασμα και κρύσταλλο.

Δεν πρέπει να επιλέξετε φωτεινά μοντέλα, είναι καλύτερο να περιοριστείτε σε μια σίγαση παλέτας χρωμάτων..

Ένας πολυέλαιος δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από τον ύπνο, αντίθετα, το καθήκον του είναι να προάγει την καλή ξεκούραση..

Προβολές

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες πολυελαίων στη σύγχρονη αγορά. Τα φωτιστικά οροφής είναι χωνευτά, τοποθετημένα στην επιφάνεια και κρεμαστά..

Τα κρεμαστά μοντέλα είναι τα πιο δημοφιλή, ειδικά για υπνοδωμάτια με ψηλά ταβάνια. Τα κρεμαστά μοντέλα ανοίγουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών σχεδίων: μπορεί να είναι μονόχρωμα υφασμάτινα αμπαζούρ και πρωτότυπες αποχρώσεις αμπαζούρ.

Μην συνδέετε γενικά μοντέλα με νοσοκομεία και σχολεία. Οι σύγχρονες επιλογές με πλαίσιο Euro δεν είναι χειρότερες από τις αναρτημένες, αντιμετωπίζουν διακοσμητικό ρόλο, ενώ καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και είναι ακόμη κατάλληλες για εγκατάσταση σε χαμηλές οροφές.

Αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει κρυστάλλινοι πολυέλαιοι με πολλά μενταγιόν, συχνά επιλέγονται για υπνοδωμάτια λόγω της επισημότητας και της συχνής ακαταλληλότητάς τους σε άλλα δωμάτια. Αυτά, όπως οι κρεμαστοί λαμπτήρες, απαιτούν ψηλά ταβάνια, αφού ένα ογκώδες κρυστάλλινο μοντέλο θα τραβήξει την προσοχή στον εαυτό του και θα “φάει” τον περιβάλλοντα χώρο τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα έξω..

Για υπνοδωμάτια, επιλέγονται εναέριοι πολυέλαιοι – μπουκέτο, που καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο. Το Boucher αναφέρεται σε γενικά μοντέλα, αλλά είναι κατασκευασμένα από πολύ μεγαλύτερη διάμετρο, γι ‘αυτό φαίνονται κατάλληλα μόνο στην οροφή ενός ευρύχωρου δωματίου.

Ο φωτισμός σε εσοχή χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου είναι αδύνατο να δημιουργηθεί επαρκής φωτισμός με τη βοήθεια ενός πολυέλαιου μόνο..

Ανάλογα με το είδος της ατμόσφαιρας που χρειάζεστε, επιλέγεται και η λάμπα..

Ένα αέρινο σφυρηλατημένο μοντέλο με υφασμάτινες αποχρώσεις θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα κλασικό εσωτερικό και έναν ασυνήθιστο πολυέλαιο ανεμιστήρα – σε βιομηχανικό..

Λάβετε υπόψη ότι οι πολυέλαιοι χρησιμοποιούνται για πιο κλασικά στυλ. με μονό αριθμό λαμπτήρων: τριών κέρατων, πέντε κέρατων και ούτω καθεξής. Για τη σύγχρονη τεχνοτροπία, είναι συνηθισμένο να επιλέγετε ζυγούς αριθμούς: δύο λαμπτήρες, τέσσερις γραμμές, έξι γραμμές.

Πραγματικά στυλ

Τα υπνοδωμάτια διατίθενται σε διάφορα στυλ και η επιλογή μερικών μπορεί να είναι δύσκολη. Στη μόδα και τους χώρους σε κλασικό στιλ, μπαρόκ και μοντέρνο. Αξίζει να σταθούμε λίγο πιο λεπτομερώς σε καθένα από τα παρακάτω:

 • Για υπνοδωμάτια μπαρόκ επιλέξτε πομπώδεις μεγάλες κατασκευές με πολλές εξαιρετικές λεπτομέρειες. Αυτά περιλαμβάνουν λαμπτήρες κρυστάλλου και πολυελαίους bouche. Συνιστάται να επιλέξετε ιριδίζουσες επικαλύψεις με επιχρύσωση, θα τονίσουν το μεγαλείο ολόκληρου του εσωτερικού.

 • Πολυέλαιος σε κλασικό στιλ αντιπροσωπεύεται από έναν αναρτημένο σχεδιασμό πολλαπλών τροχών με υφασμάτινες αποχρώσεις διακοσμημένες με κρόσσια ή σωληνώσεις. Ο αριθμός των αποχρώσεων εξαρτάται από το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας: για μικρά δωμάτια, αρκούν μόνο τρεις και για εντυπωσιακές, συχνά επιλέγονται σχέδια με επτά πόδια.

 • Υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ “πατάρι” απαιτεί την εγκατάσταση ενός ασυνήθιστου πολυέλαιου. Μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα κατασκευή – “αράχνη”, που επιτρέπει να φωτίζεται ο μεγαλύτερος χώρος, ή μια δέσμη αρκετών λαμπτήρων Edison, αναρτημένοι χωρίς τη χρήση αποχρώσεων. Για μεγάλα στενά υπνοδωμάτια, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε πολυελαίους πίστας..

 • Για στυλ “Προβηγκία” επιλέγονται πολυέλαιοι που είναι παρόμοιοι στο σχεδιασμό με τους κλασικούς, αλλά απολύτως διαφορετικοί ως προς τα χρώματα. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα ελαφρύ λουλουδάτο μοτίβο για τις αποχρώσεις και ένα λευκό ή κρεμ χρώμα για τη βάση..

 • Για υπνοδωμάτιο με στιλ μινιμαλισμός μπορείτε να επιλέξετε από μία σκιά υφάσματος ή απόχρωση γυαλιού. Διακριτικά χαρακτηριστικά είναι η απουσία μοτίβων, η γεωμετρική ακρίβεια των σχημάτων, η επιλογή χρωμάτων στο ασπρόμαυρο φάσμα. Οι βάσεις πρέπει να είναι από ξύλο ή ένα μόνο κορδόνι, στη δεύτερη περίπτωση αξίζει να κάνετε το κορδόνι όσο πιο αόρατο γίνεται.

 • Για σκανδιναβικός στυλ, μινιμαλιστικοί πολυέλαιοι είναι κατάλληλοι, αλλά είναι καλύτερο να προτιμάτε τα πλαστά μοντέλα με κεριά απομίμησης αντί για λαμπτήρες. Είναι επιθυμητό να συμπληρώσετε ένα τέτοιο σχέδιο με κρυστάλλινες σταγόνες για να εμβαθύνετε το δραματικό αποτέλεσμα. Μια εναλλακτική λύση είναι να επιλέξετε μια απλή ψάθινη απόχρωση μπαστούνι. Είναι κατάλληλο εάν το υπνοδωμάτιο έχει αρκετά μικρό χώρο..

Δημοφιλή χρώματα

Η μόδα είναι ευνοϊκή για τη χρήση σχεδόν όλων των χρωμάτων, οπότε κατά την επιλογή πρέπει να προχωρήσετε από τα χαρακτηριστικά του υπνοδωματίου. Πρώτα απ ‘όλα, ο πολυέλαιος για την κρεβατοκάμαρα δεν πρέπει να είναι πολύ φωτεινός, είναι καλύτερο να προτιμάτε τους ουδέτερους σιωπηρούς τόνους..

Τα πιο δημοφιλή – Λευκοί πολυέλαιοι.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι μπορούν να ταιριάζουν με οποιοδήποτε εσωτερικό, από μπαρόκ έως υψηλής τεχνολογίας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του λευκού είναι η ικανότητά του να προσθέτει ευελιξία, ελαφρότητα και ύψος στο δωμάτιο: αν η οροφή του υπνοδωματίου δεν είναι αρκετά υψηλή, μια λευκή λάμπα οροφής είναι η καλύτερη επιλογή.

Μεταξύ άλλων χρωμάτων, αξίζει να τονιστούν:

 • Οι διαφανείς γυάλινες αποχρώσεις βρίσκονται συχνά παράλληλα με τις λευκές, καθώς ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο με τον ίδιο τρόπο, ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα της βάσης. Ταιριάζουν με επιμεταλλωμένες βάσεις (ασημί, χάλκινο, επιχρυσωμένο) και έγχρωμες (μαύρο, λευκό, φωτεινό).

 • Οι λιλά τόνοι έχουν μια ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα, δημιουργούν ένα άτομο για καλή ξεκούραση και βαθύ ξεκούραστο ύπνο. Είναι καλύτερο να επιλέξετε λιλά αποχρώσεις σε ασημί βάση. Αυτός ο συνδυασμός προκαλεί μια συναρπαστική εντύπωση..

 • Ένας πράσινος πολυέλαιος δίνει το ίδιο καταπραϋντικό αποτέλεσμα. Εάν προσθέσετε λευκά μοτίβα λουλουδιών σε αυτό, θα έχετε το τέλειο φωτιστικό για ένα οικολογικό εσωτερικό. Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε καθαρό πράσινο, το φιστίκι είναι πολύ καλύτερο για την κρεβατοκάμαρα..

 • Ένας μωβ πολυέλαιος φαίνεται ασυνήθιστος και συχνά λειτουργεί ως χρώμα προφοράς. Το μοβ χρησιμοποιείται κυρίως σε συνδυασμένα υπνοδωμάτια μελέτης καθώς διεγείρει τον εγκέφαλο να λειτουργεί..

 • Ένας μαύρος πολυέλαιος είναι μια αρκετά τολμηρή επιλογή. Βασικά, το μαύρο επιλέγεται ως το κύριο χρώμα στα ανδρικά υπνοδωμάτια σε στιλ σοφίτας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα μαύρο αμπαζούρ, απλά πρέπει να σηκώσετε έναν λαμπτήρα. Ένας διαφανής κρυστάλλινος πολυέλαιος σε μαύρο ύφασμα κυλίνδρου φαίνεται ασυνήθιστος.

Υλικά (επεξεργασία)

Οι πολυέλαιοι κρεβατοκάμαρας είναι κατασκευασμένοι από μια ποικιλία υλικών, συμπεριλαμβανομένων τόσο φυσικών όσο και τεχνητών. Τα υλικά χωρίζονται σε αυτά από τα οποία κατασκευάζονται οι βάσεις και σε αυτά από τα οποία γίνονται οι αποχρώσεις..

Για βάσεις, το μέταλλο επιλέγεται συχνότερα.. Οι τυποποιημένες βάσεις χαμηλού κόστους όλων των σχημάτων είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο. Λόγω της ελαφρότητάς τους, οι πολυέλαιοι αλουμινίου μπορούν ακόμη και να προσαρτηθούν σε ψευδοροφές.

Τα μοντέλα από σφυρήλατο σίδερο είναι συχνά χειροποίητα και εξαιρετικά ακριβά..

Οι τιμές διατηρούνται στο ίδιο επίπεδο για τους σχεδιαστές εργοστασιακών λαμπτήρων. Τα κύρια πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν ανθεκτικότητα και κύρος, αλλά τέτοιες επιλογές συχνά ζυγίζουν απίστευτα πολύ. Χρησιμοποιούνται διάφορα επιχρίσματα: μπρούτζος, ορείχαλκος, επιχρύσωση.

Πολυέλαιοι σε ξύλινη βάση χρησιμοποιούνται σε ορισμένα στυλ: κλασικό, “provence”, “country”. Συνήθως πρόκειται για κρεμαστά περίτεχνα μοντέλα σε σκαλιστό πλαίσιο. Είναι κατασκευασμένα από παραδοσιακά πολύτιμα ξύλα (καρυδιά, κεράσι) και εξωτικά (φελλός, wenge).

Οι αποχρώσεις είναι κατασκευασμένες από ύφασμα διαφορετικής πυκνότητας και διαπερατότητας φωτός, ματ και διαφανές γυαλί, κρύσταλλο, ξύλο, πλαστικό. Ανάλογα με το στυλ του δωματίου, καθώς και τον τύπο φωτισμού που πρέπει να δημιουργηθεί, επιλέγεται επίσης το υλικό. Ορισμένα υλικά (πλαστικό, ξύλο, πολλοί τύποι υφασμάτινων αμπαζούρ) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλαισιώσουν λαμπτήρες υψηλής ισχύος, καθώς μπορούν να λιώσουν ή να αναφλεγούν. Φροντίστε να το ελέγξετε κατά την αγορά.

Οι πιο δημοφιλείς είναι οι αποχρώσεις γυαλιού.. Συνδυάζονται καλά με οποιοδήποτε βασικό υλικό, μεταδίδουν και διαχέουν καλά το χρώμα και έχουν μεγάλη παλέτα χρωμάτων. Τα σχέδια μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν στο γυαλί: γραμμές, φυσαλίδες, λουλούδια.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Οι πιο αξιόπιστοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές με μακρά ιστορία, αναγνωρισμένοι σε όλο τον κόσμο. Αυτά περιλαμβάνουν εκπροσώπους πολλών χωρών: Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία και πολλές άλλες:

 • Η Τσεχική Δημοκρατία παράγει κρύσταλλο από τον 18ο αιώνα και μέχρι τώρα ο ποιοτικός και εξελιγμένος σχεδιασμός ικανοποιεί μόνο τον αγοραστή. Η βιομηχανία της χώρας επικεντρώνεται κυρίως στην παραγωγή μοντέλων πολυτελείας.
 • Οι γερμανικοί πολυέλαιοι είναι ελαφρώς κατώτεροι από τους τσεχικούς σε πολυπλοκότητα, αλλά όχι σε ποιότητα. Μπορείτε να βρείτε τόσο δημοκρατικά μοντέλα όσο και πολυτελή δείγματα πολυτελείας.

 • Η Ισπανία προσφέρει τολμηρές σχεδιαστικές λύσεις που διαφοροποιούν τους πολυελαίους από αυτήν τη χώρα από άλλα ευρωπαϊκά μοντέλα. Οι τιμές κυμαίνονται επίσης από προσιτές έως απαγορευτικά υψηλές..
 • Η Ιταλία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή των πιο μοντέρνων σχεδίων, μπορούμε να πούμε ότι οι Ιταλοί δάσκαλοι έδωσαν τον τόνο σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Οι πιο ακριβοί πολυέλαιοι αναφέρονται ως ιταλικοί..

 • Μαζί με την Ευρώπη, πολυέλαιοι από την Τουρκία είναι επίσης μεταξύ των ηγετών. Είναι καλής ποιότητας, αλλά η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη. Μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων σχεδιαστών σάς επιτρέπει να βρείτε κάτι για κάθε γούστο.
 • Οι κινέζικοι πολυέλαιοι ουσιαστικά απομακρύνονται από την αγορά, καθώς το μόνο πλεονέκτημά τους είναι το χαμηλό κόστος τους. Δεν πρέπει να αγοράζετε τέτοια μοντέλα, ειδικά για την κρεβατοκάμαρα. Συχνά δεν έχουν λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση.
 • Η Ρωσία, δυστυχώς, υστερεί πολύ από την Ευρώπη σε ποιότητα, αλλά όχι σε τιμές: το κόστος των ρωσικών προϊόντων είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τα ξένα. Η έλλειψη επιλογής διαφόρων μοντέρνων μοντέλων είναι απογοητευτική.

Ποιο να διαλέξω?

Για να επιλέξετε τον σωστό πολυέλαιο για την κρεβατοκάμαρα, πρέπει να εστιάσετε στα χαρακτηριστικά του ίδιου του δωματίου:

 • Για ένα μικρό υπνοδωμάτιο με χαμηλό ταβάνι, ένας πολυέλαιος πολλαπλών διαδρομών θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Δεν θα καταλαμβάνει πολύ χώρο και θα φωτίζει τέλεια ολόκληρη την περιοχή του δωματίου, επομένως δεν απαιτείται εγκατάσταση πρόσθετων λαμπτήρων.

 • Στο υπνοδωμάτιο του σαλονιού συνιστάται να επιλέξετε ένα πομπώδες αρχοντικό μοντέλο. Δεδομένου ότι έχει προγραμματιστεί να δέχονται επισκέπτες στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να τους δείξουμε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον. Είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν λαμπτήρα ψευδοροφής: σχεδόν πάντα φαίνεται πανηγυρικός. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή θα ήταν μια κρυστάλλινη πολυεπίπεδη δομή, εάν το ύψος των οροφών και το ύφος του δωματίου το επιτρέπουν.

 • Για οροφές από γυψοσανίδες πολλαπλών επιπέδων πρέπει να επιλέξετε όχι τόσο φωτεινό πολυέλαιο όσο κατάλληλο για ολόκληρο το εσωτερικό. Η έλλειψη φωτισμού μπορεί να αντισταθμιστεί εύκολα με την προσθήκη απλίκων, προβολέων ή φωτισμού LED. Λάβετε υπόψη ότι οι βαριές κατασκευές δεν είναι κατάλληλες για οροφές από γυψοσανίδες: υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ένας τέτοιος πολυέλαιος μαζί με τις οροφές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής πολυέλαιου για την κρεβατοκάμαρα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Που πρέπει να είναι?

Η κλασική τοποθεσία του πολυέλαιου βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, αλλά στο υπνοδωμάτιο είναι σκόπιμο να το τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από τον πάτωμα. Εάν ο πολυέλαιος είναι αρκετά φωτεινός, μπορεί να μην χρειάζεστε ένα φως ανάγνωσης.

Εάν έχουν επιλεγεί πολλοί πολυέλαιοι, μπορείτε να κολλήσετε συμμετρικά το ένα απέναντι στο άλλο.

Τέσσερα επιφανειακά φωτιστικά τοποθετημένα σε μοτίβο διαμαντιού θα φωτίζουν τέλεια όλο το δωμάτιο και θα φαίνονται ασυνήθιστα και ενδιαφέροντα.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Παρά το γεγονός ότι πολλοί σχεδιαστές αποθαρρύνουν τη χρήση μεγάλων λαμπτήρων σε κεκλιμένες οροφές, ένα αμπαζούρ πικραλίδα φαίνεται περισσότερο από το κατάλληλο στο εσωτερικό αυτού του υπνοδωματίου. Δεν εγκαθίσταται απευθείας στη μέση του δωματίου, αλλά πιο κοντά στον χώρο ανάπαυσης, οργανωμένο στο ίδιο δωμάτιο..

Ενδιαφέρουσες πολυέλαιοι-ανεμιστήρες είναι κατάλληλοι όχι μόνο για δωμάτια με ψηλά ταβάνια. Έχοντας επιλέξει τη διάμετρο του απαιτούμενου μεγέθους, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με επιτυχία σε ένα σχετικά χαμηλό δωμάτιο. Το ρουστίκ υπνοδωμάτιο συμπληρώνεται όμορφα με μια λάμπα, η οποία είναι η μόνη ασυνήθιστη λεπτομέρεια σε ολόκληρο το δωμάτιο..

Στα υπνοδωμάτια, ενθαρρύνεται η χρήση πολυελαίων, όχι μόνο με την κλασική έννοια. Ένα τέτοιο στεφάνι είναι ιδανικό για ένα μοντέρνο δωμάτιο, λειτουργώντας ως φωτεινή προφορά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή των χρωμάτων: οι χάλκινες βάσεις και το πλαίσιο επαναλαμβάνουν ακριβώς τις αποχρώσεις του περιβάλλοντος.

Μαλακός πολυέλαιος – “αράχνη” για ένα μικρό υπνοδωμάτιο στυλ “πατάρι” – κλασικά του είδους. Παρά το μικρό μέγεθος του δωματίου, η κρεμαστή λάμπα δεν φαίνεται παράταιρη χάρη στο σωστά επιλεγμένο μήκος και διάμετρο της θέσης παραλαβής. Τα μαύρα σύρματα δεν είναι εντυπωσιακά στο γκρι ταβάνι, αλλά τονίζουν μόνο το δράμα του εσωτερικού.

Για οικολογικό στυλ δεν είναι πάντα απαραίτητο να επιλέξετε λαμπτήρες από οικολογικά υλικά. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέχθηκε ένας πλαστικός λαμπτήρας, ο σχεδιασμός του οποίου μοιάζει με τα κέρατα ενός ζώου ή ένα γυμνό κλαδί ενός φυτού. Η έλλειψη φωτισμού αντισταθμίζεται από τον φωτισμό σημείου LED σε χαμηλό φωτισμό.

Τα κρεμαστά φώτα δεν χρειάζεται να βρίσκονται κοντά στην οροφή. Εάν δεν εκτελούν τη λειτουργία του κύριου φωτισμού, μπορείτε να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες δαπέδου στα κομοδίνα μαζί τους, δημιουργώντας έτσι απαλό διάχυτο φωτισμό στην περιοχή του κεφαλαριού.

Μια τέτοια υποδοχή δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο λόγω της ασυνήθιστης της..

Δελτίο αποστολής πολυέλαιος-μπουκ όχι πάντα πομπώδες. Αυτό το ρετρό εσωτερικό συμπληρώνεται επιδέξια με μια λάμπα που επαναλαμβάνει το μοτίβο στον τοίχο με έμφαση. Ο ασυνήθιστος φωτισμός που δημιουργείται στο δωμάτιο είναι σιωπηλός παρά την παρουσία μιας ανακλαστικής επιφάνειας πίσω από το κεφαλάρι. μενταγιόν μοντέρνοι πολυέλαιοι παίζουν το ρόλο των φωτιστικών κομοδίνου.

Ένα υφασμάτινο αμπαζούρ πάνω από έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο δεν αποτελεί πλέον έκπληξη, αλλά η υποδοχή δεν γίνεται χειρότερη από αυτό. Το ασυνήθιστο διάχυτο φως που δημιουργείται από ένα τέτοιο σχέδιο απαιτεί πρόσθετους λαμπτήρες (μενταγιόν ή σποτ). Ο κύριος πολυέλαιος βρίσκεται πάντα πάνω από το κρεβάτι, σαν να δείχνει το κύριο συστατικό ολόκληρου του εσωτερικού..

Plafonds-δάδες με μια πιο προσεκτική επιθεώρηση αποδεικνύεται μια αρκετά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ολόκληρου αυτού του υπνοδωματίου με στυλ μοντέρνο. Το σκούρο χρυσό χρώμα της βάσης επαναλαμβάνει ακριβώς τη σκιά των κουρτινών, καθώς και τις λευκές αποχρώσεις – λευκό τούλι. Ο πολυέλαιος δεν είναι το κύριο θέμα, συμπληρώνει μόνο την υπάρχουσα σύνθεση.

Ο συνδυασμός πολλών αποχρώσεων του ίδιου σχήματος, αλλά με διαφορετικά στολίδια, φαίνεται φρέσκος και ενδιαφέρων. Κρεμάζοντάς τα σε διαφορετικά ύψη από μία ομάδα, ο σχεδιαστής μετέτρεψε αυτό το στοιχείο του εσωτερικού σε ένα στιλιστικό κέντρο. Ελκύεται εύκολα η προσοχή σε τέτοια μικρά πράγματα..

Είναι χαρακτηριστικό για το κλασικό στυλ η χρήση υφασμάτινων αποχρώσεων ουδέτερων τόνων σε εκλεπτυσμένες λεπτές βάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, το χρώμα της βάσης επιλέγεται στην ίδια απόχρωση με τον τοίχο και οι αποχρώσεις είναι κατασκευασμένες από το ίδιο υλικό με τις διακοσμητικές μαξιλαροθήκες στο κρεβάτι..

Παρατηρήστε πόσο διακριτικά ηχεί ο πολυέλαιος με τις υπόλοιπες λάμπες του δωματίου, χωρίς να τις αντιγράφετε ταυτόχρονα..

Οι χάρτινοι λαμπτήρες πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται στα υπνοδωμάτια λόγω της ευθραυστότητάς τους και της ικανότητας ανάφλεξης, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλους τους κανόνες. Αυτός ο πολυέλαιος μοιάζει περισσότερο με έργο τέχνης παρά με αμπαζούρ. Η εγκατάσταση σε μια σταθερή βάση μιας τέτοιας ελαφριάς κατασκευής πρόσθεσε καρύκευμα σε ολόκληρο το εσωτερικό, αλλά ο πολυέλαιος φαίνεται λίγο βαρύς σε αυτό το μικρό υπνοδωμάτιο..