Πολυέλαιοι LED

Όχι πολύ καιρό πριν, οι εσωτερικοί σχεδιαστές άρχισαν να χρησιμοποιούν πολυελαίους LED στο σχεδιασμό των χώρων. Τέτοιοι λαμπτήρες εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα, αλλά έχουν ήδη αποκτήσει δημοτικότητα στην αγορά φωτισμού. Μπορείτε να τα συναντήσετε τόσο σε οικιστικούς χώρους όσο και σε γραφεία..

Ιδιαιτερότητες

Οι πολυέλαιοι LED είναι οι πιο οικονομικοί. Όλοι οι ειδικοί που εργάζονται με την ηλεκτρική ενέργεια το γνωρίζουν. Χρησιμοποιούνται τόσο για το σπίτι όσο και για το γραφείο. Η ποικιλία των μοντέλων σας επιτρέπει να τα επιλέξετε για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Έτσι, για παράδειγμα, οι πολυέλαιοι στο σπίτι με διόδους μπορούν να στυλιζαριστούν ως εξαιρετικοί κρυστάλλινοι λαμπτήρες του 18-19 αιώνα και οι γραφείο ταιριάζουν καλά με τον μινιμαλισμό..

Μερικές φορές τα φώτα LED είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες κίνησης. Ανάβουν μόλις μπει κάποιος στο δωμάτιο και σβήνουν όταν δεν υπάρχει κανείς στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο σύστημα εξοικονομεί σημαντικά ηλεκτρική ενέργεια. Την αγαπούν ιδιαίτερα όσοι ξεχνούν να σβήσουν τα φώτα όταν βγαίνουν από το σπίτι. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για διαμέρισμα..

Οι λαμπτήρες με LED απαιτούν καλή ροή αέρα, οπότε ο σχεδιασμός προβλέπει την είσοδο αέρα μέσα.

Για αυτούς, ο αριθμός διακόπτη on-off δεν έχει σημασία, όπως για ορισμένους άλλους λαμπτήρες, αλλά “φοβούνται” την υπερθέρμανση, αν και οι ίδιοι πρακτικά δεν θερμαίνονται. Εξαιτίας αυτού, οι κατασκευαστές κάνουν σκόπιμα μεγάλα κενά μεταξύ των διόδων έτσι ώστε να μην θερμαίνονται..

Είναι καλύτερα να επιλέξετε λαμπτήρες διόδων πολυτελείας, αφού είναι κατασκευασμένα από ειδικά υλικά που αποκλείουν τη θέρμανση – ειδικό πλαστικό και μέταλλο που τα ψύχουν.

Ποικιλίες

Αυτά τα φωτιστικά μπορούν να χωριστούν ανάλογα με τον τόπο στερέωσης:

 • Οροφή. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τέτοιες συσκευές είναι τοποθετημένες στην οροφή. Χρησιμοποιούνται σε δωμάτια με χαμηλή οροφή. Μοιάζουν σαν να ήταν κολλημένα απευθείας στην επιφάνεια. Συνήθως, αυτός ο τύπος εξαρτήματος έχει πολύ απλό σχήμα – είναι στρογγυλά ή τετράγωνα εξαρτήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπερβολές στη διακόσμηση μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στο δωμάτιο, επειδή το ανώτατο όριο είναι χαμηλό.
 • Ανασταλεί. Αυτές οι συσκευές είναι πιο διαφορετικές από τις προηγούμενες. Είναι κατάλληλα για ψηλές οροφές, κρέμονται σε βάσεις, μπορούν να έχουν όλα τα είδη διακοσμήσεων, αμπαζούρ, μενταγιόν.

Για τεντωμένες οροφές, και οι δύο επιλογές είναι κατάλληλες, αλλά πιο συχνά για κάποιο λόγο οι αγοραστές επιλέγουν την πρώτη.

Υπάρχουν επιλογές ταινιών LED. Τέτοια μοντέλα είναι συχνά εξοπλισμένα με αισθητήρες κίνησης. Όταν ανοίξει το περίβλημα, ανάβει ο οπίσθιος φωτισμός. Για εσωτερικό φωτισμό σε σκοτεινό ντουλάπι – ιδανικό.

Τις περισσότερες φορές, τέτοιες συσκευές είναι πάνω, με μια λωρίδα για κόλληση. Δεν χρειάζεται να βιδώσετε τη δομή, καταστρέφοντας έτσι τους τοίχους του ντουλαπιού. φωτιστικό νέας γενιάς βασισμένο σε τηλεχειριζόμενο σύστημα. Ξαπλωμένοι στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, μπορείτε να ανάψετε ή να σβήσετε τα φώτα – χωρίς να σηκωθείτε.

Υπάρχουν επιλογές με πολύχρωμα LED στο εσωτερικό. Αυτό είναι πολύ βολικό εάν ο ιδιοκτήτης του δωματίου αρέσει να ανάβει διαφορετικά φώτα (ανάλογα με τη διάθεσή του). Μπορεί να είναι μόνο λευκό, πράσινο, κίτρινο, μπλε. Ρυθμίζεται είτε με το ίδιο τηλεχειριστήριο είτε με διακόπτη. Αυτοί οι διακόπτες έχουν πολλά κουμπιά..

Δημοφιλή μοντέλα

Πολλοί θα ήθελαν να έχουν φωτιστικά σχεδιαστών στο σπίτι, τα οποία κατασκευάζονται από έναν επαγγελματία σχεδιαστή ειδικά για το σπίτι τους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι διαθέσιμο σε όλους. Οι ασυνήθιστοι λαμπτήρες σχεδιαστών σε ένα μόνο αντίγραφο είναι πολύ ακριβοί, αλλά (σε αντίθεση με τους λαμπτήρες για λαμπτήρες πυρακτώσεως ή εξοικονόμησης ενέργειας) οι σύγχρονοι πολυέλαιοι LED είναι πολύ διαφορετικοί. Μπορείτε να αγοράσετε επιλογές που είναι πολύ φθηνότερες από αυτές που κατασκευάζονται με ατομικό σχεδιασμό..

Υπάρχουν μοντέλα με ηχείο που μπορούν να λειτουργήσουν σε λειτουργία φωτισμού και μουσικής.

Οι επιλογές ηχείων είναι καλές για καφετέριες και άλλους χώρους ψυχαγωγίας, αν και η εγκατάστασή τους στο σπίτι είναι επίσης μια καλή ιδέα, ειδικά για τους λάτρεις του πάρτι στο σπίτι. Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα αμπαζούρ επιτρέπουν την κατασκευή τους με δαχτυλίδια, με τη μορφή μπάλας, τριγώνου. Αυτές μπορεί να είναι χαοτικές ή ομαλές γραμμές. Επιλέγοντας λαμπτήρες LED, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με τον οπίσθιο φωτισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα και όπως ακριβώς θέλετε, η επιλογή είναι μεγάλη.

Πραγματικά σχήματα και μεγέθη

Είναι δυνατό να διακρίνουμε όχι μόνο μια ποικιλία στυλ, μοντέλων. Υπάρχει μια ποικιλία μεγεθών και σχημάτων φωτιστικών. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να δείτε λαμπτήρες με τη μορφή δισκίου. Είναι μικρά, συμπαγή, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δεν είναι εντυπωσιακά. Ωστόσο, τέτοιες επιλογές δεν φαίνονται καλές σε κάθε εσωτερικό χώρο, επομένως οι κατασκευαστές παράγουν επίσης άλλες συσκευές..

Το ορθογώνιο σχήμα είναι ιδανικό για στυλ υψηλής τεχνολογίας ή μινιμαλισμού. Θα είναι ιδιαίτερα όμορφο εάν το σχήμα επαναληφθεί στους τοίχους. Στη συνέχεια, έχετε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με σχήμα και φως..

Μια επίπεδη συσκευή, παρόμοια με μια πλάκα, καταλαμβάνει επίσης λίγο χώρο, δεν κρέμεται, επομένως θα αρέσει σε εκείνους που προτιμούν τη συνοπτικότητα στο εσωτερικό..

Μια λάμπα που μοιάζει με τηγανίτα θα ταιριάζει καλά σε μοντέρνο στιλ. Μερικές φορές οι σχεδιαστές προσφέρουν ενδιαφέρουσες λύσεις, προσθέτοντας εφαρμογές ή σχέδια σε συνηθισμένες εργοστασιακές αποχρώσεις, για παράδειγμα, μετατρέποντας μεγάλους ημικυκλικούς λαμπτήρες σε Σελήνη – χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο του ανάγλυφου ενός δορυφόρου σε λεπτό χαρτί. Αυτό το χαρτί μπορεί να κολληθεί στη σκιά και θα επιτρέψει στο φως να περάσει..

Πολύ όμορφες επιλογές λαμβάνονται από μια λωρίδα LED και ένα σύστημα καθρέφτη. Αυτοί οι λαμπτήρες μπορούν να κρεμαστούν τόσο στην οροφή όσο και στον τοίχο. Ο προκύπτων φωτεινός διάδρομος γοητεύει και προσελκύει. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα – με επαρκή γνώση των ηλεκτρολόγων, μερικοί άνθρωποι προτιμούν να παραγγείλουν από τον πλοίαρχο.

Πρακτικά δεν υπάρχουν τέτοιες επιλογές προς πώληση, θα πρέπει να ψάξετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνήθως, τα τραπεζάκια κατασκευάζονται σύμφωνα με αυτήν την αρχή, αλλά ως λάμπα, ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για ένα μοντέρνο εσωτερικό νεολαίας..

Υλικά (επεξεργασία)

Τέτοιοι λαμπτήρες διαθέτουν μια ποικιλία υλικών από τα οποία κατασκευάζονται. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε μοντέλα κρυστάλλου, ακρυλικού, μετάλλου, χαρτιού. Οι πιο δημοφιλείς συσκευές είναι κατασκευασμένες από ειδικό πλαστικό ή γυαλί. Τέτοια μοντέλα είναι φθηνότερα από τα κρυστάλλινα. Είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξετε κάτι ασυνήθιστο από αυτά τα υλικά..

Μερικές φορές οι κατασκευαστές συνδυάζουν υλικά για να επιτύχουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα.. Οι μεταλλικές αποχρώσεις δίνουν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με τις καλύτερες στιγμές. Οι πλαστικές επιλογές είναι πολύ πρακτικές και καθαρίζονται εύκολα. Τα χαρτιά δεν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, ωστόσο, το μόνο μειονέκτημά τους είναι η ευθραυστότητα, καθώς μπορεί να καταστραφούν εύκολα αν χρησιμοποιηθούν απρόσεκτα (για παράδειγμα, με πιτσίλισμα νερού).

Ο συνδυασμός LED και μετάλλου είναι ένας από τους πιο συναφείς τα τελευταία χρόνια. Αυτό διευκολύνεται από το γεγονός ότι ένα ειδικό μέταλλο ψύχει τέλεια τη δίοδο, εμποδίζοντάς την να υπερθερμανθεί και να αποτύχει εκ των προτέρων..

Χρώματα και διακόσμηση

Οι σχεδιαστές παράγουν λαμπτήρες σε διαφορετικά χρώματα και σχήματα για να ταιριάζουν απόλυτα με οποιοδήποτε εσωτερικό. Πρόσφατα, οι φωτεινές επιλογές για νέους ιδιοκτήτες σύγχρονων διαμερισμάτων κερδίζουν δημοτικότητα. Μερικές φορές θέλουν να διακοσμήσουν τα δωμάτιά τους σε στυλ γκράφιτι, το οποίο φαίνεται πολύ ασυνήθιστο και μοντέρνο..

Κατά την επιλογή, πρέπει να δώσετε προσοχή στο χρώμα που δίνει η λάμπα μέσω της σκιάς, πώς αυτό το φως θα συνδυαστεί με το συνολικό σχεδιασμό του δωματίου. Μερικές φορές, λόγω του χρώματος του plafond, το φως αλλάζει και μερικές φορές ο λαμπτήρας που ανάβει φαίνεται πολύ χειρότερος από τον σβηστό. Αλλά τελικά, το κύριο καθήκον του είναι να λάμψει, επομένως πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά έναν συνδυασμό και να τον αξιολογήσετε σε εσωτερικούς χώρους.

Εάν θέλετε κάτι ασυνήθιστο, αλλά δεν έχετε την επιθυμία να ξοδέψετε σημαντικά χρήματα σε αυτό, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε μόνοι σας τα plafonds. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να πάρετε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας και να μην αγγίξετε τα ίδια τα LED, για να μην διαταράξετε τη δουλειά τους..

Στυλ

Οι λαμπτήρες κατασκευάζονται σε διάφορα στυλ – υπάρχουν μοντέρνα, κλασικά και υψηλής τεχνολογίας. Χρησιμοποιούνται επίσης σε πλούσια διακόσμηση. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται συχνά για να αναδημιουργήσουν ένα εσωτερικό σε αυτοκρατορικό ή μπαρόκ στιλ. Εάν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είναι λάτρης του ρομαντισμού και του art deco, τότε μπορεί να επιλέξει λουλουδάτα και άλλα βοτανικά κίνητρα..

Οι λάτρεις του Art Nouveau θα βρουν επίσης κάτι για τον εαυτό τους στη γκάμα των λαμπτήρων.

Για οποιοδήποτε στυλ, μπορείτε να επιλέξετε κάτι που θα είναι βολικό στη χρήση και θα ταιριάζει όμορφα στο εσωτερικό. Μικροσκοπικές δίοδοι (μεγέθους έως και μερικά χιλιοστά) μπορούν να αντικαταστήσουν μια λάμπα πυρακτώσεως χαμηλής ισχύος – και να καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούν να είναι σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Μπορείτε να πάρετε μικρά ή μεγάλα αμπαζούρ, ένα τέτοιο προϊόν θα γίνει μια φωτεινή προφορά στο δωμάτιο.

Τα μικροσκοπικά φωτιστικά μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε, δημιουργώντας μια εξαιρετική σύνθεση φωτός από αυτά. Κανείς δεν θα έχει το δεύτερο, οπότε αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για όσους έχουν συνηθίσει να ξεχωρίζουν. Η δομή μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στην οροφή όσο και στον τοίχο. Μπορεί να είναι η κύρια πηγή φωτός στο δωμάτιο ή μόνο μια πρόσθετη..

Επισκόπηση κατασκευαστών

Δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές φωτισμού βρίσκονται στην κορυφή της δημοτικότητας, πολλοί ασχολούνται με την παραγωγή τους. Συνήθως πρόκειται για κατασκευαστές από την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Κίνα..

Είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνουμε συσκευές υψηλής ποιότητας από συσκευές χαμηλής ποιότητας, αλλά η εστίαση μόνο στην τιμή είναι λάθος τρόπος. Κατά κανόνα, οι κινεζικές συσκευές είναι οι φθηνότερες, αλλά υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές μεταξύ τους.. Αν και συνήθως συναρμολογούνται από ελαττωματικά LED που σταματούν να λειτουργούν πολύ γρήγορα:

 • Η αγορά προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από τον κατασκευαστή Lightstar. Οι ιταλικοί λαμπτήρες διακρίνονται από το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνολογίες στην κατασκευή τους. Υπάρχουν πολύ ασυνήθιστες επιλογές στη συλλογή. Το ιδιότροπο σχήμα των μοντέλων από τη σειρά Artglass δεν θα αφήσει αδιάφορους οπαδούς μη τυποποιημένων λύσεων. Μια άλλη διαφορά είναι το αρχικό σχέδιο χρωμάτων. Πολλές συσκευές από αυτόν τον κατασκευαστή μπορούν δικαίως να εξομοιωθούν με έργα τέχνης..

 • Μια άλλη ιταλική εταιρεία Arte Lamp αναπτύσσει ενεργά τεχνολογίες LED. Ορισμένα μοντέλα λαμπτήρων δαπέδου βρίσκονται στην κορυφή της δημοτικότητας λόγω της εμφάνισής τους και της υψηλής ποιότητας. Πολλοί πελάτες προτιμούν τους πολυελαίους Barista, που γοητεύουν με το σχήμα της σκιάς: ακολουθεί το σχήμα του γυαλιού. Χρησιμοποιούνται συχνά σε κουζίνες και καφετέριες..
 • Γερμανικοί πολυέλαιοι από Chiaro ανήκουν στην premium κατηγορία. Οι σχεδιαστές εργάζονται σε όλα τα στυλ: κλασικό, art deco, hi-tech, μοντέρνο, country. Χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια προϊόντα καθόλου. Ακούγεται απίστευτο, αλλά οι συσκευές μπορούν να κατασκευαστούν από πορσελάνη, ύφασμα, πολύτιμους λίθους, γυαλί τέχνης, ψηφιδωτά. Συνολικά, ο κατασκευαστής έχει περισσότερες από εκατό συλλογές, καθεμία από τις οποίες έχει περισσότερα από 600 μοντέλα. Διακρίνεται ένας γνωστός κλασικός λαμπτήρας. Η σειρά “Adelard” και “Breeze” έχουν χαριτωμένες λάμπες από χρώμιο διακοσμημένες με κρυστάλλινα μενταγιόν. Πολύ συχνά αγοράζονται από πελάτες με καλό γούστο..

Ακόμα και ο πιο απαιτητικός πελάτης θα μπορεί να βρει αυτό που του αρέσει.

 • Ένα άλλο ενδιαφέρον παράδειγμα είναι μια εταιρεία Globo από την Αυστρία. Τα προϊόντα του διατίθενται σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι πολύ δημοφιλή. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η χαμηλή τιμή με εξαιρετική ποιότητα. Στους πελάτες αρέσει πολύ που οι λάμπες είναι πολυλειτουργικές, όμορφες και καθαρίζονται εύκολα. Η γκάμα περιλαμβάνει κλασικά και μοντέρνα μοντέλα. Μπορείτε να αγοράσετε έναν πολυέλαιο με κρυστάλλινες λεπτομέρειες ή μέταλλο – σε στυλ υψηλής τεχνολογίας.
 • Trendsetter Eglo Είναι μια διεθνής εταιρεία με εργοστάσια στην Αυστρία (όπου βρίσκεται το κεντρικό γραφείο), την Ουγγαρία, την Ινδία και την Κίνα. Αυτή είναι μια πολύ διάσημη εταιρεία. Κάθε χρόνο, οι σχεδιαστές ενημερώνουν την ποικιλία κατά το ένα τρίτο. Αν σας άρεσε κάτι, τότε πρέπει να το αγοράσετε το συντομότερο δυνατό..

Κριτικές

Οι πελάτες που έχουν ασχοληθεί με τους κατασκευαστές Chiaro, Arte Lamp και Lightstar που συζητούνται σε αυτό το άρθρο είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα προϊόντα. Σημειώνουν ότι οι λάμπες λειτουργούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς βλάβες. Δεν απαιτούνται επισκευές. Η εμφάνιση των αποχρώσεων είναι πολύ τακτοποιημένη, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή από σχεδόν οποιαδήποτε σειρά.

Πολύ λιγότερο συχνά, μπορείτε να βρείτε θετικές κριτικές για τους Κινέζους κατασκευαστές. Μεταξύ αυτών των μοντέλων, υπάρχουν συχνά ελαττωματικά που αποτυγχάνουν πολύ γρήγορα – πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κατασκευαστής εγκατέστησε μια ήδη χρησιμοποιημένη δίοδο ή μία που έχει εργοστασιακό ελάττωμα..

Καλύτερα να επιλέξετε πιο ακριβά ευρωπαϊκά μοντέλα. Μια αρκετά καλή επιλογή είναι οι Ρώσοι κατασκευαστές. Η γκάμα των μοντέλων τους είναι πολύ μικρότερη από αυτή των Γερμανών, Ιταλών, Αυστριακών κατασκευαστών, αλλά η ποιότητα συχνά δεν είναι κατώτερη. Το ποσοστό απορριμμάτων είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό των Κινέζων κατασκευαστών.

Οι αγοραστές πιστεύουν ότι ο έλεγχος της τεκμηρίωσης και του κουτιού στο οποίο είναι συσκευασμένο το φωτιστικό είναι εγγύηση για την αγορά ποιοτικών προϊόντων. Δεν πρέπει να φοβάστε να ζητήσετε από τον πωλητή να σας βοηθήσει σε αυτό..

Το ελάττωμα μπορεί να αφορά όχι μόνο τις δίοδοι άμεσα, αλλά και τους μετατροπείς ισχύος. Αυτό είναι γεμάτο με το γεγονός ότι η συσκευή θα αποτύχει γρήγορα, οπότε είναι καλύτερο να πάρετε ένα πιο ακριβό και υψηλής ποιότητας μοντέλο..

Υπάρχουν επίσης αρνητικές κριτικές πελατών. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χρήση λαμπτήρων LED είναι πολύ δύσκολη.. Έτσι, για παράδειγμα, η αντικατάσταση ενός καμένου λαμπτήρα μπορεί να συγκριθεί με το έργο ενός νευροχειρουργού.

Ο λαμπτήρας έχει ένα ειδικό ελατήριο που πρέπει να σφιχτεί για να μπει ο λαμπτήρας στο αυλάκι. Μια αμήχανη κίνηση και οι εργασίες εγκατάστασης θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Αυτό περιπλέκεται από το γεγονός ότι τα χέρια πρέπει να κρατιούνται πάνω από το κεφάλι, επειδή η λάμπα είναι τοποθετημένη στην οροφή. Ωστόσο, δεν απαιτούν όλοι οι πολυέλαιοι την αντικατάσταση των λαμπτήρων – ορισμένοι πρέπει να αντικατασταθούν εντελώς μετά τη βλάβη του λαμπτήρα. Εξαρτάται από το σχέδιο.

Πώς να επιλέξετε?

Όταν επιλέγετε ένα νέο φωτιστικό, φροντίστε να δώσετε προσοχή σε πολλά σημαντικά σημεία:

 • Πόσο λαμπερά λάμπει. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι η λάμψη μοιάζει με σημείο, οπότε η γωνία του φωτός είναι μικρή. Δεν μπορείτε να ανάψετε ένα δωμάτιο με μια μικρή λάμπα, χρειάζεστε ένα κιτ. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση τέτοιων λαμπτήρων για τοπικό φωτισμό..
 • Ποιο είναι το μέγεθος του καλοριφέρ που βρίσκεται στη λάμπα. Εδώ πρέπει να επιλέξετε: όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο μεγαλύτερο και πιο ομαλά λειτουργεί, αλλά ταυτόχρονα έχει μεγάλο μέγεθος. Αυτή η επιλογή δεν χρησιμοποιείται σε μικρούς λαμπτήρες..
 • Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Οι αδίστακτοι κατασκευαστές βάζουν μερικές φορές ένα χαμηλής ισχύος για να εξοικονομήσουν χώρο. Αυτό, φυσικά, εξοικονομεί χρήματα, αλλά η ποιότητα και η διάρκεια της λάμπας μειώνονται σημαντικά..

 • Μέγεθος πλίνθου. Οι λαμπτήρες LED είναι διαθέσιμοι με όλους τους τύπους βάσης, οπότε πριν από την αγορά πρέπει να διευκρινίσετε ποια απαιτείται: E14, E27, GU10, GU5.
 • Η θερμοκρασία που έχει το φως. Μπορεί να είναι ζεστό ή κρύο. Η πρώτη λάμπα κυμαίνεται από 2.700 έως 3.500 K, η δεύτερη είναι από 5.000 K και πάνω. Το καλύτερο από όλα, οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται θερμοκρασίες 4.000-4.200 Κ, και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να είναι ενοχλητικές.
 • Το χρώμα του φωτός. Οι μοντέρνοι λαμπτήρες LED κατασκευάζονται σε όλα τα χρώματα: λιλά, μπλε, κόκκινο, πράσινο. Απομένει μόνο να επιλέξετε ανάλογα με το γούστο.
 • Η γωνία που έχει η δέσμη φωτός. Για ένα δωμάτιο μεσαίου μεγέθους, μια γωνία εξήντα μοιρών είναι κατάλληλη. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ μεγάλο, τότε απαιτείται γωνία περίπου 120 μοιρών, αλλά το φως θα είναι αμυδρό, διάχυτο.

 • Προστασία κύτους. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, ειδικά για οικιακές εφαρμογές. Αυτή η ένδειξη μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το δωμάτιο στο οποίο θα βρίσκεται η λάμπα. Έτσι, για παράδειγμα, σε τουαλέτα, μπάνιο, ντους, πισίνα, αυτός ο δείκτης πρέπει να είναι μεγαλύτερος από IP44, έτσι ώστε να υπάρχει προστασία από την είσοδο νερού στη δομή..
 • Περίοδος εγγύησης. Με αυτό, όλα είναι πολύ σαφή: όσο περισσότερο είναι, τόσο πιο πιθανό είναι ότι τα προϊόντα είναι της υψηλότερης ποιότητας και θα διαρκέσουν πολύ..

Όλα αυτά τα κριτήρια αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος. Εάν δεν είναι καθόλου ή υπάρχει μόνο ένα μικρό μέρος, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πρόκειται για ψεύτικο. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να πάρετε κάτι άλλο. Δεν πρέπει ποτέ να διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή τα απαραίτητα έγγραφα για να είστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κατά την αγορά, οι άνθρωποι συχνά δίνουν προσοχή σε μια σειρά από θετικές ιδιότητες αυτών των φωτιστικών:

 • Εξοικονομήστε ενέργεια έως και 10 φορές – σε σύγκριση με λαμπτήρες πυρακτώσεως και 3 φορές – σε σύγκριση με συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας.
 • Μοντέλα διαθέσιμα με τηλεχειριστήριο (μέσω τηλεχειριστηρίου).
 • Δεν θερμαίνονται, επομένως, είναι πιο πυρίμαχα (σε σύγκριση με άλλα).
 • Φιλικό προς το περιβάλλον.
 • Πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι λαμπτήρες μπορούν να λειτουργήσουν έως πενήντα χιλιάδες ώρες και οι πολυέλαιοι – έως 11 χρόνια (εάν η λάμψη είναι συνεχής).
 • Έχουν μοντέρνο σχεδιασμό. Μπορείτε να επιλέξετε τόσο φανταχτερές όσο και λακωνικές φόρμες..
 • Δεν τρεμοπαίζει κάτω από το φωτισμό.

Ωστόσο, δεν γίνεται χωρίς αρνητικές ιδιότητες:

 1. Εάν η λάμπα καεί, τότε ολόκληρη η λάμπα θα πρέπει να αλλάξει..
 2. Όταν ένα LED ανάψει, όλες οι λάμπες σταματούν να λάμπουν. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του σχεδιασμού.
 3. Υψηλή τιμή.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Τέτοιοι λαμπτήρες είναι κατάλληλοι για κάθε δωμάτιο: υπνοδωμάτιο, αίθουσα, σαλόνι. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι ενδιαφέρον για κάθε δωμάτιο. Για τα υπνοδωμάτια, οι λαμπτήρες με λείες γραμμές και χαμηλό φως θα είναι μια υπέροχη επιλογή. Για το σαλόνι ή την αίθουσα, μπορείτε να πάρετε κρυστάλλινες επιλογές ή μαζικούς πολυελαίους σε μοντέρνο στιλ..

Για τα παιδιά, πρέπει να πάρετε άθραυστες λάμπες tablet ή επίπεδες συσκευές που είναι δύσκολο να φτάσετε. Είναι δύσκολο να τους ρίξεις κατά λάθος με μια μπάλα ή ένα παιχνίδι. Για διακόσμηση κουζίνας, ταινίες LED, συνθέσεις αρκετών μικρών λαμπτήρων είναι κατάλληλες. Αξίζει να επιλέξετε πρακτικές αδιάβροχες επιλογές για το μπάνιο..

Μια επισκόπηση του πολυέλαιου LED στο εσωτερικό, δείτε παρακάτω.