Roller blinds “Day-night”

Στο παρόν στάδιο, αυτός ο τύπος κουρτίνας, όπως οι περσίδες, βρίσκεται παντού: από χώρους διαμονής έως γραφεία και ιατρικά ιδρύματα. Πρόσφατα, εμφανίστηκαν πολλά ενδιαφέροντα και βελτιωμένα μοντέλα, χάρη στα οποία είναι δυνατό να παρέχεται μια επιπλέον αίσθηση άνεσης σε οποιοδήποτε χώρο. Για παράδειγμα, Τα ρολά “Day-Night” γίνονται όλο και πιο δημοφιλή λόγω του αρχικού σχεδιασμού τους, ο οποίος είναι σε θέση να ρυθμίσει τη διείσδυση του φωτός.

Οι μηχανισμοί με τους οποίους ελέγχονται τα ρολά είναι παρόμοιοι με αυτούς των συμβατικών ρολών, αλλά η ποιότητα και η ποικιλία τους είναι πολύ μεγαλύτερες. Επίσης, σε αντίθεση με τις συμβατικές κουρτίνες, τέτοιες κουρτίνες είναι εργονομικές, εύχρηστες, δεν απαιτούν πλύσιμο και μεγάλο καθαρισμό. Στην πραγματικότητα, μπορούν να ονομαστούν βελτιωμένο μοντέλο περσίδων με δυνατότητα εξασθένισης..

Χαρακτηριστικά σχεδίου

Στην ιστορία της δημιουργίας κουρτινών Zebra, η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή είναι ότι αναπτύχθηκαν ειδικά για να κλείσουν πλαστικά παράθυρα μαζί τους, αλλά σε αυτό το στάδιο υπάρχουν εξελίξεις για ξύλινα παράθυρα διαφόρων σχημάτων. Το “Zebra” είναι διπλό blind, που αποτελείται από οριζόντιες λωρίδες που εναλλάσσονται μεταξύ τους. Εάν μετατοπίζονται σε σχέση μεταξύ τους, η ένταση του φωτός ρυθμίζεται. Για παράδειγμα, εάν οι διαφανείς λωρίδες σε δύο καμβάδες συμπίπτουν, το δωμάτιο θα είναι πολύ ελαφρύ και εάν οι αδιαφανείς λωρίδες καλύπτουν πλήρως τις διαφανείς, θα έρθει το απόλυτο σκοτάδι..

Κατά τη ρύθμιση των καμβάδων, μπορείτε να πάρετε άλλες επιλογές φωτισμού λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει εναλλαγή πιο συμπιεσμένων λωρίδων με πιο διαφανή. Εάν οι πυκνές λωρίδες σε ένα στρώμα συμπίπτουν εντελώς με τις διαφανείς λωρίδες του άλλου, το υλικό παρέχει πλήρη απόφραξη του φωτός. Εάν υπάρχει σύμπτωση μεταξύ των ίδιων λωρίδων και στα δύο στρώματα, το φως διαπερνά τον πιο διαφανή ιστό..

Το ρολό μπορεί να ανασηκωθεί πλήρως προς τα πάνω χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό ελέγχου σε σχήμα αλυσίδας, ο οποίος μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορους τρόπους – για παράδειγμα, με μια λαβή με τη μορφή ενός όμορφου μπρελόκ.

Μερικές φορές υπάρχει σύγχυση μεταξύ των ορισμών “ρολά” και “πλισέ”. Μια τέτοια εσφαλμένη αντίληψη των αγοραστών, κατά κανόνα, εισάγεται από το οριζόντιο σχήμα των κυρτών πτυχωτών λωρίδων, που βρίσκονται επίσης σε κουρτίνες τύπου περσίδων. Αλλά το πλισέ δεν προορίζεται για τη ρύθμιση του φωτισμού, επειδή είναι ένα συνηθισμένο μονό ύφασμα, οπότε είναι λάθος να πιστεύουμε ότι είναι μια από τις επιλογές για ρολά “Day-Night”.

Αρχή λειτουργίας

Για να θέσετε σε κίνηση δύο καμβάδες περσίδων και να ρυθμίσετε την απαιτούμενη ένταση της ροής φωτός, είναι απαραίτητο να διασφαλίσετε τη μετατόπιση των ταινιών κουρτίνας με έναν κυκλικό κύλινδρο που βρίσκεται στην κορυφή. Ο κύλινδρος ελέγχεται από μια αλυσίδα. Ανάλογα με τον τύπο του σχεδιασμού, τα ρολά είναι ανοιχτού τύπου ή μπορούν να διπλωθούν σε ειδικό κασετίνα κουτιού. Η πρώτη επιλογή είναι συνήθως φθηνότερη και η κουρτίνα είναι πάντα ορατή. Η δεύτερη επιλογή παρέχει ένα ισχυρό προστατευτικό κουτί από πλαστικό, το οποίο προστατεύει επιπλέον το ρολό από τη σκόνη και παρέχει επίσης ένα αισθητικό αποτέλεσμα..

Η γενική αρχή λειτουργίας των ρολών δεν αλλάζει: η κύρια λειτουργία των υφασμάτινων καμβάδων είναι να κλείνουν καλά το παράθυρο και να τηρούν το πλαίσιο του παραθύρου, προστατεύοντας το δωμάτιο από τον έντονο ήλιο και την περιττή ανθρώπινη προσοχή. Αυτό παρέχεται από τμήματα της δομής με τη μορφή ράγας, η οποία βαραίνει τον καμβά, ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος και ένας χαλύβδινος κύλινδρος, που βρίσκεται στην κορυφή της δομής. Επιπλέον, οι οδηγοί δεξιά και αριστερά ασκούν ένα σταθμιστικό και διορθωτικό αποτέλεσμα στο ύφασμα..

Πλεονεκτήματα

Ένα από τα κύρια πρακτικά πλεονεκτήματα των ρολών ημέρας-νύχτας είναι ότι είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά με έναν ειδικό απωθητικό εμποτισμό με βάση το τεφλόν. Προστατεύει τις περσίδες από τη σκόνη και πιθανή μόλυνση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός των λωρίδων είναι ξεχωριστός στην εποχή του, η ραφή που σχηματίζεται όταν συνδέεται με τη “ζέβρα” σε ειδικό εξοπλισμό δεν είναι ορατή ακόμη και όταν το εξετάζετε από κοντά. Σε αντίθεση με τις μνημειώδεις κουρτίνες, μια τέτοια κουρτίνα σε ρολό ζυγίζει πολύ λίγο.

Τα χρώματα από τα οποία κατασκευάζονται τα ρολά δεν περιορίζονται στην γκάμα τους. Εδώ, ένας από τους πιο πλεονεκτικούς τρόπους για να “παίξετε” με τους υπάρχοντες εσωτερικούς τόνους είναι η δυνατότητα εναλλαγής των χρωμάτων των λωρίδων “ζέβρας”.

Είναι σημαντικό μόνο να επιλέξετε με γούστο τον συνδυασμό των επιθυμητών χρωμάτων που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα οπουδήποτε.

Η ποικιλία επιλογών για τη ρύθμιση της ροής του φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο μπορεί αρχικά να μπερδέψει λίγο τους αγοραστές, επειδή φαίνεται ότι η πολυπλοκότητα του χρησιμοποιούμενου μηχανισμού προσαρμογής. Αλλά στην πραγματικότητα, για να δημιουργήσετε την επιθυμητή ποσότητα φωτός, δεν χρειάζεται να σηκώσετε την κουρτίνα μέχρι το τέλος, απλά πρέπει να αλλάξετε ελαφρώς την προηγούμενη θέση των λωρίδων. Αυτό παρέχει εξαιρετική προστασία από το άμεσο ηλιακό φως..

Δεδομένου ότι τα ρολά, χάρη στον μοναδικό μηχανισμό ρύθμισης της φωτεινής ροής, μπορούν να λειτουργήσουν τόσο ως κουρτίνα από τούλι όσο και ως συνηθισμένες κουρτίνες, δεν χρειάζεται να αγοράζετε αυτά τα εσωτερικά αντικείμενα ξεχωριστά, πράγμα που θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Δεδομένου ότι όλες οι λωρίδες σε τέτοιες περσίδες γίνονται με τη μορφή ευθειών και σαφώς σχεδιασμένων γραμμών, αυτό συμβάλλει στο οπτικό αποτέλεσμα της επέκτασης οποιουδήποτε χώρου. Τα μεγέθη μπορούν να επιλεγούν σύμφωνα με τις επιθυμίες του αγοραστή και οι ίδιες οι κουρτίνες μπορούν να διακοσμηθούν με οποιοδήποτε μοτίβο.

Προβολές

Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα κλασικά ρολά, τα οποία είναι δικαιωματικά καθολικά. Μπορούν να τοποθετηθούν ιδανικά οπουδήποτε: στο σπίτι, στο γραφείο, σε οποιοδήποτε ίδρυμα. Οι κλασικές κουρτίνες καλύπτουν πλήρως το παράθυρο, ενώ το περβάζι παραθύρου παραμένει ελεύθερο. Οι λωρίδες κάνουν οπτικά τόσο το παράθυρο όσο και το ίδιο το δωμάτιο μεγαλύτερο. Οι κλασικές κουρτίνες είναι πολύ εύκολο να διατηρηθούν και η φωτεινή ροή είναι επίσης εύκολο να ελεγχθεί, επιτρέποντάς σας να αφήσετε όσο περισσότερο φως χρειάζεστε στο δωμάτιο.

Οι περσίδες μίνι κυλίνδρων δεν καλύπτουν πλήρως το παράθυρο · τοποθετούνται κυρίως σε ένα μέρος του παραθύρου. Συνδέονται στο παράθυρο με τον ίδιο τρόπο όπως οι κλασικές κουρτίνες και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν επίσης περσίδες κασέτας με ανθεκτικές λωρίδες που βρίσκονται στις πλευρές του καμβά. Οι ιμάντες είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε το ύφασμα να μην κρεμάει σε αυτά τα σημεία.. Μεταξύ των ρολών “Zebra” υπάρχουν οι ακόλουθες ποικιλίες, οι οποίες μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με το σχήμα, το σχέδιο και τον τύπο των παραθύρων:

 • “Zebra-Uni” – εξοπλισμός κασέτας “Ημέρα-Νύχτα”. Διαφέρει στην ομορφιά, την ευκολία και την ακεραιότητα της εμφάνισης. Είναι ένα κλειστό σύστημα στο οποίο το ρολό διπλώνεται σε μεταλλική κασέτα ή σε ρολό όταν τυλίγεται. Και στις δύο πλευρές, οι οδηγοί είναι εγκατεστημένοι σε αυτόν τον τύπο κουρτίνας, ο οποίος δεν θα τους επιτρέψει να κρεμάσουν κατά το άνοιγμα..
 • “Zebra-Mini” – το ίδιο μίνι ρολό που κρέμεται ελεύθερα σε ένα φύλλο παραθύρου. Το σύστημα είναι ανοιχτό, το ρολό δεν μπορεί να μπει στην κασέτα, αλλά επειδή η ίδια η κουρτίνα είναι μικρή σε μέγεθος, δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να την τοποθετήσετε στην κασέτα. Δεν υπάρχουν οδηγοί εδώ, οι μηχανικοί είναι οι πιο απλοί, αλλά μπορείτε να στερεώσετε το μίνι ρολό στην επιθυμητή θέση χρησιμοποιώντας τη συνηθισμένη γραμμή αλιείας.
 • “Zebra-Standard” – μεγάλες κουρτίνες, κρεμασμένες ελεύθερα, σχεδιασμένες για μεγάλα δωμάτια και σχεδιασμένες να καλύπτουν ολόκληρο το άνοιγμα του παραθύρου. Το ίδιο το ρολό μπορεί είτε να μείνει ανοιχτό είτε μπορείτε να φτιάξετε μια κασέτα για αυτό.

Μέθοδοι εγκατάστασης

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ρολά χρησιμοποιώντας συμβατική βάση και βίδες με αυτοκόλλητο, μετρώντας πρώτα την ακριβή απόσταση από τη μία άκρη του παραθύρου στην άλλη και σημειώνοντας με μολύβι ή δείκτη τη θέση της πρώτης βάσης. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανοίξετε μια τρύπα για τον πείρο και να βιδώσετε προσεκτικά τη βάση. Στην αντίθετη πλευρά του παραθύρου, η σήμανση γίνεται με τον ίδιο τρόπο.. Για μέγιστη ακρίβεια σήμανσης, συνιστάται η χρήση του επιπέδου. Αφού τελειώσετε τη σήμανση, στερεώστε το στήριγμα στην άλλη πλευρά.

Όσον αφορά το πρόσθετο εξάρτημα, θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 10 εκατοστών από τον ρυθμιστή αλυσίδας..

Τώρα το κύριο πράγμα είναι να κρεμάσετε σωστά την κουρτίνα. Η ίδια η εγκατάστασή του γίνεται σε αγκύλες από την πλευρά ελέγχου. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε προσεκτικά το ρολό του υφάσματος σε ένα ειδικό κουτί.. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας, πρέπει να ακουστεί ένας ξεχωριστός ήχος: αυτό σημαίνει ότι όλα έγιναν σωστά. Τώρα μπορείτε να προσαρτήσετε συσκευές που προσαρμόζουν το επίπεδο και τη θέση της αλυσίδας, καθώς και να προσαρμόσετε τη διαδικασία τυλίγματος της κουρτίνας στο μπομπίνα, εάν είναι στραβό για κάποιο λόγο. Εν κατακλείδι, πρέπει να συναρμολογήσετε πλήρως τις αγκύλες, διακοσμώντας τις με ειδικά διακοσμητικά καλύμματα..

Επιλογές υφάσματος

Τα περισσότερα από τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ρολών είναι πρωτότυπες και πρακτικές σχεδιαστικές λύσεις από τη Γερμανία. Τα υφάσματα δεν απαιτούν πλύσιμο και σιδέρωμα, δεν τσαλακώνουν, δεν σπάνε κατά τη χρήση, δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο και παραμένουν πάντα τα ίδια φωτεινά. Υπάρχουν τύποι υφαντικών υλικών με πρόσθετη θερμική προστασία (“Aiszhemchug” με θερμικό αποτέλεσμα καθρέφτη) και ιδιαίτερα ανθεκτικό στην υγρασία με αντιμυκητιακή επίστρωση (“Aqualay”).

Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ρολών έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν και να κατευθύνουν το φως που εισέρχεται στο δωμάτιο.. Μια τέτοια ποικίλη επίδραση του παιχνιδιού με το φως επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι οι λωρίδες ζέβρας διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την πυκνότητα και τη διαφάνεια. Οι διαφανείς τύποι υφασμάτων είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν ο στόχος είναι να επιτευχθεί διάχυτο φως στο δωμάτιο. Αυτή η μέθοδος διάχυσης φωτός είναι πολύ επωφελής όταν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με κουρτίνες..

Τα υλικά χρησιμοποιούν επίσης ανθεκτικό και εύκαμπτο πολυεστέρα που δεν ξεθωριάζει στον ήλιο. Για όσους είναι λάτρεις των φυσικών υλικών, μπορείτε να επιλέξετε περσίδες από βισκόζη ή ακόμα και μετάξι, οι οποίες θα χρησιμεύσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα..

εκτός, τα υφάσματα των ρολών είναι ημιδιαφανή και αδιαφανή. Τα ημιδιαφανή υφάσματα έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν από τον έντονο ήλιο, ενώ το δωμάτιο είναι πάντα φωτεινό και το φως γίνεται ήρεμο και δεν βλάπτει τα μάτια. Πιο παχύ, αδιαφανές ύφασμα όχι μόνο παρέχει προστασία από τον ήλιο, αλλά μπορεί να βυθίσει ένα δωμάτιο σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.

Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού

Τα ρολά ημέρας-νύχτας φαίνονται υπέροχα σε οποιοδήποτε μοντέρνο εσωτερικό χάρη στην τεράστια ποικιλία χρωμάτων και υλικών. Φυσικά, υπάρχουν ακόμη προκαταλήψεις ότι οι περσίδες σε ένα κτίριο κατοικιών θα φαίνονται πολύ απλές και, στην καλύτερη περίπτωση, με τρόπο εργασίας, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί αγοραστές εξακολουθούν να είναι ψυχολογικά επικεντρωμένοι στα πρώτα, απλούστερα πλαστικά μοντέλα, τα οποία δεν διέφεραν σε δύναμη, ομορφιά ή χάρη.

Εάν τα επιλέξετε σωστά, οποιοδήποτε δωμάτιο θα γίνει ακόμα πιο άνετο και άνετο:

 • Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, είναι καλύτερα να το διακοσμήσετε με κουρτίνες ανοιχτού χρώματος και τις αποχρώσεις τους. Οι κρεμ και οι απαλές πράσινες αποχρώσεις κυλίνδρου θα φαίνονται υπέροχα στην κουζίνα και το υπνοδωμάτιο, καθώς και σε κάθε χώρο γραφείου μεσαίου μεγέθους. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες με οποιοδήποτε λουλουδάτο μοτίβο για την κουζίνα – μια εξαιρετική αντικατάσταση για τις συνηθισμένες κουρτίνες. Μεταξύ των μοντέλων με τέτοια μοτίβα, υπάρχουν συχνά ακόμη και εκείνα που, με την πρώτη ματιά, είναι δύσκολο να διακριθούν από τις ελαφριές κουρτίνες παραθύρων, ειδικά αν το σχέδιο είναι φτιαγμένο σε ανοιχτό λευκό ή κρεμ φόντο. Ταυτόχρονα, το σχέδιο κρύβει τέλεια την ήδη όχι πολύ αισθητή υφή των λωρίδων..

 • Για το σαλόνι (ή αν μιλάμε για ένα μεγάλο δωμάτιο που εξυπηρετεί ταυτόχρονα για πολλούς σκοπούς) είναι κατάλληλες οι χοντρές υφασμάτινες κουρτίνες. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή με το πιο εντυπωσιακό μοτίβο, το κύριο πράγμα είναι ότι ταιριάζει με τον γενικό τόνο των τοίχων και ταιριάζει στον περιβάλλοντα εσωτερικό χώρο. Στο σαλόνι, οι κουρτίνες θα φαίνονται καλές, δημιουργώντας έναν ορισμένο βαθμό αντίθεσης: εάν οι τοίχοι είναι ελαφροί, τότε τα ρολά μπορεί να είναι σκοτεινά, αλλά για μια πιο αρμονική εικόνα, θα χρειαστεί να προσθέσετε πολλά στοιχεία διακόσμησης του αντίστοιχου χρώματος.

 • Εάν υπάρχουν μεγάλα ή μη τυποποιημένα παράθυρα στο δωμάτιο ή στο σαλόνι, είναι καλύτερα να επιλέξετε κουρτίνες σε συμπαγές μεταλλικό πλαίσιο, επειδή οι πλαστικοί συνδετήρες θα φθαρούν γρήγορα λόγω του μεγάλου φορτίου των ογκωδών υφασμάτων. Μην φοβάστε ότι τα μεταλλικά κουφώματα θα δημιουργήσουν ένα αίσθημα δυσφορίας: το επίπεδο παραγωγής όλων των σύγχρονων υλικών είναι αρκετά υψηλό και οποιαδήποτε μεταλλική κατασκευή ρολών είναι όσο το δυνατόν πιο αισθητικά ευχάριστη. Φυσικά, οι πλαστικοί συνδετήρες θα είναι φθηνότεροι, αλλά χρησιμοποιούνται καλύτερα όταν διακοσμούν κουρτίνες σε τυπικά μικρά παράθυρα..

Εάν τα παράθυρα είναι συνηθισμένα πλαστικά, λευκά, μπορείτε να κρεμάσετε πάνω τους μια «ζέβρα» με έντονα κορεσμένα χρώματα από πιο απλά υλικά. Το ίδιο το σύστημα μπορεί να είναι ανοιχτό ή κλειστό..

 • Άνοιγμα επιλογών προϋπολογισμού – όταν τακτοποιημένα συναρμολογημένες κουρτίνες βρίσκονται στην κορυφή, είναι προτιμότερες στις συνθήκες μικρών διαμερισμάτων της πόλης με χαμηλά ταβάνια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα πρόσθετο αντικείμενο με τη μορφή κασέτας μπορεί να κάνει οπτικά ολόκληρη την εικόνα βαρύτερη. Επιπλέον, ορισμένοι ιδιοκτήτες κουρτινών ρολού προτιμούν ανοικτούς τύπους δομών επίσης επειδή οι καμβάδες και η αλυσίδα είναι πολύ πιο εύκολο να επισκευαστούν ή να ισιωθούν εάν κάτι τους συμβεί..

 • Οι κουρτίνες σε ρολό μπορούν να κρεμαστούν με επιτυχία στο φυτώριο λόγω του γεγονότος ότι στην ποικιλία πολλών κατασκευαστών υπάρχουν μοντέλα με σχέδια για παιδιά. Στους καμβάδες, μπορούν να απεικονιστούν φωτεινά γεωμετρικά σχήματα, γράμματα, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Αν μιλάμε για ένα παιδί σχολικής ηλικίας, θα χαρεί να μάθει πώς να χειρίζεται προσεκτικά τον μηχανισμό κουρτίνας και να παρατηρεί πώς μπορείτε να παίξετε αποτελεσματικά με το φως χρησιμοποιώντας αυτούς τους μοναδικούς καμβάδες..

 • Για εκείνους που τους αρέσει να διακοσμούν ένα σπίτι με τα χέρια τους σε χειροποίητο στυλ υπάρχει μια μεγάλη προσφορά με τη μορφή ρολών διακοσμημένων με κέντημα ή διάτρηση. Παρά την εργοστασιακή παραγωγή, ένα τέτοιο μοντέλο θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν πολλά χειροποίητα προϊόντα και είδη διακόσμησης. Κέντημα από ανθεκτικά υφασμάτινα υλικά, ευχάριστα στο μάτι και στην αφή, δεν μοιάζει χειρότερο από το χειροποίητο και σε συνδυασμό με την πρακτικότητα και την ευελιξία, τέτοιες κουρτίνες σε ρολό δεν θα απογοητεύσουν τον αγοραστή που εκτιμά το σχεδιασμό υψηλής ποιότητας.

 • Για όσους εκτιμούν τη μοναδικότητα και την υπερβολή σε όλα τα εσωτερικά αντικείμενα, οι κουρτίνες είναι ιδανικές όχι με τη μορφή κλασικής οριζόντιας «ζέβρας», αλλά με τη μορφή τετραγώνων σκακιέρας. Αυτή η λύση είναι μία από τις τελευταίες καινοτομίες στην τέχνη του σχεδιασμού και ταιριάζει απόλυτα στο στιλ υψηλής τεχνολογίας ή σε άλλο μοντέρνο στυλ του δωματίου, όπου η ελάχιστη ευκολία εκτιμάται μαζί με μια εντυπωσιακή παιχνιδιάρικη πρωτοτυπία..

 • Για εκείνους που εξακολουθούν να μην θέλουν να εγκαταλείψουν τις συνηθισμένες κουρτίνες ή τούλι, μπορείτε να προσφέρετε μια εξαιρετική λύση: συνδυάστε ρολά και συνηθισμένες κουρτίνες στο παράθυρο, βεβαιωθείτε ότι τα υλικά είναι σε αρμονία μεταξύ τους τόσο σε ποιότητα όσο και σε χρώμα. Εάν η “ζέβρα” συμπληρώνεται με όμορφες υφασμάτινες κουρτίνες μέχρι το πάτωμα, ένα τέτοιο σύνολο παραθύρων θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό κάθε δωματίου..

Εάν οι κουρτίνες σε ρολό είναι μονόχρωμες, μπορείτε να επιλέξετε ένα διάφανο σετ από τούλι του ίδιου ή παρόμοιου χρώματος για αυτά, εάν είναι δίχρωμα, τότε μπορείτε να πάρετε κουρτίνες τόσο ενός μονόχρωμου σχεδίου όσο και εκείνων των χρωμάτων που επικρατούν στις κουρτίνες.

 • Ανάγλυφες και διάτρητες μεταξωτές περσίδες, εξοπλισμένο με αξιόπιστη κασέτα και αλυσίδα με μαζικό μπρελόκ θα φαίνεται σε ένα μεγάλο σαλόνι όχι χειρότερο από τα vintage ταπισερί. Μπορούν να συνδυαστούν με ασφάλεια σε συνδυασμό με πυκνές ακριβές κουρτίνες της ίδιας χρωματικής σειράς. Τέτοια μοντέλα ανοίγουν και κλείνουν σχεδόν αθόρυβα, επιπλέον, υπάρχουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενες επιλογές που θα ταιριάζουν απόλυτα με την ατμόσφαιρα της πολυτέλειας και της άνεσης..

Συμβουλές φροντίδας

Παρά το γεγονός ότι τα υλικά των ρολών είναι εξοπλισμένα με μια μοναδική σύνθεση, σκοπός της οποίας είναι να διώξει τη σκόνη και να αποτρέψει τη συσσώρευση επιβλαβών βακτηρίων, θα πρέπει να φροντίζονται τακτικά, αν και όχι τόσο συχνά όσο πίσω από τις συνηθισμένες κουρτίνες ή κουρτίνες. Εάν ακολουθήσετε μερικές απλές, αλλά απαραίτητες συστάσεις για τη φροντίδα των περσίδων, η φροντίδα τους δεν θα είναι δύσκολη και οι κουρτίνες θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο..

Εάν υπάρχει βρωμιά στις περσίδες, μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά ή απορρυπαντικά που περιέχουν χλώριο, γιατί μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα και να καταστρέψει το προστατευτικό στρώμα. Οι λωρίδες ζέβρας μπορούν να καθαριστούν πολύ καλά με απαλά καθαριστικά και ένα μικρό μαλακό πανί παρά με σκληρά σφουγγάρια ή βούρτσες. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης μετά την επεξεργασία των περσίδων με ήπια απορρυπαντικά, πρέπει να τα κλείσετε προσεκτικά και να περιμένετε για πλήρη ξήρανση. Εάν η βρωμιά δεν είναι ισχυρή και οι κουρτίνες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, επιτρέπεται η χρήση υγρού σκουπίσματος, αλλά αν μιλάμε για ακριβότερο υλικό, δεν συνιστάται επίσης η χρήση υγρών μαντηλιών..

Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευής και τις καλύτερες σχεδιαστικές λύσεις, στο παρόν στάδιο είναι δυνατό να επιλέξετε ρολά για οποιονδήποτε, ακόμη και τον πιο επιλεκτικό αγοραστή. Οι άλλοτε δημοφιλείς και απλές περσίδες έχουν γίνει πλέον το πρότυπο ομορφιάς, στυλ και τελειότητας, το οποίο φέρνει όχι μόνο αισθητική απόλαυση, αλλά και οφέλη..

Κανένα μοντέλο κουρτίνας δεν έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει την ένταση του φωτός. Ωστόσο, τα ρολά ζέβρας δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν ανταγωνισμό για τις συνηθισμένες κουρτίνες, που εξακολουθούν να αγαπούν πολλοί και θα ταιριάζουν εύκολα στο πλαίσιο τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος ενός συγκεκριμένου δωματίου..

Πώς να εγκαταστήσετε ρολά "Μέρα νύχτα", δείτε το επόμενο βίντεο.