Ρωμαϊκές κουρτίνες

Για να δημιουργήσετε ένα κομψό, μοντέρνο και το πιο σημαντικό, ζεστό εσωτερικό, κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Επομένως, το πλαίσιο του ανοίγματος παραθύρου πρέπει να προσεγγιστεί όχι λιγότερο υπεύθυνα από την επιλογή των επίπλων. Μετά από όλα, η άνεση και η αρμονία στο δωμάτιο εξαρτάται από το πόσο αρμονικά ταιριάζουν οι κουρτίνες, οι περσίδες ή οι κουρτίνες σε αυτό. Οι ρωμαϊκές περσίδες θεωρούνται μία από τις καλύτερες λύσεις για την ολοκλήρωση της εσωτερικής διακόσμησης. Βοηθούν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας άνεσης.

Χαρακτηριστικό σχεδιασμού

Οι ρωμαϊκές αποχρώσεις έγιναν πρόσφατα πολύ δημοφιλείς μεταξύ των σχεδιαστών και των απλών ανθρώπων. Χάρη στον απλό σχεδιασμό και την ευκολία συντήρησης, ανταγωνίζονται άλλους τύπους ανοιγμάτων παραθύρων. Η συσκευή είναι πολύ απλή: ένα τεμάχιο υφασμάτινο ύφασμα, στο οποίο ράβονται ειδικές λωρίδες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι αυτοί που σχηματίζουν όμορφες πτυχώσεις όταν σηκώνουν τον καμβά..

Τα εξαρτήματα είναι απαραίτητα για τη στερέωση του προϊόντος στο παράθυρο και για άμεσο έλεγχο της θέσης του.

Στο πλάι υπάρχουν δακτύλιοι μέσω των οποίων θα τραβηχτεί ένα διακοσμητικό κορδόνι. Τραβώντας το, μπορείτε να χαμηλώσετε ή να σηκώσετε την κουρτίνα, στερεώνοντάς την στο επιθυμητό επίπεδο. Όταν χαμηλώνει ο καμβάς, εφαρμόζει καλά στο παράθυρο, προστατεύοντας έτσι το δωμάτιο από το φως του ήλιου ή τα αδιάκριτα βλέμματα. Ο ανυψωμένος καμβάς διπλώνει σε έναν καταρράκτη, που δίνει πρωτοτυπία στο εσωτερικό του δωματίου.

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων ρωμαϊκών περσίδων: με κρόσσια, φούντες, ένα αυθεντικό κάτω άκρο και ακόμη και με ένα τηλεχειριστήριο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του σχεδιασμού τους, οι ρωμαϊκές περσίδες έχουν μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων:

 • Κομψός σχεδιασμός. Μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σας επιτρέπει να βρείτε μοντέλα για κάθε δωμάτιο. Μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα από πυκνά ή ημιδιαφανή υλικά, με ή χωρίς σχέδια.

 • Απλή δομή που μπορεί εύκολα να συναρμολογηθεί και να τοποθετηθεί. Οι κουρτίνες μπορούν να προσαρτηθούν στην οροφή, στους τοίχους ή στα ίδια τα παράθυρα, ανάλογα με την επιθυμία σας.

 • Ευκολία διαχείρισης. Ανάλογα με το μοντέλο, για να το ανοίξετε ή να το κλείσετε, πρέπει να τραβήξετε τη δαντέλα ή να πατήσετε ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο.

 • Εξοικονόμηση χώρου. Δεδομένου ότι το ρωμαϊκό ρολό είναι ένα κομμάτι καμβά που καταλαμβάνει λίγο χώρο, δεν θα καταλάβει πολύ χρήσιμο χώρο ούτε όταν διπλωθεί ούτε ξεδιπλωθεί..

 • Καλή προστασία. Ο καμβάς προστατεύει από τη διείσδυση του ηλιακού φωτός, το οποίο μπορεί να ξεθωριάσει τα είδη επίπλων. Με τέτοια προϊόντα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα αδιάκριτα βλέμματα από το δρόμο δεν θα διαταράξουν την ηρεμία σας. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο φωτισμού όπως θέλετε..

 • Ευκολία συντήρησης. Ο καμβάς συλλέγει λίγη σκόνη και βρωμιά, οπότε το σκούπισμα με ένα πανί είναι αρκετό για να τον καθαρίσετε. Για να το καθαρίσετε πιο σχολαστικά (για παράδειγμα, πλύνετε το), απλά πρέπει να αφαιρέσετε τον καμβά από τις μαρκίζες. Υπάρχουν κουρτίνες εμποτισμένες με ένα ειδικό μείγμα που διώχνει τη βρωμιά..

 • Λειτουργικότητα. Οι ρωμαϊκές περσίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τη δημιουργία ενός ζεστού εσωτερικού χώρου των σαλονιών, αλλά και για τη διακόσμηση μπαρ, ξενοδοχείων, γραφείων. Είναι δυνατή η χρήση κουρτινών με άλλους τύπους διακόσμησης παραθύρων.

 • Η λακωνική μορφή και η όμορφη γεωμετρία θα προσθέσουν πρωτοτυπία σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

 • Δυνατότητα προσαρμοσμένης κατασκευής για να ταιριάζει στα παράθυρά σας.

 • Προσιτη τιμη. Οι ρωμαϊκές περσίδες κοστίζουν μια τάξη μεγέθους λιγότερο από τα κλασικά μοντέλα υφασμάτινων κουρτινών.

Υπάρχουν λίγα μειονεκτήματα αυτών των κουρτινών, αλλά, παρ ‘όλα αυτά, είναι:

 • Εάν πρέπει να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο, θα πρέπει να σηκώσετε την κουρτίνα.

 • Για να ανοίξετε το παράθυρο ορθάνοιχτα, ο καμβάς θα πρέπει επίσης να ανασηκωθεί πλήρως..

 • Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ανοίξετε μια ρωμαϊκή σκιά παρά για να ανοίξετε μια συρόμενη.

7 φωτογραφίες

Προβολές

Δομικά, οι ρωμαϊκές περσίδες είναι απλές και κατανοητές σε κανέναν.. Αλλά υπάρχουν μερικές ποικιλίες αυτού του έπιπλα, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τον τρόπο εκτέλεσης:

 • Σκοινί. Αυτός ο τύπος χαρακτηρίζεται από τη χρήση ενός διαφανούς ή ημιδιαφανούς καμβά, δηλαδή πολύ ελαφρών υλικών που μια κατασκευή σχοινιού μπορεί εύκολα να αντέξει. Τα σχοινιά μπορεί να είναι αρκετά απλά για τον έλεγχο της θέσης των κουρτινών..

 • Περιστροφική αλυσίδα. Αυτός ο τύπος κατασκευής μοιάζει με πολλούς τρόπους με τις περσίδες, ειδικά όσον αφορά την αρχή της λειτουργίας. Κάποιος δεν έχει παρά να τραβήξει τη χορδή και θα ενεργοποιήσει τον άξονα περιστροφής και τα μπλοκ ρότορα, θέτοντας έτσι σε κίνηση ολόκληρο τον μηχανισμό. Αυτό το σύστημα είναι πολύ ανθεκτικό και επομένως μπορεί να αντέξει όχι μόνο ελαφρούς ημιδιαφανείς καμβάδες, αλλά και πυκνά βαριά υφάσματα, ακόμη και ταπισερί..

 • Σε συνδυασμό. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται όταν ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χρήση πολλών διαφορετικών τύπων υφασμάτων ή έχει τοποθετηθεί διπλή κουρτίνα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές δομές αλυσίδας ρότορα μαζί με σχοινί ή ένα σύμπλεγμα ενός τύπου.

 • Στοιχειώδης. Δεν χρησιμοποιείται συχνά, αφού δεν έχει επαρκές περιθώριο ασφαλείας και επομένως η διάρκεια ζωής του είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, αυτά τα μειονεκτήματα αντισταθμίζονται από το σχετικά χαμηλό κόστος. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σχοινιά και σανίδες δεμένα μεταξύ τους.

Εκτός από αυτές τις διαφορές, υπάρχει επίσης μια διαίρεση ανάλογα με τον τύπο του ελέγχου κουρτίνας..

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο έλεγχος πραγματοποιείται χειροκίνητα, αλλά υπάρχει ένα είδος κουρτινών, οι οποίες ελέγχονται από απόσταση χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Με το τηλεχειριστήριο, παρέχεται ένας ηλεκτρικά μηχανισμός που ανεβάζει ή κατεβάζει τις κουρτίνες.

Ο επόμενος τύπος ταξινόμησης είναι η ταξινόμηση με βάση τον τύπο των πτυχών.. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουρτίνες χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • Κλασσικός. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος. Όταν ο καμβάς σηκώνεται, επικαλύπτεται μεταξύ τους, σχηματίζοντας πτυχώσεις. Οι κλασικές κουρτίνες θα φαίνονται υπέροχα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

 • Cascading. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται λίγο περισσότερο καμβά από ό, τι για τα κλασικά. Όταν σηκώνονται οι κουρτίνες, σχηματίζονται όμορφες πτυχώσεις, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα στο ρομαντικό στυλ του εσωτερικού..

Επιλογή υφάσματος

Οι ρωμαϊκές περσίδες δεν είναι μόνο ένα όμορφο και κομψό έπιπλο, αλλά και πολύ οικονομικές. Δεδομένου ότι απαιτείται μικρή ποσότητα υφάσματος για την κουρτίνα, το ράψιμό τους δεν θα είναι επίσης ακριβό. Μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και πολύ ακριβά υφάσματα για να δημιουργήσετε κουρτίνες, γιατί θα το χρειαστείτε πολύ λιγότερο από κουρτίνες ή κουρτίνες..

Αυτές οι κουρτίνες μπορούν να είναι μονές ή διπλές. Πρέπει να επιλέξετε διπλές κουρτίνες από χοντρά υφάσματα εάν θέλετε να καλύψετε τα παράθυρα από την ηλιόλουστη πλευρά. Το πρώτο στρώμα λινού θα προστατεύσει το βασικό ύφασμα από την έκθεση στο ηλιακό φως και επομένως από το ξεθώριασμα. Οι μονές κουρτίνες είναι κατάλληλες για σκοτεινά δωμάτια όπου ο ήλιος είναι σπάνιος. Βασικά, πρόκειται για ελαφριά υφάσματα με σχέδια, διαφανή ή ημιδιαφανή. Μπορούν να γίνουν από τούλι, οργάντζα.

Σήμερα μπορείτε να βρείτε ρωμαϊκές αποχρώσεις από τα ακόλουθα υλικά:

 • Ζακάρ Είναι ένα πυκνό ύφασμα που υφαίνεται από διάφορα νήματα. Έχει όμορφη υφή και πρωτότυπο στολίδι. Αυτό το ύφασμα είναι κατάλληλο για ηλιόλουστα δωμάτια..
 • Οργάντζα – ένα ελαφρώς σκληρό ελαφρύ συνθετικό υλικό που θα φαίνεται υπέροχο σε σαλόνια και υπνοδωμάτια.
 • Τούλι – μαλακό, διαφανές, λεπτό, αέρινο υλικό, που θυμίζει κάπως πλέγμα.
 • Συσκότιση – πολυστρωματικό πυκνό ύφασμα που εμποδίζει τη διείσδυση του ηλιακού φωτός στο δωμάτιο. Μπορεί να γίνει με διαφορετικά σχέδια και σε οποιοδήποτε χρώμα.
 • “Μέρα νύχτα” – πρόκειται για κουρτίνες από δύο υλικά: διαφανείς και πυκνές. Σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το επίπεδο φωτισμού στο δωμάτιο.
 • Βισκόζη Είναι ένα αρκετά πυκνό ύφασμα που θα φέρει μια πινελιά πρωτοτυπίας σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

 • ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ – φυσικό ύφασμα φιλικό προς το περιβάλλον. Οι κουρτίνες από τέτοιο καμβά είναι τέλειες για κάθε εσωτερικό υπνοδωμάτιο ή σαλόνι. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε λινά κουρτίνες για την κουζίνα, γιατί τα λινά θα απορροφήσουν μυρωδιές. Αυτό το ύφασμα πρέπει να πλυθεί, να στεγνώσει και να σιδερωθεί πολύ προσεκτικά για να μην το χαλάσει..
 • Βαμβάκι – φυσικό ύφασμα, πολύ συχνά χρησιμοποιείται για ρωμαϊκές περσίδες. Οι βαμβακερές κουρτίνες δημιουργούν μια ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα. Αυτές οι κουρτίνες είναι τέλειες ακόμη και για παιδικά δωμάτια, αλλά όπως τα λινά, δεν χρειάζεται να κρεμαστούν στην κουζίνα. Με συχνό πλύσιμο, το ύφασμα χάνει την εμφάνισή του.
 • Μπαμπού – άλλο φυσικό υλικό. Οι κουρτίνες από μπαμπού είναι πολύ λειτουργικές και προστατεύουν τέλεια το δωμάτιο από το φως του ήλιου. Ο μοντέρνος σχεδιασμός και μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σάς επιτρέπει να βρείτε κουρτίνες για κάθε γούστο.
 • Συνθετικά – αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για κουζίνες. Ο καμβάς δεν απορροφά οσμές, απωθεί τη βρωμιά. Αυτά τα υφάσματα φροντίζονται εύκολα.

Μέθοδοι τοποθέτησης

Ο μηχανισμός των ρωμαϊκών περσίδων είναι πολύ απλός, επομένως η εγκατάσταση αυτού του συστήματος δεν δημιουργεί δυσκολίες. Τα πλαστικά παράθυρα παίρνουν μια πρωτότυπη εμφάνιση μαζί τους. Οι κουρτίνες μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε παράθυρο, στον τοίχο ή ακόμα και στην οροφή. Το ύφασμα κουρτίνας είναι προσαρτημένο στο γείσο με ειδική κολλητική ταινία. Τα σεντόνια χωρίς Velcro είναι άνετα και λειτουργικά. Το πλεονέκτημα των ρωμαϊκών περσίδων είναι η τοποθέτησή τους χωρίς διάτρηση..

Όταν επιλέγετε έναν καμβά, λάβετε υπόψη το μέγεθος και το σχήμα του παραθύρου, έτσι ώστε οι παράμετροί τους να ταιριάζουν. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη στερέωση κουρτινών:

 • Στο φύλλο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουρτίνες αγοράζονται σύμφωνα με τον αριθμό των φύλλων. Το περβάζι παραμένει δωρεάν. Μπορείτε να ανοίξετε κάθε καμβά ξεχωριστά, προσαρμόζοντας την παροχή φωτός στο δωμάτιο. Ο ανοιχτός καμβάς είναι στερεωμένος με μαγνήτες στο πλαίσιο.

 • Στην κορυφή του πλαισίου. Ένας καμβάς αγοράζεται σε όλο το πλάτος του παραθύρου, δηλαδή όλα τα φύλλα κλείνουν ταυτόχρονα. Το περβάζι παραμένει ελεύθερα διαθέσιμο. Από τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου, μπορεί κανείς να σημειώσει την πολυπλοκότητα που προκύπτει όταν είναι απαραίτητο να αεριστεί ή να ανοίξει ένα παράθυρο..

 • Στον τοίχο πάνω από το άνοιγμα του παραθύρου. Αυτή η επιλογή είναι προτιμότερη εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο παράθυρο. Ο καμβάς είναι προσαρτημένος στον τοίχο ή στην οροφή. Η κουρτίνα καλύπτει ολόκληρο το άνοιγμα του παραθύρου, αλλά δεν παρεμβαίνει στο άνοιγμα ή το κλείσιμο του παραθύρου.

 • Στο άνοιγμα του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, ο καμβάς είναι προσαρτημένος στο πλαίσιο ή στο ίδιο το γυαλί. Όταν το ύφασμα χαμηλώνει, εφαρμόζει καλά στο γυαλί, παρέχοντας αξιόπιστη προστασία από το ηλιακό φως. Αυτή η μέθοδος στερέωσης είναι καλή όταν το άνοιγμα του παραθύρου είναι επιπλέον διακοσμημένο με κουρτίνες ή λαμπρέκι, το κύριο πράγμα είναι να τα επιλέξετε στο ίδιο στυλ.

Για να βρείτε μια κατάλληλη κουρτίνα, πρέπει να μετρήσετε το πλάτος και το ύψος του παραθύρου σε τρία σημεία: στο κάτω μέρος, στο κέντρο και στην κορυφή..

Χαρακτηριστικά χρήσης σε διάφορα δωμάτια

Οι ρωμαϊκές περσίδες είναι μια ευέλικτη λύση για κάθε εσωτερικό χώρο. Θα ταιριάζουν απόλυτα σε οποιοδήποτε στυλ δωματίων, ανεξάρτητα από το μέγεθος του δωματίου. Έχουν πολύ μικρές διαστάσεις όταν συναρμολογούνται, επομένως δεν απαιτούν πολύ χώρο. Επιπλέον, κατά την εγκατάσταση σε πλαίσιο ή άνοιγμα παραθύρου, δεν χρειάζεται να κρεμάσετε ένα γείσο, το οποίο θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για ένα μικρό δωμάτιο. Για να κάνετε κάθε δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο άνετο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ρωμαϊκές περσίδες, γνωρίζοντας μερικές από τις αποχρώσεις της χρήσης τους σε κάθε περίπτωση..

Οι κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο θα πρέπει να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ζεστής και άνετης ατμόσφαιρας για ένα άτομο, για να ξεκουραστεί.

Οι ρωμαϊκές περσίδες θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός κατάλληλου περιβάλλοντος σκοτεινιάζοντας το δωμάτιο και δημιουργώντας ένα ευχάριστο λυκόφως οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Για ένα μικρό δωμάτιο, μπορείτε να αγοράσετε έναν όχι πολύ πυκνό καμβά, καθώς μια μικρή ποσότητα ηλιακού φωτός μπορεί να αυξήσει οπτικά την περιοχή του δωματίου και να προσφέρει ευκολότερη αφύπνιση το πρωί.. Επιλέγοντας το σωστό χρώμα κουρτίνας για το υπνοδωμάτιο, δεν πρέπει να βασίζεστε στο χρώμα των καλυμμάτων ή του σετ κλινοσκεπασμάτων και ιδού γιατί:

 • Εάν προτιμάτε έντονα χρώματα κλινοσκεπασμάτων, τότε οι πολύχρωμες κουρτίνες, σε αρμονία με αυτές, θα ερεθίσουν πολύ τα μάτια σας και θα σας εμποδίσουν να χαλαρώσετε..

 • Όταν αλλάζετε κλινοσκεπάσματα ή σετ σεντονιών, οι κουρτίνες είναι απίθανο να αλλάξουν, πράγμα που σημαίνει ότι η δυσαρμονία είναι δυνατή εάν οι κουρτίνες δεν συνδυάζονται με το γενικό στυλ του εσωτερικού.

 • Οι φωτεινές κουρτίνες με ποικίλα σχέδια και στολίδια θα είναι πάντα εντυπωσιακές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βαρεθούν πολύ γρήγορα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν επιλέγετε ρωμαϊκές κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα, πρέπει να τις επιλέξετε με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν στο χρώμα και τα σχέδια με ένα σετ κρεβατοκάμαρας ή οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο του δωματίου. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ευαίσθητα παστέλ χρώματα του καμβά για να δημιουργήσετε τον πιο αρμονικό και ζεστό χώρο με απαλό φως. Όσοι θέλουν να κάνουν το εσωτερικό του υπνοδωματίου πιο πλούσιο θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο συνδυασμό ρωμαϊκών κουρτινών με κουρτίνες ή λαμπρεκίνες. Σε αυτή την περίπτωση, το άνοιγμα του παραθύρου θα προσθέσει λίγη πολυτέλεια και ομορφιά στο δωμάτιο..

Για ένα σαλόνι, ανεξάρτητα από το στυλ και το εσωτερικό του, οι ρωμαϊκές περσίδες θα είναι χρήσιμες..

Για να διακοσμήσετε παράθυρα σε μεγάλα δωμάτια, μπορείτε να προσθέσετε κουρτίνες σε ρωμαϊκές περσίδες. Αυτό θα κάνει το δωμάτιο πιο κομψό και θα προσθέσει κάποια λειτουργικότητα στο άνοιγμα του παραθύρου. Εάν ένας τέτοιος συνδυασμός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να επιλέξετε κουρτίνες από πυκνά υλικά. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να χάσετε από το χρωματικό σχέδιο. Καμβάδες σε ανοιχτά χρώματα μπορούν να προσδώσουν ελαφρότητα στο εσωτερικό. Αν θέλετε να κάνετε το δωμάτιο πιο εκλεπτυσμένο, τότε ταιριάξτε τις κουρτίνες με ένα πολύχρωμο μοτίβο στους τοίχους. Πυκνοί καμβάδες στα παράθυρα, όπως ταπισερί ή ζακάρ, θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα επισημότητας και αριστοκρατίας. Επίσης, καμβάδες ασυνήθιστων χρωμάτων ή εναλλαγής διαφορετικών τύπων υφασμάτων θα ταιριάζουν απόλυτα στο σαλόνι..

Μια ποικιλία λύσεων υφάσματος, μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων και κομψά σχέδια σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε ρωμαϊκές περσίδες για να δημιουργήσετε ένα όμορφο εσωτερικό στην κουζίνα σας. Δεδομένου ότι αυτές οι κουρτίνες δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα ακόμη και στις πιο μικρές κουζίνες. Όσον αφορά το υλικό, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα ελαφριά υφάσματα από συνθετικά υλικά. Τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματά τους θα είναι η σκόνη, το λίπος και η ακαθαρσία, η αντοχή στην απορρόφηση των οσμών, η ευκολία συντήρησης..

Δεν έχει μεγάλη σημασία αν επιλέγετε έναν καμβά με μοτίβο ή χωρίς αυτό, καθώς το επιθυμητό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί σε κάθε περίπτωση. Το ύφασμα με μοτίβο θα κάνει το εσωτερικό πιο ενδιαφέρον και ζωντανό εάν το μοτίβο συνδυάζεται με αξεσουάρ κουζίνας. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην επιλογή κουρτινών για την κουζίνα είναι η ασφάλειά τους. Τα σεντόνια πρέπει να είναι ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες που εμφανίζονται κατά το μαγείρεμα.

Οι ρωμαϊκές περσίδες δεν είναι λιγότερο σε ζήτηση εάν θέλετε να ελέγξετε τη ροή του φωτός που εισέρχεται μέσω της χαγιάτι. Εάν έχετε μια ηλιόλουστη πλευρά, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε τα πυκνά υλικά. Το μπαλκόνι μπορεί να κλείσει με κουρτίνες εντελώς: είτε κρεμάστε κουρτίνες σε κάθε φύλλο, είτε κρεμάστε ένα κοινό. Και μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολο και να κρεμάσετε έναν καμβά που ταιριάζει σε υφή στην μπαλκονόπορτα.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι ρωμαϊκές περσίδες μπορούν να παραγγελθούν σύμφωνα με μεμονωμένα μεγέθη σε προσιτή τιμή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση κεκλιμένων παραθύρων σε κατοικημένους χώρους σοφίτας. Είναι επίσης ευεργετικό να καλύψετε φεγγίτες σε ιδιωτικά σπίτια με τέτοιες κουρτίνες..

Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή πυκνότητα υφάσματος.

Σύγχρονες ιδέες για εσωτερική διακόσμηση

Οι ρωμαϊκές περσίδες θα ταιριάζουν απόλυτα στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου, καθώς μπορούν να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε υλικό. Μπορείτε ακόμη και να τα φτιάξετε μόνοι σας, δεν θα είναι δύσκολο αν μετρήσετε σωστά τις διαστάσεις του παραθύρου και υπολογίσετε τις διαστάσεις των καμβάδων. Όταν επιλέγετε αυτό το στοιχείο διακόσμησης, θα πρέπει αρχικά να αποφασίσετε για τον τύπο του υφάσματος. Τα ελαφριά ημιδιαφανή υλικά θα λειτουργήσουν καλά σε δωμάτια όπου εισέρχεται ελάχιστο ηλιακό φως. Οι λευκές κουρτίνες θα κάνουν το δωμάτιο οπτικά πιο φωτεινό..

Αν μιλάμε για ηλιόλουστα δωμάτια, διαμερίσματα στο ισόγειο ή ιδιωτικές κατοικίες, τότε θα πρέπει να επιλέξετε πυκνά υλικά. Θα προστατεύσουν αξιόπιστα το δωμάτιο από τη διείσδυση υπερβολικής ποσότητας φωτός και από τα αδιάκριτα μάτια. Πυκνές υφασμάτινες κουρτίνες θα σκουρύνουν το δωμάτιο όσο το δυνατόν περισσότερο, δημιουργώντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα.

Για όσους προτιμούν τη φυσικότητα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, οι φυσικοί καμβάδες είναι πιο κατάλληλοι για τη διακόσμηση του ανοίγματος παραθύρου. Δεν συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων, φαίνονται όμορφα και κομψά, αλλά απαιτούν ειδική μεταχείριση όσον αφορά την προσωπική φροντίδα. Αν καθαριστούν σωστά, θα διατηρήσουν την εξαιρετική αρχική τους εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ενθουσιάσουν τα μάτια σας για πολλά χρόνια. Τέτοιες κουρτίνες είναι κατάλληλες για εσωτερικούς χώρους σε ιαπωνικό στιλ ή σε δωμάτια όπου βασιλεύει ο μινιμαλισμός και η λειτουργικότητα..

Τα συνθετικά υλικά είναι πολύ εύκολα στη φροντίδα και είναι πολύ διαφορετικά σε χρώματα και σχέδια, επομένως είναι πολύ δημοφιλή..

Αυτές οι κουρτίνες θα φαίνονται καλά σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Για εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους σε κλασικό στιλ, απλοί καμβάδες σε ήρεμα παστέλ χρώματα είναι τέλειοι. Για να δώσετε λίγη πρωτοτυπία στο δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε φωτεινές κουρτίνες που ταιριάζουν στο χρώμα με διακοσμητικά στοιχεία στο εσωτερικό. Οι κουρτίνες από ημιδιαφανή υλικά ή ελαφριές κουρτίνες θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε το σχέδιο και να προσθέσετε πολυπλοκότητα..

Οι ρωμαϊκές περσίδες με μεγάλα ή μικρά καρό σχέδια, γαστρονομικά μοτίβα ή ρίγες θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για δωμάτια σε στιλ Προβηγκίας ή Country. Αλλά η γεωμετρία και τα βαθιά ήρεμα χρώματα θα ταιριάζουν απόλυτα σε δωμάτια όπου ο μινιμαλισμός υπαγορεύει τους δικούς του κανόνες.

Μπορείτε να διακοσμήσετε απολύτως οποιοδήποτε δωμάτιο με ρωμαϊκές αποχρώσεις.. Μπορούν να είναι ατομικά και σε συνδυασμό με άλλους τύπους διακόσμησης για ανοίγματα παραθύρων:

 • Για υπνοδωμάτια οποιοδήποτε στυλ πρέπει να προτιμά τα πυκνά υλικά, έτσι ώστε το φως του ήλιου ή το φως των φαναριών να μην παρεμβαίνει στην ανάπαυση.
 • Στα σαλόνια δωμάτια με τη βοήθεια κουρτινών, μπορείτε να κάνετε μια φωτεινή προφορά ακριβώς στην περιοχή του παραθύρου, αν επιλέξετε φωτεινούς καμβάδες ή καμβάδες με ασυνήθιστα μοτίβα.

 • Στα παιδικά δωμάτια υφάσματα με εικόνες χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων ή χαρακτήρες παραμυθιού θα φαίνονται υπέροχα.
 • Για κουζίνες Οι ρωμαϊκές αποχρώσεις θα είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι συμπαγείς σε μέγεθος.
 • Για χώρους γραφείων θα πρέπει να επιλέξετε κουρτίνες συσκότισης με θαμπά μονοχρωματικά χρώματα, ώστε να μην αποσπάτε την προσοχή από τις εργασίες και τα σημαντικά θέματα, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργείτε την απαραίτητη ατμόσφαιρα εργασίας.

Φροντίδα του προϊόντος

Οι ρωμαϊκές περσίδες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ένα από τα οποία είναι η ευκολία χρήσης και συντήρησης. Ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος, η φροντίδα του υφάσματος είναι ελαφρώς διαφορετική..

Τα φυσικά υφάσματα πρέπει να πλένονται και να στεγνώνουν προσεκτικά, ώστε να μην εμφανίζονται περιττές πτυχώσεις στον καμβά ή να μην παραμορφώνεται ολόκληρο το προϊόν..

Τα συνθετικά υφάσματα είναι τα πιο εύκολα στη φροντίδα. Μπορούν να πλυθούν εύκολα σε πλυντήριο, δεν θα χάσουν την εμφάνιση και το σχήμα τους από αυτό, το κύριο πράγμα είναι να αφαιρέσετε τις λωρίδες.

Οι λεπτές κουρτίνες από ευαίσθητα υλικά πλένονται καλύτερα στο χέρι για να μην βλάψουν το ύφασμα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να ξεπλύνετε, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος λεκέδων σαπουνιού στις κουρτίνες..

Όσο για το στέγνωμα, είναι καλύτερο να στεγνώσετε τους καμβάδες πεπλατυσμένους κάθετα, μπορείτε ακόμη και στο ίδιο το παράθυρο.

Ορισμένα υφάσματα μπορούν να σιδερωθούν, αλλά αν υπάρχει κέντημα, είναι καλύτερο να το κάνετε μέσω του υφάσματος και από τη λάθος πλευρά.

Οι κουρτίνες κουζίνας μπορούν να καθαριστούν με ένα υγρό πανί χωρίς να αφαιρεθεί η κουρτίνα από τις μαρκίζες. Αυτό είναι δυνατό λόγω του γεγονότος ότι το υλικό για χρήση σε κουζίνες είναι επιπλέον εμποτισμένο με ειδικές ουσίες που εμποδίζουν την ταχεία μόλυνση. Τα πιο χοντρά υφάσματα μπορούν να καθαριστούν με ένα πινέλο ή ηλεκτρική σκούπα.

Ανεξάρτητα από το επιλεγμένο υλικό, πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες φροντίδας στη συσκευασία. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν με λάθος μέθοδο καθαρισμού..

Οι ρωμαϊκές περσίδες έχουν έναν απλό, κατανοητό σχεδιασμό και ένα κομψό εξωτερικό σχέδιο που θα προσελκύσει σχεδόν κάθε σύγχρονο άτομο. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσα διακόσμηση παραθύρων σε διαμερίσματα και σπίτια. Φροντίζονται πολύ εύκολα, είναι όμορφα, ανθεκτικά και έρχονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών. Είναι σε θέση να μεταμορφώσουν ριζικά κάθε δωμάτιο, ανεξάρτητα από το σχήμα και το μέγεθός του.. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε με σύνεση και τότε αυτό το έπιπλο θα σας ευχαριστήσει πάντα με την εμφάνιση και την πρωτοτυπία του..

Το χαμηλό κόστος έκανε τις ρωμαϊκές περσίδες ένα πραγματικό όφελος για τις σύγχρονες νοικοκυρές που εκτιμούν μια άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα. Όταν επιλέγετε κουρτίνες για το διαμέρισμά σας, ακούστε την εσωτερική σας φωνή και τότε το εσωτερικό σας θα λάμψει με νέα χρώματα, αλλά δεν θα απαιτήσει σοβαρές οικονομικές επενδύσεις..

7 φωτογραφίες

Θα μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα των ρωμαϊκών αποχρώσεων στο παρακάτω βίντεο..