Πέπλο από τούλι

Πέπλο από τούλι

Ο σχεδιασμός παραθύρων είναι πολύ σημαντικός στο εσωτερικό ενός δωματίου. Μπορεί να διακοσμήσει το δωμάτιο και να χαλάσει ολόκληρη την εμφάνιση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επιτακτική η επιλογή των σωστών κουρτινών. Ένας από τους τύπους κουρτινών για τη διακόσμηση ενός παραθύρου είναι το τούλι. Πώς είναι και τι εσωτερικό θα ταιριάζει, ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Ιδιαιτερότητες

Το Tulle voile είναι ένα ημιδιαφανές ύφασμα σχεδιασμένο για να διακοσμεί ένα παράθυρο. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι την ικανότητα μετάδοσης του ηλιακού φωτός, ενώ το διασκορπίζουμε, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε σκοτεινά δωμάτια. Το πέπλο έχει ομαλότητα και απαλότητα, συγκρατεί καλά την κουρτίνα.

Επιπλέον, η φροντίδα αυτού του τύπου υφάσματος είναι απλή, δεν απαιτεί ειδικά κεφάλαια, είναι εύκολο να πλυθούν και να σιδερωθούν..

Υλικό

Το πέπλο από τούλι μπορεί να είναι κατασκευασμένο από φυσικές ίνες ή να είναι εντελώς συνθετικό.. Τα κύρια υλικά για την κατασκευή του:

 • Μετάξι Είναι ένα φυσικό υλικό κατασκευασμένο από νήμα νύμφης μεταξοσκώληκα. Χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη απαλότητα και απαλότητα. Αλλά η τιμή αυτού του υλικού είναι αρκετά υψηλή..
 • Βαμβάκι. Αυτός ο τύπος υφάσματος είναι λίγο φθηνότερος από τον προηγούμενο, αλλά φαίνεται επίσης υπέροχος..
 • Συνθετικά. Τα ψεύτικα πέπλα είναι επίσης καλά, αν και πολύ φθηνότερα από τα φυσικά τους αντίστοιχα. Η φροντίδα της είναι πιο εύκολη. Το τούλι-πέπλο δεν συρρικνώνεται κατά το πλύσιμο, τσαλακώνεται λιγότερο κατά τη χρήση, πρακτικά δεν ξεθωριάζει. Επίσης, το τεχνητό ύφασμα σιδερώνεται ευκολότερα. Η διαπερατότητα φωτός αυτού του υλικού είναι ελαφρώς υψηλότερη από αυτή του μεταξιού και του βαμβακιού.

Επιπλέον, υπάρχουν ανάμεικτα υφάσματα που συνδυάζουν φυσικά και τεχνητά νήματα..

Προβολές

Υπάρχουν πολλοί τύποι τούλι από πέπλα:

 • Απλός ορθογώνιος καμβάς που κρέμεται σε ελεύθερες πτυχώσεις. Στο παράθυρο, μπορεί να είναι ένα ή περισσότερα, κατασκευασμένα σε ένα χρώμα ή να έχουν πολλές αποχρώσεις. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα στρώμα, δύο ή περισσότερα, δημιουργώντας όγκο στο παράθυρο.
 • Διασταυρώθηκε από δύο καμβάδες. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουρτίνες είναι επίσης ορθογώνιες. Μπορούν να είναι είτε σύντομα είτε μακρά. Οι καμβάδες από τούλι συλλέγονται χρησιμοποιώντας διάφορα αξεσουάρ στην αντίθετη πλευρά του παραθύρου.
 • Ιταλικές κουρτίνες. Εδώ, ο καμβάς κουρτίνας ανεβαίνει στο γείσο και απλά πετιέται πάνω του ή περνάει μέσα από ένα διακοσμητικό δαχτυλίδι.
 • Γαλλική κουρτίνα. Το πέπλο συγκεντρώνεται σε συμμετρικά χτυπήματα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να αλλάξετε το ύψος της κουρτίνας. Σε αυτή την περίπτωση, τα ρολόγια πρέπει να διατηρούνται ακόμη και με τη μέγιστη μείωση του καμβά..
 • Lambrequin από τούλι-voile έχει επίσης μια θέση να είναι. Για να γίνει αυτό, το κύριο ύφασμα της κουρτίνας μπορεί να πεταχτεί φανταστικά πάνω από τη μπάρα μαρκίζας.

Μέθοδοι στερέωσης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κρεμάσετε ένα πέπλο από τούλι σε ένα παράθυρο:

 • Ο πιο συνηθισμένος τύπος στερέωσης εδώ είναι ράψτε την ταινία κουρτίνας κατά μήκος της άκρης του υφάσματος. Σας επιτρέπει να σκαρφαλώσετε την κουρτίνα με διαφορετικούς τρόπους και να δημιουργήσετε ένα καθαρό sk

 • Το πέπλο είναι επίσης συχνά στερεωμένο με μεντεσέδες.. Για αυτό, ράβεται επίσης μια ταινία κουρτίνας, στην οποία στη συνέχεια συνδέονται οι βρόχοι. Μπορούν να κατασκευαστούν τόσο από το ύφασμα του ίδιου του τούλι όσο και από άλλα υλικά, για παράδειγμα, σατέν κορδέλα..

 • Εάν δεν χρειάζεται να μετακινήσετε το τούλι κατά μήκος του γείσου, τότε σε αυτή την περίπτωση συχνά κάνουν την κουρτίνα στην κορυφή κορδόνι. Μια μπάρα περνάει από αυτό. Ένας τέτοιος συνδετήρας είναι διακοσμημένος με βολάν, μπορείτε επίσης να ράψετε μια ταινία guipure κατά μήκος της κορυφής..
 • Σπάνια, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για το κρέμασμα τούλι οπές. Για να γίνει αυτό, η άκρη της κουρτίνας ενισχύεται με μια ταινία κουρτίνας και στη συνέχεια οι οπές είναι ήδη προσαρτημένες.

Πώς να κρεμάσετε?

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να κρεμάσετε ένα πέπλο από τούλι στο παράθυρο:

 1. Η κουρτίνα είναι κρεμασμένη πιο κοντά στο παράθυρο και συμπληρώνεται με κουρτίνες.
 2. Χρησιμοποιείται μόνο το πέπλο, το οποίο είναι σφιχτά τυλιγμένο με πτυχώσεις.
 3. Το πέπλο από τούλι τοποθετείται πάνω από την κουρτίνα.

Η χρήση lambrequin είναι επίσης σημαντική όταν επιλέγετε ένα τούλι-πέπλο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει τόσο από πυκνά υφάσματα όσο και από ένα πέπλο, το χρώμα του οποίου έρχεται σε αντίθεση με τη σκιά της κύριας κουρτίνας..

Χρώμα και υφή

Μια λευκή κουρτίνα πηνίου είναι μια κλασική διακόσμηση παραθύρων. Αλλά η σύγχρονη βιομηχανία προσφέρει απλά υφάσματα σε εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις. Επιπλέον, μπορεί να έχει διαφορετικό στολίδι. Υπάρχει ένα πέπλο για την κατασκευή τούλι με βελούδινο ξεσκόνισμα, εκτύπωση φωτογραφιών, κέντημα, ένθετα guipure, τυπωμένο μοτίβο.

Η βιομηχανία κυκλοφορεί τώρα έναν νέο τύπο υφάσματος από τούλι που ονομάζεται micro veil. Αυτό το υλικό έχει όλες τις ιδιότητες ενός συνηθισμένου πέπλου, αλλά σε αντίθεση με ένα τυπικό ύφασμα, χαρακτηρίζεται από τη διαφάνεια της οργάντζας και την ελαστικότητά του. Αυτό το ύφασμα μπορεί επίσης να κατασκευαστεί τόσο από συνθετικές όσο και από φυσικές ίνες..

Με τη βοήθεια του μοτίβου στο τούλι-πέπλο, μπορείτε να αλλάξετε τη γεωμετρία του δωματίου. Έτσι, για παράδειγμα, εάν το δωμάτιό σας έχει χαμηλά ταβάνια, χρησιμοποιήστε ένα πέπλο με κάθετες λωρίδες, ενώ οριζόντιες λωρίδες θα τεντώσουν το δωμάτιο κατά μήκος.

Χρησιμοποιώντας φωτεινές εκτυπώσεις σε πέπλα, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή στο παράθυρο, καθιστώντας το μια έμφαση στο εσωτερικό. Μην χρησιμοποιείτε όμως ένα φωτεινό πέπλο από τούλι με εντυπωσιακές κουρτίνες. Αυτό θα κάνει το παράθυρο να φαίνεται αδέξιο και μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το εσωτερικό..

Ποιο δωμάτιο θα ταιριάζει?

Το πέπλο από τούλι, κατ ‘αρχήν, μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο:

 • Στο φυτώριο θα προσθέσει άνεση. Ταυτόχρονα, δεν θα επηρεάσει τη διείσδυση του άμεσου ηλιακού φωτός στο δωμάτιο. Η ιδανική επιλογή εδώ θα ήταν ένας συνδυασμός με χοντρές κουρτίνες..

Με τη βοήθεια των lambrequin flounces, μπορείτε να μετατρέψετε ένα συνηθισμένο δωμάτιο σε υπνοδωμάτιο πριγκίπισσας. Ένα πέπλο με εκτύπωση φωτογραφίας, το οποίο απεικονίζει χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, είναι επίσης κατάλληλο εδώ..

 • Στην κουζίνα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί κουρτίνα πηνίου. Αλλά όταν επιλέγετε ένα ύφασμα, εδώ αξίζει να προτιμάτε τα συνθετικά υφάσματα. Το μήκος του τούλι μπορεί να είναι είτε στο πάτωμα είτε ακριβώς κάτω από το περβάζι. Τα χρώματα είναι κατάλληλα εδώ τόσο μονόχρωμα όσο και με διάφορα στολίδια. Το σχήμα του μοτίβου προτιμάται γεωμετρικό ή λουλουδάτο.

Μια καλή επιλογή για τη διακόσμηση ενός παραθύρου στην κουζίνα είναι το ματ ύφασμα με μικρά τετράγωνα. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα τούλι.

 • Στην κρεβατοκάμαρα ένα παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να κρεμάσει ένα τούλι πέπλο πάνω από μια χοντρή κουρτίνα. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει να γίνει η κουρτίνα ελαφρύτερη, να δώσει άνεση στο εσωτερικό..

 • Για διακόσμηση παραθύρων στο σαλόνι Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια κουρτίνα voile. Λευκό ή γαλακτώδες τούλι θα φανεί τέλειο. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε μια κουρτίνα από αυτό το ύφασμα σε πολλά στρώματα, ενώ οι τόνοι μπορούν είτε να ταιριάζουν είτε να έχουν αντίθεση. Και με τη βοήθεια αυθεντικών μεντεσέδων, μπορείτε να δώσετε σε ολόκληρη τη διακόσμηση παραθύρων μια μοναδική εμφάνιση.

Κριτικές

Όσοι έχουν διακοσμήσει τα παράθυρα στο σπίτι τους με ένα τούλι-πέπλο είναι κυρίως ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Αποδεικνύεται ένα ευάερο εσωτερικό, επειδή διαχέει το φως καλά, αλλά δεν είναι εντελώς διαφανές. Είναι ιδανικό για παράθυρα με νότιο προσανατολισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να συμπληρώσετε το τούλι με μια πυκνή κουρτίνα..

Θα μάθετε πώς να ράβετε ένα τούλι από ένα πέπλο με τα χέρια σας από το παρακάτω βίντεο..