Κρεμάστρα τοίχου και ράφι παπουτσιών στο διάδρομο

Υπάρχουν πολλά πράγματα στο διάδρομο: εξωτερικά ρούχα, παπούτσια. Μπορεί να εξοικονομηθεί πολύς χώρος με απλές τεχνικές τοποθέτησης επίπλων. Για παράδειγμα, μια κρεμάστρα μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο και ο χώρος κάτω από αυτήν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση μιας σχάρας παπουτσιών. Αυτά τα απλά έπιπλα μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετά πράγματα. Είναι σε θέση να γίνουν στοιχεία σχεδιασμού και να διακοσμήσουν οποιοδήποτε διάδρομο..

Ιδιαιτερότητες

Η πρωτότυπη κρεμάστρα τοίχου στο διάδρομο καταλαμβάνει μια μικρή ποσότητα ελεύθερου χώρου. Το κύριο χαρακτηριστικό ενός τέτοιου μοντέλου είναι η στασιμότητα του – είναι προσαρτημένο στον τοίχο, επιλέγοντας μια μόνιμη θέση για αυτό. Η κρεμάστρα τοίχου στο διάδρομο είναι εξαιρετικά συμπαγής και εύκολη στη χρήση: δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε ύψος.

Ο σχεδιασμός εξαρτάται από τις ανάγκες της οικογένειας καθώς και από το σχεδιασμό του δωματίου. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει κενός χώρος κάτω από τη δομή του τοίχου για ρούχα. Συχνά χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση ράφια παπουτσιών ή συρτάρια. Ένα τέτοιο έπιπλο χρησιμοποιείται επίσης ως μαλακό κάθισμα για την αλλαγή παπουτσιών..

Εάν δεν έχει διατεθεί ειδική θέση για παπούτσια στο διάδρομο, η κρεμάστρα τοποθετείται στερεώνοντάς την στον τοίχο. Μπορεί να έχει επιπλέον ράφια για καπέλα και κασκόλ. Το μοντέλο μιας πολύπλοκης κρεμάστρας τοίχου με ράφι παπουτσιών είναι πολύ ενδιαφέρον και λειτουργικό. Αυτά μπορούν να συνδυαστούν με επιλογές κρεμάστρας, όπου υπάρχει διαμέρισμα στο κάτω μέρος για τακτοποιημένη τοποθέτηση παπουτσιών διαφορετικού στυλ και σχήματος..

Η κρεμάστρα ραφιών έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • με τη βοήθεια αυτού του επίπλου, μπορεί να εκφορτωθεί ένας στενός διάδρομος.
  • κατά κανόνα, ο χώρος κάτω από την κρεμάστρα δεν χρησιμοποιείται και ο συνδυασμένος σχεδιασμός είναι μια πρακτική χρήση αυτού του χώρου.
  • τα παπούτσια είναι μακριά από τα κατοικίδια ζώα, μην σκονίζονται, μην ζαρώνετε, μην παρεμβαίνετε.
  • η ευκολία μιας σχάρας παπουτσιών είναι ότι είναι πολύ πιο γρήγορο να βρεις και να πάρεις το σωστό ζευγάρι παρά από το επάνω ντουλάπι του ημιώροφο.
  • ένα τέτοιο προϊόν φαίνεται ωραίο, η ποικιλία τέτοιων επίπλων είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν για κάθε γούστο.
  • οι δυνατότητες μιας κρεμάστρας με ράφι παπουτσιών σας επιτρέπουν να αποφύγετε τις άσκοπες αγορές.

Αυτό το άνετο έπιπλο στο διάδρομο συνδυάζει πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα: ένα μέρος για εξωτερικά ρούχα, καθώς και για πολλά ζευγάρια παπούτσια. Το κάτω μέρος της δομής είναι εξοπλισμένο με μεγάλο αριθμό ραφιών ειδικά για μακροπρόθεσμη και όχι μόνο αποθήκευση παπουτσιών και μπότες. Τέτοια μοντέλα έχουν συχνά ένα επιπλέον ράφι στο πάνω μέρος για καπέλα, κασκόλ, ομπρέλες και άλλα μικρά αντικείμενα. Εάν το μοντέλο της συνδυασμένης κρεμάστρας είναι εξοπλισμένο με μια φαρδιά σχάρα παπουτσιών, εδώ σχηματίζεται ένα άνετο μαλακό κάθισμα για την αλλαγή παπουτσιών..

Δομικά, οι κρεμάστρες μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: επιτοίχια και επιδαπέδια. Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ τους στη μέθοδο στερέωσης, καθώς και στη διαθεσιμότητα ενός καθίσματος: μόνο τα μοντέλα δαπέδου είναι εξοπλισμένα με αυτό..

Οι κρεμάστρες διαφέρουν επίσης στην εμφάνιση:

  • ανοιχτά μοντέλα με ράφι παπουτσιών από πολλά ράφια, χωρίς μπροστινά και πόρτες.
  • κλειστές δομές προστατεύουν τα παπούτσια από τη σκόνη και τα αδιάκριτα μάτια.

Οι κρεμάστρες έχουν οριζόντιο και κάθετο σχήμα, καθώς και ορθογώνιες και απλοποιημένες. Οι κρεμάστρες έχουν ένα ράφι για καπέλα και κασκόλ που βρίσκονται στο πάνω μέρος. Ένα τόσο σημαντικό μέρος όπως τα άγκιστρα σε μια κρεμάστρα τοποθετούνται σε μία ή πολλές σειρές, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας..

Η κρεμάστρα χωρίς πρόσθετο τομέα θα καταλαμβάνει μόνο το τμήμα του τοίχου στο οποίο είναι στερεωμένο. Το μοντέλο τοίχου στο διάδρομο με ράφι παπουτσιών μπορεί να συνδυαστεί με έναν πάγκο, στον οποίο είναι τόσο βολικό να καθίσετε για να αλλάξετε παπούτσια.

Τα συνδυασμένα μοντέλα κρεμαστών τοίχων διαφέρουν σε μέγεθος. Σε ένα μικρό διάδρομο, μπορείτε να πάρετε ένα πολύ συμπαγές αλλά λειτουργικό μοντέλο. Εάν ο διάδρομος έχει εντυπωσιακές διαστάσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο εκτεταμένου τοίχου με μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης, συμπληρωμένο από κομοδίνο και ράφι παπουτσιών. Η γκάμα των κρεμαστών είναι τεράστια, υπάρχουν κρεμάστρες τοίχου με ράφι παπουτσιών με τη μορφή ξεχωριστού ενιαίου τεμαχίου.

Χώρος αποθήκευσης παπουτσιών

Ένα ράφι παπουτσιών είναι ένα εξειδικευμένο ντουλάπι ή συρταριέρα σχεδιασμένο αποκλειστικά για να φιλοξενήσει όλα τα είδη παπουτσιών. Τα ράφια παπουτσιών είναι ανοιχτού τύπου με τη μορφή διαμερισμάτων ή μπορούν να κλείσουν με προσόψεις και πόρτες.

Η σχάρα παπουτσιών είναι ένα από τα έπιπλα που πρέπει να έχετε στο διάδρομο. Μετά από όλα, εάν όλα τα παπούτσια στο σπίτι είναι τακτοποιημένα σε ένα μέρος, αυτό μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τον μικρό χώρο του δωματίου. Και, όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχουν ποτέ πολλά παπούτσια, ακόμη και αν υπάρχουν μόνο δύο στην οικογένεια, για να μην αναφέρουμε μια μεγάλη οικογένεια..

Με τη βοήθεια ενός ράφι παπουτσιών, παρέχονται ιδανικές συνθήκες για την αποθήκευση παπουτσιών, οι οποίες μπορούν έτσι να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του.. Είναι ενοχλητικό και λανθασμένο να αποθηκεύετε παπούτσια στο ίδιο μέρος με ρούχα: μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά, ειδικά επειδή είναι ένα σκονισμένο αντικείμενο ντουλάπας, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν καλύτερο να το αποθηκεύσετε ξεχωριστά.

Μερικοί άνθρωποι βάζουν τα παπούτσια τους στα κουτιά καταστημάτων στα οποία πουλήθηκαν, αυτό μπορεί να είναι σωστό, αλλά όχι για μικρά διαμερίσματα, επειδή καταλαμβάνουν πολύ χώρο, σε αντίθεση με ένα συμπαγές ράφι παπουτσιών.

Ανοιξε

Τέτοια μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή και έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Αυτή η έκδοση της σχάρας παπουτσιών τοποθετείται συχνότερα σε ένα μικρό διάδρομο. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι τα παπούτσια σε ανοιχτό ράφι βρίσκονται στον αέρα, αερίζονται, στεγνώνουν γρηγορότερα, αυτό δεν επιτρέπει την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.. Η δυνατότητα σχεδίασης σας επιτρέπει να φτάσετε αβίαστα σε οποιοδήποτε ζευγάρι. Από τα μειονεκτήματα, μπορείτε να δείτε την πιθανότητα διείσδυσης σκόνης σε ζευγάρια παπουτσιών, μαζεύεται επίσης στα ίδια τα ράφια, οπότε υπάρχει συνεχής ανάγκη για υγρό καθαρισμό.

Μια τέτοια αποθήκευση είναι ενοχλητική όταν τα ζώα διατηρούνται στο σπίτι..

Κλειστό

Αυτά τα ράφια παπουτσιών είναι ουσιαστικά μικρά ντουλάπια ή ντουλάπια. Για τον αερισμό των παπουτσιών έτσι ώστε οι οσμές να μην συσσωρεύονται σε αυτά, τα κλειστά ράφια παπουτσιών διαθέτουν ειδικό σύστημα φυσικού αερισμού ή απλά μικρές οπές που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα.

Αυτός ο τύπος ράφια παπουτσιών είναι βολικός στη γειτονιά με κατοικίδια ζώα, παπούτσια και μπότες θα είναι κρυμμένα αξιόπιστα από νύχια και δόντια..

Λεπτός

Αυτό είναι ένα επίπεδο ντουλάπι για την αποθήκευση παπουτσιών (“λεπτό” στα αγγλικά σημαίνει “επίπεδο”). Αυτό το μοντέλο θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα στενό διάδρομο ή διάδρομο., όπου υπάρχει λίγος χώρος και πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο. Ένα τέτοιο ράφι παπουτσιών έχει πλάτος όχι μεγαλύτερο από 20 cm, που μοιάζει με ένα στενό κουτί με μεγάλο ύψος. Ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν θα μπορεί να γεμίσει το διάδρομο με τις διαστάσεις του..

Δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσετε ένα ψηλό κουτί, είναι καλύτερο να είναι στερεωμένο στον τοίχο, εμποδίζοντας το να ανατραπεί..

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση της σχάρας παπουτσιών είναι ένα πτυσσόμενο μοντέλο με περιστρεφόμενο μηχανισμό. Το μοντέλο ράφι παπουτσιών με κάθισμα είναι πολύ βολικό: δεν είναι μόνο ένα μέρος για την αποθήκευση παπουτσιών, αλλά και ένα οθωμανικό, το οποίο εξοικονομεί σημαντικά χώρο.

Υλικά (επεξεργασία)

Για την κατασκευή κρεμάστρες τοίχου, το ξύλο και το μέταλλο χρησιμοποιούνται συχνότερα. Για ένα τέτοιο έπιπλο, απαιτείται ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικό. Μια μεταλλική κρεμάστρα είναι πιο ανθεκτική, ένα τέτοιο προϊόν είναι κατάλληλο για διαμέρισμα ή γραφείο. Τα ξύλινα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από μασίφ οξιά, σημύδα, πεύκο.

Τα ξύλινα μέρη είναι σε τέλεια αρμονία με γυαλί, επιφάνειες καθρέφτη και μέταλλο. Τα ξύλινα μοντέλα είναι μερικές φορές κατασκευασμένα από τεχνητά παλαιωμένο υλικό. Το φυσικό ξύλο είναι ευχάριστο στην αφή, είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Ωστόσο, τα είδη σχεδιαστών από μασίφ ξύλο είναι πολύ ακριβά..

Μια πιο προσιτή επιλογή είναι από πλαστικοποιημένες μοριοσανίδες. Αυτό το υλικό είναι φθηνότερο από το φυσικό ξύλο, αλλά λιγότερο ανθεκτικό. Τόσο το ξύλο όσο και η μοριοσανίδα είναι βερνικωμένα και βερνικωμένα.

Τα μεταλλικά προϊόντα υπόκεινται σε επιχρωμίωση ή χρώση, ανάλογα με την ιδέα του σχεδιασμού. Σφυρήλατα προϊόντα χρησιμοποιούνται επίσης σε μοντέλα κρεμάστρα τοίχου. Μπορούν να ταιριάζουν τόσο σε κλασικούς όσο και σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Οι μεταλλικές κρεμάστρες στο διάδρομο είναι πολύ ανθεκτικές και έχουν υψηλή αντοχή.

Όταν επιλέγετε κρεμάστρα τοίχου και ράφι παπουτσιών, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο την ιδιαιτερότητα του σχεδιασμού του, αλλά και το σχέδιο. Τέτοια προϊόντα είναι πολύ διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή επιλογή σε πολύ διαφορετικό στυλ. Για παράδειγμα, τα κλασικά μοντέλα θα διακοσμηθούν με γλυπτά, μεταλλικές λεπτομέρειες και σφυρηλάτηση. Τα μοντέρνα μοντέλα κρεμάστρες και ράφια παπουτσιών είναι κατασκευασμένα από MDF και πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα, η οποία είναι πιο κατάλληλη σε ένα μικρό διάδρομο. Αυτή είναι μια από τις πιο κοινές και φθηνές επιλογές – βέλτιστη αναλογία τιμής, σχεδιασμού και υψηλής ποιότητας.

Οι μεταλλικές κατασκευές θα είναι καλές στο διάδρομο, στιλ υψηλής τεχνολογίας και μινιμαλισμός.

Κρεμάστρα με ράφι παπουτσιών με στυλ "πατάρι" μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η διαδικασία κατασκευής φαίνεται στο παρακάτω βίντεο..