Ακτινικά γωνιακά ντουλάπια

Ακτινικά γωνιακά ντουλάπια

Τα έπιπλα παίζουν τεράστιο ρόλο στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ δεν είναι μόνο το κύριο στοιχείο της διακόσμησης, αλλά δίνει επίσης άνεση στο δωμάτιο, βοηθά στην ορθολογική τοποθέτηση των πραγμάτων. Μεταξύ της κομψής επιλογής σχεδίων επίπλων, μια γωνιακή ντουλάπα ακτίνας αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Ο μοναδικός σχεδιασμός του εξοικονομεί χώρο διαβίωσης. Ένα τέτοιο ντουλάπι μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε εσωτερικούς χώρους, δεν μπλοκάρει τους διαδρόμους και φαίνεται υπέροχο σε οποιοδήποτε εσωτερικό δωματίου. Συχνά τα μοντέλα γωνιών επιλέγονται στο υπνοδωμάτιο και στο διάδρομο, οι ντουλάπες ακτίνας είναι κατάλληλες για το σαλόνι..

Σε αντίθεση με τα ογκώδη και ογκώδη ντουλάπια, οι γωνιακές δομές έχουν ημικυκλικό και κυρτό σχήμα, έτσι καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο στο δωμάτιο, το οποίο, με τη σειρά του, βοηθά τους ιδιοκτήτες του σπιτιού να αποθηκεύουν πρακτικά τα πράγματα, εξοικονομώντας κάθε χρήσιμο εκατοστό κατοικίας. Υπάρχουν επίσης κυματοειδή μοντέλα επίπλων..

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός περιστροφής σε τέτοια ντουλάπια είναι εξοπλισμένος με ένα ειδικό ανασυρόμενο σύστημα, το οποίο είναι εύκολο στη χρήση και η απουσία αιχμηρών γωνιών απλοποιεί την κίνηση σε μικρά δωμάτια και μειώνει τους τραυματισμούς των παιδιών κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών..

Λόγω της παρουσίας πολλών θετικών χαρακτηριστικών, τα ντουλάπια ακτίνας είναι πολύ δημοφιλή. Για τη μοντέρνα διακόσμηση του σπιτιού, οι σχεδιαστές προτείνουν να αγοράσετε ντουλάπια με καθρέφτη, καθώς και λευκές δομές με σκούρο ντεκόρ..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υπάρχουν πολλά μοντέλα ντουλαπιών στην αγορά επίπλων, αλλά οι δομές ακτίνας γωνίας καταλαμβάνουν μια ξεχωριστή θέση μεταξύ τους. Ένα διακριτικό χαρακτηριστικό τέτοιων επίπλων θεωρείται ένα κοίλο ή κυρτό σχήμα, λόγω του οποίου τα έπιπλα αποκτούν ένα απαλό περίγραμμα. Επιπλέον, οι καμπύλες προσόψεις ταιριάζουν αρμονικά στο συνολικό εσωτερικό του σπιτιού, γεμίζουν το δωμάτιο με ειδικές νότες άνεσης και άνεσης. Τα κύρια πλεονεκτήματα των ντουλαπιών ακτίνας περιλαμβάνουν:

 • Οικονομική χρήση ελεύθερου χώρου. Τέτοια έπιπλα είναι κατάλληλα για δωμάτια με περιορισμένο χώρο. Κατά κανόνα, τέτοιες δομές εγκαθίστανται σε ειδικές κόγχες, γωνίες και δωμάτια με παρακείμενους τοίχους διαφορετικού μήκους..
 • Πρωτότυπος σχεδιασμός μοντέλων, ασυνήθιστη εμφάνιση. Τα ντουλάπια χαρακτηρίζονται από ένα πολύπλοκο γεωμετρικό σχήμα, το οποίο συχνά συνδυάζεται με κυρτά και κοίλα περιγράμματα..
 • Ακτίνα κάμψης. Λόγω της μεγάλης ακτίνας, τα έπιπλα μπορούν να έχουν τη μορφή τόξου ή κύκλου. Οι κατασκευαστές συχνά συνδυάζουν συρόμενες και κουνιόμενες πόρτες στο ίδιο μοντέλο ντουλαπιού..
 • Κομψή επιλογή εκτέλεσης. Η παρουσία καμπύλων περιγραμμάτων στα έπιπλα σας επιτρέπει να φτιάξετε μοντέλα διαφόρων σχημάτων.

Παρά τον τεράστιο αριθμό θετικών χαρακτηριστικών, τα ερμάρια ακτίνας έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή προϊόντων. Έτσι, για παράδειγμα, σε ένα τέτοιο σχέδιο, υπάρχει μικρή ευρυχωρία, επομένως ο εσωτερικός χώρος του ντουλαπιού δεν γεμίζει αποτελεσματικά. Επιπλέον, οι δομές ακτίνας είναι ακριβές, καθώς για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται πρόσθετα υλικά και μοναδικοί συνδετήρες. Όσον αφορά το σχέδιο, τα ντουλάπια γωνιακής ακτίνας επιλέγονται αυστηρά σύμφωνα με το στυλ του δωματίου, διαφορετικά θα υπάρξει ανισορροπία στο εσωτερικό του δωματίου..

Προβολές

Κατά τη διάταξη των δωματίων, η σωστή επιλογή και διάταξη των ντουλαπιών θεωρείται σημαντικό ζήτημα. Σε αυτή την περίπτωση, τα έπιπλα δεν πρέπει να συνδέονται με ένα συγκεκριμένο μέρος εγκατάστασης, αλλά, αντίθετα, να κάνουν το χώρο του δωματίου ελεύθερο και προσβάσιμο για κίνηση. Επομένως, οι δομές ακτίνας πρέπει να τοποθετούνται στο δωμάτιο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην περιορίζουν το δωμάτιο. Δεν συνιστάται η εγκατάσταση τέτοιων μοντέλων σε διαδρόμους.. Σήμερα, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι γωνιακών ντουλαπιών:

 • Παραδοσιακός. Τέτοια προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για γωνιακή εγκατάσταση. Γεμίζουν πλήρως τη γωνία του δωματίου και χάρη στις εξωτερικές μορφές που ρέουν, κάνουν το δωμάτιο ελεύθερο και κρύβουν οπτικά τις ακανόνιστες γραμμές των δωματίων. Είναι δυνατή η τοποθέτηση ακτινικών ντουλαπιών σε οποιαδήποτε επιλεγμένη γωνία του δωματίου, ο πίσω τοίχος τους επαναλαμβάνει εντελώς το σχήμα της γωνίας. Σε αυτή την περίπτωση, το μοντέλο των ντουλαπιών εξαρτάται άμεσα από το μήκος των παρακείμενων τοίχων και το μέγεθος της αναστροφής της γωνίας. Τέτοιες κατασκευές, κατά κανόνα, είναι εξοπλισμένες με συρόμενες, κούνιες ή συνδυασμένες πόρτες..

 • Κοίλος. Καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Οι κοίλες προσόψεις επίπλων σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε οπτικά το δωμάτιο, κρύβοντας τις ακανόνιστες αναλογίες του.

 • Κυρτός. Ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό μικρών δωματίων που δεν έχουν μακριούς τοίχους. Το μπροστινό μέρος τέτοιων ντουλαπιών έχει ωοειδές σχήμα, επομένως χρησιμοποιούνται συχνά με βάση την αρχή των ενσωματωμένων δομών..

 • Κυρτό-κοίλο (κυματιστό). Είναι συνδυασμένα είδη επίπλων, το μπροστινό μέρος του οποίου είναι διακοσμημένο με κυρτές και λυγισμένες πόρτες. Χάρη στον μοναδικό συνδυασμό γεωμετρικών σχημάτων σε μια πλήρη συναρμολόγηση, το προϊόν μοιάζει με μια σταθερή φιγούρα με όμορφες ρέουσες γραμμές.

Υλικά κατασκευής

Τα ακτινωτά γωνιακά ντουλάπια είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Αποτελούνται από τέτοια βασικά στοιχεία όπως πρόσοψη, σώμα, συρόμενο σύστημα, εσωτερική πλήρωση και διακόσμηση.. Στην κατασκευή τους, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά φινιρίσματος, αλλά τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται στην παραγωγή επίπλων:

 • Μοριοσανίδες. Πρόκειται για πλαστικοποιημένες σανίδες από ξύλο και ροκανίδια. Αυτό το υλικό χαρακτηρίζεται από αντοχή, αντοχή στην υγρασία, επομένως, είναι εξαιρετικό για τη συναρμολόγηση προσόψεων και σκαφών..
 • Μοριοσανίδες. Πρακτικό και ανθεκτικό υλικό κατασκευασμένο από ξύσματα ξύλου. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή θήκων.
 • HDF. Οι σανίδες έχουν υψηλή πυκνότητα, είναι κατασκευασμένες από ινώδες ξύλο.
 • MDF. Υλικό μέσης πυκνότητας, χρησιμοποιείται για τη συναρμολόγηση προσόψεων.
 • Λούστρο. Ο κύριος σκοπός του είναι να διακοσμήσει ντουλάπες..
 • Ξύλο. Διαφέρει από άλλες πρώτες ύλες σε αυξημένη αντοχή και φιλικότητα προς το περιβάλλον, αλλά είναι ακριβό και κάνει τη δομή των επίπλων βαριά. Για την παραγωγή ντουλαπιών ακτίνας, κατά κανόνα, επιλέγονται τέφρα, δρυς και οξιά..

Εκτός από τα παραπάνω υλικά, πλαστικοποιημένο πλαστικό, καμβάδες από μπαμπού, φιμέ triplex, τεχνητό δέρμα χρησιμοποιούνται επίσης στην κατασκευή γωνιακών ντουλαπιών. Όσον αφορά τους συρόμενους μηχανισμούς, είναι κύλινδροι και προφίλ αλουμινίου.

Πλήρωση

Μια γκαρνταρόμπα γωνιακής ακτίνας δεν πρέπει μόνο να ταιριάζει όμορφα στη συνολική εμφάνιση του δωματίου, αλλά και να είναι ευρύχωρη, συμπαγής, πολυλειτουργική και πρακτική. Δεδομένου ότι αυτά τα ντουλάπια προορίζονται για την αποθήκευση τσαντών, αξεσουάρ, εξωτερικών ενδυμάτων και καπέλων, συμπληρώνονται με διάφορα ράφια που αντιστοιχούν πλήρως στη διαμόρφωση των θυρών..

Για να κάνετε τα έπιπλα εύχρηστα, κατά την επιλογή του, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην παρουσία στη δομή στοιχείων όπως:

 • Σώβρακο;
 • Ενσωματωμένα βάθρα.
 • Σταντ παπουτσιών?
 • Ακτινικά ράφια.
 • Διαμερίσματα για ρούχα.
 • Καλάθια?
 • Barbells?
 • Γάντζοι?
 • Καθρέπτες?
 • Κρεμάστρες.

Οι γωνιακές δομές μπορούν να γεμίσουν με διάφορα στοιχεία, όλα εξαρτώνται από το μέγεθος και το σχήμα της δομής. Ταυτόχρονα, η ακτίνα καμπυλότητας παίζει τεράστιο ρόλο σε τέτοια μοντέλα επίπλων, καθώς περιορίζει σημαντικά την πλήρωση του ντουλαπιού στο εσωτερικό.

Για να έχετε όλα τα πράγματα στην ντουλάπα άνετα, αξίζει να τα εξοπλίσετε επιπλέον με ευρύχωρα διαμερίσματα και εγκάρσιες ράβδους για κρεμάστρες. Επίσης σε μοντέλα ακτίνας υπάρχουν εξωτερικά ράφια σχεδιασμένα για την αποθήκευση γυαλιών, πορτοφολιών, μπρελόκ ή κλειδιών..

Πώς να επιλέξετε?

Εάν τα τυπικά ευθύγραμμα ντουλάπια αγοράζονται καλύτερα έτοιμα, τότε συνιστάται να παραγγείλετε μοντέλα ακτίνας αυστηρά σύμφωνα με τα μεμονωμένα σχέδια. Φυσικά, δεν θα είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια πρωτότυπη ντουλάπα μόνοι σας, αλλά οι ειδικοί θα αντιμετωπίσουν εύκολα αυτό το έργο.. Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο γωνιακού ντουλαπιού, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 • Η δυνατότητα εγκατάστασης επίπλων κατά μήκος των τοίχων.
 • Τα συμμετρικά ντουλάπια τοποθετούνται κυρίως σε κόγχες και γωνίες του διαδρόμου..
 • Τα ημι-οβάλ και ημικυκλικά προϊόντα είναι κατάλληλα για δωμάτια διακοσμημένα σε στιλ αρ νουβό..
 • Η ποιότητα των υλικών του αμαξώματος πρέπει να είναι άψογη.
 • Το χρώμα επιλέγεται με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το φόντο της οροφής, των τοίχων και του δαπέδου.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει ένα παράδειγμα ντουλαπιού ακτίνας στο διάδρομο.