Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι

Το σαλόνι είναι το κύριο δωμάτιο κάθε διαμερίσματος και σπιτιού. Θα πρέπει να είναι όμορφο, καθαρό και κομψό. Το να βρίσκεστε σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να συνδέει εσάς και τους καλεσμένους σας με ζεστασιά και άνεση..

Ιδιαιτερότητες

Το σαλόνι είναι η «ψυχή» του σπιτιού, αφού σε αυτό συνήθως μαζεύονται όλα τα μέλη της οικογένειας. Εδώ δέχονται επισκέπτες και περνούν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους. Για να κάνετε τον εσωτερικό σχεδιασμό του σαλονιού να φαίνεται κομψός, ζεστός και μοντέρνος, είναι απαραίτητο να τηρείτε πολλούς κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί:

 • Ο σχεδιασμός του δωματίου πρέπει να χαρακτηρίζεται από ακεραιότητα. Το δωμάτιο πρέπει να παρουσιάζεται σε ένα ενιαίο συνδυασμό χρωμάτων και η επιλογή των επίπλων πρέπει να γίνεται ανάλογα με τον λειτουργικό σκοπό του καθιστικού.
 • Κάθε δωμάτιο πρέπει να είναι πρωτότυπο και μοναδικό, αλλά μην ξεχνάτε το γενικό στυλ του σπιτιού. Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε όλα τα δωμάτια σε μια κατεύθυνση στυλ και όταν επιλέγετε έπιπλα, φωτισμό, ταπετσαρία ή χρώματα δαπέδου, αξίζει να ξεκινήσετε από τον λειτουργικό σκοπό κάθε δωματίου.

 • Πολλοί άνθρωποι θέλουν να αναδείξουν το σαλόνι, να το κάνουν φωτεινό, γιατί πιστεύουν ότι είναι ακριβώς τέτοιες χρωματικές λύσεις που θα βελτιώσουν τη διάθεση. Αλλά αυτή η γνώμη είναι λανθασμένη. Η παρατεταμένη παραμονή σε ένα δωμάτιο με φωτεινές επιφάνειες αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την όραση, ακόμη και την ανθρώπινη ψυχή. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φωτεινά χρώματα για τοίχους, οροφές ή όταν επιλέγετε έπιπλα. Μπορείτε να διακοσμήσετε το εσωτερικό της αίθουσας με πιασάρικες κουρτίνες, ράφια ή καρέκλες με πλούσια ταπετσαρία χρώματος..
 • Για να δημιουργήσετε ένα άνετο, μοντέρνο σαλόνι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό σχέδιο. Περιλαμβάνει όχι μόνο την επιλογή του συνδυασμού χρωμάτων της οροφής και της ταπετσαρίας, αλλά και τη διάταξη των επίπλων, την οριοθέτηση του δωματίου σε ζώνες για εργασία και ξεκούραση, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δωματίου και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη το δωμάτιο. Κάθε λεπτομέρεια του σχεδιασμού πρέπει να είναι καλά μελετημένη.

 • Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε νέα στυλ και να πειραματιστείτε. Οι δημιουργικές ιδέες θα δώσουν στο σαλόνι μοναδικότητα, πολυπλοκότητα και θα το κάνουν όσο το δυνατόν πιο άνετο και λειτουργικό.
 • Ανεξάρτητα από το μέγεθος του δωματίου, θα πρέπει να χωριστεί σε λειτουργικές περιοχές. Η σωστή διάταξη των επίπλων, η επιλογή των χρωμάτων και των λεπτομερειών θα δημιουργήσει άνετους χώρους για εργασία και οικογενειακή αναψυχή, ακόμη και σε μια μικρή αίθουσα..
 • Η επιλογή των υλικών φινιρίσματος είναι πολύ σημαντική κατά τη διακόσμηση ενός καθιστικού, καθώς ένα άτομο όχι μόνο θα τα βλέπει κάθε μέρα, αλλά και θα επικοινωνεί μαζί τους. Η άνεση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απτικές αισθήσεις, επομένως είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε αρκετά σοβαρά την επιλογή των υλικών για το φινίρισμα.

Τύποι χώρων

Το σαλόνι είναι ένα ευέλικτο δωμάτιο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως χώρος υποδοχής και οικογενειακές διακοπές, αλλά και ως μελέτη, υπνοδωμάτιο ή δωμάτιο, με πολλές από αυτές τις λειτουργίες. Μπορεί να λειτουργήσει ως πέρασμα μεταξύ δύο ζωνών.

Το σαλόνι μπορεί να συνδυαστεί με το φυτώριο. Αυτός ο συνδυασμός δεν είναι εύκολος γιατί το παιδί χρειάζεται ξεχωριστό χώρο όπου μπορεί να κοιμηθεί, να παίξει και να σπουδάσει. Εάν δέχεστε επισκέπτες σε αυτό το δωμάτιο, τότε η παρουσία τους μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην κανονική καθημερινότητα του παιδιού..

Αλλά εάν δεν είναι δυνατό να διαθέσετε ξεχωριστό δωμάτιο για το παιδί, τότε μπορείτε να οργανώσετε αρμόδια το νηπιαγωγείο και στο σαλόνι. Για ένα μωρό, αρκεί να επιλέξετε μια μικρή περιοχή που μπορεί να καλυφθεί με μια κουρτίνα ή να χρησιμοποιήσετε ένα διακοσμητικό διαμέρισμα.

Μπορείτε να κάνετε μια διάκριση μεταξύ του καθιστικού και του παιδικού σταθμού για έναν έφηβο χάρη στα έπιπλα. Για πλήρη διαχωρισμό, τα χωρίσματα από γυψοσανίδες ή τα συρόμενα συστήματα είναι ιδανικά..

Η επιλογή σαλόνι-στούντιο είναι αρκετά συνηθισμένη. Πολλά νέα διαμερίσματα έχουν ήδη αυτή τη διάταξη. Το σαλόνι παρουσιάζεται σε ένα σύνολο με άλλους παρακείμενους χώρους σχεδιασμένους για διαφορετικούς σκοπούς. Αλλά η απουσία τοίχων δεν σημαίνει απουσία ορίων.. Για παράδειγμα, η μετάβαση από το σαλόνι στην τραπεζαρία υποδηλώνεται συχνά από διαφορετικούς τύπους φωτισμού ή χρωματικά τελειώματα τοίχων και δαπέδων..

Η διάκριση μεταξύ της κουζίνας και της αίθουσας μπορεί να είναι ένας πάγκος μπαρ ή μια τραπεζαρία. Συχνά, για ζωνική απομόνωση, χρησιμοποιούνται ράφια ή χωρίσματα φορητής φύσης..

Το σαλόνι συνδυάζεται συχνά με το διάδρομο. Για αρμονία στο σχεδιασμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανομοιότυπα τελειώματα τοίχων και να επισημάνετε την οριοθέτηση με δάπεδο. Για παράδειγμα, το πάτωμα στο διάδρομο μπορεί να καλυφθεί με laminate και το χαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σαλόνι..

Ο διάδρομος μπορεί να είναι εξοπλισμένος με μια μικρή ντουλάπα, συρταριέρα ή ράφια για την αποθήκευση παπουτσιών. Κοντά στην μπροστινή πόρτα, μπορείτε να κρεμάσετε έναν μεγάλο καθρέφτη στο πλαίσιο ή να βάλετε μια συμπαγή συρόμενη ντουλάπα με καθρέφτες προσόψεις. Αλλά το κύριο καθήκον είναι να παρουσιάσετε το σαλόνι και το διάδρομο στο ίδιο στυλ..

7 φωτογραφίες

Σχέδιο

Σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, το σαλόνι μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη, αν και είναι πάντα μεγαλύτερο σε έκταση από άλλα δωμάτια. Εάν υπάρχει μια ευκαιρία να σχεδιάσετε τις διαστάσεις του καθιστικού, τότε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το δωμάτιο ευρύχωρο.

Σε ένα διαμέρισμα, ένα σαλόνι πρέπει να καταλαμβάνει περισσότερα από 35 τετραγωνικά μέτρα και σε ένα ιδιωτικό σπίτι – 50 τετραγωνικά μέτρα. Το πραγματικό μήκος και πλάτος του δωματίου πρέπει να είναι περίπου το ίδιο. Ένα ευρύχωρο σαλόνι είναι μια διακόσμηση σπιτιού ή διαμερίσματος. Μπορεί να έχει χωρίσματα, με τη βοήθεια των οποίων προστίθεται μέρος του χώρου ή κόβεται η γωνία, αλλά ολόκληρη η περιοχή πρέπει να είναι τετράγωνη..

Η ευρυχωρία του καθιστικού καθορίζεται όχι μόνο από τις διαστάσεις του, αλλά και από την αναλογία ελεύθερων και κατειλημμένων περιοχών, η οποία θα πρέπει να είναι αναλογία μεγαλύτερη από 1: 1.

Ο χώρος που προορίζεται για κίνηση πρέπει να είναι ο ίδιος με τον χώρο για έπιπλα ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερος. Η παρουσία μιας φωτεινής διακόσμησης θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε τους κύριους τόνους στο σαλόνι..

Μια άλλη σημαντική πτυχή των μικρών σαλονιών είναι το ευρύχωρο παράθυρο. Είναι επιθυμητό για ένα διαμέρισμα να έχει δύο μεγάλα παράθυρα και για ένα σπίτι – τρία, ενώ είναι καλύτερα αν δεν βρίσκονται στον ίδιο τοίχο. Εάν το μέγεθος του δωματίου το επιτρέπει, τότε μπορείτε να κάνετε μια έξοδο στη βεράντα ή το μπαλκόνι. Τα πανοραμικά τζάμια σε ολόκληρο τον τοίχο φαίνονται εντυπωσιακά και όμορφα. Συνήθως μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα σπίτι ή εξοχικό σπίτι και κατά την επιλογή ενός διαμερίσματος, αυτό το ζήτημα έχει ήδη συμφωνηθεί με τον προγραμματιστή.

Χωρισμός εις ζώνας

Κατά τη διαμόρφωση ζωνών σε ένα σαλόνι, πρέπει να καταλάβετε ότι ο κύριος σκοπός του είναι να δημιουργήσει άνετες συνθήκες για ξεκούραση και χαλάρωση. Ως εκ τούτου, τα κύρια στοιχεία του δωματίου είναι ένας μαλακός καναπές και πολυθρόνες, ένα home cinema ή τηλεόραση.. Ο χώρος αναψυχής πρέπει να είναι κεντρικός και όσο το δυνατόν μεγαλύτερος σε σύγκριση με άλλους χώρους του δωματίου..

Σε ελίτ σπίτια, τα σαλόνια έχουν μεγάλη έκταση, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αρκετές τοπικές ζώνες για διαφορετικές ασχολίες. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια τραπεζαρία με μεγάλο τραπέζι και καρέκλες. Για να εξοπλίσετε έναν επιπλέον χώρο για τους επισκέπτες, αξίζει να καταλάβετε το χώρο με μίνι καναπέδες ή πολυθρόνες.

Επίσης, αυτός ο χώρος μπορεί να συμπληρωθεί με τζάκι, μικροσκοπικό χειμερινό κήπο ή μικρή βιβλιοθήκη..

Κατά το σχεδιασμό του σχεδιασμού ενός καθιστικού σε ένα πάνελ, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα δωμάτια είναι μικρά και το ύψος της οροφής δεν υπερβαίνει τα 2,75 μέτρα. Για να επεκτείνετε το χώρο, το δωμάτιο συνδυάζεται συχνά με μπαλκόνι, κουζίνα ή διάδρομο.. Αλλά θυμηθείτε ότι η κατεδάφιση φέροντων τοίχων απαγορεύεται..

Όταν συνδυάζετε την κουζίνα και το σαλόνι, μπορείτε να αφαιρέσετε τον τοίχο και να διακοσμήσετε το άνοιγμα με καμάρα ή διακοσμητικές στήλες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν μετρητή ράβδων ή γυάλινο διαμέρισμα για να χωρίσετε το χώρο σε λειτουργικές περιοχές..

Για να χωρίσετε ένα σαλόνι σε ένα πάνελ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Η διάταξη του δαπέδου με ενιαίο κάλυμμα δαπέδου σε διαφορετικά επίπεδα. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικά είδη υλικών για τη δημιουργία δαπέδων, τότε αυτό θα οδηγήσει σε οπτική μείωση του χώρου..
 • Μια καλή επιλογή ζωνών είναι η σωστή διάταξη των επίπλων. Η παρουσία φωτεινών διακοσμητικών στοιχείων θα επηρεάσει την οπτική μείωση της επικράτειας. Σε μικρά σαλόνια, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ογκώδεις πίνακες για να διακοσμήσετε τους τοίχους..
 • Ο φωτισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος χωροθέτησης χώρου. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν ένα ανώτατο όριο πολλαπλών επιπέδων..

Στυλ

Τα μοντέρνα σαλόνια μπορούν να παρουσιαστούν σε διάφορα στυλ. Η επιλογή στυλ εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών διαμερισμάτων ή σπιτιών. Κάθε στυλ έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ένα άνετο και όμορφο σαλόνι..

Μινιμαλισμός

Πολλά σαλόνια παρουσιάζονται με το στυλ του μινιμαλισμού, καθώς αυτή η κατεύθυνση σάς επιτρέπει να τονίσετε τα πλεονεκτήματα ενός δωματίου, να το κάνετε οπτικά πιο ευρύχωρο και να δώσετε στο εσωτερικό ευελιξία και ελαφρότητα. Το σαλόνι σε μινιμαλιστικό στιλ χαρακτηρίζεται από άνεση και πρακτικότητα. Το λευκό χρησιμοποιείται παραδοσιακά καθώς κάνει το χώρο πιο ελαφρύ και πιο ευρύχωρο..

Δεν πρέπει να τοποθετείτε πολλά έπιπλα, καθώς προτιμάτε όχι τον αριθμό των αντικειμένων, αλλά την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητά τους..

Χώρα

Το εξοχικό στυλ είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός ζεστού καθιστικού. Παρά το γεγονός ότι σχετίζεται με το χωριό, φαίνεται κομψό και μοντέρνο. Διακριτικά χαρακτηριστικά είναι η χρήση επίπλων από μασίφ ξύλο, αφθονία φυσικών υφασμάτων και η παρουσία τζακιού. Οι σχεδιαστές προτιμούν ήρεμες λύσεις χρώματος, χωρίς τη χρήση φωτεινών διακοσμητικών στοιχείων.

Κλασσικός

Το κλασικό στυλ δεν βγαίνει από τη μόδα και χρησιμοποιείται συχνά από σχεδιαστές κατά τη διακόσμηση των σαλονιών. Τα κλασικά σάς επιτρέπουν να τονίσετε τη λεπτή γεύση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, την κατάστασή του στην κοινωνία. Τα ακριβά έπιπλα θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε πολυτέλεια στο σαλόνι. Στο εσωτερικό, αξίζει να τηρηθεί η συμμετρία..

Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο. Οι ακριβοί κρυστάλλινοι πολυέλαιοι θα φέρουν πολυτέλεια και πλούτο στο εσωτερικό. Η χρήση στηλών και καλουπιών επιτρέπει να τονιστεί το κλασικό στυλ. Αξίζει να προτιμήσετε τα απαλά χρώματα. Λευκές, χρυσές και μπεζ αποχρώσεις επικρατούν στο σχεδιασμό ενός τέτοιου καθιστικού..

Πατάρι

Το σαλόνι σε στιλ σοφίτας προσελκύει την προσοχή με την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητά του. Αυτή η κατεύθυνση στυλ μπορεί να εκφραστεί στο εσωτερικό ή να εμφανιστεί μόνο σε ορισμένες αποχρώσεις..

Όταν επιλέγετε μια παλέτα χρωμάτων, πρέπει να προτιμάτε τους απαλούς, ήρεμους τόνους., συνιστάται να αποφεύγετε τα έντονα χρώματα. Η παρουσία διακόσμησης δίνει στο δωμάτιο άνεση και άνεση. Συχνά ένας από τους τοίχους είναι διακοσμημένος με τοιχοποιία..

Μοντέρνο

Το Art Nouveau είναι μια εκδήλωση της νεωτερικότητας. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα κομψό, ενδιαφέρον και όμορφο εσωτερικό στο σαλόνι. Για την ενσάρκωση της φρεσκάδας και της ελαφρότητας, χρησιμοποιούνται ανοιχτά χρώματα, μεταξύ των οποίων το λευκό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο συνδυασμός λευκών και μαύρων αποχρώσεων φαίνεται εξαιρετικός.

Ένα από τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του Art Nouveau είναι η παρουσία μεταλλικών επιφανειών. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε τόσο βασικό όσο και διακοσμητικό φωτισμό. Οι συσκευές κατασκευάζονται συνήθως στον αρχικό σχεδιασμό..

Αγγλικό στιλ

Αυτή η κατεύθυνση στυλ χαρακτηρίζεται από συντηρητισμό και αυτοσυγκράτηση. Η ιδιαιτερότητα του καθιστικού, κατασκευασμένου σε αγγλικό στιλ, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα περιττό σε αυτό, αλλά παραμένει άνετο και βολικό.

Στο εσωτερικό επιτρέπονται μόνο φυσικά υφάσματα. Αξίζει να προτιμήσετε τις φυσικές αποχρώσεις. Τα έπιπλα πρέπει να είναι άνετα, σταθερά και ακριβά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο φυσική ταπετσαρία.

Η διακόσμηση από μέταλλο ή ξύλο είναι ευπρόσδεκτη και είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε καθόλου πλαστικό. Μια φωτεινή προφορά του καθιστικού είναι ένας κομψός πολυέλαιος και ένα τζάκι..

Οι ασβεστωμένες οροφές μπορούν να διακοσμηθούν με γυψομάρμαρο.

Ντεκόρ

Η χρήση διακοσμητικών στοιχείων είναι πάντα ένα σημαντικό στοιχείο του καθιστικού. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό κέντρο στο εσωτερικό του δωματίου που θα προσελκύσει την προσοχή στον εαυτό σας. Η πολυτελής διακόσμηση είναι μια αναντικατάστατη λεπτομέρεια ενός εκλεκτού καθιστικού.

Διάφορες επιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά στοιχεία:

 • μια ελκυστική θέση διακοσμημένη με ασυνήθιστα λουλούδια.
 • ένα τεράστιο βιτρό ή ένας πίνακας συγγραφέα.
 • πολύπλοκη αρχιτεκτονική σύνθεση.
 • μίνι καταρράκτη ή τεράστιο ενυδρείο.
 • μια συλλογή εξαιρετικών στοιχείων ·
 • πολυτελή γλυπτική ή θεαματική ζωγραφική.
 • εξαιρετική διακόσμηση των τοίχων του δωματίου, η οποία χρησιμοποιείται ως διακοσμητικός γύψος ή τοιχογραφίες.

Χρωματιστά

Εξετάστε τους κύριους συνδυασμούς αποχρώσεων στο σαλόνι:

 • Το μοβ σαλόνι δεν είναι συνηθισμένο, αλλά φαίνεται εκλεπτυσμένο, εκλεπτυσμένο και ελκυστικό. Αυτό το χρώμα μπορεί να ενσωματωθεί τόσο σε κρύες όσο και σε ζεστές αποχρώσεις, οι οποίες έχουν πολλές κόκκινες ή μπλε αποχρώσεις. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε το μοβ όχι ως βασικό χρώμα, αλλά ως φωτεινό ντεκόρ κατά τη διακόσμηση επίπλων ή την επιλογή υφασμάτων..

 • Το σαλόνι με χρώμα καφέ είναι ένα υπέροχο κλασικό. Η επιλογή ενός τέτοιου συνδυασμού χρωμάτων τονίζει τη εκλεπτυσμένη γεύση των ιδιοκτητών ενός διαμερίσματος ή σπιτιού. Η αίθουσα σε καφέ χρώματα μπορεί να παρουσιαστεί σε στυλ Art Nouveau, Empire ή ροκοκό. Το μόνο μειονέκτημα μιας σκοτεινής απόχρωσης είναι ότι πυκνώνει την ατμόσφαιρα. Σε συνδυασμό με τις ανοιχτές αποχρώσεις, το χρώμα του καφέ παρέχει μια αίσθηση άνεσης και αξιοπιστίας.

 • Η διακόσμηση σε παστέλ χρώματα φαίνεται απαλή, δημιουργώντας ένα ζεστό περιβάλλον που προάγει τη χαλάρωση και την ηρεμία. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του χρώματος είναι η ευελιξία του..

Αν συνδυάσετε σωστά τα ζεστά και κρύα χρώματα, μπορείτε να πάρετε ένα αρμονικό σύνολο χρωμάτων..

 • Ένα σαλόνι σε κίτρινους τόνους φαίνεται πάντα ζεστό και άνετο. Αυτό το σχέδιο χρωμάτων είναι ιδανικό για τη διακόσμηση ενός σκοτεινού δωματίου. Το κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό του σαλονιού μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες αποχρώσεις λευκού, μαύρου, καφέ, μπλε, πράσινου, χρυσού, γκρι και ακόμη και κόκκινου. Οι ασυνήθιστοι συνδυασμοί φαίνονται φωτεινοί, εντυπωσιακοί και πρωτότυποι.

 • Ένα σωστά οργανωμένο μπλε σαλόνι φαίνεται άνετο και απαλό. Το μπλε χρώμα σας επιτρέπει να κάνετε οπτικά το δωμάτιο πιο ευρύχωρο, επομένως είναι ιδανικό για να οργανώσετε ένα μικρό δωμάτιο. Ο φωτισμός πρέπει να είναι φωτεινός και άφθονος, οπότε κατά την επιλογή του, πρέπει να προτιμάτε λαμπτήρες με κίτρινο φως.

 • Το Orange Room είναι η τέλεια επιλογή για αισιόδοξους και δημιουργικούς ανθρώπους. Η ιδιαιτερότητα του πορτοκαλιού είναι ότι όταν συνδυάζεται με άλλους τόνους, τα κάνει πιο πιασάρικα και αποτελεσματικά. Το πορτοκαλί ντεκόρ φαίνεται υπέροχο με ροζ, πράσινο, λευκό, μπλε και μαύρο.

7 φωτογραφίες

Επίπλωση

Για να δημιουργήσετε ένα κομψό σαλόνι, η διακόσμηση τοίχων και τα έπιπλα πρέπει να σχηματίσουν μια αρμονική σύνθεση. Εάν η επισκευή στην αίθουσα έχει ήδη ολοκληρωθεί, τότε επιλέγοντας έναν καναπέ και πολυθρόνες, πρέπει να βασιστείτε στην απόδοση χρώματος των τοίχων και του δαπέδου. Αλλά μην ξεχνάτε ότι το μέγεθος του δωματίου, η παρουσία λειτουργικών ζωνών και ο αριθμός των ατόμων στην οικογένεια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο..

Διάφορα έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο εσωτερικό. Μπορείτε να εξοπλίσετε το στούντιο με στοιχεία από επικαλυμμένα έπιπλα, τα οποία πρακτικά δεν έχουν τίποτα κοινό, αλλά στο σετ αποτελούν μια πρωτότυπη σύνθεση.

Για σκούρα σαλόνια, αξίζει να επιλέξετε έπιπλα σε ανοιχτά χρώματα. Εάν οι τοίχοι έχουν τελειώσει με σκούρες επικαλύψεις, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε τους χώρους με απαλά έπιπλα σε πλούσια χρώματα..

Έπιπλα διαφόρων χρωμάτων φαίνονται με ελαφρούς τοίχους. Ένας ελαφρύς καναπές θα προσθέσει τρυφερότητα και ευελιξία στο δωμάτιο. Μια σκοτεινή μαλακή γωνία θα κάνει το εσωτερικό πιο εκφραστικό. Οι σταθεροί φωτεινοί τοίχοι μπορούν να τοποθετηθούν λαμπρά με δυναμική ταπετσαρία εκτύπωσης.

Τα έπιπλα από φυσικό ξύλο επιλέγονται συχνά για να διακοσμήσουν το σαλόνι, το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί σε διάφορες παλέτες χρωμάτων. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε ανεξάρτητα την εμφάνισή του..

Όταν επιλυθεί το ζήτημα της επίπλωσης, μπορείτε να προσθέσετε αξεσουάρ στο εσωτερικό του σαλονιού. Ένα μεγάλο βάζο, μια εξαιρετική κασετίνα ή μια Οθωμανή ασυνήθιστου σχήματος θα κάνουν το σχέδιο μοναδικό..

Συμβουλή ειδικού

Συχνά, οι ιδιοκτήτες συνηθισμένων διαμερισμάτων και ιδιωτικών σπιτιών αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν προσπαθούν να οργανώσουν ανεξάρτητα το εσωτερικό του καθιστικού. Για να εξοπλίσετε ένα ζεστό και κομψό μέρος για να χαλαρώσετε και να περάσετε χρόνο μαζί, αξίζει να τηρήσετε τις συμβουλές των ειδικών:

 • Όταν τοποθετείτε μια οθόνη ή τηλεόραση, αξίζει να λάβετε υπόψη τη θέση των παραθύρων. Θα πρέπει να βρίσκονται αριστερά ή δεξιά της συσκευής..
 • Συνιστάται να κάνετε όχι μόνο τον κύριο φωτισμό, αλλά και πρόσθετο φωτισμό. Τα επιτραπέζια και τα φωτιστικά δαπέδου θα προσθέσουν άνεση και άνεση στο εσωτερικό.
 • Έπιπλα με καθαρή σιλουέτα και ευθείες γραμμές είναι πάντα στη μόδα. Για τους λάτρεις του πειραματισμού, τα επικαλυμμένα έπιπλα με ασυνήθιστη ταπετσαρία είναι ιδανικά. Θυμηθείτε ότι τα ογκώδη επικαλυμμένα έπιπλα με ογκώδη υποβραχιόνια είναι εκτός μόδας..

 • Για ένα σαλόνι με χαμηλή οροφή, οι συμπαγείς καναπέδες, οι πολυθρόνες και τα ορθογώνια τραπέζια είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όταν επιλέγετε ένα υλικό, θα πρέπει να προτιμάτε τους ελαφρούς ή ουδέτερους τόνους..
 • Το δωμάτιο πρέπει να χωριστεί σε πολλές ζώνες και κάθε μία από αυτές πρέπει να συμπληρωθεί με φωτεινά αξεσουάρ. Για παράδειγμα, σε ένα τραπεζάκι σαλονιού που περιβάλλεται από επικαλυμμένα έπιπλα, μπορείτε να βάλετε ένα κομψό βάζο.

 • Οι τοίχοι του σαλονιού είναι καλύτερα να γίνονται σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση και τα υπόλοιπα στοιχεία μπορούν ήδη να επιλεγούν σε βασικά, αντίθετα χρώματα. Για παράδειγμα, τα μπλε επικαλυμμένα έπιπλα φαίνονται εντυπωσιακά σε ένα ελαφρύ εσωτερικό..

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές δημιουργούν εκπληκτικούς εσωτερικούς χώρους σε διάφορα στυλ που προσελκύουν την προσοχή με πρωτοτυπία, ομορφιά και άνεση.

Το σαλόνι σε κλασικό στιλ εκπλήσσει με πολυτέλεια και πλούτο. Τα παστέλ χρώματα προσθέτουν χώρο και φρεσκάδα στο δωμάτιο, ενώ μια λευκή οροφή με φωτισμό σημείου και έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο στο κέντρο προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον. Ο κομψός γωνιακός καναπές σε κρεμ χρώμα ταιριάζει απόλυτα με τις κουρτίνες. Ένα τραπεζάκι σαλονιού με γυάλινη κορυφή στο κέντρο του δωματίου λειτουργεί ως μοντέρνο στοιχείο του εσωτερικού. Τα έπιπλα σε καφέ αποχρώσεις φαίνονται υπέροχα στο συνολικό συνδυασμό χρωμάτων.

Πολλοί εσωτερικοί χώροι σαλονιού παρουσιάζονται σε μοντέρνο στιλ, ο ιδανικός συνδυασμός των οποίων είναι λευκό και μαύρο. Το κάτω μέρος του τοίχου έχει σχεδιαστεί σε μαύρο χρώμα για να ταιριάζει με το τραπεζάκι του καφέ και η χιονισμένη κορυφή του τοίχου ταιριάζει με τον πολυτελή καναπέ. Αυτά τα χρώματα αραιώνουν τα καφέ. Το ποικίλο δάπεδο φαίνεται αρμονικά παράλληλα με τη μονοτονία των επίπλων. Το σαλόνι δεν φαίνεται άδειο, αν και το εσωτερικό δεν χρησιμοποιεί πληθώρα διακοσμητικών στοιχείων.

Μια επισκόπηση του αρμονικού εσωτερικού σχεδιασμού του καθιστικού, δείτε παρακάτω.