Σαλόνι με τζάκι στο σπίτι

Το σαλόνι είναι το κέντρο του σπιτιού και το τζάκι είναι η καρδιά του. Ως εκ τούτου, η παρουσία ενός τζακιού στο σαλόνι θα κάνει αυτό το δωμάτιο το πιο άνετο δωμάτιο στο σπίτι. Είναι μια βελτιωμένη έκδοση φωτιάς, διατηρώντας παράλληλα την ατμόσφαιρα των φιλόξενων συγκεντρώσεων σε μια ζεστή εστία.

Μπορείτε να απολαύσετε το τζάκι όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή ή τον καιρό. Το χειμώνα θα ζεσταθείτε από τη ζεστασιά του και το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε την εσωτερική διακόσμηση. Το τζάκι θα γίνει «highlight» του σπιτιού και θα προκαλέσει ενθουσιώδη αντίδραση από τους καλεσμένους σας.

Προβολές

Τζάκι με ξύλα – ο παλαιότερος και πιο παραδοσιακός τύπος τζακιών. Αυτός ο κλασικός τύπος είναι εξαιρετικά ιδιότροπος για εγκατάσταση και λειτουργία. Δεν μπορεί κάθε δωμάτιο να είναι εξοπλισμένο με ένα τέτοιο τζάκι. Η διάταξη του δωματίου πρέπει να είναι ευρύχωρη και η περιοχή, σύμφωνα με τα πρότυπα πυρασφάλειας, πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 τετραγωνικά μέτρα. Μια τέτοια “σόμπα” χρειάζεται συνεχή φροντίδα: να βγάλει τη στάχτη, να καθαρίσει την καμινάδα κλπ. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένα τέτοιο τζάκι διατηρεί τη θερμότητα καλά και δίνει μια φυσική άνεση στο εσωτερικό.

Ηλεκτρικό τζάκι είναι ένα είδος παρωδίας μιας εστίας που καίει ξύλο, αλλά είναι πολύ πιο ανεπιτήδευτο στη χρήση, αν και δεν είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Τέτοιες συσκευές δημιουργούν το αποτέλεσμα της ζωντανής φωτιάς, αν και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό, επομένως είναι απολύτως ασφαλείς στη χρήση. Ένα ηλεκτρικό τζάκι θερμαίνεται καλά και η μίμηση μοτίβων φλόγας δεν επαναλαμβάνεται ποτέ. Οι τύποι των ηλεκτρικών τζακιών κυμαίνονται από ένα απλό «καλάθι» έως μια πύλη. Η τοποθεσία είναι δυνατή οπουδήποτε υπάρχει πρόσβαση σε πρίζα.

Biofireplace Είναι τζάκι με βιοκαύσιμα. Η αιθυλική αλκοόλη, που καίγεται ως καύσιμο, εκπέμπει φυσική φωτιά, αλλά δεν απαιτεί καμινάδα – ως αποτέλεσμα της καύσης, η αιθυλική αλκοόλη μετατρέπεται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Το βιο τζάκι είναι συχνά συμπαγές σε μέγεθος, πολύ ασφαλές στη χρήση και μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν οπουδήποτε στο σαλόνι. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου τζακιού είναι απλός, απαιτούνται γυαλί και μέταλλο. Είναι κατασκευασμένο σε μπεζ, μαύρο, λευκό χρώμα..

Falεύτικο τζάκι – ένα ανεπιτήδευτο αξεσουάρ που δεν απαιτεί απολύτως συντήρηση, αλλά διακοσμεί τέλεια το δωμάτιο. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο έργο είναι θεματικό και εγκαθίσταται πριν από τις διακοπές, για φωτογραφικές συνεδρίες. Αυτά τα τζάκια χρησιμοποιούνται προσωρινά, είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθούν. Το υλικό για την κατασκευή είναι συνήθως χαρτόκουτα ή αφρός. Φυσικά, μια τέτοια συσκευή δεν δίνει θερμότητα και δεν είναι ασφαλές να τοποθετήσετε κεριά δίπλα της, αλλά ένα διακοσμητικό τζάκι θα ευχαριστήσει το μάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διακόσμηση της εστίας

  • Τούβλο. Οι αποχρώσεις από τούβλα κυμαίνονται από γαλακτώδες λευκό έως καμένο μαύρο. Το Brickwork συνδυάζεται με οποιοδήποτε σκηνικό, από country και shabby chic μέχρι μοντέρνο rave και techno. Η δομή, το πάχος και το χρώμα των τούβλων εξαρτώνται από το στυλ του καθιστικού σας.

  • Ξύλο. Ευγενείς βαθιές αποχρώσεις ξύλου θα μεταμορφώσουν κάθε σαλόνι και θα προσθέσουν πλούτο στο εσωτερικό. Τα τζάκια με ξύλινη επένδυση φαίνονται καλά με φόντο κλασικούς εσωτερικούς χώρους ή σε εξοχικά σπίτια. Η διακόσμηση ενός τέτοιου τζακιού πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική, χωρίς περιττά εξαρτήματα στο τζάκι, αλλά μια εικόνα κρεμασμένη πάνω από το τζάκι θα εναρμονιστεί καλά με το εσωτερικό

  • Μέταλλο. Τα μεταλλικά τζάκια διακρίνονται για την ασυνήθιστη μορφή και σχεδιασμό τους. Επιπλέον, μπορούν να εγκατασταθούν με ασφάλεια στο κέντρο του δωματίου, επειδή, λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού τους, δεν χρειάζονται τοίχο στήριξης – η καμινάδα είναι προσαρτημένη στις δοκούς οροφής του σαλονιού και η ίδια η εστία βρίσκεται στο πάτωμα. Τέτοιες εστίες ταιριάζουν καλύτερα στο εσωτερικό του αρ νουβό ή στυλ υψηλής τεχνολογίας.

Σε εξοχικό σπίτι

Τις περισσότερες φορές, η κατασκευή ενός εξοχικού σπιτιού δεν ολοκληρώνεται χωρίς την εγκατάσταση τζακιού. Το τζάκι φαίνεται καλύτερα σε ξύλινο ή πέτρινο σπίτι, συμπληρώνοντας ιδανικά τη δομή. Με φόντο το τοπίο από το παράθυρο, το τζάκι μοιάζει με μια φυσική προσθήκη στο εσωτερικό. Σε εξοχικά σπίτια, τα τζάκια εγκαθίστανται συχνά στην τραπεζαρία ή στην κουζίνα, αλλά ακόμη πιο συχνά στο σαλόνι..

Η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι ένα παραδοσιακό τζάκι με ξύλα, με τούβλο ή ξύλο. Μια πολυθρόνα, ένα τραπεζάκι σαλονιού και ένα μικρό χαλί είναι εξαιρετικό περιβάλλον για την εστία..

7 φωτογραφίες

Στο διαμέρισμα

Φυσικά, τα τζάκια εγκαθίστανται συχνά σε διαμερίσματα, αλλά σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι πολύ πιο βολικό να το κάνετε αυτό από ό, τι σε μια πολυώροφη δομή. Τα διαμερίσματα είναι συνήθως εξοπλισμένα με ηλεκτρικά τζάκια ή ψεύτικα τζάκια και είναι διακοσμημένα σε πιο μοντέρνο στιλ και μερικές φορές ακόμη και εξοπλισμένα με συσκευές: τηλεόραση πλάσμα πάνω από την εστία, ηλεκτρικούς λαμπτήρες ή κεριά, μουσικό κέντρο κλπ. Παρεμπιπτόντως , η εγκατάσταση ενός τζακιού σε ένα διαμέρισμα είναι αδύνατη για ευνόητους λόγους.

Διάταξη σαλονιού

Ένα σαλόνι με τζάκι στο σπίτι είναι μια κομψή επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Ειδικά αν το σαλόνι είναι δίπλα στο διάδρομο. Εδώ το τζάκι θα παίξει διπλό ρόλο: θα γίνει η κύρια διακόσμηση, η πρώτη που τραβάει τα βλέμματα, και θα ζεστάνει τέλεια το σαλόνι, ενώ σκορπίζει θερμότητα στο πιο κρύο δωμάτιο του σπιτιού – στο διάδρομο. Εάν το σαλόνι βρίσκεται δίπλα στην κουζίνα ή την τραπεζαρία, τότε το τζάκι θα είναι το τέλειο σκηνικό για τσάι και εορταστικά δείπνα. Το διπλανό σαλόνι με μια μελέτη μετατρέπει το σαλόνι σε μια προσωρινή βιβλιοθήκη, όπου μπορείτε να διαβάσετε ή να κάνετε χαρτιά στο τραπεζάκι του καφέ σε μια πολυθρόνα μπροστά από το τζάκι.