Ταπετσαρία για το δωμάτιο μιας έφηβης κοπέλας

Η εφηβεία είναι ένα αρκετά δύσκολο στάδιο στη ζωή του αναπτυσσόμενου χαρακτήρα του παιδιού. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των επιθυμιών σας οδηγεί τελικά σε εξέγερση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι γεύσεις και οι προτιμήσεις αλλάζουν δραματικά και συχνά έρχονται σε αντίθεση με τις γονικές επιθυμίες, επομένως, η επιλογή εσωτερικού χώρου και ταπετσαρίας για το δωμάτιο ενός εφήβου είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, αλλά εφικτό.

Ένα δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι είναι ένας ολόκληρος κόσμος ονείρων, επιθυμιών και ένας από τους τρόπους αυτοέκφρασης. Η επιλογή της σωστής διακόσμησης για το δωμάτιο ενός κοριτσιού που μεγαλώνει είναι σοβαρή υπόθεση. Όλη η περαιτέρω εσωτερική διακόσμηση θα εξαρτηθεί από αυτό. Όταν επιλέγετε ταπετσαρία για το δωμάτιο της κόρης ή της εγγονής σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις γεύσης της, έτσι ώστε το εσωτερικό που δημιουργήθηκε αργότερα να την ευχαριστήσει.

Επί του παρόντος, τα καταστήματα προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία ταπετσαριών για παιδικό δωμάτιο ή υπνοδωμάτιο εφήβου. Το κύριο πράγμα είναι να ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις του κοριτσιού και οι γονείς πρέπει να αναλάβουν όλες τις τεχνικές πτυχές της ποιότητας του υλικού και άλλων χαρακτηριστικών..

Εξετάστε τις κύριες θέσεις στις οποίες πρέπει να καθοδηγηθείτε κατά την επιλογή ταπετσαρίας.

 • Περιβαλλοντικό συστατικό. Τα επιλεγμένα προϊόντα πρέπει να είναι υποαλλεργικά, να αναπνέουν και να μην είναι σκονισμένα. Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να είναι πρώτη.
 • Το στολίδι ταπετσαρίας πρέπει να είναι σύμφωνο με το επιλεγμένο σχέδιο και το μελλοντικό στυλ του δωματίου.
 • Εάν οι γονείς σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επισκευές μόνοι τους, τότε είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη αυτήν την πτυχή κατά την επιλογή ταπετσαρίας. Δυσκολίες προκύπτουν συχνά με τη σύνδεση του μοτίβου, το μέγεθος του καμβά ή με την επικόλληση ορισμένων τύπων ταπετσαρίας..

Οι παραπάνω συστάσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν πηγαίνετε στο κατάστημα. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε δυσάρεστες στιγμές στη διαδικασία επισκευής στο μέλλον. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η ταπετσαρία μπορεί να διαφέρει ως προς την υφή της επιφάνειας, την αντοχή στην υγρασία, τη δύναμη κ.λπ. Ένας από τους τύπους ταπετσαρίας, δηλαδή το βινύλιο για παιδικό δωμάτιο και ένα υπνοδωμάτιο ενός εφήβου δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Ωστόσο, όταν ταξιδεύετε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα, πρέπει να γνωρίζετε κάποιες άλλες πτυχές, τις οποίες θα εξετάσουμε παρακάτω..

Επιλογές ταπετσαρίας:

 • Χαρτί. Ένας από τους πιο οικολογικούς τύπους ταπετσαρίας. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται ίνες κυτταρίνης. Αυτός είναι ο πρώτος τύπος ταπετσαρίας και πολλοί σχεδιαστές το αποκαλούν παραδοσιακό. Σήμερα, τέτοιες ταπετσαρίες κατασκευάζονται σύμφωνα με παραμέτρους υψηλής τεχνολογίας, λόγω των οποίων είναι πιο ανθεκτικές στη φθορά από τους σοβιετικούς προκατόχους τους. Αρκετά λογική τιμή, εξαιρετική ποιότητα και μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και διακοσμητικών επιτρέπει σε αυτήν την ταπετσαρία να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Θα είναι μια καλή επιλογή όταν διακοσμούν το δωμάτιο ενός εφήβου..

Αυτές οι ταπετσαρίες έχουν αρκετές αποχρώσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν τις αγοράσετε. Οι τοίχοι του δωματίου πρέπει να είναι σε τέλεια κατάσταση, δηλ. πολύ καλά ευθυγραμμισμένο. Διαφορετικά, η ταπετσαρία θα τονίσει όλη την ανομοιομορφία του τοίχου και η συνολική εμφάνιση θα είναι ακατάστατη. Από τις ελλείψεις, μπορεί κανείς να σημειώσει επίσης την πιθανή παραμόρφωσή τους από μηχανικές βλάβες. Με τέτοια ταπετσαρία, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η ευαισθησία τους στις υπεριώδεις ακτίνες. Με παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως, οι ταπετσαρίες χαρτιού ξεθωριάζουν γρήγορα και έντονα.

Η ταπετσαρία από χαρτί σε ένα στρώμα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κολληθεί και μπορεί να σέρνεται προς τα κάτω λόγω του γρήγορου εμποτισμού με κόλλα. Η δεύτερη επιλογή είναι χαρτί ταπετσαρίας δύο επιπέδων. Τέτοιες ταπετσαρίες είναι πιο ανθεκτικές και πολύ πιο εύκολο να κολληθούν..

Οι ταπετσαρίες από χαρτί θα είναι μια εξαιρετική λύση στο δωμάτιο ενός νεαρού καλλιτέχνη. Μετά από όλα, μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρα αριστουργήματα σε αυτά. Ένα άλλο θετικό για τις ταπετσαρίες χαρτιού είναι ότι είναι κατάλληλες για κάθε είδους εσωτερικό χώρο. Ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η προσιτή τιμή, η οποία παρακινεί μόνο για αλλαγές στο σπίτι..

 • Μη υφασμένα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την ίδια ταπετσαρία κυτταρίνης, αλλά υποβλήθηκε σε διαφορετική θεραπεία. Από αυτή την άποψη, μια τέτοια ταπετσαρία μπορεί επίσης να ταξινομηθεί ως φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Αυτές οι ταπετσαρίες έχουν εξαιρετική αντοχή. Η επιφάνεια είναι πολύ ζεστή και απαλή και λόγω της ελαστικότητας της ταπετσαρίας, τεντώνουν καλά. Εάν εντοπιστούν ή εκδηλωθούν τυχόν ελαττώματα, δεν θα είναι ορατά στην μη υφασμένη ταπετσαρία. Ακόμη και στους αρχάριους θα αρέσει να εργάζονται με τέτοιους καμβάδες. Αυτή η ταπετσαρία κολλάει τέλεια στους τοίχους. Η μη υφασμένη ταπετσαρία μπορεί να έχει ένα λείο ή ανάγλυφο επάνω στρώμα, όπως και οι ταπετσαρίες χαρτιού, μπορούν να είναι μονής ή διπλής στρώσης.

Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας έχει αρκετά μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων. Είναι αναπνεύσιμα, τα οποία με τη σειρά τους θα εμποδίσουν την ανάπτυξη μυκήτων στο γύψο. Όπως και τα χαρτιά, είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και είναι ιδανικά για ένα εφηβικό δωμάτιο. Το μη υφασμένο υλικό ταπετσαρίας επιτρέπει τον τακτικό υγρό καθαρισμό. Κατά κανόνα, παρουσιάζονται σε διάφορες διακοσμητικές επιλογές, όπως ταπετσαρία φωτογραφιών ή ταπετσαρία με επίδεσμο για ζωγραφική. Λόγω των κυρτών λεπτομερειών σε ορισμένους τύπους ταπετσαρίας, κρύβουν καλά την ανομοιομορφία των τοίχων..

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι πρέπει να κολλήσετε τέτοιες ταπετσαρίες από άκρη σε άκρη. Λόγω της ποιότητας της ταπετσαρίας, δεν θα είναι δύσκολο. Επίσης, εάν μετά από λίγο καιρό το κορίτσι κουραστεί από το χρώμα των τοίχων στο δωμάτιό της, τότε μπορούν να βαφτούν σε άλλο.

 • Υαλοβάμβακα. Τέτοιες ταπετσαρίες είναι κατασκευασμένες από εκλεπτυσμένα ορυκτά συστατικά με τήξη, στη συνέχεια δημιουργούνται καμβάδες με συγκεκριμένο τύπο μοτίβου. Συμπερασματικά, τέτοιες ταπετσαρίες εμποτίζονται με ειδικό άμυλο, το οποίο τους δίνει μεγαλύτερη πυκνότητα και ακαμψία. Κατά κανόνα, οι κατασκευαστές παράγουν τέτοιες ταπετσαρίες σε λευκό χρώμα και προορίζονται για ζωγραφική. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τέτοιων ταπετσαριών είναι μη τοξικά, επομένως είναι αρκετά κατάλληλα για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας ενός παιδιού ή ενός εφήβου. Πρόσφατα, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν τέτοια ταπετσαρία για να διακοσμήσουν τον τοίχο σε ένα δωμάτιο και στη συνέχεια να τον βάψουν σε ένα ή περισσότερα χρώματα..

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η αντοχή του σε μηχανικές βλάβες. Η ιδιαιτερότητα του υλικού επηρεάζει επίσης το γεγονός ότι μια τέτοια ταπετσαρία αποτρέπει την εμφάνιση μυκήτων και μούχλας κάτω από αυτά. Επίσης, λόγω του υλικού, η σκόνη πρακτικά δεν κολλάει σε τέτοια ταπετσαρία. Όταν κολλάτε τέτοιες ταπετσαρίες, ακόμη και οι αρχάριοι τεχνίτες δεν θα έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, το κύριο πράγμα είναι ότι είναι διαθέσιμη κόλλα υψηλής ποιότητας. Οι κατασκευαστές εγγυώνται ότι αυτές οι ταπετσαρίες μπορούν να διαρκέσουν έως και τριάντα χρόνια. Οι καμβάδες θα ανέχονται επίσης την επαναλαμβανόμενη βαφή εάν η έφηβη δεν αρέσει στο τελικό αποτέλεσμα του δωματίου της..

Ένα σημαντικό μειονέκτημα της ταπετσαρίας από υαλοβάμβακα είναι η τιμή της. Αλλά αν λάβουμε υπόψη τη διάρκεια ζωής μιας τέτοιας ταπετσαρίας και τη δυνατότητα επαναλαμβανόμενης βαφής, τότε η τιμή είναι αρκετά συγκρίσιμη με την ποιότητα.

 • Φελλός. Ένας άλλος τύπος ταπετσαρίας για ένα δωμάτιο εφήβου θα είναι ταπετσαρία φελλού. Τέτοιες ταπετσαρίες μπορεί να έχουν διαφορετικές δομικές δομές. Κατά κανόνα, διατίθενται σε φυσικά χρώματα διασταυρωμένα με διάφορα χρώματα. Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας είναι επίσης κατάλληλος για τη διακόσμηση του δωματίου ενός εφήβου. Ένα σαφές πλεονέκτημα τέτοιων ταπετσαριών είναι το φιλικό προς το περιβάλλον φινίρισμά τους..

Τέτοιες ταπετσαρίες έχουν καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση, η οποία θα προσελκύσει τους λάτρεις της δυνατής μουσικής. Τα υφάσματα από φελλό δεν ξεθωριάζουν και διατηρούν το αρχικό τους χρώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, δεν απορροφούν οσμές και είναι αντιβακτηριακά, γεγονός που εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας. Αρκετά συγκεκριμένη ταπετσαρία, η οποία ωστόσο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα άνεσης στο δωμάτιο.

 • Μπαμπού. Μια τέτοια ταπετσαρία είναι κατασκευασμένη από κορμούς φυτών και επεξεργάζεται με ειδικό τρόπο. Μπορούν να είναι τύπου στρώματος μονής στρώσης ή διπλού στρώματος. Μια παραλλαγή του υποστρώματος μπορεί να είναι ύφασμα ή χαρτί. Τέτοιες ταπετσαρίες μπορεί να είναι είτε φυσικού χρώματος είτε βαμμένες σε άλλα χρώματα της φύσης. Στην Ανατολή, πιστεύουν ότι οι τοίχοι από μπαμπού έχουν ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή..

Τέτοιες ταπετσαρίες είναι πολύ ανθεκτικές σε διάφορες μηχανικές βλάβες και δεν ξεθωριάζουν καθόλου από το φως του ήλιου. Φημίζονται για την ανθεκτικότητα και την όμορφη εμφάνισή τους. Το μπαμπού διατηρεί τέλεια τη θερμότητα στο δωμάτιο και το συσσωρεύει, και όταν πέσει η θερμοκρασία, το επιστρέφει. Τέτοιες ταπετσαρίες μπορούν να σκουπιστούν βρεγμένες ή στεγνές και να χρησιμοποιούν ηλεκτρική σκούπα κατά τον καθαρισμό..

 • Ταπετσαρία φωτογραφιών. Οι τοιχογραφίες τοίχου θα είναι μια καλή ιδέα όταν διακοσμείτε το υπνοδωμάτιο ενός εφήβου. Η ποικιλία των τύπων τέτοιου χαρτιού για φωτό τοίχου αντιπροσωπεύεται ευρέως σε εξειδικευμένα καταστήματα..

Εξετάσαμε τους κύριους τύπους ταπετσαρίας, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Η επιλογή εναπόκειται στον ιδιοκτήτη του δωματίου και τους γονείς της..

7 φωτογραφίες

Ιδέες σχεδίασης

Πρόσφατα, οι γονείς συχνά έχουν μια ερώτηση σχετικά με το πώς πρέπει να διακοσμηθεί ένα δωμάτιο για ένα κορίτσι 12 ή 16 ετών. Η μεταβατική ηλικία είναι μια δύσκολη περίοδος στη ζωή ενός παιδιού και των γονιών του. Το κύριο πράγμα κατά την αλλαγή του εσωτερικού είναι να βρείτε έναν συμβιβασμό με την κόρη σας. Το δωμάτιο πρέπει να φιλοξενήσει όλα όσα μπορεί να χρειαστούν για ένα κορίτσι 13 ή 15 ετών.

Το παιδί θεωρεί δεδομένες τις λεπτομέρειες γύρω του. Το παιδί έχει πολλά φωτεινά παιχνίδια και θα ήταν αρκετά λογικό να επιλέξει ήρεμα χρώματα για τη διακόσμηση του δωματίου. Για το δωμάτιο ενός έφηβου κοριτσιού, η άμμος ή το ελεφαντόδοντο είναι πάντα μια win-win επιλογή. Ευχάριστα και ευέλικτα χρώματα που συνδυάζονται με πολλά άλλα.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το δωμάτιο ενός κοριτσιού είναι ένα μέρος για ύπνο και ξεκούραση, μελέτη και μέρος για να συναντηθεί με τους φίλους της. Οι αρμόδιοι σχεδιαστές προτείνουν τη διακόσμηση κάθε ζώνης στο δωμάτιο ξεχωριστά. Οι ψυχροί τόνοι είναι πιο κατάλληλοι στην περιοχή μελέτης και την περιοχή ύπνου. Κατά τη δημιουργία οποιασδήποτε ιδέας σχεδιασμού, πρέπει να λάβετε υπόψη τις βασικές παραμέτρους του δωματίου. Η επιλογή ταπετσαρίας επηρεάζεται από το πλάνο του δωματίου, το ύψος των οροφών και την επικρατούσα πηγή φωτός..

Φυσικά, ένα δωμάτιο όπου το τεχνητό φως είναι συνεχώς αναμμένο δεν πρέπει να επικολληθεί με σκούρα ταπετσαρία. Ένα δωμάτιο με χαμηλή οροφή, ταπετσαρία με ριγέ οπτικά. Αν, αντίθετα, οι οροφές είναι πολύ ψηλές, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ταπετσαρία σε οριζόντιο μοτίβο. Οι ψυχολόγοι δεν συνιστούν τη χρήση φωτεινών χρωμάτων σε όλους τους τοίχους του δωματίου, αρκεί να τονίσουμε ένα.

Μια εξαιρετική και απλή λύση στο εσωτερικό του δωματίου μιας έφηβης κοπέλας θα είναι το χαρτί photowall. Ανά θέμα, χωρίζονται σε διάφορους τομείς..

 • Χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Μπορεί να είναι διάφορες πριγκίπισσες, Σταχτοπούτα, Μικρή Γοργόνα, Winnie the Pooh ή Mickey Mouse..
 • Φύση. Μαγικά δάση και κάστρα, τροπικό νησί ή θάλασσα. Τέτοιες εικόνες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της φαντασίας του παιδιού. Φυσικά, αυτές οι ταπετσαρίες δεν είναι κατάλληλες για ένα κορίτσι 14 ετών..
 • Φουτουριστικό. Τα εξωγήινα θέματα ταξιδιού μπορεί να ταιριάζουν σε ένα 15χρονο κορίτσι. Αλλά μην ξεχνάτε τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις της..

Τα μικρά υπνοδωμάτια μπορούν να γίνουν πολυλειτουργικά και πολύ θηλυκά.

8 φωτογραφίες

Σχέδια μόδας

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κατευθύνσεων και στυλ που είναι δημοφιλή στους εφήβους. Ούτε ένας μοντέρνος σχεδιασμός δωματίου δεν θα είναι τόσο χωρίς ικανό εσωτερικό σχεδιασμό χρώματος..

Ένα δωμάτιο για ένα έφηβο κορίτσι σε μπεζ τόνους θα φαίνεται πιο ελαφρύ και μεγαλύτερο από ό, τι αν ήταν διακοσμημένο με άλλα χρώματα. Αυτή η τεχνική είναι επίσης σημαντική εάν τα παράθυρα βλέπουν προς τη βόρεια πλευρά..

Δεν είναι συνηθισμένο για ένα κορίτσι να διακοσμεί ένα δωμάτιο σε έντονο μπλε χρώμα. Υπάρχουν στερεότυπα στο κεφάλι μου ότι αυτό είναι ένα αγορίστικο χρώμα. Ωστόσο, ο σωστός συνδυασμός τόνων και διακόσμησης θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός κομψού δωματίου. Το ροζ και το ανοιχτό πράσινο θεωρούνται ένας μοντέρνος και επιτυχημένος συνδυασμός στο εσωτερικό. Αυτή η σειρά φαίνεται πολύ φρέσκια και είναι κατάλληλη για αρκετά μεγάλο εύρος ηλικιών..

Ο συνδυασμός λευκού και μαύρου σε μετρημένες αναλογίες θα δημιουργήσει έναν κομψό και ισορροπημένο σχεδιασμό δωματίου. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταπετσαρία με επιγραφές, οι οποίες θα προσθέσουν το δικό τους στυλ στο δωμάτιο στο σύνολό του..

7 φωτογραφίες

Ποιο να διαλέξω

Όπως σκεφτήκαμε νωρίτερα, οι ταπετσαρίες είναι χάρτινες, μη υφασμένες, υφασμάτινες, φελλοί και φυσικές. Ταπετσαρία στο δωμάτιο μιας έφηβης κοπέλας, μπορείτε να επιλέξετε τα ακόλουθα:

 • Ρομαντικός. Ροζ, μπεζ, μέντα ή με λουλούδια. Αλλά τότε ολόκληρη η επίπλωση στο δωμάτιο θα πρέπει να υποστηρίζει τη γενική κατεύθυνση του στυλ..
 • Μινιμαλιστικό. Μιλάμε για μια απλή ταπετσαρία ή με μια μικρή προφορά.
 • Υψηλής τεχνολογίας. Συχνά η ταπετσαρία είναι σε κρύα ή ουδέτερα χρώματα, ένας από τους τοίχους είναι διακοσμημένος σαν ένθετο από τούβλα ή γκράφιτι.

7 φωτογραφίες

Πρόσφατα, η ταπετσαρία σε ένα δωμάτιο με εφέ 3D έχει γίνει δημοφιλής. Τέτοιες ταπετσαρίες μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικά μοτίβα και κάνουν το δωμάτιο βαθύτερο και πιο ενδιαφέρον. Πολλά κορίτσια λατρεύουν τα λουλούδια και άλλα λουλουδάτα στοιχεία. Λεπτά και ευχάριστα χρώματα είναι πολύ κατάλληλα για ευάλωτες και ευαίσθητες νεαρές κυρίες. Για τα μελαγχολικά κορίτσια, οι κίτρινες ταπετσαρίες είναι μια εξαιρετική επιλογή..

Πώς να φροντίσετε

Φυσικά, κάθε μητέρα ανησυχεί για την καθαριότητα και την τάξη στο σπίτι. Κάθε τύπος ταπετσαρίας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

7 φωτογραφίες

Οι ταπετσαρίες από χαρτί είναι από τις καλύτερες στον καθαρισμό. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαλειφθούν τυχόν στίγματα και ελαττώματα σε αυτά. Κατά κανόνα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να καθαρίσετε μια τέτοια ταπετσαρία από τη σκόνη με μια μαλακή σκούπα ή ξεσκονόπανο. Εάν υπάρχουν μικροί λεκέδες, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να τους αφαιρέσετε με μια γόμα. Αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να τρίψετε έντονα την ταπετσαρία με τη γόμα. Έτσι μπορούν να σκιστούν εύκολα.

Η μη υφασμένη ταπετσαρία είναι πιο ανθεκτική όσον αφορά τον καθαρισμό. Επιτρέπεται ο υγρός καθαρισμός με ήπια καθαριστικά. Αυτές οι ταπετσαρίες θα επιβιώσουν από λιπαρά δακτυλικά αποτυπώματα και επιφανειακά εφαρμοσμένα παιδικά σχέδια..

Οι υφασμάτινες ταπετσαρίες απαιτούν περισσότερη προσοχή στον εαυτό τους από αυτές από χαρτί. Δεν μπορούν να σκουπιστούν με ένα υγρό πανί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση ή ξεφλούδισμα μιας τέτοιας ταπετσαρίας. Επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρικής σκούπας σε χαμηλές ρυθμίσεις ή υγρού πανιού. Στην υφασμάτινη ταπετσαρία, το βελούδο είναι ένα από τα πιο ιδιότροπα. Αυτές οι ταπετσαρίες είναι εξαιρετικές για την προσέλκυση σκόνης, οπότε πρέπει να τις σκουπίζετε συχνά..

Οι ταπετσαρίες μπαμπού είναι κατασκευασμένες με ειδικό εμποτισμό που απωθεί την σκόνη. Επομένως, το μέγιστο που μπορεί να χρειαστείτε είναι ένα μικρό υγρό πανί..

Η ταπετσαρία για ζωγραφική, λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία καλής βαφής, θα αντέξει τον ελαφρύ καθαρισμό χρησιμοποιώντας καθολικά μέσα. Εάν η επίστρωση ήταν κατασκευασμένη από βαφή με βάση το νερό, τότε μια τέτοια ταπετσαρία μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί.

Κομψές εμφανίσεις

Εάν οι γονείς σκέφτονται τη γεύση και την εκπαίδευση της ομορφιάς στην κόρη τους, τότε πρέπει να ξεκινήσετε με το στυλ στο δωμάτιό της. Σήμερα, οι σχεδιαστές προσφέρουν διάφορες επιλογές για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου ενός εφήβου..

 • Στυλ της Νέας Υόρκης. Τα κορίτσια μετά από δώδεκα ετών έλκονται από ένα ανεπίσημο στυλ. Αυτό αφορά, πρώτα απ ‘όλα, το κύριο καταφύγιό της και τον φύλακα των μυστικών – την κρεβατοκάμαρα. Είναι ένα αρκετά απλό φινίρισμα δαπέδου και τοίχου. Κατά κανόνα, το πάτωμα είναι πλαστικοποιημένες ή ξύλινες σανίδες και οι τοίχοι ασβεστώνονται ή βάφονται σε ανοιχτά χρώματα. Τα έπιπλα στο δωμάτιο μοιάζουν με αντίκες και υπάρχουν επίσης μεγάλος αριθμός διαφορετικών αρχικών στοιχείων διακόσμησης.

 • Παρίσι. Το στυλ μιλάει από μόνο του και υπονοεί μια ρομαντική και εκλεπτυσμένη νεαρή κυρία. Οι τοίχοι έχουν συνήθως λευκό ή απαλό μπεζ χρώμα. Ένας μεγάλος αριθμός μικρών ή μία κεντρική αφίσα. Σκαλισμένα ή πλαστά έπιπλα, καθώς και η παρουσία μεγάλου αριθμού διαφόρων χαριτωμένων γκίτσων.

 • Μοντέρνο. Αυτό το στυλ συνεπάγεται απλότητα και άνεση. Εάν ένα έφηβο κορίτσι δυσκολεύεται να επιλέξει ένα στυλ στο δωμάτιό της, τότε είναι πολύ πιθανό να επιλέξει αυτό. Οι βασικές θέσεις αυτού του στυλ είναι απλές και σαφείς γραμμές, δηλ. έπιπλα χωρίς περιττές διακοσμήσεις. Η λειτουργικότητα είναι παρούσα σε όλα και χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνολογίες και υλικά στη διακόσμηση. Αυτό το στυλ επιτρέπει φωτεινά χρώματα, αλλά με μέτρο. Τα έπιπλα σε ένα τέτοιο δωμάτιο είναι λειτουργικά και απλά στο σχεδιασμό..

 • Κλασσικός. Τα κλασικά είναι κλασικά, είναι κατάλληλα ανά πάσα στιγμή. Δεν χρειάζονται όλοι διαμαρτυρία και αγανάκτηση. Τα κύρια κριτήρια για το κλασικό στυλ θα είναι η παρουσία μιας ξύλινης σανίδας στο πάτωμα σε φυσικά χρώματα καρυδιάς, wenge ή βελανιδιάς. Στο πάτωμα, το laminate ή το linoleum θα φαίνονται καλύτερα για να ταιριάζουν με το χρώμα των κύριων επίπλων στο δωμάτιο. Στους τοίχους υπάρχει ελαφριά και μονόχρωμη ταπετσαρία, επιτρέπεται ένα μικρό σχέδιο.

 • Υψηλής τεχνολογίας. Το δροσερό και λειτουργικό στυλ μπορεί να προσελκύσει ένα κορίτσι δεκαπέντε έως δεκαέξι ετών. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να προσαρμοστεί ελαφρώς στο δωμάτιο ενός εφήβου..

 • Μινιμαλισμός. Κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, επιτρέπονται έντονα χρώματα, υπάρχουν κουρτίνες στα παράθυρα. Όλα είναι σχεδιασμένα σε ουδέτερα χρώματα και χωρίς περιττά αξεσουάρ και λεπτομέρειες.

 • Βράχος. Εάν ένα κορίτσι είναι παθιασμένο με αυτήν την κατεύθυνση στη μουσική, τότε το πάθος της μπορεί να αντικατοπτριστεί στο εσωτερικό του δωματίου. Οι τοίχοι είναι συνήθως βαμμένοι γκρι ή μπεζ για γκράφιτι ή αφίσες των αγαπημένων σας σταρ..

7 φωτογραφίες

Ό, τι προτιμούν οι γονείς, ζήστε σε αυτό το δωμάτιο – το μελλοντικό κορίτσι. Πρέπει να καλλιεργήσει τη γεύση και να νιώσει άνετα..

10 φωτογραφίες