Παιδικός πτυσσόμενος καναπές

Το παιδικό δωμάτιο δεν είναι ένα απλό δωμάτιο, είναι ο κόσμος ή ακόμα και το σύμπαν ενός παιδιού. Η ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι θετική, ζεστή, ευγενική και ζεστή. Σήμερα, οι γονείς έχουν τη μέγιστη ευκαιρία να εξοπλίσουν το δωμάτιο με τέτοιο τρόπο ώστε το παιδί τους να αισθάνεται άνετα εκεί και έτσι θα ήταν ενδιαφέρον και συναρπαστικό να περνούν χρόνο εκεί..

Τι είναι απαραίτητο για την πλήρη τακτοποίηση του παιδικού δωματίου; Καλή και πρακτική ανακαίνιση, έπιπλα υψηλής ποιότητας και αντοχής, πρωτότυπα υφάσματα, διακοσμητική γέμιση που αντιστοιχεί στο γενικό θέμα.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής επίπλων για παιδικό δωμάτιο; Εξαιρετική ποιότητα, ασφάλεια και φιλικότητα προς το περιβάλλον, εργονομία και υψηλή λειτουργικότητα, πρακτικότητα και αξιοπιστία, δύναμη και αντοχή, φωτεινότητα και χρωματισμός εξωτερικού σχεδιασμού, πρωτοτυπία, παιδικό θέμα.

Κούνια ή καναπές; Πιθανώς σχεδόν κάθε γονέας αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα επιλογής. Εάν οι κούνιες ή οι κούνιες αγοράζονται συχνότερα για μικρά παιδιά, τότε οι καναπέδες είναι πιο κατάλληλοι για παιδιά από τριών ετών και άνω..

7 φωτογραφίες

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα καταστήματα επίπλων προσφέρουν στους πελάτες μια τεράστια γκάμα καναπέδων για παιδιά. Υπάρχουν πολλές επιλογές για μηχανισμούς αναδίπλωσης. Ωστόσο, οι πιο δημοφιλείς ως προς τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα ονομάζονται καναπέδες με μηχανισμό αναδίπλωσης..

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι ένας από τους ευκολότερους για οικιακή χρήση, απλά πρέπει να τραβήξετε τον ειδικό βρόχο προς τα εμπρός ή προς τα πλάγια για να μετατρέψετε τον καναπέ σε έναν πλήρη χώρο ύπνου. Επιπλέον, αυτός ο τύπος μηχανισμού χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή, κατά μέσο όρο έχει σχεδιαστεί για χιλιάδες μετασχηματισμούς.

Πλεονεκτήματα των καναπέδων για παιδικό δωμάτιο:

 • Ευρεία γκάμα μοντέλων με δυνατότητα επιλογής προϊόντος ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του παιδιού.
 • Λειτουργικότητα: κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καναπές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξεκούραση και παιχνίδι του παιδιού και τη νύχτα μπορεί να μετατραπεί σε πλήρη χώρο ύπνου. Η παρουσία εσωτερικών ραφιών ή συρταριών επιτρέπει στον ορθολογισμό να χρησιμοποιεί χώρο στο δωμάτιο, κρύβοντας παιχνίδια και κλινοσκεπάσματα στον καναπέ.
 • Συμπαγές. Σε αντίθεση με το κανονικό κρεβάτι, ο διπλωμένος καναπές δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο δωμάτιο..
 • Ασφάλεια και εργονομία. Μαλακή και ευχάριστη στην ταπετσαρία στην αφή, στρογγυλεμένες γωνίες, μαξιλάρια καναπέ – όλα αυτά θα προστατεύσουν το παιδί από τυχαίους τραυματισμούς.

Μειονεκτήματα καναπέδων έναντι κρεβατιών:

 • Το κρεβάτι είναι πιο άνετο για τη σπονδυλική στήλη του παιδιού, η οποία ακόμη σχηματίζεται.
 • Οποιοσδήποτε μηχανισμός, ανεξάρτητα από το επίπεδο ποιότητας και αντοχής, διασπάται με την πάροδο του χρόνου και απαιτεί επισκευή ή πλήρη αντικατάσταση.
 • Η καθημερινή διαδικασία αναδίπλωσης και ξεδίπλωσης του καναπέ μπορεί να ενοχλήσει και να κουράσει το παιδί..

Σχήματα και μοντέλα

Όταν επιλέγετε έναν καναπέ για παιδικό δωμάτιο, πρέπει όχι μόνο να κατανοήσετε προσεκτικά τον μηχανισμό λειτουργίας του, αλλά και να αποφασίσετε για την εμφάνιση. Για έναν ενήλικα, τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή επίπλων θα είναι η ποιότητα, η αντοχή και η λειτουργικότητα..

Τα παιδιά σκέφτονται πολύ διαφορετικά. Το παιχνίδι, η φαντασία, η μυθοπλασία είναι σημαντικά για αυτούς. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αγοράσετε έπιπλα με ένα παιδί στο νηπιαγωγείο. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε πρέπει να βασιστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των δικών σας παιδιών. Τα παιδικά έπιπλα πρέπει να είναι παιδικά! Πρόκειται για φωτεινές εκτυπώσεις, πλούσια χρώματα, πρωτότυπα σχέδια, μοναδικό σχεδιασμό. Στον Crumbs σίγουρα θα αρέσει η κούνια της Filya, η Mishka, η Alice και οι κούνιες με άλλα εξίσου ενδιαφέροντα ονόματα και εκτυπώσεις που αντιστοιχούν στο όνομα.

Όταν αγοράζετε έναν καναπέ για ένα παιδί κάτω των τριών ετών, θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα συμπαγή και μικρού μεγέθους μίνι μοντέλα. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια μεταμορφωτική καρέκλα σε σχήμα λαγουδάκι, αρκούδα, τίγρη, ποντίκι, ελέφαντα κ.λπ. Για μεγαλύτερα παιδιά, οι κατασκευαστές παιδικών επίπλων προσφέρουν όχι μόνο μετωπικούς, αλλά και γωνιακούς καναπέδες. Επίσης σήμερα, καναπέδες πρωτότυπου σχεδιασμού έχουν μεγάλη ζήτηση: ένα λουλούδι, ένα κάστρο, μια άμαξα, ένα κουκλόσπιτο θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο δωμάτιο της μικρής πριγκίπισσας. ένα σκάφος, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, ένα τρακτέρ, ένα τρένο θα προσελκύσει κάθε αγόρι.

Υλικό ταπετσαρίας

Η επένδυση ενός πτυσσόμενου καναπέ για παιδικά επικαλυμμένα έπιπλα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικά και ανθεκτικά στη φθορά υφάσματα. Είναι σημαντικό το υλικό να καθαρίζεται εύκολα, να διατηρεί το σχήμα και το χρώμα του. Θα πρέπει να αρνηθείτε από βελούδο, μικρο-κοτλέ και κοπάδι. Αυτά τα υφάσματα φαίνονται όμορφα σε μοντέρνους καναπέδες, αλλά δεν είναι κατάλληλα για παιδικό δωμάτιο, όπου τα έπιπλα χρησιμοποιούνται ενεργά από μικρούς εξερευνητές του κόσμου και του χώρου..

Το πιο επιτυχημένο θα είναι ταπετσαρία με ύφασμα επικαλυμμένο με τεφλόν. Αυτό το προστατευτικό στρώμα δεν απορροφά την υγρασία, καθαρίζεται εύκολα και δεν απαιτεί ειδική συντήρηση. Επίσης μια καλή επιλογή είναι οι κατασκευαστές επίπλων που ονομάζονται ταπετσαρίες chenille, οι οποίες είναι ανθεκτικές σε διάφορες βρωμιές..

Πλήρωση

Ο χώρος ύπνου του παιδιού πρέπει να είναι μέτρια σκληρός, υποαλλεργικός και ασφαλής. Το παιδί μεγαλώνει, το σώμα και τα εσωτερικά του όργανα εξακολουθούν να διαμορφώνονται. Προκειμένου η στάση του σώματος να είναι σωστή, είναι σημαντικό να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή του πληρωτικού για τον χώρο ύπνου του παιδιού..

Οι δύο κύριοι τύποι εσωτερικής πλήρωσης ενός υπνοδωματίου για έναν παιδικό καναπέ σε αναδίπλωση:

 • αφρό πολυουρεθάνης;
 • μπλοκ ελατηρίου.

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι εξαιρετικής ποιότητας, μέτριου βαθμού ακαμψίας, υποαλλεργικός και υγροσκοπικός. Η ιδιαιτερότητα αυτού του υλικού είναι ότι παίρνει εύκολα το σχήμα του σώματος και επίσης γρήγορα αναρρώνει μετά.

Το μπλοκ ελατηρίου είναι δύο τύπων: εξαρτημένο και ανεξάρτητο. Εξαρτημένο μπλοκ – όλα τα ελατήρια είναι μονολιθικά, διασυνδεδεμένα. Ένα τέτοιο πληρωτικό δεν είναι κατάλληλο για το σώμα ενός αναπτυσσόμενου παιδιού. Ανεξάρτητο μπλοκ – κάθε ελατήριο εγκαθίσταται ξεχωριστά σε μια ειδική “τσάντα”. Αυτή η διάταξη των ελατηρίων στο εσωτερικό είναι κατάλληλη για παιδικό καναπέ.

Πώς να επιλέξετε

Η αφθονία αγαθών για παιδικά δωμάτια παρέχει την ευκαιρία στους γονείς να επιλέξουν την πιο κατάλληλη και επιτυχημένη επιλογή. Σήμερα, σχεδόν κάθε εταιρεία κατασκευής επίπλων αναπτύσσει και παράγει πρωτότυπα και ενδιαφέροντα μοντέλα για παιδιά. Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ μωρού με μηχανισμό αναδίπλωσης; Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να ληφθούν υπόψη?

Κριτήρια για την επιλογή παιδικού πτυσσόμενου καναπέ:

 • δύναμη και αξιοπιστία του μηχανισμού μετασχηματισμού.
 • χρήση υλικών υψηλής ποιότητας, διαθεσιμότητα εξαρτημάτων, εάν είναι απαραίτητο, αντικατάσταση.
 • φιλικότητα προς το περιβάλλον και ασφάλεια των χρησιμοποιούμενων υλικών.
 • εργονομία, απουσία αιχμηρών γωνιών και σκληρών επιφανειών στις οποίες το παιδί μπορεί να τραυματιστεί.
 • πρακτικότητα και λειτουργικότητα.
 • σχεδιασμός (επιλογή ταπετσαρίας, χρώματα, σχήμα και μοντέλο, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του παιδιού).
 • τις σωστές διαστάσεις του κρεβατιού (κατά μέσο όρο, το πλάτος είναι 60-80 cm, το μήκος είναι 50 cm περισσότερο για το ύψος του παιδιού).
 • δεν υπάρχουν διαφορές στο ύψος της κουκέτας.
 • η σωστή ακαμψία του θέματος.
 • παραλλαγή του εσωτερικού πληρωτικού, η αντοχή του και η αντοχή στη φθορά.

7 φωτογραφίες

Ενδιαφέρουσες λύσεις στην εσωτερική διακόσμηση

Όσο πιο φωτεινό είναι το σχέδιο επίπλων, τόσο περισσότερο θα αρέσει στο παιδί. Στα παιδιά αρέσει κάθε τι ασυνήθιστο και πρωτότυπο. Ως εκ τούτου, οι καναπέδες με τη μορφή διαφόρων χαρακτήρων παραμυθιού ή κινουμένων σχεδίων, ζώων, τεχνολογίας, κάστρων, πριγκίπισσας άρχισαν να έχουν μεγάλη ζήτηση μεταξύ της νεότερης γενιάς. Κατά τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου, μπορείτε να τηρείτε ένα στυλ σε όλα ή, αντίθετα, μπορείτε να επισημάνετε ορισμένα εσωτερικά αντικείμενα, εστιάζοντας σε αυτά.

Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο με χαλαρωτικά παστέλ χρώματα και ταπετσαρισμένα έπιπλα σε έντονα χρώματα ουράνιου τόξου θα κάνει το δωμάτιο πολύχρωμο και ενδιαφέρον. Το καροτσάκι σε καρέκλα μπορεί να παιχτεί σε ένα δωμάτιο που έχει διαμορφωθεί ως κάστρο μιας όμορφης πριγκίπισσας, ενώ το καναπέ-αυτοκίνητο θα είναι υπέροχο με φόντο ένα δωμάτιο με το στυλ ενός αγωνιστικού στίβου ή της κυκλοφορίας στην πόλη.