Damjackan i alla dess former!

Jackan för kvinnor är onekligen det stycke som ger klass och elegans ditt utseende. Så för att ändra din stil på några sekunder multiplicerar vi jackorna i alla dess former. Här är några tips för att bestämma rätt jacka för dig beroende på tillfället och din kroppstyp !

Damjackan – en klassisk och viktig del av den feminina garderoben

hur man väljer en jackemodell enligt dess morfologi och tillfälle

Blazerjacka, kappa, trenchcoat, jacka, hur man skiljer dem åt ?

Så fort vi pratar om jacka för kvinnor snygg, som de som erbjuds av modedesignern Christine Laure, är det vanligt att blanda ihop de olika delarna. Här är något att vägleda dig för att inte gå fel med din stil. !

Den eleganta jackan

Blazerjackan är en viktig del av en elegant outfit. Blazerjackan har ofta en sjalskrage eller en hackad krage, den är knäppt och har ibland dubbla fickor eller fickor. Blazern har blivit en viktig del de senaste åren. Ofta med ett rakt snitt markerar blazerjackan storleken mindre än en kostymjacka.

Vi älskar dess lockelse, som spelar på det maskulina / feminina! Ursprungligen kom kavajen från den marina världen och bar midlängd – och till skillnad från den skräddarsydda jackan är kavajen inte knuten till några speciella byxor eller kjol. Det är därför det perfekta plagget för att göra djärva kombinationer. Blazerjackan är lika lätt att bära med smala byxor som med en passande midiklänning. Damjackan är i alla fall fortfarande en av våra favoritdelar i garderoben. !

Jackan, för en avslappnad stil

Jackan har det speciella att vara kort och tillverkad av ganska lätta material. Vi gillar det särskilt för mellansäsongen: på våren eller hösten skyddar det oss effektivt utan att överdriva det. Det finns olika typer av jackor, som alla har en stark personlighet. Vi tänker särskilt på nallejackan, inspirerad av sportkläderna från amerikanska universitet. Med sin ribbstickade krage och dragkedja är det onekligen toppstycket för avslappnat mode..

Å andra sidan, om du vill uppnå ett lite upproriskt utseende, välj läderjackan. Det avslöjar din starka karaktär och ger dig en mycket trendig touch! Skinnjackan är verkligen tidlös: den är vald med ett snyggt snitt för att markera silhuetten. Det är lätt att kombinera med en blommig klänning, men också med smala jeans med dragkedja i botten av benet och ett linne med rundad hals..

Pälsen för en varm outfit

Pälsen är ganska reserverad för vintern. Den är tillverkad i varma och isolerande material för att möta fasan av vinterdagar. Damrockarna är vår ovillkorliga allierade för att tillbringa en vinter utan att rysa. I sin kategori hittar vi ärtrock med dubbelknäppt, dunjacka i mjuk dun eller lång kappa i kokt ull. Quiltad och fodrad för ännu mer komfort, pälsen tjänar också till att skära vinden och behålla värmen. Det är lika enkelt att kombinera med vida byxor, en pennkjol som med en fin stickad klänning. !

Trenchcoat eller regnrock

Här är ytterligare en jacka eller en mellansäsongskappa! Trenchcoaten är helt glamorös om du väljer den välpassad. Dess huvudsakliga funktion är att skydda dig från höst- eller vårregn. Bältet knyts i midjan för att markera silhuetten. Materialet är vattenavvisande för att förhindra att tyget suger upp vatten. Det finns långa eller korta trenchcoats: för en mousserande outfit kan vi välja den korta trenchcoaten. Den långa trenchcoaten är ganska reserverad för mer chica och eleganta outfits.

Jacka, jacka, skyttegrav och kappa – vilken skillnad ?

tips för att välja din damjacka, chic jacka, jacka, trenchcoat, päls vilken skillnad

Hur man väljer rätt jacka eller kappa ?

Vi ger dig några tips för att välja den jacka som kommer att lyfta dig mest !

Välj enligt din morfologi

Det handlar om att känna till kroppens egenskaper väl och att inte se sig själv som något annat än dig! Acceptera dina kurvor om du har dem och välj särskilt de rätta jackorna som kommer att markera dem. Det finns en jacka för varje kroppstyp! Om du är liten, undvik bitar som är för långa, vilket får dig att känna dig mindre. Vi faller därför för en kort jacka som inte kommer att överväldiga din figur. Denna korta jacka låter dina ben få betydelse.

Om du har några kurvor på höfterna eller en fyllig mage, välj raka former som går ner till hälften av skinkorna. Således lägger du inte tonvikten på dina kurvor och du harmoniserar silhuetten. Ge upp jackor med A-snitt som tenderar att ge volym och tjocklek till ditt utseende.

Om du är ganska smal har du turen att ha råd med vad som helst. Men om du tycker att du är för lång, undvik den långa, raka pälsen som kommer att förstärka detta intryck. !

En jacka anpassad efter din morfologi för ett fantastiskt resultat

bild kvinna i en vit jacka, välj sin jacka enligt morfologi

Anpassa din damjacka efter det tillfälle du bär den

Du kan tänka dig att du absolut måste anpassa din jacka till händelserna! Du kommer inte att bära jackan på samma sätt till ett bröllop som du gör på jobbet. Så välj din jacka enligt situationen där den kommer att vara användbar. Men trots allt, begränsa dig inte till att skapa stilar som är lite offbeat..

Vi älskar kavajen som passar ihop med byxorna med band på sidorna. Gifta dig också med skinnjackan med en lite chic klänning för ett vågat utseende. Med en vanlig klänning väljer du en monterad jacka med 3/4 ärmar. För att markera använda skinny jeans och sofistikerade ballerinor, välj en nallejacka tryckt med mångfärgade blommor..

Och för att variera stilarna, tveka inte att spela med tillbehören för att ge en helt annan stil till en jacka för kvinnor. Knuten halsduk, snygg juvel, trendig väska, det är dags att spela originalet för att anpassa ditt utseende! Det finns så många jackor att du kommer att kunna njuta av dig själv och uttrycka din smak genom din klädstil..

Damjackan väljs enligt tillfälle men slutligen måste den också vara bekväm att bära

koftemodell, vardagsjacka, hur man väljer sin jacka efter tillfället