Supreme x Daniel Johnston, en postum samling tillägnad konstnären

Efter sin hyllningskapsel till shoegazing -gruppen My Bloody Valentine som släpptes i slutet av förra månaden, levererar New York -märket en postum samling denna vecka tillägnad Daniel Johnston. Den texanske musiker och illustratör, som dog i höstas, satte sin prägel genom att inkludera sin psykiska sjukdom i hjärtat av sitt arbete. Supreme x Daniel Johnston -kapseln, tredje av namnet, kommer att användas som sådan för att hjälpa organisationer som stöder unga patienter..

Supreme hyllar artisten Daniel Johnston

Supreme brand hyllar sena artisten Daniel Johnston och hans distinkta stil

Supreme x Daniel Johnston: en samling hyllning till den konstiga artisten

Ungefär som omslagets återupplivning av My Bloody Valentine, tar den nya kapselkollektionen Supreme x Daniel Johnston upp några av konstnärens ikoniska konstverk med schizofreni. Bland dem hittar vi omslaget till hans album Hi How Are You som släpptes 1983, dekorerad med grodan med långa ögon med smeknamnet av dess författare Frog of Jeremiah. Illustrationen här markerar en rutig skjorta. chinos, samt en T-shirt och en hatt.

Grodan Jeremiah hoppade på en skjorta

den nya Supreme x Daniel Johnston -kapseln hyllar den atypiska texanska artisten

En Supreme kapsel tillägnad delvis personer med psykisk ohälsa

Multitaskingartisten Daniel Johnston var känd för sina minimalistiska låtar inspelade av honom, men också för de atypiska teckningar som prydde hans kassetter lika mycket som serier. Så här kommer hjälteanden från hans serietidning Space Ducks att markera en t-shirt, precis som The Silver Sufferer, närvarande på en luvtröja.

Ankan från Space Duck -serietidningen av Daniel Johnston

En Supreme x Daniel Johnston -samling tillägnad konstnären och stöd för sjuka människor

De slående bitarna i denna Supreme x Daniel Johnston -kapsel är utan tvekan skjortan markerad med många färgglada karaktärer ritade med blyertspenna, liksom jackan, också markerad med störande skisser och representant för konstnärens torterade anda från Austin.

Supreme använder typiska illustrationer av Daniel Johnston

Med sin samling hyllar Supreme artisten Daniel Johnston som dog i september 2019

Se detta inlägg på Instagram

Daniel Johnston för Supreme. Will ⁣ Supreme donerar en del av intäkterna från Daniel Johnston -samlingen till Hi, How Are You Project och National Alliance on Mental Illness (NAMI), som ger stöd till ungdomar som drabbats av psykisk ohälsa.

Ett inlägg som delas av Överlägsen (@supremenewyork) den 13 maj 2020 klockan 06:01 PDT

Var kan man få Supreme x Daniel Johnston -samlingen ?

När samlingen förbereder sig för att släppas den 14 maj, har varumärket gjort en punkt för att följa sitt initiativ med en hyllning till artisten, som dog vid 58 års ålder. Så det var på Instagram som ett videoklipp bestående av ljud- och videor arkiverades. En publikation bifogad med ett meddelande från Supreme som meddelar att en del av intäkterna från försäljningen av samlingen kommer att doneras till NAMI, en organisation som stöder unga drabbade av psykisk ohälsa

Lanserades torsdagen den 14 maj kommer kapseln Supreme x Daniel Johnston att finnas tillgänglig på varumärkets webbplats bara, med sina butiker fortfarande stängda på grund av coronaviruset. I detta sammanhang erbjuds alltid fraktkostnader från 150 € köp.

Vi ses den 14 maj för lanseringen av kapseln Supreme x Daniel Johnston

Supreme x Daniel Johnston, varumärket använder illustrationerna av konstnären från Austin för att gynna stödet från personer som drabbats av psykisk ohälsa