Den persiska mattan – klass och historia

Orientaliska mattor har en historia som går tillbaka mer än 2000 år. De är riktiga juveler som de är gjorda – den riktiga persiska mattan är handgjord. Det är därför vi kan kalla skaparna av detta element av inredningskonstnärer. De har en unik smak för att kombinera färger och mönster, varför hans mönster är så populära. Först används de som filtar och dukar. Med tiden började europeiska kungar att använda den för dekoration av väggar och golv.

Om du vill hämta en riktig persisk matta finns det några tips du måste följa. I första hand bör du se etiketten på mattan – om den tillverkas i Turkiet, Afghanistan, Pakistan, Indien eller Nepal – är det inte en riktig persisk matta. Den måste tillverkas i Iran för att den ska vara original.

Persisk matta-för det moderna vardagsrummet

En annan egenskap hos den persiska mattan är hur knutarna är konstruerade – om du ser unika knutar på ena sidan – är detta en riktig bit! Materialet är ull och redan bomull.

iran-girl-making-a-wool-matta

Priset på en persisk matta är normalt 30% mer än mattan som tillverkas i stora företag, men det beror verkligen på material och ålder på mattan. Normalt har persiska mattor antikt värde om de är 100 år gamla..

färger-för-den-minimalistiska-saon-soffbord-soffa-port-fönster

Så här gör de den persiska mattan i Iran!

kreativa-iranska-kvinnor-göra-mattor

Massor av färger och mönster – det är hemligheten med den persiska mattan &# 128578;

Persiska mattor

mönster-exempel-för-original-orientalisk matta

original-mönster-persiska-matta

mångfärgad-persisk matta

vardagsrum-dekoration-original-blå-soffa-bord-kuddar-rideuax-vit-och-svart matta-från-Iran-original

iran-persiska-mattor-kuddar

Persiskt-vardagsrum-matta-iran-duk

Persisk-röd-mattan-design-samtida

Persiska mattor-butik

Naturligtvis kan du ta en riktigt bra imitation av den persiska mattan – det finns många faktorer som storlek, ålder, om materialen är naturliga eller konstgjorda, knutar, oavsett om de är handgjorda eller med maskin. Vilken typ du än väljer är det fortfarande ett klassiskt föremål.