Hur installerar jag en LED -neon i köket?

Kök neon lampor är olik alla andra belysning. Det är i sig ett element i inredningen, vilket bidrar till att skapa en unik atmosfär i ditt kök. I den här artikeln ger vi dig råd om valet av dina LED neonljus, om deras installation och anslutning. Du kommer snart att se ditt kök i ett nytt ljus …

Fördelarna med en LED -neon i köket

LED neon har allvarliga fördelar. Dess belysningsyta är mer exakt, vilket möjliggör exakt belysning av vissa områden, t.ex. bänkskivan eller hällarna. Det deltar därför fullt ut i att skapa en atmosfär. För kök som är mindre utsatta för dagsljus, LED neonrör gör det möjligt att kompensera harmoniskt för att ge volym till köket. Dessutom har LED -neon en betydande livslängd, upp till 40 000 timmar belysning. Du kan också enkelt återvinna den genom att placera den i en soptunna för detta ändamål. Köket är ett rum där vi tillbringar mycket tid, särskilt på morgonen. Med behaglig belysning kan du börja dagen på höger fot. LED -teknik, genom sin uthållighet, tål regelbunden till- och frånkoppling. Som en bonus låter den lägre förbrukningen spara upp till 60% energi jämfört med en traditionell neon. Anledningen ?

En annan fördel är att LED -tekniken använder mycket mindre kilowatt

ett kök med vita trämöbler och LED -lampor

Vad är den perfekta neonrörslängden för ditt kök ?

Det finns flera neonlängder som du kan installera i ditt kök. Bland de vanligaste storlekarna finns T8 -typerna, med modeller på 60, ​​120 och 150 centimeter. Dessa har en G13 -bas, en diameter på 26 millimeter och ett utrymme på 13 millimeter mellan kontaktstiftarna, i ändarna. Du kan också hitta T5 neonljus på marknaden, med G5 -bas, med en diameter på 16 millimeter. Dessa finns i vanliga storlekar, till exempel 115 eller 145 centimeter. Längden beror på ditt köks dimensioner och platsen för installationen av LED -röret.

Kom ihåg att LED -neonljus av T5 -typ har bättre prestanda och större effekt. Omvänt har T8 -typer en längre livslängd.

Men det är inte allt. Du måste också definiera ljusfärgen på ditt framtida köksneon … och dess placering

kaffekoppar ställde upp i köket under en led -lampa

Vilken ljusfärg att välja för ett köks LED -rör ?

Med LED neonljus kan du välja din ljusfärg. Detta är också en aspekt som vi råder dig att studera. Observera att denna ljusfärg uttrycks i Kelvin. Ju lägre värde, desto varmare blir ljusfärgen, tenderar mot orange toner. Här är de tre huvudfamiljerna av färger som finns på LED neonljus:

– Mindre än 3500 K: du får belysning i gula toner, eller till och med orange, vilket ger ditt kök en varm atmosfär.

– Mellan 3 500 och 5 500 K: detta är neutral belysning, en perfekt kompromiss mellan vitt och gult. Den är idealisk för moderna kök.

– Över 6000 K: belysningen är kall, tenderar mot blåaktiga toner. Detta är en bra punkt för att markera ett objekt, till exempel bänkskivan. Passager markeras också, vilket framhäver känslan av rymd.

Visste du ? Det är vanligt att LED -neonljus har en dimmer. Detta är ett kommando för att agera på belysningens kraft

ledde ljusrör för köket på en blnc -bakgrund

Var ska LED neon placeras i köket ?

LED -neon i köket drar nytta av stor mångsidighet. Konventionellt installeras den senare i taket, vilket ger övergripande belysning i detta vardagsrum. Det är en intressant lösning att ha en optimal och allmän distribution. Omvänt kan neonröret också placeras ovanför din köksbänk eller den centrala ön. Han förstärker sedan detta utrymme genom att ge det en värdefull sida. Denna typ av layout kan öka känslan av storhet i ditt kök.

Att installera neon på väggen är också en möjlighet. Detta hjälper till att visa upp en vacker gobeläng eller ram som är viktig för dig, samtidigt som den ger en ljuskälla från den punkten. En annan trend är att dölja LED -neonröret så att det inte längre ger direkt belysning. De enda gränserna är din fantasi. Du kan till exempel installera en neon över ett högskåp. Inte bara kommer taket att se högre ut, utan det mer diffusa ljuset kan ge en mycket märkbar lugnande sida. Belysning är inte bara avsedd att se tydligt tidigt på morgonen, det är också en estetisk vektor och deltar fullt ut i inredningen av ditt kök

Innan du väljer plats, identifiera styrkorna i ditt kök och vad du vill lyfta fram

ett kök med ljusa träskåp och en integrerad ugn

Hur man installerar och ansluter en LED -neon ?

Först måste du köpa din neon av T5- eller T8 -typ. Denna levereras med en anslutningsterminal, en 3-polig kontakt samt fästen och strömförsörjning. Först tar du dubbelkabeln. Detta kan göra att två neonljus kan kopplas i serie. Men det kommer också att vara nödvändigt för dig att övervaka den elektriska delen. Anslut en av de två neonpluggarna och klipp sedan av och ta bort trådarna i slutet av uttaget. De tre ledningarna identifieras och motsvarar jord, neutral och fas. Installera dem i anslutningsterminalen med xxA (jord), xxxV (spänning) och sedan neutralt. Anslut sedan apparaten till strömförsörjningen. Den längsta i fas och den kortaste i neutral. Sätt sedan tillbaka terminalen på plats och borra utrymmet där du vill placera din neon med hjälp av pluggarna. Du behöver bara ansluta neon till elsystemet och sedan placera LED -neonröret på plats.

Slutligen bör det noteras att det finns “färdigmonterade” kit och att du kan ringa en professionell om du vill.

en ledpanel framför en vägg av kakel bredvid en bunt med tidskrifter