4 appar för 3D -utskrift som du kan använda

Mångfalden av applikationer för 3D -utskrift är enorm. Principen är: “om du kan tänka dig det kan du göra det”. Detta ger en stor fördel för dem som vet hur man använder 3D -utskrift och de som är sugna på att lära sig. Potentialen för personalisering som 3D -utskriftstjänst erbjudanden är fantastiska.

  1. Dekoration

Låt oss säga att du behöver en ny nyans. Du spenderar en eller två timmar på att surfa på olika webbplatser online för att kolla vad som finns i den storlek och färg du behöver. En är vacker, men den är blå, och du vill ha vit. Den andra är vit, men för stor. Det finns en som ser unik ut, men den var gjord av läder med huden på ett gulddjur, du älskar djur och föredrar konstläder. Dina alternativ i det här fallet är att gå till Pinterest och hitta en kreativ DIY -lampskärm, välja en som inte täcker alla dina krav eller gå in i en ny värld av 3D -utskrift. Möjligheterna för dekorativa 3D -tryckta objekt är oändliga. Vaser, bildramar, soffbord, till och med bitar från ett schackspel, allt detta och mycket mer kan skapas som du föreställer dig.

De bästa 3D -utskriftsapparna – cool idé för heminredning

Vilka är de bästa applikationerna för 3D -utskrift, idé om hur du kan dekorera ditt hus med 3D -utskrifter

2. Konst och smycken

Det tog inte lång tid för den konstnärliga världen att börja testa konstnärliga tillämpningar av 3D -utskriftsteknik. År 2007 inkluderade Wall Street Journal och Time Magazine tryckdesigner i sina rankningar av årets 100 mest inflytelserika mönster. För närvarande finns det ett stort antal konstnärer som är inspirerade av de möjligheter som 3D -utskrift erbjuder. Kreativa skulpturer, teckningar, mycket detaljerade och precisa smycken. I själva verket verkar det som om inget hörn av konstvärlden skonas för det växande inflytandet från 3D -tryckning, från arkitektur och dans till måleri och musik. Exemplen på ljudskulptur är mycket imponerande, till exempel skulpturen av Gilles Azzaro – en fransman som gjorde en 3D -skulptur av Barack Obamas tal.

Tillämpningar av 3D -tryckning – konst och smycken

Konst med 3d -skrivare, vit filamentskalle, 3d -objektlinjebegäran

3. 3D -selfie

Låter lite galet, eller hur? Men faktiskt är detta verkligheten. Vi kan skapa en miniatyr 3D -tryckt kopia av oss själva. Ansikte eller hela kroppen, det är upp till den som tar selfien. Tredimensionella selfies är också kända som 3D-porträtt, 3D-figur, mini-me-figur och miniatyrstaty. År 2014, för första gången, byst av USA: s dåvarande president, Barack Obama, 3D -tryckt av Institute for Creative Technologies vid University of Southern California (ICT). Specialister på digital bildbehandling i 3D använde bärbara 3D -skannrar för att skapa en korrekt bild av presidenten.

Ta en selfie med hela din familj – cool 3D -idé

Selfie -bås, skanna hans ansikte eller huvud för att skapa en 3D -skulptur av dig och din familj

4. Tillverkning och snabb prototyp

Den snabba tekniska utvecklingen har introducerat lämpliga material för denna typ av tillverkning, vilket i sin tur har gett möjlighet att direkt tillverka färdiga komponenter. En av fördelarna med 3D -utskrift för snabb tillverkning är den relativt billiga produktionen av ett litet antal delar. Det är en ny tillverkningsmetod som låter dig tänka utanför boxen. Detta ger ett stort fält att experimentera på för att hitta den mest effektiva produktionsmetoden..

3D -skrivare i aktion – idé för applikationer för 3D -utskrift

3D -utskriftsprogram som du kan använda själv, cool idé 3D -tryckt projekt

Industriella 3D-skrivare har funnits sedan mitten av 1980-talet och har använts i stor utsträckning för att skapa tunna och snabba prototyper. Dessa är vanligtvis större maskiner som använder proprietära pulverformiga metaller, gjutmedier (t.ex. sand), plast, papper eller patroner, och används för snabba prototyper av universitet och kommersiella företag. För små serier använder vi formsprutning. Enkelt förklarat innebär processen att injicera en smält polymer under högt tryck i en form.

Formsprutning och 3D -utskrift – framtidens tekniker i nuet

3D -skrivaren för dina olika projekt, idé för 3D -utskriftsprogram att använda i ditt hem eller arbete