Akrylhällning för nybörjare – hur man skapar ganska flytande färger

För att skapa en vacker målning behöver du inte gå på en konstskola. Du behöver inte ens behärska den exakta användningen av en pensel. Det finns målningstekniker som enbart bygger på kreativitet och praktik. Abstrakt konst skapad av “olycka” upptäcktes på 1930 -talet av konstnären David Alfaro Siqueiros. Processen består av att helt enkelt hälla färger av olika färger på en träpanel, så att färgerna kan flöda, smälta samman och sippra in i varandra. Du kan prova att göra en akrylhällfärg själv. Det är väldigt enkelt och ger bra resultat.

Vad häller i färg ?

Flytande färg och hällfärg betyder samma sak. Dessa är akrylfärger med en viskös eller flytande konsistens. De är utformade för att flyta och spridas enkelt utan att offra färgintensiteten. Akrylhällning är utmärkt för att hälla eller droppa färg, snarare än att applicera den med en pensel.

Hällteknik med akryl “Air Swipe” – en av metoderna för att skapa konst

Akrylhällning för nybörjare, idé om hur man skapar vackra flytande färger, koppar fulla med färg för att spilla

Vilket material för att hälla akryl ?

Om du är ny på flytande målning rekommenderar vi att du konsulterar ett nybörjarpaket. Vad satsen bör innehålla för att börja skapa dina bilder med akrylhällningstekniken:

  • Canvas för att måla sträckt på en ram
  • Set med akrylfärg (minst 4 färger för en mer spektakulär effekt)
  • Flytande silikon + en pipett (för att få vackra celler)
  • Häll på medium floetrol / utjämningsmedium
  • Plast- eller glaskopp
  • Engångshandskar
  • Trä spatel

Välj färger som passar bra för en perfekt målning

Vilket material för att hälla akryl, enkelt skapad akrylfärg som ser ut som en strand med blått vatten

Hur flytande färg görs ?

Det finns olika tekniker för att skapa en flytande färg. Du börjar i alla fall med att fördela färgen i olika behållare för att blanda den individuellt med utjämningsmediet (t.ex. Liquitex) och vatten. Två eller tre droppar silikon för bättre cellbildning och du är klar. För det andra kan du hälla färgerna direkt på duken, på en flaska placerad ovanpå för att göra blommiga former, eller lägga dem i en gemensam behållare ovanpå den andra och sedan hälla dem på duken. Varje teknik ger olika resultat. Men de är fortfarande mycket vackra målningar. Experimentera för att ta reda på vad som tilltalar dig mest. För mer information besök hällinstruktion från acrylgiessen.com

DIY målning – akryl häll idé i rosa, blått och vitt

Hur man skapar en akrylfärg som häller själv, konstmålning olyckor

Vad används hällande akrylfärg till ?

Den abstrakta målningen du ska skapa kan tjäna dig som en vacker väggdekoration. Men varför stanna vid bara en målning? När du väl har behärskat hällningsmetoden kan du dekorera huset med vackra dekorationer, bärga möbler, till och med göra en målad akrylbaserad hällklocka. Alternativen begränsas endast av din fantasi.

Vacker gör-det-själv-målning med hjälp av akrylhällningstekniken

Akrylhällfärg med celler, hur man gör en färgstark akrylritning

Akrylfärg – dekorationsidé för vardagsrummet

Väggdekoration, abstrakt akrylmålning, vas med gula blommor