Plus size kläder – en växande marknad

Klädmarknaden i plusstorlek har kommit långt. Nedflyttade under en längre tid till rang av nisch, plus size kläder aux multiplar X framför L designades och marknadsfördes i marginalform, begränsad till specialaffärer. Samlingarna, ofta begränsade, ägnade liten uppmärksamhet åt mode och mode, som i allmänhet innehöll nykterhet och inflytande klassad tredje ålder. Kunder, som ibland redan utsätts för en atmosfär av grov grovfobi, fick därför också lida marginaliseringen av sitt utseende, av brist på erbjudande och hänsyn, i en “det eller ingenting” -impuls. En klädsvårighet som känns dagligen, där garderoben med begränsat lager kräver en upprepning som kan uppfattas illa av ett vanligt följe, särskilt professionella.

Plus-size kläder börjar blygsamt hitta sin plats på hyllorna

kvalitet plus size kläder har länge varit en konfidentiell marknad

I en sexkantig befolkning som har 30% av överviktiga är efterfrågan på kläder av större storlek därför långt ifrån trivial och detta även för de mest drabbade, till exempel feta personer, som ensam representerar upp till 15% av fransmännen. Dessa siffror motarbetar därför tanken på vissa distributörer som fortfarande är ovilliga att utöka sitt erbjudande, under förevändningen att stora kläder som klänningen i 46 eller 5XL t-shirt skulle inte hitta butiker.

Plusstorlek och trendiga kläder utesluter inte längre varandra

mode och trendiga plus size -kläder för män är ibland en sällsynt pärla

Denna avsättning, som kan betraktas som en indirekt diskriminering av den överviktiga allmänheten eller mätningarna helt enkelt mer utvecklade än det allmänna genomsnittet, börjar ifrågasättas. För att begränsa effekterna av överdriven viktminskningskampanj som ofta kritiseras av modespelare implementerade den franska regeringen 2017 en ny regel kallad “Mannequin Law”. “Detta kräver nu att varje märke och annonsör obligatoriskt dekorerar sina foton för kommersiellt bruk med ett omnämnande som anger om de har retuscherats med dator, med andra ord om Photoshop användes för att ändra skyltdockans kropp i fråga. Avsedd framför allt att försöka radera vissa komplex som härrör från den förmodade perfektionen av modeller, men acceptansen och kravet på rättigheter när det gäller anpassade kläder stöds dock av medborgarna själva. Ett fenomen som ingriper för att åtgärda detta – spridningen av bloggare eller offentliga personer som använder sitt inflytande för att förändra syn på industrin och andra redaktionella författare på kläder i plusstorlek. En källa till tröst och stolthet för många internetanvändare som därmed finner förtroende och råd för att anpassa sina önskningar till deras morfologi.

Modelllagen och påverkare för att få saker gjorda

Modelllagen som trädde i kraft 2017 föreskriver omnämnande av retuscherat foto på reklamkampanjer där så är tillämpligt

Medan vissa traditionella märken alltid har behållit sin storlek + avdelning, tycks därför produktförslag som följer fast mode -bojor gradvis göra intåg. E-handel har förstått detta väl och specialiserade webbplatser har kunnat fånga ett klientel ivrigt för flirt, shopping eller helt enkelt välbefinnande. Så det märkes plus size herr-t-shirt blir lika tillgänglig som sin motsvarighet i storlek S, snabbt uttömd under försäljningsperioder.

Internet är fortfarande det enklaste sättet att hitta en T-shirt i din storlek

Vissa onlinebutiker har specialiserat sig på att sälja märkesplagg i stor storlek för män.