Mormors bästa botemedel mot vätskeansamling

Du kanske känner till denna känsla av tyngd och svullnad, känd som vätskeansamling eller ödem. Eftersom den är 60% vatten tenderar människokroppen att lagra den när ogynnsamma förhållanden uppstår. Olika faktorer kan få kroppen att behålla vatten, till exempel obalanserad kost, stillasittande, vissa medicinska behandlingar, men också hormonell obalans. Värme är också en faktor som orsakar ödem. Det är därför vår redaktion har valt mormors bästa vätskeretention för att hjälpa dig att bli av med det obehaget så snabbt som möjligt. Så dröj inte med att vidta åtgärder för att förhindra det.

Vilka mormors botemedel mot vätskeansamling ?

 • Det viktiga att veta är att dålig hydrering orsakar vätskeansamling i de flesta fall. Så kom ihåg att dricka minst 1,5 liter vatten per dag för att stimulera eliminering av överflödigt vatten. Om du är ett fan av örtte kan du naturligtvis njuta av dem. Kom dock ihåg att undvika att tillsätta socker.
 • Att minska saltintaget är en av de första sakerna att göra om du håller vatten.
 • Fysisk aktivitet har också fördelar för kroppen. En 20 till 30 minuters promenad om dagen eller en träning med måttlig intensitet kan hjälpa dig att bli av med överflödigt vatten.
 • Gynna grönsaker och frukter rika på vatten som: gurkor, tomater, zucchini, vattenmeloner, meloner, citroner, apelsiner och grapefrukt.
 • Röda frukter som blåbär, svarta vinbär, hallon och jordgubbar hjälper dig i kampen mot vätskeansamling tack vare deras antioxidanteffekt. Dessutom är de rika på C -vitamin som också hjälper till att eliminera överflödigt vatten.
 • Överväg att sätta benen i luften i cirka 20 minuter om dagen eftersom det är här vattnet samlas mest. Dessutom kommer denna hållning att hjälpa dig att slappna av.
 • Eliminera alkoholhaltiga drycker. Eftersom de är rika på socker behåller de vatten i magen och underbenen.

Ät en balanserad kost för att stimulera eliminering av överflödigt vatten

Hur man snabbt eliminerar vätskeansamling ?

Ödem kan påverka vilken kroppsdel ​​som helst, men magen och nedre extremiteterna kommer sannolikt att behålla vatten. Det mest effektiva botemedlet för vätskeansamling är hydrering. Försök att dricka mer än 2 liter vatten eller örtte om dagen för en snabb effekt. Undvik socker och salt. Föredra en diet baserad på frukt och grönsaker och spela sport. Genom att kombinera alla dessa tips kommer du att eliminera överflödigt vatten mycket snabbt. 

Glöm inte tillräckligt med fukt

svullet ben lätt och snabbt farmor botemedel

Hur man tömmer ödem i foten ?

Att höja fötterna när du lägger dig och spruta kallt vatten i slutet av din dusch är de bästa lösningarna för att tömma ödem i dina fötter. Du kan också bära kompressionsstrumpor som komprimerar benen och därmed främjar blodcirkulationen. Massage kan å andra sidan lindra svullnad, minska vätskeansamling och förbättra blodcirkulationen. Börja massera tårna, sedan foten. Gå sedan vidare till anklarna och vaderna. Håll dig på knäna under slutet av massagen. Överväg att blanda 5-6 droppar av de eteriska oljorna av pepparmynta och ceder för bästa massage resultat. Kom ihåg att ta hand om din kost för att uppnå önskat resultat.

Höjning av fötterna kan tömma ödem

hur man tömmer ett ödem i foten

Eteriska oljor – dina bästa allierade mot vätskeretention

vattenhållande mage naturlig lösning med eteriska oljor

Hur vet man om man håller vatten ?

 • Det första symptomet du kommer att märka är viktökning på grund av vätskeansamling som kan gå upp till 3 kg.
 • Svullnad av den kroppsdel ​​som påverkas av vätskeansamling.
 • Smärta i muskler och leder.
 • Du kan upptäcka att huden är blekare på grund av dålig blodcirkulation i ödem.

Viktökning på grund av vätskeansamling kan vara upp till 3 kg

hormonell vätskeretention vad man ska göra för att eliminera det

Vilken drink mot vätskeansamling ?

 • Infusion av persilja. För att förbereda den, branta 2 msk persilja i en kopp kokande vatten i cirka tio minuter. Filtrera och drick högst 3 koppar infusion per dag.
 • Infusion av piloselle. Infusera 5-10 g torkad piloselle i en liter vatten i 10 minuter. Sila sedan och drick en kopp infusion på morgonen och kvällen.
 • Grönt te. Låt en tesked grönt te branta i en kopp kokande vatten i 9-10 minuter. Konsumera en till två koppar om dagen. Överväg att begränsa konsumtionen av grönt te till 15:00 för att undvika eventuella sömnstörningar. Grönt te kommer att avgifta din kropp på ett naturligt sätt.
 • Mineral vatten. Kom ihåg att gynna mineralvatten som innehåller mindre än 50 mg natriumklorid per liter. Därför ska kolsyrat vatten undvikas eftersom det är det mest salta..
 • Vatten med citron- och gurksmak. Du behöver bara skära en citron och en gurka i skivor och lägga dem i ett glas mineralvatten.
 • Citron juice. Som en av frukterna att konsumera för att eliminera överflödigt vatten är citronsaft därför en av de bästa lösningarna för ödem.

Mormors bästa botemedel mot vätskeansamling

svullna anklar naturligt botemedel mot tömning

Vilka livsmedel som ska undvikas för vätskeansamling ?

Livsmedel som innehåller för mycket salt, socker eller fett bör undvikas. Kolhydrater håller också vatten. Så det är bättre att undvika dem. Överväg att begränsa konsumtionen av produkter som ost, kallskuret, färdiga måltider, oliver och snacks. Föredra de fulla ekvivalenterna av bröd, vitt ris och pasta för att inte svälla.

Undvik saltkonsumtion för att inte svälla

hur man eliminerar vätskeansamling orsakad av salt

Vilken sport att utöva mot vätskeansamling ?

 • Vattensporter är din bästa allierade i kampen mot vätskeansamling. De stimulerar musklerna, samtidigt som de tonar silhuetten. Vattnets rörelser har också en massagerande effekt på kroppen. Dessutom verkar färskheten i vattnet på blodcirkulationen på ett fördelaktigt sätt.
 • Sport som stärker djupa muskler. Såsom yoga, pilates, stretching, snabb promenad eller löpning. Glöm inte att ta med rätt par skor som är lämpliga för den valda sporten för att undvika eventuella skador.
 • Cykling hjälper dig att stärka dina muskler samtidigt som du stimulerar blodcirkulationen.
 • Om du inte är ett fan av sport är dans ett idealiskt alternativ mot vätskeansamling.

Att spela sport hjälper till att eliminera överflödigt vatten

hur vet man om man behåller vatten

En av mormors bästa lösningar för vätskeansamling – träning

symptom på vätskeansamling i magen som spelar sport

Citron mineralvatten hjälper till att eliminera gifter

hur man snabbt tar bort vätskeansamling

Massera fötterna för att lindra symtom på ödem

bekämpa vätskeansamling i fötterna

svullen kalv vad man ska göra för att eliminera vätskeansamling

vad man ska göra mot fruktjuice

Hydrering – en av mormors bästa botemedel mot vätskeretention

vätskeansamling tömmer snabbt ut vatten och citron

vattenhållande ben naturläkemedel för att bli av med det

Citronsaft är en av de bästa lösningarna för vätskeansamling

vattenhållande viktökning lätt lösning

Gynna mineralvatten

vätskeansamling farmors botemedel vatten