Hur man undviker kramper i natten – slutet på ditt lidande!

Frisk sömn är en viktig förutsättning för att vara vid god fysisk och psykisk hälsa och för att leva fullt ut. Men ibland avbryter oväntad smärta plötsligt vår sömn. Ja, det är kramp på natten. De påverkar oftast musklerna i underbenen och mer specifikt vad, lår eller tå. Låter du bekant? Så, du kom över rätt artikel! Vi har delat med dig några användbara tips om hur man behandlar och även hur man undviker nattkramper, liksom de faktorer som orsakar dem. Du kommer också att hitta naturliga farmorskurer som hjälper dig att glömma de ofrivilliga muskelspasmerna. !

Slösa inte mer på din sömn !

hur man undviker kramper på natten en kvinna som har kramper på natten

Vad är orsakerna till kramper i natten ?

Visste du att senor (vävnaderna som förbinder dina muskler med dina ben) naturligt förkortas med åldern. Det är därför sannolikheten för att få benkramper ökar med åldern. Upp till 60% av vuxna lider av kramper i benen på natten jämfört med 40% av barn och ungdomar. Du är också mer benägna att få dem om du är kvinna. Men vad beror verkligen krampen på? ?

Magnesium- och kalciumbrist

För muskelsammandragning producerar människokroppen natrium och kalium, medan det för avkoppling behöver magnesium och kalcium. Det är därför bristen på båda dessa ämnen kan orsaka kalvkramper på natten. Gravida kvinnor bör ta hänsyn till att deras mängd minskar mot slutet av graviditeten.

Se till att du har magnesium !

hur man undviker nattkramper hos en gravid kvinna med vadvärk

Muskeltrötthet

Nattkramper kan följa efter för intensiv muskulär ansträngning. Till exempel, om du är en idrottsman som återgår till träning efter en kortare eller längre viloperiod, är det troligt att du får en sådan muskelsammandragning. Så hur undviker du kramper på natten? Vi rekommenderar att du värmer upp musklerna väl innan du tränar.

Glöm inte uppvärmningen !

nattkalv kramper en man som tröttnat i musklerna

Uttorkning

Dehydrering handlar inte bara om att musklerna fungerar korrekt, utan det bidrar också till en god allmän hälsa. Experter rekommenderar att man dricker mellan 1,5 L och 2 L vatten per dag eller 30 ml för varje kilo. När det gäller kramper bör du dricka vatten särskilt efter fysisk ansträngning för att undvika dem. Tänk också på att alkohol också leder till uttorkning.

Vatten är en mirakulös drink !

kalvkramp ihållande smärta en tjej som dricker vatten

Kroppsposition

Ofrivilliga muskelspasmer kan uppstå till följd av att du sitter länge på en obekväm eller för hård yta. Om du arbetar på ett kontor, försök att gå upp regelbundet. Ta korta promenader runt kontoret, gå ut på uteplatsen eller bara gå till fönstret för att se till att du är uppe några minuter. Förutom att benen är för höga eller för låga under natten kan det också vara en orsak till kramperna. Försök i så fall ändra positionen eller höj botten av sängen med en kudde.

Sitt inte särskilt länge

kalvkrampkväll en man som sitter framför sitt skrivbord

Kudden – ett bra tips

kalvkrampkväll en kvinna som sover med benen upphöjda

Vilka livsmedel orsakar kramper ?

Energidrycker

Det har märkts att de flesta ungdomar som drabbats av ofrivilliga muskelsammandragningar konsumerar energidrycker på ganska regelbunden basis. De innehåller en stor mängd socker och koffein som har en skadlig effekt på den unga kroppen, varav en av manifestationerna är kramp.

Aspartam

Du har utan tvekan redan stött på orden “sockerfri” på olika livsmedelsprodukter minst en gång. Men ha inte bråttom att glädjas. Tyvärr ersätter livsmedelsindustrin socker med ett annat ämne som är ännu mer skadligt än det. Detta är särskilt aspartam, vars regelbundna konsumtion kan vara orsaken till nattkramper.

Se upp för aspartam också !

ofrivilliga muskelspasmer som produceras utan sockerröd titel

Aspartam är ännu mer skadligt än socker

nattkalv kramper en stor mängd aspartam

Konserverna

Det är oerhört viktigt att äta grönsaker och frukt för god hälsa. Det finns dock en detalj som inte bör förbises. Konserverad frukt och grönsaker kan ge några biverkningar som kramper. Det är på grund av ämnet MSG (mononatriumglutamat) som syftar till att mätta matens smak. Det kan också hittas i några chips eller konserverad fisk.

Gynna färska produkter !

lårkrampsprodukter grönsaker baljväxter konserverad fisk

Läs noga igenom chipsens kapacitet

nattkrampkalv en skål med chips

Läkemedel som orsakar kramper på natten

Slutligen kan du leta efter orsaken till ofrivilliga muskelspasmer också i vissa läkemedel. Detta kan vara diuretika, preventivmedel, antipsykotika, statiner eller steroider. Du blir inte tillsagd att sluta behandlingen om du har kramper, utan att träffa din läkare. Det kan hjälpa dig att lindra eller till och med avvärja de biverkningar som orsakar dessa kontrakturer..

tåkrampmedicin i piller i olika färger

Hur botar man kramper i benen på natten? Farmor botemedel !

När krampen har inträffat måste du tänka på ett ganska snabbt sätt att läka benet och lindra smärtan som kvarstår. Vi har några effektiva idéer för dig !

Sträck ut musklerna

Om det är en kramp på natten på kalven, försök att sträcka ut benet först för att hålla muskeln. För detta kan du gå eller ligga med upphöjda ben.

vadmuskelkontraktur en man som hjälper en kvinna att sträcka ut sina muskler

Muskelmassage

Om det finns en lårkramp eller en tåkramp eller sträckningen inte fungerar, ta till en djup muskelmassage. Det kan göras med eteriska oljor eller massagel som innehåller sådan olja. Späd till exempel 30 droppar lavendelolja i 50 ml olivolja eller solrosolja. Applicera sedan några droppar av denna blandning på den drabbade lemmen.

Massera muskeln väl !

nattkrampmedel mormor som masserar musklerna

nattkrampmedel farmor fotmassage

Het kompress

Den varma kompressen är också en bra idé. Dess nackdel är att det kan ta lite längre tid att förbereda. Den enklaste och snabbaste lösningen är att ta ett varmt bad.

hand som håller svalt gelpaket på fotleden

Andas djupt

Djup andning lugnar hela kroppen, inklusive musklerna som slappnar av. Så blåsa upp dina lungor i 7 sekunder och andas ut luften långsamt i 7 sekunder också.

kalv kramper magnesium en man som andas djupt

Vad är den mest effektiva muskelavslappnande ?

Muskelavslappnande är ett läkemedel för att behandla muskelproblem och sjukdomar, inklusive ofrivilliga muskelkontrakturer. Lyckligtvis kräver vissa muskelavslappnande medel inget recept. Ett sådant exempel är Atepadene, som kan köpas i kapslar utan recept. Dessutom finns det naturliga muskelavslappnande medel som t.ex. kamomill och valerian som vi kan njuta av fritt. Kamomill kan drickas som te (40 g per liter vatten), medan valerian lätt kan hittas i kapselform (2 per dag).

hur man undviker kramper på natten atepadene ett läkemedel

hur man undviker kramper på natten kamomillte

Hur man undviker kramper på natten ?

En rik, balanserad kost är nyckeln till lugn och smärtfri sömn. Om du har svårt att välja din mat kan du till exempel lita på Medelhavsdieten som erbjuder en rik palett av hälsosamma och utsökta livsmedel. Vi kommer ändå att lyfta fram några specifika produkter som är det exakta svaret på frågan hur man ska sluta ha kramper..

Honung

Honung är en naturlig produkt rik på näringsämnen, B -vitaminer och magnesium. Det är dessa två sista element som gör honung till en huvuddeltagare i kampen mot kramper i natten. Experter rekommenderar att du tar en matsked honung före varje måltid, det vill säga 3 gånger om dagen. Föredrar akaciahonung, eftersom det är den rikare varianten med starkare effekt. Du kan också kombinera honung med kanel eller lägga till yoghurt till frukost. Vi föreslår också att du lägger honung istället för socker i dina dagliga drycker..

vad är honungkramper mot kramper

Rött te eller Rooibos

Hur undviker man kramper i natten? Drick rött te som är en produkt rik på magnesium. Det kan ätas varmt på vintern eller kallt på sommaren. Det är därför det är den perfekta allierade i kampen mot ofrivilliga muskelspasmer. Drick bara 200 ml per dag.

Rött te – bra färg och smak !

vilken mat orsakar kramper rött te för kramper

Bakpulver för kramper

Bakpulver är också ett mycket effektivt farmors botemedel! Späd ut en tsk. bakpulver i ett glas vatten. Drick sedan blandningen omedelbart. Var försiktig, personer med högt blodtryck bör undvika det !

Mörka chokladbananer

Vilken kombination! Vi föreställer oss att vi snabbt kommer att övertyga dig om att konsumera dessa livsmedel även om du aldrig har drabbats av kramper. Du kan lägga bananer och choklad i en pannkaka, du kan göra kakor eller till och med en hälsosam och utsökt smoothie.

Oljiga frukter

De produkter från vilka olja kan utvinnas kallas oljehaltiga frukter. Naturligtvis har du ett extremt rikt val. Du kan välja mandel eller hasselnötter, korn som lin eller solros, etc. Dessutom är det produkter som med stor sannolikhet kommer att användas i olika recept.