Hur man gör ett herbarium? Tusen idéer för den kreativa amatörbotanisten

I århundraden har botaniker och naturentusiaster letat efter sätt att bevara växtarter i syfte att studera dem eller av en enkel passion för insamling. Med tiden har skörd, torkning av växter och tillverkning av herbarium blivit mycket mer än ett botaniskt instrument. Vetenskapligt tänkande, nyfikenhet mot den naturliga världen, estetisk njutning i kontakt med den, sammanför herbariet alla dessa djupt mänskliga motiv. Till detta läggs också den eviga ansträngningen att föreviga skönheten genom att förvandla den till konst. Mänskligt intresse för botanik och naturvärlden i allmänhet var inte länge i att visa sig genom en vegetabilisk tendens som var starkt närvarande i inredningen. Gröna växter, växtavtryck, terrarier, vi är inte förvånade över att herbariet har hittat sin plats i en inredning inspirerad av naturen. Lätt att göra, torkade blommor och löv kan användas som grund för många DIY -projekt. Lär dig hur du gör ett herbarium med vår hjälpsamma guide och ha kul att skapa dina torkade bladblommarrangemang.

Hur man gör ett herbarium? Råd, tekniker och originalkreationer

original idé att göra ett vintageherbarium med en autentisk åldrad effekt

Tillverkningen av ett herbarium börjar med plocka växter. Dra nytta av utflykter i naturen för att samla de exemplar som kommer att utgöra ditt herbarium eller helt enkelt utforska floran i ditt grannskap. Du behöver bara en påse eller korg, en sax / beskärningssax och en plastpåse med dragkedja. Var respektfull för naturen och se till att arten inte är skyddad eller att du inte tar en enda blomma. Se framför allt till att blommorna är färska vid skörd. Välj blommor som ännu inte är i full blom och inte är skadade. Om du samlar dem från en trädgård är den bästa tiden att göra det på morgonen efter att daggen har lyft. Om du använder en blomsterpress, välj växter som matchar pressens storlek. När bladen har plockats är det dags att förbereda dem för nästa steg. Nyklippta blommor ska läggas i en lufttät påse för att skydda dem mot fukt innan de placeras i ett herbarium. Redo att börja torka? Det finns några steg att följa innan:

 1. Efter plockning, lägg omedelbart blommorna i vatten för att hålla dem färska så mycket som möjligt. Klipp stjälkarna snett.
 2. Skär sedan de nedre bladen som var under vatten för att förhindra ruttnande och eventuell utveckling av bakterier..
 3. Lägg blommorna i en vas med vatten och lite socker eller snittblommamat. Sockret håller vattnet rent. Håll dem bara i vatten i några timmar.
 4. För att torka tjocka blommor med lättnad (lökblommor, orkidéer, rosor) kommer det att vara nödvändigt att skära dem på mitten..
 5. Lägg proverna platta på ett platt kartongpapper (tryckpapper, mjukpapper och till och med kaffefilter) och fortsätt att torka..

 Vintage blomsterpress för passionerade botaniker.

teknik för att pressa blommor med en vintage blommpress för att göra ett herbarium

Brådskande. Från att lägga mellan sidorna i en tung bok till att torka i mikrovågsugnen, pressteknikerna varierar beroende på dina önskemål och material du har tillgängligt. Experimentera med de olika sätten att pressa blommor för att hitta den som fungerar bäst för dig. Det enklaste sättet skulle vara att placera dem mellan sidorna i en tung bok (ordbok, telefonbok, etc.). Det finns flera saker att tänka på om du väljer denna teknik:

 • Placera blomman mellan två ark blotting / tidningspapper innan du placerar dem mellan sidorna i boken. Om bokens storlek tillåter det kan du torka flera blommor samtidigt. Var dock försiktig så att de olika exemplaren inte kommer i kontakt.
 • Lägg andra böcker eller tunga föremål på uppsättningen. Låt torka i två-tre veckor på en torr, mörk plats.
 • Kom ihåg att byta blottpapper regelbundet. När de väl har torkat är proverna mycket ömtåliga, så använd pincett för att ta bort dem och placera dem på herbariet.

Ett DIY -projekt i sista minuten? Du behöver blommor bråttom utan att behöva vänta flera veckor. Använd i detta fall ett strykjärn. Här är vad du behöver tänka på:

 • Placera proverna mellan ark blottingpapper.
 • Se till att strykjärnet inte innehåller vatten.
 • Ställ in strykjärnet på den låga temperaturen.
 • Tryck på pappret i 10 – 15 sekunder utan att strykjärnet nödvändigtvis glider.
 • Vänta ytterligare 15 sekunder innan du upprepar metoden.

Alltid på jakt efter idéer om hur du bevarar dina växtfynd ?

teknik för att pressa bladen med ett järn för att göra ett herbarium på kort tid

Det är dags att börja göra ditt herbarium. Detta steg är det mest kreativa och beror helt på ditt personliga projekt och tanken bakom det. En snyggt ordnad och märkt exempel anteckningsbok eller en liten anteckningsbok med ett individuellt exemplar på varje sida åtföljt av ritningar och inspirerande ord? Det är upp till dig att bestämma.

Vintage kraftpapper herbarium

en manuell aktivitet om floran och blommans sammansättning av pressade blommor, en resedagbok inspirerad av natur och växter

 Mini blomsterpress för dina små konstprojekt

en miniblomspress av plywood för att göra vackra skapelser i miniatyrtorkade blad

 • 2 träskivor på 10,5 cm (3,5 mm tjocka)
 • slippapper
 • akrylfärg, pensel, vatten
 • tejp
 • en borr med en 5 mm träbit
 • kartong
 • papper för utskrift
 • en sax
 • 8 platta brickor 10-24 mm i diameter
 • 4 vingmuttrar 10 mm, 4 skruvar 10-24 63,5 m
 1. Slipa träet lätt med sandpapper för att minska eventuella ojämnheter. Som önskat, applicera vatten-utspädd akrylfärg på sidorna av träbitarna.
 2. Placera det utskrivna mönstret (för att hitta i pdf på minted.com) på de två staplade träplankorna och tejpa ihop dem. Borra fyra hål genom träet i de två bitarna med hjälp av punkterna som anges på mönstret.
 3. Klipp ut sju vanliga sexkantar (3 tum) från kartongen med hjälp av sax och mallen. Gör samma sak med papperet. Du behöver 10 utskriftspappers hexagoner. Överlagra bitarna genom att alternera kartongens sexhörningar med pappers.
 4. Ta de fyra skruvarna och sätt in dem med brickorna i de fyra hålen på en av träbitarna.
 5. Säkra bunten av kartong och pappersark och den andra plankan av trä.
 6. Sätt slutligen en andra bricka på varje skruv, under muttrarna.

Blompress lätt att anpassa och göra i olika storlekar.

gör en original herbarium med miniatyr torkade blad pressade med en blommpress

Fijngenoegen + Co  erbjuder oss ett originellt projekt att realisera med minipressade blommor. Behöver du originella idéer för en personlig present? Dessa underlägg är det perfekta valet för en mors dag DIY eller sista minuten present.

 • 10 × 10 fyrkantig glasunderlägg
 • torkade blommor
 • 6,4 mm tejp i koppareffekt
 • lim E6000

Visa dina små pressade blommor genom att göra dessa mini-ramunderlägg

originalidé för en DIY -morsdag med pressade blommor, eleganta blomsterunderlägg med inramad koppareffekt

 1. Ordna de torkade blommorna på glasplattorna. Se till att glaset är rent.
 2. Säkra blommorna under glaset med lite E6000 -lim.
 3. Kila blomsterarrangemanget med en andra glasruta.
 4. Klipp en bit maskeringstejp tillräckligt länge för att täcka kanten på glasrutorna.
 5. Fäst tejpen på glaset för att skapa koppareffektramen.
 6. Platta ut kanterna med ett föremål så att tejpen fäster perfekt.

Skapa vackra blomsterarrangemang med diverse minitorkade blommor och gröna blad. 

tillverkning av underlägg med glasplattor och inramade blommor, en DIY mors dag på ett herbarietema

Enkel och snabb DIY för mors dag.

idé för en DIY mors dag på ett herbarietema, originalglasunderlägg och minipressade blommor

 Hur man gör ett herbarium under glas?

ett blomsterarrangemang av mini-blommor och inramade pressade blad att erbjuda som en original personlig gåva       ett blomsterarrangemang av mini-blommor och inramade pressade blad att erbjuda som en original personlig gåva

Skapa en herbariumram? Platsen apairandasparediy.com visar oss hur man gör ett vackert inramat herbarium med vintage design. Handledningen nedan:

Hur man gör ett inramat herbarium? Enkelt DIY -projekt för att bjuda in den botaniska och vintage -vågen i inredningen.

hur man gör en original och vintage botaniskt inspirerad dekorativ ram med några torkade löv och blommor, original väggdekoration med inramade pressade växter

Nödvändigt material: 

 • torkade blommor
 • en sax eller sekatörer, en skärare
 • en borste
 • pva lim
 • A3 vit kartong
 • en meter sömmerska
 • en vintage ram
 • tidning
 • en bunt tunga böcker

Behåll en vacker bukett genom att göra en herbariumram

handledning för att göra en vintage herbariumram med botanisk design med inramade pressade växter, ganska torkad ros till ram för en vacker vintage väggdekoration med naturinspiration

Steg för förverkligande:

 1. Förberedelse av blommor. Samla några prover av färska blommor. Var försiktig så att de inte vissnar och skadas. Klipp och tvätta stjälkarna, var noga med att inte blöta kronbladen. Torka dem, välj en tung bok som matchar storleken på blommorna.
 2. Layout av prover. Klipp två ark tidningar till bokens mått. Lägg blommorna platt mellan de två pappersarken inuti boken. Tidningspapper absorberar fukt och skyddar sidorna i böcker. Lägg tunga föremål ovanpå. Låt torka i cirka tre veckor.
 3. Applicera tappningsramen på den vita kartongen. Klipp ut efter ramens kontur. Ordna dina löv på den skurna kartongen. När du är nöjd med designen, använd lim och en pensel för att fästa de pressade blommorna på den.
 4. Inramningen. När limmet har torkat monterar du baksidan av ramen.

 När herbariet förvandlas till en elegant och original dekoration

stadierna för att göra en dekorativ herbariuminspirerad ram med ett vackert arrangemang av pressade blommor

En annan originalidé för en herbariumram som hittades på designsponge.com.

Nödvändigt material:

 • pressade blommor
 • ett par saxar
 • bakplåtspapper
 • tunga böcker eller en blomsterpress
 • en vit ram som modellen RIBBA från IKEA
 • insektnålar
 • skumpapper
 • färgat papper
 • en klämma

 Vackert blomsterarrangemang av dina favorit torkade blommor och ram utan glas

originalidé för en manuell våraktivitet med inramade pressade blommor, vackert bord med torkade blommor med vit ram

För att göra detta vackra stöd för ditt herbarium, börja med att klippa det färgade papperet och skumpapperet till ramens dimensioner. Fäst skumpapperet på baksidan av det färgade papperet och lägg dem inuti ramen. Kläm sedan fast de torkade blommorna på ramen från botten till toppen av ramen.

hur man gör en tavla med pressade blommor och utan skyddsglas, vårmanuell aktivitet för att bevara blommor och förvandla dem till vacker dekoration

  Den botaniska trenden kommer in i inredningen

gör ett vackert inramat blommarrangemang för att ge en växtlighet och vintage touch till dina väggar

En enkel men vacker idé att anpassa en skissbok, tidskriftskonst eller fickherbarium.

 • en skissbok, journal eller fotoalbum
 • platta borstar
 • decoupagelim
 • torkade blommor och blad

Blommig omslagskissbok eller originalfickaherbarium

en manuell aktivitetsidé om ett herbarietema för att anpassa en skissbok eller en konstjournal med pressade blommor och löv

Applicera ett första lager lim och ordna de torkade blommorna enligt din design. Skapa en fin kontrast genom att ordna blomblad bredvid de gröna bladen. Applicera ett andra och tredje lager över det för att täcka hela ytan..

 Torkade blommor är den perfekta dekorationen för dina scrapbookingprojekt, resetidningar eller olika konstverk.

 en manuell aktivitetsidé om ett herbarietema för att anpassa en skissbok eller en konstjournal med pressade blommor och löv

 Kreativt herbarium åtföljt av ett inspirerande citat

originalidé för en blommakonst med pressade blad klistra på sidorna i en anteckningsbok och åtföljas av ett inspirerande citat

 Original blommakonst med torkade blad

originalidé för en skissbok med torkade bladblommakonst och mönster

 Dagbok med transparent omslag och grönsaksdekoration

gör ett herbarium av torkade blommor för att anpassa en dagbok eller skissbok

 Scrapbooking idé om flora och fauna tema 

en idé för en original scrapbooking manuell aktivitet på ett naturtema med torkade växter, fjädrar, snäckskal och ritningar av insekter

Original väggdekoration med inramade pressade blommor

Original idé om en naturdekoration för dem som inte har en grön tumme.

dekorationstips för att få naturen in i din inredning med en blommig konst inramad av torkade växter inspirerade av herbariet

Hur man gör en lycklig herbarium? Rama in din samling shamrocks helt enkelt.

bra idé för en lycklig dekorativ ram med pressade klöver inramade för en vintage touch i inredningen

 Ange latinska namnet på arten, datum och samlingsplats för en herbariumram med autentisk effekt.

ett dekorativt ramherbarium med ett autentiskt vintagelook tack vare namnet på proverna, plats och datum för insamling

 Ett elegant sätt att visa din herbariumsamling

skapa en original växtram i trä, glas och pressade växter för en botaniskt inspirerad inredning skapa en original växtram i trä, glas och pressade växter för en botaniskt inspirerad inredning snabbt och enkelt projekt för en inramad herbarium vegetarisk ram för en botanisk inspiration i inredningen

 Bricka med torkade kronblad

originalidé för en manuell våraktivitet med torkade kronblad som dekorerar botten av ett personligt fack

Torkade kronblad inkluderas i harts

enkel handledning för att anpassa en bricka med torkade kronblad, originalidé för en manuell våraktivitet på ett naturtema

Underlägg i träskivor och torkade kronblad

Snabb och enkel DIY mors dag handledning för att göra vackra träskivunderlägg och torkade kronblad en enkel och snabb DIY mors dag inspirerad av herbariet för att göra underlägg i träskivor och pressade blommor

Ytterligare en idé för en grönsaksmotiv blommpress 

tappning DIY blommpress i plywood med grönsaksmönster ritat för att göra ett herbarium gör ett herbarium och gör söta DIY -projekt med en vintage hemlagad blomsterpress

 Original bokmärke dekorerat med pressade blommor och blad

ursprungliga DIY -bokmärken dekorerade med ett blomsterarrangemang av torkade blommor och blad samt tryckta citat

Välj blommor och blad enligt önskad design. Skriv också ut favoritcitat eller inspirerande ord.

hur man gör originalanpassade bokmärken med blomsterarrangemang av blad och torkade blommor och inspirerande citat Vårmanuell aktivitet om natur och litteratur för att göra originalbokmärken med torkade blommor och inspirerande citat vårmanuell aktivitet om natur- och litteraturtema för att göra originaldesignbokmärken med torkade blommor och inspirerande citat  ursprungliga DIY -bokmärken dekorerade med ett blomsterarrangemang av torkade blommor och blad samt tryckta citat

      Fäst dekorativa band för ett ännu vackrare utseende

Vårmanuell aktivitet om natur och litteratur för att göra originalbokmärken med torkade blommor och inspirerande citat

 Hur man gör en flytande inramad herbarium?

enkel DIY av en vintage träramad flytande växtram med söta torkade kronblad

      Torkade blomljusstake

Gör en resedagbok om ett naturtema

hur man gör ett herbarium för att dekorera en resedagbok, en enkel anteckningsbok eller en anteckningsbok för en originaldesign med naturinspiration

Herbarium gratulationskort

original blommakonst gjord med torkade blomblad för att anpassa ett gratulationskort original blommakonst gjord med torkade blomblad för att anpassa ett gratulationskortgör ett herbarium av torkade blommor för att anpassa en dagbok eller skissbok

 Fira denna härliga säsong med en höstbok 

hösthantverk för att göra enkel och rolig blomsterkonst med torkade löv och blommor

 En annan trevlig idé hur man gör ett inramat herbarium

idé för en flytande vegetarisk ram gjord med vackra torkade blommor för en naturlig dekorativ touch i interiören  vegetabilisk ramstudie med flytande herbarium av vackra inramade blommor vegetabilisk ramstudie med flytande herbarium av vackra inramade blommor

 Original dekoration av påskägg med torkade kronblad.

en manuell våraktivitet på temat att dekorera påskägg med pressade blommor

 • Blanda vatten med tapetklister.
 • Applicera preparatet på baksidan av kronbladen med en pensel.
 • Fäst sedan kronbladet på ägget med penseln.

en manuell våraktivitet på temat att dekorera påskägg med pressade blommor

 Stämplade akvarellblommor gjorda med torkade kronblad blöta i färg

gör original blommakonst med torkade blommestämplar dränkta i akvarellfärg för att anpassa dina mönster gör original blommakonst med torkade blommestämplar dränkta i akvarellfärg för att anpassa dina mönster

 Personlig cellofanförpackning med torkade rosenblad och ett svartvitt foto

en originell aktivitet för mors dag, för att göra en mjuk och feminin presentförpackning med kronblad av en torkad ros   en ursprunglig aktivitet för mors dag med en DIY presentförpackning av torkade rosenblad, ett svartvitt foto- och cellofanpapper

 Torkad blommig mini-ram hängsmycke

vårmanuell aktivitet med mini glasramar som innehåller torkade blommor  vårmanuell aktivitet med miniglasramar som innehåller torkade blommor idé för ett originellt blomsterarrangemang på jultema med en vild blomma under glas och en vacker vintage kopparram

     Torkad blomma utsmyckad telefonväska.

original manuell aktivitet för vuxna med torkade blommor för att dekorera sin telefonväska på ett originellt sätt

Förbered ditt telefonfodral för våren med denna enkla DIY som erbjuds på bloggen Etsy

Nödvändigt material:

 • pressade blommor
 • ett vitt telefonfodral
 • en sax, en linjal, en fintippad tuschpenna
 • bakplåtspapper
 • plastmuggar, träpinnar
 • epoxiharts

original idé för vuxen manuell aktivitet med torkade blommor som blommig dekoration på telefonväska

Lim de torkade blombladen på telefonfodralet

   

   Förbered epoxihartset enligt instruktionerna. 

enkel och snabb manuell aktivitet med torkade blomblad som dekoration av ett telefonfodral ett personligt telefonfodral med en blommig komposition av torkade kronblad och epoxiharts beredningen av epoxihartset för att fixa de torkade blommorna till det personliga telefonfodralet    ett personligt telefonfodral med en blommig komposition av torkade kronblad och epoxiharts

             Sprid hartslimet på telefonväskan med hjälp av pinnen

gör ett originalherbarium fixerat med epoxiharts på ett telefonfodral, vår -DIY med torkade blommor

 Ta bort överflödigt harts med bomullspinnen

ursprunglig idé att göra ett herbarium fixerat med epoxiharts på ett telefonfodral, vårens DIY med torkade blommor

   När tatueringskonst är inspirerad av naturen

originalidé för en kvinnas underarmstatuering inspirerad av blommakonst och vårherbaria

   Hur man gör en original herbarium? Inspiration för en inramad botanisk dekoration.

idé för en dekoration inspirerad av vintage botaniska samlingar med en vegetarisk ram av torkade höstlöv gör ett vintageherbarium med tunga böcker, idé för en inredning inspirerad av botaniska samlingar

gör ett vintageherbarium med tunga böcker, idé för en inredning inspirerad av botaniska samlingar

 VPersonliga fel med bakgrund dekorerad med pressade blommor

vuxen manuell aktivitet med torkade blommor som sitter ihop

 Personlig karaff

decoupage -teknik för att dekorera ett glas med torkade blommor, en enkel manuell aktivitet för vuxna                      hur man anpassar glasögon och en glaskaraff med tekniken decoupage och torkade blommor

Allt du behöver göra är att applicera ett lager genomskinligt decoupagelack på glasets botten och på den torkade blomman.

hur man anpassar glasögon och en glaskaraff med tekniken decoupage och torkade blommor

    Hur man gör ett herbarium? Ursprungliga arrangemangsidéer för din botaniska samling

      ursprunglig idé att göra ett originalt fickherbarium med teckningar med växtmotiv och collage av torkade blommor ursprunglig vegetarisk ram bestående av en torkad lövtröskel för att visa sin samling av trädblad

 Hur man gör en vintage herbarium ?

DIY på naturtema för att göra ett vintageherbarium inspirerat av botaniska studier hur man gör ett herbarium, DIY på naturtema för att göra ett vintageherbarium inspirerat av botaniska och florastudier