DIY sommaraktivitet: Måla en trästol

Förutom musikfestivalen markerar den 21 juni officiellt vårt inträde i den efterlängtade sommarsäsongen, synonymt med strandsemester, avkoppling, men också DIY-sessioner. Strukturarbete eller roligt arbete, de soliga dagarna som följer med de välförtjänta viloperioderna är rätt tid för manuella aktiviteter, tillräckligt för att sysselsätta unga och gamla i några timmar eller till och med dagar. Vårstädningen har genomförts, inventeringen av uppgifter är nu tydligare och idéerna för planering eller små omvandlingar finns i överflöd. Bland dem kan denna uppsättning trästolar som hade sovit bakom garaget sedan förra säsongen och som skulle förtjäna en andra ungdom tillfredsställa en plötslig lust att kavla upp ärmarna, med tanken på att ge till terrassen eller inuti lite färg alltid välkommen. Att måla en trästol är också ett enkelt sätt för de yngsta att komma in i DIY -världen och nöjet att prestera och ett väl utfört jobb. Några element räcker för att göra uppgiften rolig och lätt, inom allas räckhåll.

Att måla en trästol: den enkla DIY -aktiviteten

Att måla en trästol kan göra det möjligt att förnya sin inredning till en lägre kostnad

Utöver den lekfulla aspekten är ommålning av dina möbler ett smart sätt att förnya dina möbler och mer allmänt dess dekoration till en lägre kostnad, vilket begränsar köpet av nytt material. Ett enkelt slick av färg kan således ge en ny ungdom till sitt interiör utan stora investeringar. Faktum är att måla en trästol eller någon annan möbel kräver väldigt lite material, inklusive sandpapper, en eller två penslar, primer och naturligtvis färg med egenskaper som är lämpliga för denna typ av målningsområde. Uppgiften kan dock förenklas ytterligare och listan över verktyg reduceras tack vare att vissa tillverkare erbjuder innovativa mångfärgade ytor med 2 i 1 egenskaper, vilket är fallet med Tollens och dess designserie & Du. Dessa finns lätt i byggvaruhus och är vanligtvis utformade speciellt för små ombyggnadsarbeten..

Måla en trästol för att förnya sin dekoration till en lägre kostnad

måla en trästol kan vara en rolig aktivitet att sysselsätta sommardagarna

Oavsett om vi talar om trä eller något annat material, är målningen och förberedelseprocessen i allmänhet densamma, med stadier som är tänkta att vara återkommande. När det gäller vår trästol börjar vi som vanligt med slipning med sandpapper. Denna praxis kommer att ta bort en del av den ursprungliga färgen om det finns några, eller åtminstone rester av lack, samt smuts som har samlats under år eller till och med decennier. När ytan väl är utjämnad med slipning, vilket ger ett resultat utan hakar eller fjäll, är rengöring nödvändig, först genom att dammsuga upp dammet och rengöra träet med St Marc’s tvättmedel eller svart tvål. Denna toalett avfettar ytan och gör färgen mer fast vid trä.

Slipning, tvätt och primerapplikation: de tre stegen före en bra målning

Att måla ett träföremål kräver vanligtvis olika steg som slipning, rengöring och applicering av en primer

En gång tänkt att skydda golvet i målningsområdet med en presenning eller annat stöd, kan en grundfärg vara användbar innan själva målningsfasen påbörjas. Efter att ha respekterat torktiden är det dags att komma igång med sin kruka och penslar. En rund pensel för hörn och svåra områden och en borstkam för resten, alltid i träets riktning och börjar längst ner, sedan upp. Spikar kan installeras under varje fot för att begränsa uppbyggnaden av färg vid basen. Efter ytterligare en torktid på några timmar, fortfarande enligt tillverkarens anvisningar, appliceras det andra skiktet på samma sätt. Utifrån tanken att vår stol ska målas i en enda färg nämner vi inte användningen av maskeringstejp, som kan användas för att dölja vissa delar avsedda att få en annan färg eller för att dölja vissa mönster eller delar som inte berörs av renoveringen. Det sista steget, inte minst, gäller passering av ett eller två lager lack, vilket kommer att konsolidera allt och garantera ett resultat över tiden. Bortsett från denna sista fas kan uppgiften minskas tack vare de produkter som nämns uppströms. Verkligen några nya generationens färger eliminera behovet av slipning och grundning, vilket sparar en viss kumulativ torktid.

Enfärgad eller anpassad design, andas lätt nytt liv i en gammal gammal trästol

den nya generationens 2 i 1 -färg utan primer och utan slipning som Design och låter dig måla en trästol enkelt och snabbt