Dekoration med foton – idéer och inspiration för att bättre visa dina bilder

Sommarlov, födelsedagar, födelser, bröllop, vårt liv präglas av dessa små stunder av stort sentimentalt värde. Och det vi brukar göra för att göra dem eviga är att fängsla dem med bilder. Men vad gör vi med det efteråt? Tidigare lagrades bilder i ett fotoalbum och förflyttades sedan till botten av en låda. Idag lagras dessa i elektroniska filer som sällan öppnas. Dina bilder kan dock bli en utmärkt inredning. Så här omger du dig själv med dina mest värdefulla minnen dagligen.

Dekoration med foton – ett brett utbud av idéer

Använd för att se dem enkelt inramade, alla andra dekorationsidéer med foton verkar bra för oss. Så begränsa dig inte till det och experimentera med storlekar, stöd, exponering. För att markera din Foto Föredraget bör du först ta reda på sortimentet av fotografiska produkter. En pionjär inom fotoutskrift online, Photoweb.fr erbjuder dig till exempel ett ganska stort utbud av möjligheter, långt utöver de enkla utskrifterna. Utskrift är möjlig på nästan vilket medium som helst. På material som trä, duk, textilier, plexiglas, aluminium och PVC, samt på vardagliga föremål som magneter, muggar, kalendrar, kuddar etc. Nedan hittar du några konkreta idéer som passar perfekt in i din inredning.

Ett virrvarr av foton i tumblr-stil för en intim atmosfär

väggdekoration med foton och andra dekorativa föremål och originalbilder i tumblrstil

Idéer för att visa enkla fotoutskrifter

Om du har några papperskopior eller Polaroids, vet du att det inte finns ett och två sätt att visa dem. Du kan hänga dem direkt på väggen med washi-tejp, tejp eller dubbelsidig skiva. Ännu bättre, du kan fästa dem med en intressant form eller mönster, till exempel ett hjärta. Alternativt är ett annat alternativ att hänga fotona på strängar bundna runt en drivvedgren. Utmärkt idé för en dekoration genomsyrad av en rustik anda! Och igen, tänk till exempel att skapa ett virvar av foton på ett metallgaller eller korkbräda. Att göra en krans av foton som hänger på klädnypor eller hänga bilderna på en ljus krans är en mycket romantisk idé för inredningen av ett sovrum. Kort sagt, låt din fantasi fungera.

Collage på metallgaller för att anpassa ditt rum

jumble lapptäcke av foton av vänner familjens minnen hängde med klipp på trådnät

Skriv ut ett foto på duk

Om du vill förvandla dina väggar till ett verkligt konstgalleri, vänd dig till duk. Dessutom är det du och / eller dina nära och kära som skulle vara kärnan i detta mästerverk. Den största fördelen med att skriva ut på duk är den mycket realistiska återgivningen som väcker minnen till liv. För en mer autentisk djupeffekt, föredra att skriva ut ett enda foto på duk utan kanter. För att göra det mer personligt väljer du ett collage av foton med ett meddelande runt.

Canvastryck för ett konstgalleri effekt

familjefoton fotograferade på svartvitt dekorativ duk och gröna växter

Tygaffisch att hänga

En nyhet på tryckmarknaden som är mycket populär idag i dekoration – tygaffischen att hänga. Minimalistisk men väldigt original, denna typ av affischer passar diskret in i alla typer av interiörer, från vardagsrummet till sovrummet. Återigen finns flera anpassningsalternativ tillgängliga för dig. Du kan återigen se till att uppta hela duken på fotot, eller reservera ett litet torg för det visuella. På så sätt kan du anpassa omgivningen av ett citat eller en ritning.

Tygaffisch att hänga – en trendig väggdekoration

fotoposter för att hänga upp hur man dekorerar en vit vägg med fotoduk

En vägg av ramar

Om du har helt vita väggar inuti ett rum som är ännu mer sterilt, tveka inte att göra en vägg av ramar. Det handlar inte om att bara lägga familjefoton. Du kan associera foton av dina nära och kära med vackra landskap, porträtt, teckningar eller enkla citat tryckta på en vit bakgrund. Och medan du kan leka med storlek, orientering och placering av ramarna, se till att hålla dig till samma färgschema. Till exempel i ett vardagsrum i skandinavisk stil är det bättre att gynna den grafiska stilen med svartvita foton. När inredningen är i den naturliga stilen, å andra sidan, spela på återupptagandet av färgen grön.

Flera ramar med olika mönster för att återställa intresset för rummet

flera dekorativa bilder och fotominnen för att göra en fotovägg

Dekorativa föremål med foton tryckta på

Slutligen, låt oss inte glömma att fotobaserade dekorativa lösningar långt ifrån är begränsade till bilder att hänga. Idag kan fotot präglas på praktiskt taget alla medier. Att skriva ut på föremål, till exempel toalettpåsar, muggar, dagböcker, telefonväskor och tygpåsar, är en mycket original idé för en gåva att ge. Men ändå, när det gäller dekoration finns det gott om dekorativa stöd som vi vågar skriva ut på. Vanliga exempel är den personliga fotoväggklockan och kudden. En eftertraktad plats i köket, kylskåpet kan också prydas med magneter med familjefoton. Vad kan vara bättre om du vill samla dina egna minnen? !

Personlig klocka för att påminna oss om att tiden rinner ut och vi bör rekommendera familjetid

personliga fotoklocka exempel på original och kreativ väggdekoration i vardagsrummet