Staket: estetiska och ekonomiska lösningar

Att bygga eller inhägna runt ett hus är fördelaktigt på många sätt. Denna enhet gör det särskilt möjligt att avgränsa en bit mark. Staketet ger också en viss grad av säkerhet. Oavsett om det gäller hela huset eller bara för trädgården, är valet av staket att sätta upp grundläggande.

Det finns faktiskt en mängd olika material som används vid konstruktionen av denna komponent i huset. På samma sätt finns det olika typer av staket och ska väljas enligt budget och målmål. Om du inte har stora ekonomiska medel, men funderar på att skaffa dig ett estetiskt staket, presenterar vi här de tillgängliga lösningarna för att dra nytta av ett staket som är tilltalande för ögat, hållbart och för vilket installationsarbetet inte kräver en kolossal budget.

Att hitta ett staket som samtidigt är styvt, estetiskt och ganska ekonomiskt – hur man gör ?

img stänger estetiska och ekonomiska lösningar

Betongstaketet

När det gäller att bygga staket är det omöjligt att inte tänka på betong. Det valda materialet för hem, betong är också favorit för staket. Dess främsta fördel är dess höga motståndskraft mot tidens slitage och mot föroreningar. Som du kan föreställa dig är betong mycket hållbart och erbjuder därför en bra ekonomisk lösning. Denna ekonomiska aspekt bekräftas också av det faktum att du vid basen inte behöver spendera mycket för att ha ett betongstaket.

Med en gipsfinish kostar ett betongstaket mellan 60 och 150 euro per kvadratmeter. Dessutom erbjuder betong många möjligheter för mycket estetiska finish. Till exempel är det möjligt att lägga ett betongstaket av paneler, så att det ser ut som ett staket av naturstenar. Betong kan också associeras med trä, aluminium och till och med växter, för en vägg med en eftertraktad design.

Betongstaket – en lösning som kan vara hållbar och mycket vacker

estetiska ekonomiska lösningar, betongstaket som omger väggen

Det flexibla nätet

För att sätta upp ett staket är flexibelt nät en mycket enkel och särskilt ekonomisk lösning. Det är en metallisk struktur som gör det möjligt att avgränsa ett land. Den kommer i form av en metallrulle, den är snabb att installera och lätt att underhålla. Du kan installera det själv om du är en bra hantlangare. För läggning behöver du bara plantera trä- eller metallstolpar i marken för att hålla valsen.

Med detta sagt ger flexibel trådnät inga större garantier för hemmets säkerhet. Du kan fortfarande lägga till en sekretessskärm för att förhindra att människor utanför huset ser inuti. Du har också bredden att kombinera den med en växthäck för mer estetik.

Hårt trådnät

Styva trådnät är det perfekta alternativet till flexibelt trådnät om du letar efter en ekonomisk och estetisk lösning, men säkrare. Denna typ av staket gör intrång svårt och erbjuder mycket bra väderbeständighet. Den kommer i form av metallpaneler och kan användas både på plan terräng och på de med mjuka sluttningar. Installationen sker på samma sätt som det flexibla nätet.

Vanligtvis gjord av galvaniserat stål, är styvt trådnät lämpligt om du har husdjur hemma. En betongbas kommer att förhindra att något djur passerar under strukturen. En av fördelarna med a billigt styvt trådnät är att det enkelt kan förskönas. För att göra det mer estetiskt kan du kombinera det med trä-, duk- eller PVC -lameller. Du har också möjlighet att göra det till ett stöd för att sätta upp en grön vägg med klätterväxter. För att vara säker på att köpa en kvalitetsnätpanel, var uppmärksam på:

  • vid nätet
  • till ståltrådens tjocklek
  • med förstärkande veck
  • till galvanisering

Om du letar efter ett mycket resistent styvt nät, välj dem med ett litet nät. Och av goda skäl, ju mindre nätpanelen är, desto mer stål innehåller den. Det finns i allmänhet tre storlekar av nät, nämligen 55 × 200 mm mesh (55 mm bred och 200 mm hög), 50 × 200 mm mesh och slutligen 100 × 50 mm mesh.

När det gäller ståltrådens tjocklek hittar du på marknaden tråd på 4, 5, 6 eller 8 mm. Den ideala tjockleken beror på användningen av trådnätet. Till exempel är nätpaneler med en 8 mm tjock ståltråd avsedda för staket runt en grop för att förhindra fall. För staketet för en bostad passar stela galler 4 eller 5 mm tjocka perfekt. Innan du köper ditt styva nät, tveka inte att ställa frågor till säljaren.

Mjukt eller styvt nät – välj efter dina behov

ekonomiska estetiska fäktningslösningar, flexibelt eller styvt nät

PVC -staket

PVC -staketet antas för att avgränsa och säkra fler och fler hus i Frankrike. Varför ett sådant intresse? Orsakerna är ganska enkla: PVC är ett billigt material. Den ekonomiska aspekten är dock inte det enda som talar till förmån för PVC -staketet. Vi kan också betona motståndet och det enkla underhållet. Utformad för att tåla sol, hagel, regn, visar PVC -staketet enastående hållbarhet. Det ger också fördelen att det är motståndskraftigt mot salt luft, vilket gör det till en idealisk struktur för hem som ligger vid havet. Dessutom kan estetiken garanteras beroende på strukturens finish. Till exempel finns det PVC -staket vars finish efterliknar mycket väl komposit- eller trästaket..

Smidesjärnstaketet

För en tid sedan glömdes smidesjärn något när det gällde att skapa staket för huset eller trädgården. Men det här materialet är tillbaka på modet de senaste åren. Smidesjärnstaket ökar när de ser mer och mer attraktiva ut. Du kan välja mellan ett klassiskt eller modernt smidesjärnstaket. Tillverkare kan också svara på en skräddarsydd order.

Du kan alltså få ett personligt staket av smidesjärn, med en design som du väljer. Dessutom kan ett smidesjärnstaket målas. En rostbehandling är fortfarande avgörande om du planerar att använda denna struktur under lång tid.

Aluminiumstaket

Till skillnad från smidesjärn erbjuder aluminium fördelen att den inte rostar. Så du behöver inte oroa dig för rostproblem om du väljer ett aluminiumstaket. I allmänhet är aluminiumstaket dyrare än smidesjärn. De kräver dock inte lika regelbundet underhåll som för smidesjärnstaket. Alla beräkningar gjorda, de är därför nästan lika ekonomiska.

Observera att priset på ett aluminiumstaket beror på dess tjocklek. Mycket ofta är genomsnittspriset 330 euro per kvadratmeter. Valet av denna typ av staket är särskilt intressant ur hållbarhet och estetik. Aluminium är mycket motståndskraftigt mot dåligt väder och erbjuder faciliteter för att försköna huset. Du hittar traditionella, vintage, moderna, etc. aluminiumstaket på marknaden..

Trästaketet

Trä är ett naturligt byggmaterial som ger värme och charm till alla miljöer. Om du vill förmedla en naturlig bild av ditt hem, välj sedan trästaketet. Denna typ av staket av trä smälter lätt in i den omgivande vegetationen. En träpalisad kan vara gjord av ogenomskinliga eller halv ogenomskinliga massiva trälameller, stockar, trästaket, vävda paneler etc. Trästaketet är estetiskt men har ändå nackdelen att det ofta är känsligt för elementen. För att se till att du har ett hållbart trästaket, var uppmärksam på de träslag som används i konstruktionen. Föredra massivt trä (tall, sibirisk lärk, etc.), som är mest resistenta.

Trä – det bästa valet om det inte måste behandlas på lämpligt sätt

staket estetiska och ekonomiska lösningar idé om behandlat trästaket

Det sammansatta trästaketet

Gillar du trästaket väldigt mycket, men är du orolig för att det kommer att försämras efter bara några år? Kompositträ bör ge dig full tillfredsställelse. Ett sammansatt staket erbjuder den perfekta kompromissen mellan trä och plast. Kompositen tillverkas genom att blanda träfibrer med plastharts. Detta material är dock inte billigt att köpa och är ännu dyrare än vissa träslag. Men dess motståndskraft mot vittring, insekter och svampar ger hållbarhet som till viss del uppväger dess kostnad. Det sammansatta trästaketet kan underhållas och anpassas efter önskemål. Innan installationen, se dock till att tillverkaren har behandlat den för att bevara den från skum.

Gabionstaketet

Gabionen är en av känslorna för tillfället för installation av ett staket. Detta material tilltalar alla, särskilt på grund av dess estetiska utseende och dess ekologiska sida. Ett gabionstaket är en struktur som består av två nätväggar som bildar en bur. Stenar är anordnade i denna bur för att få en attraktiv återgivning. Idealet skulle vara att använda naturliga stenar av grå färg. Men om du inte hittar någon, eller om din budget är låg, kan du välja stenar i andra färger. Det är till och med möjligt att använda jord för att producera stenarna som ska placeras i buren. Du har därför valet vad gäller material och färger på din vägg. För mer estetik, överväg att associera växter med gabionstaketet.

Det gröna staketet

Du kan förmedla din kärlek till naturen och grönska genom ditt staket. För att göra detta behöver du helt enkelt växter av vissa arter. För att hålla staketet grönt året runt, välj buskar vars löv är väderbeständiga året runt. Arter som grov ros, järnek och brinnande buske är idealiska för att bygga en grön vägg.

Den naturliga häcken låter dig bevara din integritet medan du njuter av växternas skugga, särskilt i varmt väder. Från att plantera buskar till att bygga en riktig grön vägg, du kommer fortfarande att behöva ha tålamod. För att säkerställa ditt hems säkerhet under tillväxten av klätterväxter kan du använda ett styvt nät.

Bestämmelserna om staket

Artikel 647 i civillagen ger varje ägare rätt att bygga ett staket vid sitt hus. Installationen av ett staket inramas dock av föreskrifter som du måste känna till innan du påbörjar sådant arbete..

Administrativa begränsningar att respektera

visuella estetiska ekonomiska lösningar vilka administrativa begränsningar

Behöver du tillstånd för installation av staket ?

Innan du sätter upp ett staket som avgränsar din mark måste du slutföra ett antal formaliteter. Sedan 1986 behöver ingen bygglov innan man börjar installera ett staket. Du måste dock göra en arbetsförklaring om väggen överstiger 2 meter. Under denna höjd behöver du inte deklarera verket. Installationen av ett staket på separata utrymmen inom samma markenhet kräver inte heller någon deklaration. Detsamma gäller installationen av staket för jordbruksverksamhet och häckar. Observera dock att behovet av att deklarera arbetet huvudsakligen beror på orten. Till exempel är reglerna mer restriktiva för en bostad som ligger på en AMVAP (Aire de Mise en Valeur de l’Architecture et du Patrimoine).

Vilket avstånd och höjd att respektera för att bygga ett staket ?

Bestämmelserna syftar till att undvika anarkisk installation av staket. Därför måste du respektera ett visst avstånd och en viss höjd när du installerar ditt staket. Om du vill bygga ett staket som skiljer två granntomter, skulle det vara perfekt om du meddelar din granne. Tillsammans kan ni göra arrangemang för att hitta rätt balans för installationen av staketet. Om du inte meddelar grannen måste staketet sättas upp på gränsen till din tomt och inte över de två tomterna. Underlåtenhet att följa denna regel kan leda till att din granne begär rivning av staketet..

När det gäller höjden är den inte standard och beror på flera faktorer. Om det är ett feststaket bör de två ägarna hitta gemensam grund. Varje ägare har möjlighet att placera en konstruktion mot staketet, förutsatt att de har fått tillstånd från den andra. Å andra sidan, även utan tillstånd, är det möjligt att höja en staketmur för att skydda dig från solen. När det inte finns några lokala föreskrifter är maxhöjden 2,6 meter i kommuner med mindre än 50 000 invånare. Denna höjd stiger till 3,2 meter om befolkningen överstiger 50 000 människor..