Förbered din resa med din hund

En lite lång resa kan planeras noggrant, och ännu mer när din hund är i närheten. Först och främst bör du veta att bilresan inte är lika stressande för hunden som för katten. Det finns därför ingen risk att din lurviga följeslagare börjar väsa eller gömma sig under sätena, särskilt om du har varit van vid motoriserade åkattraktioner från en ung ålder. Bara för att hunden är lättare att hantera i bilen än katten, betyder det inte att du inte bör vidta några försiktighetsåtgärder. För att säkerställa en bekväm resa för både honom och dig själv, kom ihåg att förbereda ett resekit och följa några uppföranderegler..

Hur man förbereder sig för resan med din hund ?

hur man organiserar en bilresa med din hund, vilka försiktighetsåtgärder för att resa med ditt husdjur

Hundresesatsen

Det första du ska göra innan du går ombord på din hund i bilen är att förbereda allt du behöver för att säkerställa en bekväm och säker resa. Du hittar alla element som ingår i butiker som specialiserat sig på försäljning av husdjursprodukter..

Sele

Om du ska sätta din hund i baksätet i din bil måste du se till att spänna honom med ett säkerhetsbälte. Ja, precis som människor måste hundar också vara bundna för sitt eget bästa, annars blir det böter för trafikbrott! Du kan hitta säkerhetsbälten speciellt utformade för hundar i specialaffärer. Dock är deras säkerhetsnivå ganska relativ, för i händelse av för mycket skakningar kan ditt djur fortfarande drivas. Det är att föredra att välja en säkerhetssele som gör att du kan knyta din hund effektivt och samtidigt behålla sin komfort..

Förbered det som är nödvändigt för att säkerställa en bekväm och säker resa

vad du behöver för en bilresa med din hund, idéer till säkerhetsprodukter för djurbilsresor

Ett rutnät eller ett delningsnät

För en helt säker vägresa med din hund är det bäst att installera den i bagageutrymmet snarare än i baksätet, särskilt för stora ryttare. Din bagageutrymme måste vara rymlig och ansluten till kupén för att undvika risk för kvävning av avgaser. Du kan lägga en filt eller hundsäng i den så att den kan sitta och ligga bekvämt. Och slutligen är det viktigt att isolera den från andra passagerare i bilen genom att använda ett nät eller ett separationsnät som du också hittar i djuraffärer..

Isolera hunden från andra passagerare i bilen med hjälp av ett nät- eller separationsgaller

hur du skyddar din hund under en lång bilresa, vilka försiktighetsåtgärder för att resa med ditt husdjur

En transportbur

De Transportbur för hundar är bäst när det gäller att ta din hund i en bil. Detta ger fördelen att garantera bättre säkerhet för ditt husdjur under resan, eftersom alla har sitt eget utrymme. Burens form har en lugnande sida som en håla, ett skydd, som gör att din hund kan resa med mer lugn. Ju mer han vänjer sig, desto mer kommer han att betrakta den här lådan som en riktig fristad: du kan till och med använda den hemma för att ge honom en paus. Buren blir desto mer användbar om din följeslagare är sjuk i bilen, eftersom den låter dig lugna djuret.

Du måste välja transportburen beroende på din hunds storlek: storleken på dessa lådor är mellan XS och XXXL. En bur är anpassad efter poochens storlek när den kan stå och sitta i den utan att huvudet når taket. Han ska också kunna vända utan problem. Välj karosseri enligt fordonets bagageutrymme: det finns vikbara och styva med sido- eller framöppning.

Transportburen: ett skydd för att resa med mer lugn

organisera en säker resa med din hund, transportera ditt husdjur i en hundhållare

Reagerar på åksjuka hos hundar

Hundar kan också vara benägna till åksjuka, precis som människor. Det är till och med viktigt att veta att varannan hund påverkas! För att lindra känslan av obehag liksom de andra symtomen måste du ta några steg.

Känner igen tecknen på åksjuka hos hundar

Rörelsessjukdom drabbar oftast unga hundar, men det är inte ovanligt att äldre drabbas också. För att veta om din hund är sjuk i bilen kommer du att upptäcka tecken som flämtande, stark saliv, men också illamående och kräkningar. Även om vissa säger att åksjuka blir bättre med åldern, är det viktigt att notera att när hunden lider av det kan de inte vänja sig vid sjukdomen. Han kan därför visa tecken på motvilja när du sätter honom i hans bur eller i bilen, eftersom symtomen gör honom nervös..

Förhindra åksjuka hos hundar

För att förhindra att din hund lider för mycket under resan kan du ge honom lite medicin mot åksjuka. För att vara säker på att ge honom de rätta, gå till närmaste veterinär som kommer att ordinera piller som ska administreras en timme eller 2 dagar före resan..

Observera att homeopatiska åksjukdomar också kan vara effektiva hos hundar, men fråga före medicinering för att undvika giftiga olyckor.

Några regler att följa för att säkerställa en bekväm resa för hunden

Här är några regler du måste följa för att se till att resan kommer att bli trevlig för din pooch..

Luft bilen väl

Värme kan snabbt påverka din hunds hälsa. Var därför noga med att alltid ventilera kupén väl när du sänker fönstren. Var försiktig så att du inte låter hunden hänga huvudet utanför, eftersom damm och vind kan göra honom sjuk..

Få det att dricka

Hydrering är också viktigt för hunden när du reser med bil, och särskilt på långa resor för att undvika värmeslag, vilket kan vara dödligt. Ta skålen och drick den ofta för att kyla ner den.

Ta en paus varannan timme

Om du ska resa på en lång resa, planera att ta en paus varannan timme så att du och ditt husdjur kan sträcka ut musklerna. Pausen kommer också att vara användbar för att få honom att dricka och för att lindra sig själv. Glöm inte kopplet när du tar ut honom även i några minuter: du vill inte jaga ner honom på en okänd rastplats på motorvägen och riskera att se honom tumla nerför en väg. Om det verkligen är nödvändigt att mata det, mata det i små mängder för att undvika illamående.

Reglerna att följa för att säkerställa en bekväm resa för din vovve

regler för att resa med din hund i en bil, hur man organiserar en resa med ditt husdjur