Spotify lanserar bilvisningsläge för att förenkla musikstyrning i bilen

Musikströmningstjänsten har just implementerat en ny funktion i sin applikation på Android.

Bilvisningsläget kännetecknas av ett gränssnitt som är särskilt utformat för att göra det lättare att lyssna på musik under körning. Den nya displayen överraskar med en förenklad design och utan några visuella spår.

Förbättringen testades redan av utvecklare förra året. För närvarande är den tillgänglig globalt på alla Android -enheter..

Spotify med en överraskning för sina användare som kör: nytt Car View -läge

nytt Car View -läge för Spotify, starta Car View för fordon, app för Spotify -musikstreamingtjänst

I det nya Car View -läget introducerar Spotify förändringar som syftar till att begränsa tiden för kontakt med den bärbara datorn samt eventuell distraktion under körning. För detta visas röststyrning till exempel inte längre i menyn. Däremot erbjuder Car View -funktionen ett förbättrat gränssnitt med överdimensionerade knappar..

Knapparnas storlek (t.ex. paus eller hoppa över) ökar, så att föraren kan hantera kontrollerna med en blick. Karaktärerna i låttiteln och artistnamnet förstoras också medan albumkonst inte längre visas.

En funktion tillgänglig för alla Android -användare

musikstreaming -app på mobilen, Spotify med det nya billäget 2019, premium- eller gratisanvändare av Spotify på Android

Nu, musikapplikationen av Spotify växlar automatiskt till billäge när det upptäcker en Bluetooth -anslutning mellan din mobil och ditt fordon. När billäget är aktiverat kan du enkelt komma åt ditt bibliotek eller använda sökfältet.

Tjänsten är tillgänglig för alla medlemmar: Premium och gratis. Men gratis användare kommer att kunna njuta av funktionerna genom ett blandningsläge..

Bilsätt aktiveras automatiskt efter att en Bluetooth -anslutning upprättats mellan din telefon och din bil

Spotify i billäge 2019, app för att hantera musik i bil, Spotify för musikstreaming på Android

Om en passagerare följer med dig och han vill styra musiken på din telefon kan billäget tillfälligt inaktiveras via trepunktsmenyn. Om du inte vill utnyttja fordonstjänsten kan du inaktivera den manuellt via programinställningarna.

I ett inlägg på sin webbplats delar Spotify mer information om det nya läget. Teamet förklarar att funktionen endast är kompatibel med Bluetooth -högtalare och inte kan användas för anslutning via en extra kabel. Spotify har också bekräftat att Car View -funktionen också fungerar i liggande vy..

För närvarande finns det ingen information om den möjliga integrationen av den nya funktionen på iOS. Bilsättet officiellt lanserades på Android och rullades ut över hela världen.

Den nya funktionaliteten kännetecknas av en förenklad design utan att visa omslagsbilden

Spotify premiummedlem, Android -applikation för musikstreaming, Spotify med nytt billäge 2019

Det nya läget är endast kompatibelt med Bluetooth -högtalare

bärbar bluetooth -anslutning med bil, musikstreamingtjänst på Android, Car View 2019 av Spotify