Inför missnöje ger Amazon upp sitt huvudkontor i New York

Efter kritik och protester från invånare och folkvalda i staden, bestämde sig Amazon slutligen för att överge sitt huvudkontor i New York, vilket meddelades av gruppens talesperson: “Efter överläggning beslutade vi att inte förverkliga vårt Amazon -högkvartersprojekt planerat i drottningens …” … ”Detta beslut härrör från det faktum att vissa politiker och lokala tjänstemän har uttryckt sitt motstånd mot vår installation, liksom deras ovilja att arbeta med oss ​​och utveckla de relationer som är nödvändiga för ett framgångsrikt slutförande av projektet”. Amazon hade tidigare valt New York och Virginia att dela upp sitt andra huvudkontor i två separata enheter, där skapandet av 25 000 jobb var planerat..

Invånare i Long Island City mot Amazonas belägring i New York

foto av invånare i long island city mot upprättandet av det nya Amazonas högkvarter i New York

Detta val hade dock stimulerats av de höga politiska sfärerna i New York och lagt fram ett stort framsteg inom sysselsättningsområdet, som NYC och dess region skulle gynnas av, vilket gjorde Big Apple till en Silicon Valley på östkusten. Kritiker reagerade sedan snabbt på de miljarder och en halv dollar i skatteincitament som NYC lovade i utbyte mot den lokala etableringen av gruppen, vilket fick invånarna att frukta en gentrifiering av området, med en oundviklig högkonjunktur i fastigheter. Vid ankomsten av höga eller mycket höga löner som Amazon erbjuder sina chefer. Sedan dess har debatten fortsatt att dela lägren som är gynnsamma och ogynnsamma för detta projekt som kallas “QG2” från Amazon..

Lokala protester blev bättre av Amazons nya huvudkontor

protesterar invånare i långa ödrottningar mot nya Amazonas högkvarter i New York

Medan pro-Jeff Bezos grupppolitiker såväl som fastighetsbranschen i New York visar sin besvikelse sedan tillkännagivandet av utträde, ser vissa grannstater situationen som ett potentiellt vindfall. Så här positionerade guvernören i närliggande New Jersey sig snabbt som en kandidat för etableringen av företagets nya högkvarter “QG2” och utnyttjade därmed New York -avhoppet: “Mer än någonsin har Newark visat sig vara det bästa val för ett besök från Amazonas kontor, som vi erbjuder möjligheten att gå med i Newark, en blomstrande stad ”. Entusiasmen lämnade ett dött brev för tillfället, eftersom Amazon inte verkar ha bråttom att starta igen i en studie och en sökning efter en fallpunkt, föredrar att fokusera på Virginia, den stora vinnaren av denna uppgörelse och andra halvan av hans initial projekt. Om antalet planerade jobb inte verkar revideras upp för tillfället förblir den ekonomiska sektorn i Richmond nöjd med sin lott, som en lokal ekonomisk tjänsteman sade: “Vi är mycket nöjda med denna utvecklingsutsikt. Som erbjuds idag omfattningen av delstaten Virginia ”.

Karta över den ursprungliga platsen för Amazon att sätta upp i NYC

karta över den planerade platsen för Amazons huvudkontor i New York, slutligen avbruten

Bill De Blasio, borgmästare i New York, som stödde och trodde på upprättandet av detta andra Amazonas högkvarter, varnar för en eventuell nedgång i stadens ekonomiska attraktionskraft, till följd av det folkliga upproret som slutligen fick ekonomin att vackla. e-handelsjätten. Men om Amazon -fallet inte har kunnat ta slut i NYC, bör den kommande etableringen av ett Google -campus i samma stad åter väcka hopp om några broar i den lokala ekonomin..

De offentliga myndigheternas entusiasm fick vika för lokalt missnöje

Guvernör Andrew Cuomo och New Yorks borgmästare Bill de Blasio firar avtal om att installera Amazonas högkvarter i Long Island City