Facebook meddelar i sin tur livslångt distansarbete för sina anställda

I och med att covid-19-pandemin och lockdownen har lett till att telekommunikation har kommit i framkant börjar företagen ompröva sin ståndpunkt i ämnet. I detta sammanhang meddelar Facebook att hälften av sina 45 000 anställda ska kunna anta att arbeta hemifrån permanent inom 5 till 10 år.

Facebook meddelar att de vill lägga hälften av sin personal till distansarbete inom 5 till 10 år

Facebook planerar att sätta hälften av sina 45 000 anställda i permanent distansarbete

Facebook vill skapa distansarbete för hälften av personalen inför en ” Covid-19 som inte kommer att försvinna på länge “

Medan de flesta företag runt om i världen har tvingat sig till distansarbete inför coronavirusepidemin, är de digitala jättarna och deras tiotusentals anställda inget undantag. Först motvilligt antaget, arbetade hemifrån visade snabbt fördelar för många anställda, så mycket att många arbetsgivare nu överväger att generalisera praxis. I detta sammanhang tillkännagav Jack Dorsey, VD för Twitter förra veckan att alla anställda vars närvaro på plats inte var nödvändiga, nu kommer att kunna fortsätta att telependla permanent. Ett beslut utan motstycke i denna skala, eftersom Google för sin del förklarade att behålla distansarbete hemma för sin personal tills slutet av 2020.

Åtgärder anpassade till en varaktig situation “Covid-19 kommer inte att försvinna på länge” M.Z

Står inför en pandemi som ska pågå över tid, meddelar Facebook implementeringen av distansarbete för livet

Med mer än 45 000 anställda har Facebook varit angelägna om att konkurrera med sin konkurrent. Mark Zuckerberg, som är medveten om att epidemin fortfarande har en ljus framtid framför sig, har också precis meddelat nya åtgärder i ämnet under ett telefonkonferens för hans team. “Vi kommer att bli det mest avancerade företaget inom distansarbete”, sa han i en intervju med The Verge och tillade “Detta måste göras ansvarsfullt (och) jag tror att det kommer att vara möjligt att sätta hälften av vår personal i permanent distansarbete inom 5 till 10 år ”.

Hälften av de 45 000 anställda förväntas anta distansarbete under de kommande åren

precis som Twitter borde Facebook tillåta hälften av sin personal att telekommunikera permanent

Telearbete till förmån för digitala jättars (ekonomiska) hälsa

Medan 95% av Facebook -anställda för närvarande arbetar på distans, förväntas majoriteten av dem stanna där till slutet av året åtminstone. En åtgärd som stöds av den senare, varav 50% anser sig vara mer produktiva under dessa förhållanden. Återöppningen av företagets kontor som planeras till den 6 juli kommer att åtföljas av strikta sanitära åtgärder och en beläggning på upp till 25%. En regelbunden temperaturmätning, bärandet av den obligatoriska masken och social distansering finns också på menyn. Nödvändiga restriktioner som framstår som en paradox inför politiken om medvetenhet och brödraskap tillämpas i allmänhet på kontoren i Silicon Valley. “Jag insisterar på att Covid-19 inte kommer att försvinna på länge”, säger Zuckerberg.

Växer snabbt på grund av den massiva användningen av sociala nätverk under lockdown och med tanke på en översyn av sin affärsmodell, meddelade Facebook nyligen att man ville rekrytera mer än 10 000 nya medarbetare. Möjligheten för företaget att börja sitt allmänna arbete hemifrån och att utveckla en ny fjärrrekryteringsprocess.

Facebooks meddelande följer Twitters meddelande, som också planerar att utöka läxorna

Hälften av Facebooks 45 000 anställda förväntas anta permanent distansarbete inom 5 till 10 år