Vårt råd för att besöka Amsterdam annorlunda

Nederländernas huvudstad är en välkänd destination för resenärer som söker kulturella och historiska upptäckter. Men bortom romantiska kanaler, museer och blomstermarknader har Amsterdam fortfarande mycket att överraska även de mest kräsna besökarna som söker unika upplevelser. Oavsett om du kommer för första gången eller om du redan befinner dig i stadens trollformel, ger vi dig flera idéer för att besöka Amsterdam på ett annat sätt. Vad ska man göra i Amsterdam för att upptäcka staden utanför allfarvägen? Här är våra förslag på ovanliga aktiviteter och mindre kända platser i den nederländska huvudstaden.

Besök Amsterdam annorlunda: alternativa turer för att upptäcka den nederländska huvudstaden

besöka Amsterdam annorlunda, alternativa turer för att upptäcka Amsterdam, upptäckter i Amsterdam

Besök mindre kända stadsdelar 

Om du vill undvika turistmassorna, tveka inte att göra en liten omväg till de mindre kända områdena i staden, så att du kan upptäcka det i ett annat ljus. Amsterdam OOST är mer bostad än turist och är ett distrikt i full väckelse som ofta förblir underskattat. Besökaren kommer dock att upptäcka ett mångkulturellt distrikt med många ansikten fyllda med konstgallerier, restauranger, trendiga barer och oberoende biografer. Missa inte chansen att besöka Dappermarkt, en stor utomhusmarknad som är en verklig attraktion med sina mer än 250 bås. Om du letar efter en Amsterdam semesteruthyrning Väl ansluten till stora turistattraktioner men bort från turister kan Amsterdam OOST vara ditt bästa val. Med sina tre stora parker Oosterpark, Flevopark och Frankendael Park är det också den grönaste delen av staden..

Norr om Amsterdam kommer NDSM -distriktet att tilltala dem som letar efter en äkta och original upplevelse. Detta tidigare varv, känt för sin industriella arkitektur och gatukonst, har blivit en levande mötesplats för unga kreativa. De gamla lagren förvandlas till konstutrymmen, trendiga barer och restauranger som utgör en ovanlig och överraskande stadsmiljö. För att komma dit, ta bara gratisfärjan som korsar IJ -floden. En gång i månaden är NDSM också värd för Amsterdams största loppmarknad..

Ishallen framför Rijksmuseum

skridskoåkning framför det nationella målningsmuseet i Amsterdam, idéer för att besöka Amsterdam på vintern

Upptäck musikscenen i Amsterdam

Det är ingen hemlighet att Amsterdam erbjuder ett varierat musikprogram under hela året. Under din vistelse i Amsterdam kan du delta i en konsert i en av de många teatrarna och konserthallarna. Nöjesstaden är också en favoritdestination för elfläktar. I oktober är Amsterdam faktiskt värd för AMF, världens största elektroniska musikfestival. Varje helg blir staden också en stor scen med festivaler och konserter överallt. Vinylentusiaster kan också besöka de många adresserna som erbjuder ett rikt urval av vinylskivor som Concerto, Waxwell Records och Rush Hour Records..

Ta ett fint foto på en av de många broarna med typisk arkitektur

utsikt över en av de många broarna och husraderna med traditionell arkitektur längs kanalerna

Upptäck Amsterdam annorlunda tack vare guidade turer

Vill du upptäcka Amsterdam på ett originellt sätt? Det finns olika alternativa och tematiska turer som förtjänar vår fulla uppmärksamhet. Unna dig en smakprovningskryssning ombord på en crêperibåt. Denna unika båttur tar dig till de vackraste landskapen utanför Amsterdams kust. För att lära känna de många stadsodlingsprojekten i staden kan du utforska stadsgårdarna och trädgårdarna i Amsterdam och dess omgivningar med cykel. Avsluta turen på ett kafé eller en restaurang som erbjuder lokala råvaror. Guidade rundturer i de många bryggerierna i Amsterdam är också ett bra sätt att upptäcka staden medan du provar hantverksöl..

Utsikt ovanifrån på Dam Square

utsikt ovanifrån på place du dam, pariserhjulet på place du dam, roliga aktiviteter att upptäcka amsterdam

Besök Amsterdam annorlunda tack vare de många tematiska rundturerna

guidade cykelturer för att upptäcka sevärdheter och ovanliga aktiviteter i Amsterdam