Hitta de största museerna i världen i Paris!

center-pompidou-modern-arkitektur-museer-paris

Museet, som det är känt idag, är mycket mer än en utbildningskälla. Idag är det en mycket viktig institution i det ekonomiska systemet. Det blir allt viktigare att importera intressanta idéer för att få fler besökare. Så här kommer du till frågan – det är bättre att ha flera avdelningar i samtida museer. Sedan slutet av 1900 -talet har byggnader blivit mer och mer provocerande och extravaganta. Allt började ett sekel efter utställningen på Crystal Palace i London och framgångarna med järnbyggnaderna som användes igen med denna nya policy.

Crystal_Palace-architeture-anciante

Georges Pompidou centrum, byggt 1972-77 i Paris, markerar en viktig punkt i utvecklingen av museedesign. Arkitekterna Renzo Piano och Richard Rogers gör ett multifunktionellt kulturcentrum. Byggnaden är konstruerad som en verklig attraktion – det finns inte bara mästerverk av konst, utan också ursprungliga aktiviteter organiserade för besökare. De roliga inslagen i Pompidou är en del av strategin för att göra staden mer levande och göra den till ett intressant skådespel. Tanken med byggnaden är att den ska vara anmärkningsvärd och imponerande och på detta sätt blir Paris den första staden som använder museer som ett medel för stads- och ekonomisk utveckling. Nu har vi många framgångsrika exempel på denna idé. Faktum är att allt började i början av 1980 -talet med François Mitterrands politik för återupplivning av värdet av offentliga institutioner och museer..

Center Pompidou-Metz: inifrån

Beslutet att Gare D’Orsay ska bli en plats för en utställning och att Louvren ska bli ett museum är ett mycket viktigt ögonblick för stadens konstnärliga och kulturella liv. Under ledning av Mitterrand blir Paris från en global stad ett politiskt och kulturellt centrum för Europa.

Musée-dOrsay-Building-storlek

 Modern arkitektur presenteras mycket väl med konstruktionen av Pompidou -museet

 De största museerna i världen – vi kan inte säga utan att prata om Pompidou -museet

arkitektur-pompidou-museum-paris-

center-pompidou-mångfärgad

Center Pompidou

 Även restaurangen är ett riktigt mästerverk!

Musee-dOrsay-list-paris-arkitektur

Inglasningen är en del av museet som alltid ger arkitekturen en unik touch

orsay-museum-arkitektur

Gamla byggnader är mycket viktiga för ekonomin och bilden av staden som den är

paris-orsay-

PHObf6087ae-b6fa-11e2-bbdc-910c19dde68d-805x453-resized

Pompidou_Paris-

Pompidou-Center-Paris-original-design

pompidou-museum-

pompidou-fontän-de största museerna i världen

tounelle-Pompidou

pompodou-museum-of-paris

Text: Violeta Shatova