Refυγείο “Oka”

Ψυγείο

Ο οικιακός εξοπλισμός κατάψυξης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς διακρίνεται για την αξιοπιστία και την αντοχή του. Σήμερα, υπάρχουν αρκετές επιλογές για τέτοια προϊόντα στην αγορά, μεταξύ των οποίων διακρίνεται ένα ψυγείο. “Οκα”. Μπορείτε να μάθετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τέτοιων μονάδων στον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Ιστορική αναφορά

Ψυγείο “Οκα” παράγεται από τη δεκαετία του ’50 του περασμένου αιώνα – από το φυτό “Oka-Cold”. Η βάση για αυτό το σχέδιο πάρθηκε από τις συσκευές που παρήγαγε το ZIL. Σήμερα τα ψυγεία αυτής της μάρκας έχουν βελτιωθεί, γεγονός που οδήγησε στην εμφάνιση νέων μοντέλων. Προς το παρόν, η εταιρεία συνεργάζεται με την τουρκική εταιρεία Beko, η οποία έχει θετική επίδραση στο σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων συσκευών. Τα πρώτα μοντέλα δεν διακρίνονταν από πολυπλοκότητα, αλλά η ποιότητα της εκτέλεσης τους ήταν πολύ υψηλή. Ορισμένα μεμονωμένα προϊόντα λειτουργούν ακόμη και σήμερα. Το ύψος των πρώτων κατασκευών δεν ξεπερνούσε τα 150 εκ. Τα ψυγεία “Oka” χαρακτηρίζονται από αυστηρό ορθογώνιο σχεδιασμό, που τα διακρίνει από άλλα προϊόντα.

Η ικανότητα του εργοστασίου αυξάνεται συνεχώς από την αρχή της παραγωγής. Μετά από 10 χρόνια δουλειάς, παρήγαγε ήδη περίπου 600 ψυγεία την ημέρα..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ψυγεία “Οκα” για μεγάλο χρονικό διάστημα παρήχθησαν χωρίς σημαντικές βελτιώσεις, γεγονός που οδήγησε σε μείωση της δημοτικότητάς τους. Μετά την ανακατασκευή, αυτά τα προϊόντα έχουν γίνει πολύ καλύτερα. Μεταξύ των θετικών ιδιοτήτων αυτής της τεχνικής είναι τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Σχετικά χαμηλό κόστος. Σχεδόν κάθε μέσος πολίτης της χώρας μπορεί να αντέξει οικονομικά τέτοια προϊόντα..
 2. Πρωτότυπος σχεδιασμός. Τα ψυγεία μπορούν να ταιριάζουν με σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ.
 3. Ποιότητα κατασκευής. Τα προϊόντα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλες αυτές οι παράμετροι εξαρτώνται όχι μόνο από το μοντέλο, αλλά και από το έτος κατασκευής. Αλλά Τα ψυγεία από αυτόν τον κατασκευαστή έχουν πολλά μειονεκτήματα:

 1. Μικρή χωρητικότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παλιά μοντέλα που παρήχθησαν πριν από την αναδιοργάνωση της επιχείρησης..
 2. Υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Αν και οι κατασκευαστές έχουν βελτιώσει αυτήν την τεχνική, πολλά μοντέλα εξακολουθούν να “τρώνε” έως και 500 kWh / έτος.
 3. Χειροκίνητη απόψυξη. Αυτή η προσέγγιση δεν απαιτεί μόνο χρόνο, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς την ποσότητα πάγου στην κατάψυξη..

Δημοφιλή μοντέλα

Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετές βασικές τροποποιήσεις των ψυγείων Oka:

 • Oka-6 KSh-ZOOP;
 • Oka-6M;
 • Oka-6M-206-1;
 • Oka-6M-206-3;
 • Oka-6M-206-7.

Το κύριο μοντέλο είναι το ψυγείο. “Oka-6 KSh-ZOOP”, με βάση τα οποία δημιουργήθηκαν όλα τα υπόλοιπα. Αυτές οι συσκευές διαφέρουν στις ακόλουθες παραμέτρους:

 1. Το ψυγείο έχει δύο θαλάμους. Το R12 χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο.
 2. Ο συνολικός όγκος των θαλάμων φτάνει τα 300 λίτρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγές, ανάλογα με τη συγκεκριμένη τροποποίηση του ψυγείου και το έτος κατασκευής..
 3. Το σύστημα λειτουργεί σε δύο λειτουργίες – “oolύξη” και “Απόψυξη”. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε αποτελεσματικά τη λειτουργία του μηχανισμού. Όλες αυτές οι λειτουργίες εκτελούνται με τη χρήση μηχανικού διακόπτη.

Περιγραφή σύγχρονων τροποποιήσεων

Τα ψυγεία είναι πιο δημοφιλή σήμερα. “Oka-6M”. Η θερμοκρασία στον καταψύκτη σε αυτές τις δομές μπορεί να πέσει στους -18 βαθμούς. Υπάρχουν πολλές σύγχρονες λειτουργίες με τις οποίες είναι εξοπλισμένα αυτά τα μοντέλα:

 1. Όλα τα ψυγεία είναι εξοπλισμένα με αυτόματο σύστημα απόψυξης. Αυτός ο μηχανισμός αφαιρεί ανεξάρτητα το λιωμένο νερό από τον θάλαμο ψύξης. Η εκκίνηση αυτού του συστήματος πραγματοποιείται ανά διαστήματα τεσσάρων ημερών. Όλο το νερό συλλέγεται σε ένα ειδικό δοχείο, από το οποίο αφαιρείται χειροκίνητα.
 2. Οι πόρτες είναι εξοπλισμένες με έναν περιοριστή που σας επιτρέπει να ελέγχετε τη γωνία ανοίγματος.
 3. Η παρουσία αρκετών στηριγμάτων που σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη θέση των εσωτερικών ραφιών σε ύψος. Βρίσκονται τόσο στο εσωτερικό του ψυγείου όσο και στις πόρτες..
 4. Το αεροπλάνο εξυπηρέτησης.
 5. Ο χώρος του ψυγείου είναι κατασκευασμένος από ατσάλι υψηλής ποιότητας, καλυμμένος με ειδικό σμάλτο.
 6. Διαθεσιμότητα ειδικού συστήματος διανομής παγωμένων ποτών. Αυτή η λειτουργία υπάρχει μόνο στο μοντέλο “Oka-6M”.
 7. Δυνατότητα ανάρτησης των θυρών.
 8. Εσωτερικός φωτισμός του χώρου του ψυγείου. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την ορατότητα και την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προϊόντα..
 9. Η χωρητικότητα του ψυγείου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο. Το μεγαλύτερο είναι 336 λίτρα, από το οποίο ο καταψύκτης παίρνει 108 λίτρα. Ο τυπικός όγκος των περισσότερων ψυγείων φτάνει μόνο τα 245 λίτρα (χώρος κατάψυξης – 50 λίτρα).

Σημαντικές βλάβες

Αν και, σύμφωνα με πολλές κριτικές, ψυγεία “Οκα” – σχετικά αξιόπιστος εξοπλισμός, αλλά συχνά αποτυγχάνει. Αρκετές από τις πιο δημοφιλείς βλάβες αυτής της τεχνικής θα πρέπει να επισημανθούν:

 1. Φραγμένος τριχοειδής σωλήνας. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί μόνο καθαρίζοντας πλήρως το κανάλι. Μια τέτοια λειτουργία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο – και μόνο από έμπειρους ειδικούς. Μετά τον καθαρισμό, ο στεγνωτήρας φίλτρου πρέπει να αλλάξει, το σύστημα γεμίζει με νέο φρέον.
 2. Θόρυβος συμπιεστή. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με την αντικατάσταση αυτού του στοιχείου. Ωστόσο, ο σημαντικός όγκος δεν υποδηλώνει πάντα κακή απόδοση. Πολλά μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως με τέτοιο μειονέκτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα..
 3. Προβλήματα κατάψυξης του συστήματος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε τέτοιες δυσλειτουργίες. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθούν οι βλάβες μιας ημιαυτόματης βαλβίδας και ενός θερμοστάτη που ελέγχει την παροχή φρέον.

Όλες οι εργασίες επισκευής πραγματοποιούνται μόνο από έμπειρους ειδικούς – και παρουσία εξελιγμένου εξοπλισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός τέτοιων μονάδων στην αγορά, γεγονός που διευκολύνει την εύρεση ανταλλακτικών συγκεκριμένου τύπου..

Ψυγεία “Οκα” είναι σχέδια προϋπολογισμού που παρέχουν τις απαραίτητες λειτουργίες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες εργασίες. Κατά την επιλογή αυτού του προϊόντος, πρέπει πρώτα να επιλέξετε ένα μοντέλο, καθώς και να αξιολογήσετε τις κριτικές των ιδιοκτητών αυτού του εξοπλισμού. Όταν αγοράζετε τέτοιο εξοπλισμό, πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες. Αν το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να πάρετε το τέλειο ψυγείο που θα κάνει εξαιρετική δουλειά..

Δείτε την αναθεώρηση του ψυγείου OKA στο παρακάτω βίντεο.