Μωσαϊκό στην ποδιά στην κουζίνα

Πολλοί λαοί της αρχαιότητας χρησιμοποιούσαν ψηφιδωτά για να διακοσμήσουν τα παλάτια και τους ναούς τους. Για παράδειγμα, η βαθμίδα πυραμίδα του Φαραώ Τζόσερ, χτισμένη στην Αρχαία Αίγυπτο γύρω στο 2600 π.Χ. ε., διακοσμημένο με πολύχρωμα ψηφιδωτά πλακάκια. Αργότερα, κεραμικά πλακίδια άρχισαν να παράγονται σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.. Σήμερα, η παραγωγή ψηφιδωτών πλακιδίων είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και αυτό τους επιτρέπει να παράγονται σε μια τεράστια ποικιλία συνδυασμών χρωμάτων και υφής..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας μπορεί να είναι μια πραγματική διακόσμηση για την κουζίνα. Τα θραύσματα που συνθέτουν τον μωσαϊκό καμβά είναι πιο εκφραστικά από τα συνηθισμένα πλακάκια, γι ‘αυτό μπορεί να ταιριάζει με σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο, από “χώρα” έως “techno”. Αυτή η δυνατότητα επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι διάφορα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή ψηφιδωτών, από φυσική πέτρα έως μητέρα μαργαριταριού..

Τα μίγματα χρωμάτων, μια αφθονία των οποίων μπορεί να βρεθεί σε ψηφιδωτά, συνδυάζουν όλες τις αποχρώσεις που παρουσιάζονται στην κουζίνα. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται από αυτό ένα πολύ σκληρό και ανθεκτικό στη θερμότητα πανί μιας ποδιάς κουζίνας, με αποτέλεσμα η επιφάνεια του τοίχου εργασίας να προστατεύεται πλήρως και πρακτικά να μην υπάρχουν μικρές γρατζουνιές ή γδαρσίματα σε αυτό..

Υλικά (επεξεργασία)

Ακόμα και στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ψηφιδωτά υφάσματα για να διακοσμήσουν τους τοίχους και να δημιουργήσουν γυάλινα βιτρό. Παραδείγματα αυτού μπορούν να βρεθούν στις ελληνικές βασιλικές ή στους γοτθικούς ναούς της μεσαιωνικής Ευρώπης.. Εκείνες τις μέρες, η επιλογή του υλικού δεν ήταν πολύ μεγάλη, πλάκες ψηφιδωτού δημιουργήθηκαν από κεραμικά ή γυαλί, ανάλογα με τις ανάγκες..

Επί του παρόντος, η γκάμα των υλικών για τη δημιουργία αυτής της εκπληκτικής διακόσμησης έχει επεκταθεί σημαντικά. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε μωσαϊκά από συνηθισμένο ή θαλάσσιο γυαλί, πλαστικό με μεταλλική επίστρωση, ψηφιδωτά ψηφιδωτά, την κλασική έκδοση ψηφιδωτών από πέτρα ή κεραμικά. Τα μοντέρνα ψηφιδωτά πλακάκια έρχονται σε διάφορα σχήματα: ορθογώνια, τετράγωνα ακόμη και κύκλους. Ο αγοραστής μπορεί να τα ολοκληρώσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, δημιουργώντας μοναδικές και αξέχαστες παραλλαγές..

Το ψηφιδωτό από κεραμίδια αποτελείται από καλούπια κεραμικά πλακίδια, επομένως, μοιάζει με πλακάκια ως προς ένα σύνολο ιδιοτήτων – αυτή είναι η ίδια αντοχή, αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, λίπος και υγρασία, ποικιλία στη διακόσμηση και ευελιξία.

Αλλά το κεραμικό ψηφιδωτό κεραμίδι φαίνεται πιο πολύχρωμο και χαριτωμένο σε σύγκριση με τα συμβατικά πλακάκια. Δίνει την εντύπωση ενός μοναδικού χειροποίητου, επιπλέον, μικρά ψηφιδωτά πλακάκια ταιριάζουν καλύτερα στο εσωτερικό. Μειονεκτήματα: Το κόστος ενός μωσαϊκού είναι σχεδόν διπλάσιο από το κόστος ενός κανονικού κεραμιδιού και απαιτεί περισσότερο υλικό αρμολόγησης.

Υπάρχει ένας ειδικός τύπος κεραμικού ψηφιδωτού που καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα γυαλιού. Ταυτόχρονα, χάνει στη μεταβλητότητα του σχεδίου και του χρώματος, αλλά κερδίζει στην υφή, καθώς σε αυτή την περίπτωση η σύνθεση μπορεί να είναι ματ, γυαλιστερή, τραχιά, με την επίδραση της αρχαιότητας ή με μίμηση πέτρας. Το πάχος του υάλινου υλικού είναι διπλάσιο από αυτό της συνηθισμένης κεραμικής και είναι 8-10 mm.

Το πιο δημοφιλές από όλους τους τύπους ψηφιδωτών πλακιδίων για τη διακόσμηση μιας ποδιάς στην κουζίνα είναι τα πλακάκια τοίχου από γυαλί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι εύκολο να καθαριστεί, πολύ ανθεκτικό, φαίνεται ελκυστικό και έχει την πιο λογική τιμή.. Τα γυάλινα ψηφιδωτά πλακίδια είναι πολύ ισχυρότερα από το συνηθισμένο γυαλί, παρά την ίδια σύνθεση εξαρτημάτων. Αυτό οφείλεται στην υψηλή θερμοκρασία πυροδότησης και στο μικρό μέγεθος των εξαρτημάτων του..

Το γυάλινο μωσαϊκό μπορεί να χωριστεί σε διάφορες ποικιλίες:

 • Ομοιογενές γυαλί, που ονομάζεται επίσης βενετσιάνικο γυαλί. Αυτά είναι μικρά γυάλινα τετράγωνα που μπορούν να είναι λαμπερά και πολύχρωμα, όπως καραμέλες. ή αμβλύ, σαν πέτρες κομμένες δίπλα στη θάλασσα. Επιπλέον, μπορεί να προστεθεί αλουμινόχαρτο, λάμψη και άλλα μικρά υλικά στο γυαλί.

 • Smalt. Αυτό είναι ένα ψημένο συμπιεσμένο μείγμα γυαλιού. Είναι χρωματισμένο με οξείδια μετάλλων όπως κοβάλτιο, χαλκό, χρώμιο, ουράνιο, νικέλιο, σίδηρο και ασήμι. Το χρυσό σμάλτο, το οποίο ήταν απίστευτα δημοφιλές κατά τη Βυζαντινή εποχή, κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας λεπτά φύλλα χρυσού.

Το Smalt έχει πολύ υψηλή αντοχή (λόγω του οποίου μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στο πάτωμα) και πλούσια χρώματα, ένα ασυνήθιστο αποτέλεσμα που θυμίζει εσωτερική λάμψη, αφού κάθε πλάκα από γυαλί smalt είναι κάπως διαφορετική από τη γειτονική. Το Smalt μπορεί να έχει διαφορετική εμφάνιση ανάλογα με τα πρόσθετα και τις επικαλύψεις, για παράδειγμα, μοιάζει με μαργαριτάρι.

 • Γυάλινα πλακάκια, συμπληρωμένα με μεταλλική σύνθεση. Για τη δημιουργία ψηφιδωτών πλακιδίων που μοιάζουν με πολύτιμους λίθους, το λιωμένο γυαλί αναμιγνύεται με μέταλλα όπως χαλαζία, ιρίδιο ή ακόμα και η ημιπολύτιμη πέτρα αβεντουρίνη. Ένα τέτοιο μωσαϊκό έχει υψηλή τιμή, αλλά φαίνεται επίσης απλά πολυτελές, έχοντας λαμπερή ιριδίζουσα επιφάνεια και πολύπλοκο μικτό χρώμα..

 • Ένα είδος γυάλινου μωσαϊκού μπορεί να θεωρηθεί μωσαϊκό από μαργαριτάρι. Το Mother-of-Pearl είναι ένα από τα πιο όμορφα διακοσμητικά υλικά, το οποίο έχει επίσης μοναδικές και ασυνήθιστες ιδιότητες: αντανακλώντας και μειώνοντας το φως που κατευθύνεται προς αυτό, το διασκορπίζει και το κάνει πιο μαλακό. Επιπλέον, η μαργαριτάρι τείνει να λαμπυρίζει με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Προφανώς, ένα τέτοιο μωσαϊκό με μαργαριτάρια θα είναι πολύ, πολύ ακριβό, αλλά μπορείτε πάντα να εξοικονομήσετε χρήματα επιλέγοντας ένα γυάλινο μωσαϊκό με επίστρωση από μαργαριτάρι.

 • Το κλασικό πέτρινο μωσαϊκό είναι μια άλλη από τις επιλογές σχεδιασμού για ποδιά κουζίνας.. Ανήκει στην κατηγορία των ελίτ και των ακριβών υλικών. Για την παραγωγή του χρησιμοποιείται μεγάλη ποικιλία από πέτρες και μέταλλα, από μάρμαρο έως ίασπη ή όνυχα. Η πέτρα είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, επιπλέον, κάθε φυσική πέτρα είναι μοναδική και μοναδική. Δεδομένου ότι η πέτρα είναι ένα πορώδες υλικό, για να διατηρήσει την ομορφιά της περισσότερο, επεξεργάζεται με μια ειδική προστατευτική ένωση, γεμίζοντας τους πόρους. Μια τέτοια επεξεργασία θα διευκολύνει σημαντικά τη συντήρηση μιας μωσαϊκής πέτρινης ποδιάς..

Το πέτρινο μωσαϊκό διαφέρει στην τεχνολογία κατασκευής:

 • Ρωμαϊκή τεχνολογία, που διακρίνεται από τη χρήση μαρμάρου.
 • Φλωρεντινή τεχνική η κατασκευή επιτρέπει ανάμειξη υλικών.
 • Ρωσική τεχνολογία βασίζεται στο γεγονός ότι μια πλάκα από ένα απλό υλικό είναι επικολλημένο με ακριβά είδη πέτρας.

Το μωσαϊκό από πορσελάνη από πέτρα μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στην πέτρα, καθώς είναι τόσο ανθεκτικό όσο η πέτρα, αλλά πιο προσιτό και λιγότερο πορώδες. Τα κεραμικά από πορσελάνη ξεπερνούν σε ισχύ τα κεραμικά πλακίδια, αλλά είναι κατώτερα από αυτά ως προς τη μεταβλητότητα του σχεδιασμού. Η τεχνητή πέτρα είναι λιγότερο φωτεινή και λιγότερο λαμπρή και γενικά έχει μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων που κυμαίνεται από μπεζ έως σκούρο καφέ. Επιπλέον, τα κεραμίδια από πορσελάνη από πέτρα διαφέρουν ως προς τη διαδικασία κατασκευής τους. Τα κεραμικά από πορσελάνη κόβονται αντί να χύνονται σε καλούπια όπως κεραμικά πλακίδια, επομένως έχει τραχιά άκρη.

 • Μεταλλικό ψηφιδωτό συνήθως από κεραμικό, καουτσούκ ή πλαστικό, με εμφάνιση χάλυβα ή χρυσού χρώματος μετάλλων. Αυτό επιτυγχάνεται καλύπτοντας το βασικό υλικό με μεταλλικό στρώμα. Μια μεταλλική ποδιά ψηφιδωτού είναι πρακτική και ασφαλής, αλλά, δυστυχώς, η ίδια η μεταλλική διακοσμητική επίστρωση είναι βραχύβια..

Το μωσαϊκό αποτελείται από κομμάτια καθρέφτη με πάχος 5 mm. Είναι αρκετά ανθεκτικό, αλλά απαιτεί πιο προσεκτική συντήρηση. Τα κομμάτια καθρέφτη γίνονται συχνά σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια. Μπορούν να έχουν τη συνήθη λάμψη καθρέφτη, αλλά υπάρχει επίσης ένα μωσαϊκό καθρέφτη με φιμέ..

Προβολές

Στην αρχαιότητα, τα ψηφιδωτά συναρμολογούνταν από μικρά κομμάτια, τα οποία απαιτούσαν μεγάλη υπομονή, επιμονή και καλλιτεχνική γεύση από τον δάσκαλο.. Το σύγχρονο μωσαϊκό, κατά κανόνα, δεν πωλείται με τη μορφή σκέδασης, μοιάζει με τετράγωνες πλάκες από ήδη επιλεγμένα μικρά θραύσματα. Τέτοιες πλάκες ονομάζονται μήτρες, μπορούν να έχουν διαστάσεις από 24 cm × 24 έως 32 × 32 cm. Συνήθως για να καλύψουν μια έκταση 1 τετρ. μετρητή 9 πλάκες είναι αρκετές – μήτρες.

Τα θραύσματα που συνθέτουν το ίδιο το ψηφιδωτό μοτίβο ονομάζονται “τσιπ” ή “tesser”. Το μέγεθος τσιπ μπορεί επίσης να διαφέρει. Υπάρχουν τσιπ 1×1 cm, μπορεί να υπάρχουν μεγαλύτερα, για παράδειγμα, 5 cm × 5 cm, το μέγιστο μέγεθος τσιπ είναι 10 × 10 cm.

Οι περισσότεροι πίνακες έχουν σχήμα τετραγώνων, καθώς είναι βολικό κατά την τοποθέτηση, διευκολύνει την αντιμετώπιση των υπολογισμών του απαιτούμενου υλικού και ταιριάζει άνετα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Οι ορθογώνιες πλάκες είναι επίσης πολύ δημοφιλείς.. Εξάγωνα, ρόμβοι, κύκλοι και τρίγωνα είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένα, αλλά, εάν είναι επιθυμητό, ​​τέτοιες επιλογές μπορούν να βρεθούν στην αγορά..

Τα τσιπ είναι συνήθως κολλημένα σε πλέγματα πολυουρεθάνης που βρίσκονται στο πίσω μέρος της μήτρας..

Μια άλλη επιλογή είναι η βάση στήριξης με χαρτί. Σε αυτή την περίπτωση, το χαρτί είναι κολλημένο στο μπροστινό μέρος του κεραμιδιού και πρέπει να αφαιρεθεί πριν από την αρμολόγηση..

Η πιο βολική και αξιόπιστη είναι η επιλογή στερέωσης στο πλέγμα. Ταυτόχρονα, η μήτρα δεν σχίζεται και είναι πιο εύκολο να κολληθεί. Είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την περίπτωση το πλέγμα εκτελεί επίσης ενισχυτική λειτουργία..

Χρωματικές λύσεις

Χάρη στη χρήση ψηφιδωτών διαφόρων χρωμάτων, μπορείτε να επιτύχετε ενδιαφέροντα οπτικά εφέ στο δωμάτιο της κουζίνας. Για παράδειγμα, εξομαλύνετε γωνίες χρησιμοποιώντας ένα τέντωμα χρώματος ή επεκτείνετε οπτικά ένα δωμάτιο. Χειρίζοντας το ψηφιδωτό φινίρισμα, για παράδειγμα, διακοσμώντας μια ατυχή αιχμηρή γωνία σε ένα δωμάτιο, μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα εξαιρετικό στοιχείο του εσωτερικού..

Οι ψηφιδωτές εικόνες μπορούν να χωριστούν σε επιλογές χρωμάτων. Αυτά θα είναι:

 • Απλές ή μονόχρωμες εικόνες, το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να είναι γυαλιστερό, ματ ή ανάγλυφο.
 • Μικτά χρώματα, που μπορεί να είναι είτε αντίθετοι τόνοι είτε συναφείς αποχρώσεις.
 • Εικόνες κλίσης, τα οποία διαφέρουν στη μετάβαση των αποχρώσεων του ίδιου χρώματος, κορεσμένα στο κέντρο και εξασθενημένα προς τις άκρες.
 • Εικόνες – πάνελ, φτιαγμένο είτε από εργοστασιακά εξαρτήματα, είτε χειροποίητα από έναν κύριο-καλλιτέχνη.

Πώς να επιλέξετε

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές για μωσαϊκή επένδυση ποδιάς κουζίνας είναι, φυσικά, γυάλινα και κεραμικά ψηφιδωτά. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και είδη σε αυτές τις κατηγορίες, τα χαρακτηριστικά των οποίων αξίζει να δοθεί προσοχή..

Οι κατασκευαστές που ανήκουν σε πολυάριθμες μάρκες προσφέρουν συλλογές από ψηφιδωτά έργα ζωγραφικής, ήδη επιλεγμένα σε συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων. Ορισμένα από αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αποκλειστικά ακριβά πάνελ, τα οποία αναμφίβολα θα δώσουν ατομικότητα στο εσωτερικό της κουζίνας..

Υπάρχει ένας ανείπωτος κανόνας σύμφωνα με τον οποίο, όσο πιο φωτεινές και ποικίλες είναι οι χρωματικές αποχρώσεις των ψηφιδωτών πλακιδίων, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος τους. Αυτό οφείλεται στην πολυπλοκότητα και το κόστος παραγωγής.. Τα μονόχρωμα είναι τα φθηνότερα.. Ακολουθούν τα μείγματα λευκού με γκρι, μπεζ και καφέ τόνους, που δεν περιπλέκονται από την παρουσία διακοσμητικών προσθέτων.

Σε περίπτωση που η χρωματική παλέτα του ψηφιδωτού είναι πολύχρωμη, με σύνθετα στοιχεία διακόσμησης, η τιμή του θα είναι πολύ υψηλότερη. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να εξεταστεί η επιλογή χρήσης ενός φωτεινότερου και πιο εντυπωσιακού θραύσματος με τη μορφή ένθετου σε έναν απλό μωσαϊκό καμβά για εξοικονόμηση προϋπολογισμού..

Οι πιο διάσημες είναι οι ψηφιδωτές συνθέσεις του διάσημου ιταλικού εργοστασίου Bisazza και του κινεζικού εργοστασίου Irida. Στη Ρωσία, τα κεραμίδια Kerama Marazzi είναι δημοφιλή, τα οποία προσφέρουν προϊόντα αξιοπρεπούς ποιότητας σε αρκετά λογικές τιμές. Οι ιταλικές εταιρείες L, Antic και Madreperia Mosaico είναι καθιερωμένοι κατασκευαστές μεταλλικών ψηφιδωτών, καθώς και η κινεζική εταιρεία Bertini, η οποία κατέχει την ανάπτυξη μιας συλλογής μεταλλικών ψηφιδωτών πλακιδίων που ονομάζεται Metal Mosaico..

Είναι σημαντικό να θυμάστε όταν επιλέγετε ακριβές και περίπλοκες επιλογές μωσαϊκού ότι πρέπει να αγοράζονται μόνο από έμπιστους πωλητές, προκειμένου να αποφευχθούν ψεύτικες χειροτεχνίες που δεν έχουν την κατάλληλη ποιότητα.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας

Σε περίπτωση που μια αποκλειστική σύνθεση ψηφιδωτού είναι επιθυμητή για τη διακόσμηση μιας ποδιάς κουζίνας, μπορεί να γίνει με τα χέρια σας..

Για να ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να μετρήσετε την περιοχή του υφάσματος ποδιάς, προκειμένου να εκτιμήσετε πόσο υλικό πρέπει να αγοραστεί. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επισυνάψετε πολλά φύλλα χαρτιού με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνειά του. Το μέγεθος των φύλλων θα είναι ίσο με την απαιτούμενη περιοχή.

Το αποκτηθέν υλικό επένδυσης πρέπει να σπάσει σε μικρά κομμάτια, από τα οποία θα κατασκευαστεί το μωσαϊκό. Κατά τη διαδικασία θραύσης ενός στερεού κεραμιδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε διαθέσιμο υλικό: ένα σφυρί ή ένα ισχυρό ψαλίδι.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται μπορεί να περιλαμβάνουν κεραμικά, γυαλί, σπασμένη πορσελάνη κ.λπ.. Αξιοποιήστε στο έπακρο τη δημιουργικότητά σας, αλλά πάνω απ ‘όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα χρώματα που επιλέξατε συνδυάζονται καλά με την υπόλοιπη κουζίνα..

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε τα κομμάτια των πλακιδίων σε ένα μοτίβο που καθρεφτίζει την επιφάνεια του οπισθοπορείου. Πρέπει να τοποθετηθούν με τη μορφή ενός μοτίβου που θέλετε να δημιουργήσετε στον τοίχο..

Για να το κάνετε αυτό, απλώστε το χαρτί στο πάτωμα και απλώστε τα θραύσματα του σχεδίου, μην ξεχάσετε να αφήσετε μικρά κενά (λιγότερο από 1 εκατοστό) μεταξύ τους. Στο μέλλον, αυτό το πρότυπο θα χρησιμοποιηθεί ως οδηγός κατά την εφαρμογή του ψηφιδωτού στον τοίχο..

NSΠριν από την τοποθέτηση του μωσαϊκού, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια του τοίχου από τη σκόνη και τη βρωμιά, και επίσης να το απολιπάνετε. Για πλήρη ισοπέδωση, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λευκό στόκο.. Μπορείτε να κολλήσετε το μωσαϊκό μόνο αφού στεγνώσει εντελώς ο τοίχος..

Η κόλλα πρέπει να επιλέγεται αδιάβροχη, επιπλέον, πρέπει να έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Πρέπει να ξεκινήσετε να κολλάτε από το κεντρικό κομμάτι του μοτίβου..

Χρησιμοποιώντας κόλλα πλακιδίων, κολλήστε το πρώτο κομμάτι στο κέντρο της ποδιάς. Στη συνέχεια, εφαρμόστε προσεκτικά και σχολαστικά κάθε κομμάτι στο καθορισμένο μέρος. Σε αυτή την περίπτωση, η εργασία πραγματοποιείται από το κέντρο προς τα κάτω και στη συνέχεια από το κέντρο προς την κορυφή.. Κατά την τοποθέτηση, είναι επιτακτική η διατήρηση της απόστασης μεταξύ των κομματιών του ψηφιδωτού..

Η κόλλα αφήνεται να στεγνώσει εντελώς για τουλάχιστον 24 ώρες και στη συνέχεια ξεκινά η αρμολόγηση. Για να το κάνετε αυτό, προετοιμάστε το μείγμα αρμόστοκου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και διανείμετέ το στην επιφάνεια του σχεδίου χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα..

Μετά από περίπου 15 λεπτά, σκουπίστε τους λεκέδες και την περίσσεια ενέματος με ένα υγρό σφουγγάρι.

Ενδιαφέρουσες επιλογές στην εσωτερική διακόσμηση

Προκειμένου τα ψηφιδωτά πλακάκια να φαίνονται στο πιο εντυπωσιακό φως και να διακοσμούν όσο το δυνατόν περισσότερο το εσωτερικό της κουζίνας, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε αυστηρή συμφωνία με το επιλεγμένο στυλ..

Για παράδειγμα, η επιλογή ενός μωσαϊκού για μια κλασική κουζίνα ή μιας κουζίνας στο στυλ “techno” θα είναι αισθητά διαφορετική..

Η λευκή κλασική κουζίνα, που αποτελείται από έπιπλα αυστηρών μορφών χωρίς διακοσμητικές υπερβολές, επιτρέπει την παρουσία ενός φωτεινού μωσαϊκού οπισθοπορείας. Μια τέτοια ποδιά θα πρέπει να συνδυάζει όλα τα στοιχεία σχεδίασης με την παλέτα χρωμάτων της: τοίχους, δάπεδα, ντουλάπια, σκεύη κουζίνας και φωτιστικά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό μείγμα αποχρώσεων, μια κλίση εικόνας ή ένα πλαίσιο. Μια όμορφη εικόνα από κεραμικό ή γυάλινο μωσαϊκό γίνεται η κύρια διακόσμηση και πηγή καλής διάθεσης για τους ιδιοκτήτες μιας τέτοιας κουζίνας σε αυτήν την έκδοση του εσωτερικού..

Η ρετρό κουζίνα περιλαμβάνει vintage έπιπλα και συσκευές κουζίνας. Τα ντουλάπια σε μια τέτοια κουζίνα μπορούν να χρωματιστούν με εφέ πατίνας για να δημιουργήσουν την επιθυμητή εντύπωση. Οι λαβές των ντουλαπιών τοίχου, του ψυγείου και της σόμπας πρέπει να έχουν λαμπερή ατσάλινη σκιά και οι πολυέλαιοι πρέπει να είναι απλοί και λειτουργικοί. Για ποδιά κουζίνας σε αυτό το στυλ, είναι κατάλληλο ένα κεραμικό μωσαϊκό. Ο συνδυασμός αποχρώσεων θα ενώσει το χρώμα του δαπέδου, της κουζίνας και των τοίχων και θα δημιουργήσει την εντύπωση μιας ολιστικής σύνθεσης..

Η κουζίνα είναι σε στυλ Ιταλίας ή Προβηγκίας, διακρίνεται για την γλυκιά απλότητα του σπιτιού και την τέχνη. Σε μια τέτοια κουζίνα δεν υπάρχει χώρος για πλαστικό και αφθονία γυάλινων προσόψεων, υπάρχουν απαλά παστέλ χρώματα και πολλά φυσικά χρώματα ξύλου και δέρματος. Τένα μεγάλο τραπέζι, παραδοσιακό για την ιταλική κουζίνα, που βρίσκεται στο κέντρο, είναι η κύρια διακόσμηση μιας τέτοιας κουζίνας.

Μια ποδιά κουζίνας σε αυτό το σχέδιο εκτελεί μια αποκλειστικά ωφελιμιστική λειτουργία, επομένως θα πρέπει να συνδυάζεται με τα έπιπλα των ακουστικών ή των τοίχων. Τα μικρά κεραμικά μωσαϊκά είναι σε θέση να τονίσουν διακριτικά τη γενική διάθεση του δωματίου και να αυξήσουν οπτικά το μέγεθός του με την απαλή λάμψη του. Είναι τα ψηφιδωτά θραύσματα, σε αντίθεση με τα κλασικά μεγάλα κεραμίδια, που θα μεταφέρουν την πολυπλοκότητα αυτού του στυλ..

Μια κουζίνα techno μπορεί να διακοσμηθεί με λαμπερό μεταλλικό μωσαϊκό. Είναι η γυαλάδα του μετάλλου του backsplash της κουζίνας που θα δημιουργήσει μια μοντέρνα και δυναμική διάθεση για ολόκληρο το δωμάτιο. Το μωσαϊκό μπορεί να είναι ατσάλι, μπρούτζο ή αλουμίνιο. Είναι για τη σκιά του που επιλέγονται οι λαβές των ντουλαπιών κουζίνας, μια βρύση, ένας νεροχύτης και ένας απορροφητήρας. Σε αυτό το στυλ λύση, το μωσαϊκό καμβά σόλο, τονίζοντας την απλότητα των επίπλων από σκούρο ξύλο και τους ελαφρούς τοίχους..

Μια άλλη χρήση για μοντέρνα ψηφιδωτά είναι τα γυάλινα ψηφιδωτά σε σοκολάτα ή καραμέλα. Μικρά λαμπερά στοιχεία αυτού του ψηφιδωτού αραιώνουν τη λιτή και κρύα ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τις πρακτικές αρθρωτές ντουλάπες. Η επιλογή των χρωμάτων επίπλων σε μια μοντέρνα κουζίνα οφείλεται σε εκτιμήσεις ωφελιμισμού, επομένως είναι βαρετές στο μάτι.. Είναι η γυαλιστερή και ιριδίζουσα ποδιά κουζίνας από μωσαϊκό που μπορεί να αναβιώσει ένα τέτοιο εσωτερικό και να του δώσει ένα ελκυστικό μυστήριο..

Η χρήση μωσαϊκών υφασμάτων για τη διακόσμηση ποδιάς κουζίνας σε διάφορες επιλογές σχεδίασης δίνει μια όρεξη στο εσωτερικό, τραβώντας τα βλέμματα και δημιουργώντας μια θετική διάθεση.