Αλεσμένες καφετιέρες

Αλεσμένες καφετιέρες

Πόσο ευχάριστο είναι να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα φλιτζάνι αρωματικό καφέ! Αυτή η μυρωδιά και η γεύση ξυπνούν αμέσως. Οι μανιώδεις λάτρεις του καφέ προσπαθούν να αγοράσουν μια καφετιέρα για το σπίτι τους, έτσι ώστε το αγαπημένο τους ποτό να γίνει ακόμα πιο προσιτό και πιο νόστιμο. Λόγω του μεγάλου εύρους, τίθεται το ερώτημα ποια συσκευή να επιλέξετε.

Τύποι καφετιέρων

Ο καφές και ο τρόπος παρασκευής του έχουν μεγάλη ιστορία. Αρχικά, οι άνθρωποι το μαγείρεψαν στο χέρι, σε γνωστό Τούρκο. Στη συνέχεια, το 1827, εφευρέθηκε η πρώτη καφετιέρα..

Ο χρόνος δεν σταματά, τώρα οι καφετιέρες για αλεσμένο καφέ μπορεί να είναι των ακόλουθων τύπων:

 • Geyser ή ατμόλουτρο.

Ο πρώτος εκπρόσωπος που εφευρέθηκε. Αποτελείται από δύο διαμερίσματα. Το νερό χύνεται στο κάτω μέρος. Ο καφές χύνεται στο φίλτρο από πάνω, μετά από τον οποίο τοποθετείται στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το δοχείο καφέ.

Όταν βράσει το νερό, θα μπει στην κατσαρόλα μέσω του φίλτρου, όπου θα ρέει το έτοιμο ποτό. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ηλεκτρικό – θα συνδεθεί σε πρίζα και απλή καφετιέρα – θα πρέπει να τοποθετηθεί στη σόμπα.

 • Σταγόνα;

Αυτή η μέθοδος παρασκευής ονομάζεται επίσης διήθηση, καθώς το νερό περνά μέσα από το φίλτρο με καφέ και πηγαίνει σταγόνα -σταγόνα στο διαμέρισμα για τη συλλογή του καφέ..

Αυτά τα μηχανήματα είναι βολικά, οικονομικής τιμής και μικρού μεγέθους. Συχνά έχουν τη λειτουργία της διατήρησης της θερμοκρασίας του τελικού ποτού, η οποία είναι πολύ πρακτική..

 • Γαλλικός Τύπος;

Αυτή η συσκευή δεν μπορεί να ονομαστεί καφετιέρα, αλλά αξίζει επίσης να τη λάβετε υπόψη..

Είναι ένας βραστήρας με έναν ανερχόμενο και χαμηλότερο δεύτερο πάτο. Για προετοιμασία, ο καφές χύνεται σε αυτό, χύνεται με βραστό νερό και πιέζεται με μια πρέσα. Μετά από 7-10 λεπτά, το ποτό είναι έτοιμο. Απίστευτα γρήγορο και βολικό.

 • Χαρούπι;

Ο πιο εξελιγμένος αντιπρόσωπος. Το όνομα προέρχεται από την παρουσία ενός κέρατος στο οποίο χύνεται και χτυπάται αλεσμένος καφές. Στη συνέχεια, το κέρατο εισάγεται στην τρύπα της καφετιέρας, μέσω της οποίας ζεστό νερό θα ρέει σε αυτό υπό πίεση..

Τέτοιες περιπτώσεις συναντώνται συχνά με λειτουργία καπουτσίνο. Το γάλα μπορεί να χτυπηθεί αυτόματα από το μηχάνημα ή χειροκίνητα από τον χρήστη. Το μηχάνημα θα χρειαστεί όχι περισσότερο από ένα λεπτό για να προετοιμάσει ένα φλιτζάνι..

Αυτές οι καφετιέρες είναι γρήγορες, σε λογικές τιμές και έχουν μια ποικιλία χρήσιμων χαρακτηριστικών..

Οι καφετιέρες μπορούν να είναι αυτόματες – απλά πατήστε ένα κουμπί και το ποτό είναι έτοιμο. Or ημιαυτόματο και χειροκίνητο. Πρέπει να σημειωθεί ότι όσο πιο χειροκίνητη είναι η καφετιέρα, τόσο πιο εύκολο είναι να ελέγχετε τη διαδικασία παρασκευής καφέ..

Ποιο να διαλέξω?

Το ζήτημα της επιλογής βασανίζει πολλούς. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για τι χρειάζεται μια καφετιέρα: για τον κλασικό μαύρο καφέ ή για την παρασκευή διαφόρων ροφημάτων καφέ.

Κατά την επιλογή, εκτιμούμε:

 • Η ισχύς της συσκευής, εάν τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια. Ο χρόνος μαγειρέματος και η πίεση εξαρτώνται άμεσα από αυτό. Η ισχύς πρέπει να επιλέγεται τουλάχιστον 1 kW.
 • Είναι απαραίτητα αντικαταστάσιμα χάρτινα φίλτρα, καθώς αυτό είναι μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
 • Δυνατότητα παρασκευής πολλών τύπων καφέ, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους άλεσης.

Η αγορά ηλεκτρικών οικιακών ειδών προσφέρει:

 • Καφετιέρα Tescoma paloma. Καφετιέρα Geyser σε λογική τιμή. Κατασκευαστής Κίνα. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Εύκολο στη χρήση και φροντίδα. Κατά τη χρήση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το ποτό θα φύγει. Το συν είναι η δυνατότητα χρήσης σε οποιαδήποτε σόμπα για μαγείρεμα.
 • De Longhi Mocha Maker. Ηλεκτρική καφετιέρα ατμού με υψηλότερη τιμή. Κατασκευαστής Κίνα. Έχει πιο ισχυρά χαρακτηριστικά. Δεν είναι τρομακτικό να ξεχνάμε τον καφέ, έχει αυτόματο κλείσιμο. Εύκολο στη χρήση και συντήρηση, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ετοιμάζει γρήγορα ποτά, καθώς είναι αρκετά ισχυρό

 • Καφετιέρα G. A. T 104103 PEPITA. Καφετιέρα Geyser για την προετοιμασία ενός ποτού σε οποιαδήποτε εστία. Η χαμηλή τιμή και η λειτουργικότητα συνδυάζονται σε αυτό το προϊόν. Όγκος για 3 φλιτζάνια. Το υλικό είναι αλουμίνιο. Εσωτερικά με ειδική επίστρωση που εμποδίζει το σχηματισμό ασβέστη και μούχλας.
 • Καφετιέρα PHILIPS HD7447 / 00 Daily Collection. Καφετιέρα Drip. Κατασκευαστής Κίνα. Δεν είναι κακή αγορά για μια μεγάλη οικογένεια, καθώς διαθέτει μια ευρύχωρη μονάδα καφέ 1,2 λίτρων. Διαθέτει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά: θέρμανση ροφημάτων, σύστημα κατά των σταγόνων, ισχύ 1000 W. Απαιτούνται ανταλλακτικά φίλτρα χαρτιού.

 • Καφετιέρα Drip Scarlett SC-038. Κατασκευαστής Κίνα. Καφετιέρα Drip. Το κόστος είναι περισσότερο από δημοσιονομικό. Με μικρό κόστος, μπορείτε να αποκτήσετε ένα ισχυρό μηχάνημα 600 W. Όγκος συλλογής ποτού 06, l. Είναι αξιοσημείωτο ότι το φίλτρο είναι επαναχρησιμοποιήσιμο. Πολύ συμπαγές και ήσυχο. Υπάρχει ένα ζεστό ποτό. Μαγειρεύεται γρήγορα, περίπου 5 λεπτά. Ανεπιτήδευτη φροντίδα.
 • Καφετιέρα Tefal CM 4105. Το μηχάνημα προσφέρει λειτουργικότητα σε προσιτή τιμή. Κατασκευαστής Κίνα. Ισχύς 1200 W. Ο όγκος του τελικού ποτού είναι μεγάλος – 1,25 λίτρα. Μπορείτε να επιλέξετε τη δύναμη του καφέ, η οποία είναι πολύ βολική. Παρέχεται σύστημα κατά των σταγόνων.

 • Μηχανή καφέ χαρουπιού Scarlett SC-037. Ένας εντυπωσιακός εκπρόσωπος της σχέσης τιμής-ποιότητας. Για μια οικονομική τιμή, μπορείτε να πάρετε ένα πραγματικά καλό μηχάνημα. Κατασκευαστής Κίνα. Απίστευτα συμπαγές, ταυτόχρονα έχει πίεση 4 bar. Ετοιμάζει expresso και καπουτσίνο. Το σετ περιλαμβάνει ένα κέρατο στο οποίο πρέπει να βάλετε τον αλεσμένο καφέ. Διαθέτει ειδικό χειροκίνητο αφρόγαλα. Μπορείτε να φτιάξετε 2 ποτά σε μόλις 10 λεπτά. Περιλαμβάνει δοχεία για τη συλλογή εκφρασού.
 • Καφετιέρα VITEK VT-1514. Βελτιωμένος εκπρόσωπος της μηχανής εσπρέσο. Έχει μεγαλύτερο κόστος, αλλά δικαιολογείται. Κατασκευαστής Κίνα. Τα ποτά παρασκευάζονται υπό πίεση 15 bar και ισχύ 1300 watt. Πιστεύεται ότι ένα ποτό που παρασκευάζεται υπό υψηλή πίεση είναι πιο νόστιμο. Η ιδιαιτερότητα του μηχανήματος είναι ότι διαθέτει ειδικό διαμέρισμα για γάλα. Χάρη σε αυτό, δεν χρειάζεται να χτυπάτε το γάλα χειροκίνητα, η αφρώδης μάζα ρέει αυτόματα στο φλιτζάνι του καφέ.

 • Καρομηχανή καφέ χαρουπιού Bork C803. Ένας από τους πιο ακριβούς εκπροσώπους. Η εταιρεία είναι Γερμανική, αλλά πολλές χώρες του κόσμου συμμετέχουν στην παραγωγή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων. Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε είναι ο σχεδιασμός: μεταλλικός, διακριτικός και πρακτικός. Έχει ισχύ 1750 watt. Τα ποτά παρασκευάζονται σε πίεση 15 bar. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την παρουσία ενός μανόμετρου ελέγχου πίεσης, όπως στις επαγγελματικές μηχανές καφέ. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λειτουργία – προ -παρασκευή καφέ. Φουσκώνει και μαλακώνει, καθιστώντας το πολύ αρωματικό. Με την παροχή απλού ζεστού νερού, μπορείτε ακόμη και να παρασκευάσετε τσάι. Απίστευτα βολικό – το μηχάνημα καθαρίζεται αυτόματα. Για πραγματικούς καλοφαγάδες, παρέχεται χειροκίνητη αφρόγαλα.

Όσον αφορά τον γαλλικό τύπο, αν και μπορεί να ονομαστεί καφετιέρα υπό όρους, μπορείτε να επιλέξετε απολύτως οποιαδήποτε, με βάση τις ατομικές προτιμήσεις.

Κριτικές

Οι κριτικές προϊόντων είναι οι καλύτεροι δείκτες ποιότητας. Η καφετιέρα χαρουπιού είναι ο ηγέτης σε αυτό το κριτήριο Scarlett SC-037.

Όλοι οι χρήστες, φυσικά, σημειώνουν το απίστευτα χαμηλό κόστος για μια τέτοια μονάδα. Οι χρήστες σημειώνουν αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • Μεταλλικό φίλτρο που δεν χρειάζεται αλλαγή.
 • Η παρουσία ενός συγκρατητήρα, έτσι ώστε το φίλτρο να μην πέσει.
 • Γυάλινα ποτήρια μέτρησης με διαχωριστικά κυπέλλου. Το γυάλινο υλικό δεν χαλάει τη γεύση του τελικού καφέ.
 • Μαγείρεμα για 1,5 λεπτά.
 • Ξεχωριστό φλιτζάνι για αφρόγαλα.
 • Όλη η δομή είναι μέταλλο, γεγονός που παρατείνει το χρόνο χρήσης.

Δεν υπήρχαν αρνητικά στο αυτοκίνητο. Βαθμολογία – σταθερά πέντε.

Ένας άλλος ηγέτης πρέπει να σημειωθεί – η καφετιέρα με ζεσέρ Tescoma PALOMA. Οι χρήστες βαθμολογούν το αυτοκίνητο με 4,5 πόντους.

Πλεονεκτήματα:

 • Γρήγορο μαγείρεμα?
 • Δεν υπάρχει ίζημα στο ποτό.
 • Χαμηλό κόστος;
 • Αντοχή;
 • Καλός όγκος για 3 φλιτζάνια καφέ.

Σύμφωνα με κριτικές, το ποτό είναι νόστιμο και αρωματικό. Υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα – δεν έχουν όλοι αρκετό όγκο έτοιμου καφέ..

Η καφετιέρα στο σπίτι είναι αναμφίβολα ένα βολικό πράγμα. Για ευκολότερη επιλογή, είναι δυνατόν πρώτα να καθορίσετε την κατηγορία τιμών και στη συνέχεια να βασιστείτε σε ποιον τύπο ποτού σας αρέσει περισσότερο.

Για μια επίδειξη της μεταλλικής καφετιέρας Bork C803, δείτε το παρακάτω βίντεο.