Δάπεδο από φελλό στην κουζίνα

Το δάπεδο από φελλό είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο στην αγορά υλικών φινιρίσματος και δεν είναι ακόμη πολύ διαδεδομένο. Στην κουζίνα και σε άλλα δωμάτια, το κάλυμμα από φελλό δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουν όλοι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού..

Οι ειδικοί στον τομέα των δομικών υλικών ισχυρίζονται ότι αυτός ο τύπος δαπέδου είναι φιλικός προς το περιβάλλον, επομένως το προτείνουν για χρήση σε χώρους κατοικιών. Ένα τέτοιο πάτωμα θα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο στα παιδικά δωμάτια και την κουζίνα – άλλωστε, εκεί είναι που πιο συχνά κάτι πέφτει, σπάει, ρέει και λερώνεται..

Αξιοπρέπεια

 1. Φυσικό υλικό που δεν προκαλεί αλλεργίες. Το δάπεδο από φελλό είναι φτιαγμένο από φλοιό δρυός φελλού, το οποίο καλλιεργείται αποκλειστικά για τον πολύτιμο φλοιό του..
 2. Εξαιρετική ηχομόνωση – το δάπεδο από φελλό υγραίνει τέλεια τους ήχους. Αυτή η ποιότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνους που έχουν μικρά παιδιά, τα οποία, όπως γνωρίζετε, είναι πολύ δραστήρια και δεν αρέσουν σε όλους τους γείτονες. Αν σας αρέσει να ακούτε ή να παίζετε δυνατή μουσική στην κουζίνα, το δάπεδο από φελλό θα σας προστατεύσει αξιόπιστα από τη δυσαρέσκεια των γειτόνων.
 3. Θερμική μόνωση. Αυτή η ποιότητα του δαπέδου εκτιμάται πλήρως από πολλούς κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, όταν η θέρμανση έχει ήδη απενεργοποιηθεί, αλλά είναι ήδη ή είναι ακόμα δροσερό έξω. Το δάπεδο από φελλό παραμένει πάντα ζεστό. Είναι ωραίο να περπατάς ξυπόλητος.
 4. Η ικανότητα ανάκτησης από παραμόρφωση. Όπως λένε οι κριτικές όσων έχουν δάπεδο από φελλό στην κουζίνα, εάν παραμείνουν ίχνη επίπλων, τότε αποκαθίστανται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 5. Το δάπεδο από φελλό έχει εξαιρετικές ιδιότητες απορρόφησης κραδασμών. Για σύγκριση, δοκιμάστε να περπατήσετε σε ένα πάτωμα σανίδας και στη συνέχεια σε ένα δάπεδο από φελλό. Και θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά και θα καταλάβετε τα οφέλη αυτής της επίστρωσης. Το περπάτημα σε αυτό το πάτωμα είναι παρόμοιο με ασκήσεις φυσιοθεραπείας – το φορτίο σε ολόκληρο το σώμα μειώνεται σημαντικά.
 6. Όλα τα είδη εντόμων – παράσιτα και τρωκτικά είναι εντελώς αδιάφορα για τη γεύση ενός δαπέδου από φελλό. Ως εκ τούτου, μπορείτε να το τοποθετήσετε με ασφάλεια ακόμη και σε ένα εξοχικό σπίτι..
 7. Το δάπεδο από φελλό είναι αντιολισθητικό. Έχει τραχιά επιφάνεια.
 8. Για ένα τέτοιο πάτωμα, η βρωμιά και οι διάφορες χημικές ουσίες δεν είναι τρομακτικές, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε αφθονία στην κουζίνα εάν δεν περιέχουν οξύ..
 9. Το βύσμα δεν είναι ηλεκτρισμένο, επομένως, η σκόνη δεν κατακάθεται πάνω του. Το πάτωμα από φελλό είναι εύκολο στη συντήρηση – αρκεί να κάνετε περιοδικά έναν υγρό καθαρισμό.
 10. Τα κεραμίδια από φελλό κόβονται εύκολα, επομένως μπορούν να αποτελούνται από συνθέσεις οποιασδήποτε πολυπλοκότητας. Υπάρχουν δύο τύποι κοπής πλακιδίων – θερμικά, στα οποία μπορούν να λιώσουν οι άκρες του κεραμιδιού και κοπή νερού, όταν το κεραμίδι κόβεται με ένα λεπτό ρεύμα νερού και διπλώνεται σε σχέδια σαν μωσαϊκό.

10 φωτογραφίες

Τεχνολογία κατασκευής

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο φλοιός βελανιδιάς χρησιμοποιείται ως υλικό για πλακάκια φελλού. Αφαιρείται αφού η βελανιδιά φτάσει τα 25 της χρόνια. Ταυτόχρονα, αφαιρείται τη στιγμή που ο φλοιός αρχίζει να πέφτει, οπότε οι συμμετέχοντες στο “πράσινο” κίνημα μπορούν να είναι ήρεμοι – ούτε ένα δέντρο δεν θα υποφέρει στη διαδικασία δημιουργίας καλύμματος φελλού. Επιπλέον, ο φλοιός βελανιδιάς τείνει να ανακάμψει μετά από 9 χρόνια. Η διαδικασία αφαίρεσης του φλοιού πραγματοποιείται χειροκίνητα, χωρίς τη βοήθεια πριονιού και παζλ, επομένως, είναι αρκετά επίπονη.

Στη συνέχεια ο φλοιός θρυμματίζεται, θερμαίνεται και πιέζεται. Ως αποτέλεσμα της θέρμανσης, τα σωματίδια του φλοιού κολλάνε μεταξύ τους και λαμβάνεται μια συγκεκριμένη κυτταρική ουσία, η οποία χρησιμεύει ως υπόστρωμα για μια βάση που αποτελείται από πριονίδι με βάση τη ρητίνη. Στη συνέχεια, το στρώμα προσώπου τοποθετείται στη βάση. Μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα είδη ξύλου και να βερνικωθεί σε διάφορα στρώματα. Μια τέτοια πλάκα είναι πιο ανθεκτική στις μηχανικές βλάβες · πρακτικά δεν υπάρχουν ίχνη επίπλων σε αυτήν. Αυτός ο τύπος φελλού ονομάζεται διακοσμητικός καπλαμάς και αποτελείται από συμπαγή στρώματα φλοιού απογυμνωμένα από ξύλο. Κάθε συλλογή από τέτοια καλύμματα φελλού επιλέγεται προσεκτικά σύμφωνα με το χρωματικό σχέδιο..

Μια πιο οικονομική επιλογή επικάλυψης είναι το συσσωμάτωμα φελλού. Βασίζεται σε τσιπς φελλού, θερμαίνεται και πιέζεται σε φύλλα..

Μικτή έκδοση – ένας συνδυασμός καπλαμά και συσσωματώματος. Αυτό είναι ένα είδος συμβιβασμού για την ελκυστική εμφάνιση, την τιμή και την ποιότητα..

Προβολές

 • Τεχνικό βύσμα. Χρησιμοποιείται ως επένδυση για λινέλαιο, παρκέ, laminate και άλλες επενδύσεις δαπέδου για να δημιουργήσει ένα στρώμα που καταστέλλει τον θόρυβο και θερμομονωτικό. Παράγεται με τη μορφή πιάτων ή ρολών.

 • Δάπεδα από φελλό, κολλημένα στο πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, η κόλλα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή που συνιστάται στις οδηγίες. Παράγεται με τη μορφή πλακιδίων, έχει εμποτισμό με προστατευτικό στρώμα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια με υψηλή υγρασία – για παράδειγμα, στην κουζίνα. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου καλύμματος είναι ποικίλος, επομένως, διάφορα στολίδια δαπέδου μπορούν να διπλωθούν από αυτά. Τα πλακίδια κόλλας μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια – τσιμεντοκονία, μοριοσανίδες, λινέλαιο κ.λπ..

 • Πλωτό δάπεδο ή, όπως αλλιώς ονομάζεται, φελλό παρκέ. Η βάση για ένα τέτοιο πάτωμα είναι πλάκες MDF, στις οποίες είναι προσαρτημένος ο ίδιος ο φελλός. Το πλεονέκτημα αυτού του δαπέδου είναι ότι είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθούν και να αντικατασταθούν οι πλάκες σε περίπτωση επισκευής. Τα πάνελ στοιβάζονται ένα προς ένα σύμφωνα με την αρχή του laminate. Αυτός ο τύπος φελλού φοβάται την υγρασία, οπότε είναι απίθανο να είναι κατάλληλος για μπάνιο ή τουαλέτα. Τοποθετήστε ένα τέτοιο πάτωμα σε ένα υπόστρωμα που θα κρύψει εν μέρει μικρές παρατυπίες.

μειονεκτήματα

 1. Υψηλή τιμή. Δεδομένου ότι η διαδικασία παραγωγής είναι αρκετά επίπονη, επομένως το κόστος ενός δαπέδου από φελλό είναι συγκρίσιμο με το κόστος του παρκέ υψηλής ποιότητας.
 2. Χαμηλή αντοχή εφελκυσμού. Εάν τα βαριά έπιπλα με μεγάλη επιφάνεια δεν αφήνουν σημάδια στο πάτωμα, τότε τα ίχνη των λεπτών φουρκέτες, των τρυπημάτων μαχαιριών και άλλων αιχμηρών αντικειμένων θα αφήσουν τη μνήμη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα..
 3. Το ανώτερο προστατευτικό στρώμα φελλού σε μέρη με μεγάλη κίνηση διαγράφεται σταδιακά, επομένως πρέπει να ανανεώνεται περιοδικά – αφαιρέστε ολόκληρο το στρώμα βερνικιού ή αλλάξτε ολόκληρη την επίστρωση φελλού.
 4. Δεδομένου ότι ο φελλός έχει τραχιά επιφάνεια, συμβάλλει στο αυξημένο σκούπισμα μάλλινων κάλτσες, μαλακές παντόφλες, καθώς και λεπτές νάιλον κάλτσες και άλλα παπούτσια.

Για να εξομαλυνθεί η επιφάνεια του φελλού, καλύπτεται με πολλά στρώματα βερνικιού. Εάν υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά τα στρώματα, το δάπεδο γίνεται ολισθηρό. Οι φελλοί Elite είναι ντυμένοι με λάδι ξύλου. Έχει ευεργετική επίδραση στον άνθρωπο.

Επομένως, πριν επιλέξετε ένα κάλυμμα από φελλό για μια κουζίνα ή για ένα άλλο δωμάτιο, πρέπει να λάβετε υπόψη όλες τις λεπτότητες και, αν είναι δυνατόν, να προβλέψετε όλες τις πιθανές συνέπειες όσο το δυνατόν περισσότερο..

Πώς να επιλέξετε

Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στον κατασκευαστή. Οι εταιρείες από την Πορτογαλία θεωρούνται αγαπημένες σε αυτόν τον τύπο παραγωγής – άλλωστε, εκεί μεγαλώνουν οι ίδιες βελανιδιές φελλού..

Όταν αγοράζετε φελλό για την κουζίνα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση των πλακιδίων. Όλα τα πλακάκια πρέπει να είναι απολύτως ομοιόμορφα στις άκρες και το ίδιο μέγεθος. Εάν η δομή του κεραμιδιού είναι ετερογενής, με ξένα εγκλείσματα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πριονίδι στη σύνθεσή του. Ένα τέτοιο δάπεδο θα είναι χειρότερο στην απορρόφηση του θορύβου και στη διατήρηση της θερμότητας..

Για σαλόνια – υπνοδωμάτια, φυτώριο, σαλόνι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα δάπεδο κάστρου. Αλλά στην κουζίνα και το διάδρομο, δεν θα χωρέσει. Εδώ είναι καλύτερα να πάρετε ένα κεραμίδι με κολλητική βάση. Εάν τα δάπεδα στο δωμάτιο είναι άνισα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε πλακάκια με λοξότμητες γωνίες – θα εξομαλύνει οπτικά τις πιθανές διαφορές στο ύψος της βάσης.

7 φωτογραφίες

Όσον αφορά την ταξινόμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, σε δωμάτια με χαμηλή κίνηση, αρκεί να φιλοξενήσει 31 τάξεις. Για το σαλόνι, όπου η κίνηση είναι μέση, η 32η τάξη είναι κατάλληλη, αλλά για εκείνα τα δωμάτια όπου η κίνηση είναι πολύ έντονη – στην κουζίνα, στο διάδρομο, στο βρεφονηπιακό σταθμό – είναι καλύτερα να μην εξοικονομείτε χρήματα και να πηγαίνετε έξω για την 33η τάξη. Το βέλτιστο πάχος της επίστρωσης φελλού είναι 4-6 mm. Με αυτό το πάχος, τα κεραμίδια είναι πολύ ανθεκτικά.