Οι διαστάσεις του πάγκου μπαρ στην κουζίνα

Ο πάγκος μπαρ μπορεί να δει αρκετά συχνά στις σύγχρονες κουζίνες. Συνδυάζει τη λειτουργικότητα και την ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης, ενώ αποτελεί μια κομψή προσθήκη στο εσωτερικό. Η εγκατάσταση ενός ραφιού είναι δυνατή σε δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην εξοικονόμηση σημαντικού μέρους του χώρου σε μικρές κουζίνες. Ωστόσο, οι ακατάλληλα επιλεγμένες διαστάσεις του μετρητή μπορούν να το μετατρέψουν από ένα ζεστό νησί σε κάτι ανέκφραστο, επιπλέον, κρύβοντας το μεγαλύτερο μέρος της κουζίνας. Επομένως, πριν αγοράσετε έναν μετρητή μπαρ, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη αρκετές συστάσεις..

Προβολές

Πολυάριθμες επιλογές για μετρητές ράβδων συνδυάζονται σε διάφορους κύριους τύπους:

 • συνέχεια του σετ κουζίνας. Τέτοια ράφια εγκαθίστανται υπό γωνία 90 ° ως προς το ακουστικό και είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με το κύριο επιτραπέζιο, αποτελώντας τη συνέχεια του. Το μήκος ενός τέτοιου ράφι είναι συνήθως μικρό. Είναι βολικό για γρήγορη κατανάλωση τσαγιού και χρησιμεύει επίσης ως διαχωριστής του χώρου της κουζίνας, χωρίζοντας το δωμάτιο.
 • τείχος. Αυτός ο τύπος ράφι με το μακρύ άκρο του ακουμπά στον τοίχο. Είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για το τραπέζι φαγητού σε μικρές κουζίνες, εξοικονομώντας χώρο. Τις περισσότερες φορές, κάθετες ράγες για την αποθήκευση πιάτων και ειδών παντοπωλείου τοποθετούνται σε τέτοια ράφια. Επιπλέον, ένας τέτοιος πάγκος φαίνεται κομψός και ζεστός, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συγκεντρώσεων σε ένα καφέ.
 • μετρητής παραθύρων. Μπορεί να ταξινομηθεί ως τύπος ραφιών τοίχου, καθώς η πρόσβαση σε αυτό είναι επίσης δυνατή μόνο από τη μία πλευρά. Τις περισσότερες φορές είναι συνέχεια του περβάζι. Η εγκατάσταση αυτού του τύπου ράφι θα σας επιτρέψει να κρύψετε τις μπαταρίες στην κουζίνα και να τοποθετήσετε σκαμπό μπαρ κάτω από τον πάγκο, εξοικονομώντας επιπλέον χώρο.
 • νησί κουζίνας. Ένα είδος μετρητή μπαρ για μεγάλους χώρους. Είναι ένα πλήρες στοιχείο του εσωτερικού, όχι δίπλα σε έπιπλα ή τοίχους. Για να γίνει το νησί της κουζίνας πιο λειτουργικό, είναι εξοπλισμένο με συρτάρια, ράφια, κόγχες. Συχνά, ένας τέτοιος πάγκος περιέχει μεγάλες οικιακές συσκευές – φούρνο, πλυντήριο πιάτων ή μίνι μπαρ.
 • μπάρα αντί-διαμέρισμα. Δίπλα στον τοίχο με ένα κοντό άκρο, έτσι μπορεί να είναι ένα είδος ραφιού τοίχου. Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτήν, το κύριο καθήκον του διαμερίσματος είναι ο διαχωρισμός και η χωροθέτηση του χώρου της κουζίνας. Μπορεί να χρησιμεύσει ως τραπέζι φαγητού, επιφάνεια εργασίας και χώρος προετοιμασίας κοκτέιλ και ποτών..

Όταν επιλέγετε έναν πάγκο μπαρ, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις του δωματίου: σε μια μικρή κουζίνα δύσκολα θα ήταν κατάλληλο να έχετε ένα τεράστιο διαμέρισμα με βάσεις για μπουκάλια και πιάτα ή νησί κουζίνας. Και ένα διαμέρισμα τοίχου για τον διαχωρισμό της τραπεζαρίας μπορεί να είναι αρκετά κατάλληλο..

Η μορφή

Όταν επιλέγετε ένα ράφι, δεν μπορείτε να παραμελήσετε μια τέτοια ερώτηση όπως το σχήμα της. Πρώτον, το σχήμα του πάγκου θα επηρεάσει οπτικά το χώρο της κουζίνας, διευρύνοντας ή μειώνοντάς το ανάλογα με την επιλογή. Δεύτερον, το συνολικό μέγεθος της σχάρας θα εξαρτηθεί από το σχήμα – μια παράμετρος που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μικρά δωμάτια.. Το μεγαλύτερο μέρος των ραφιών είναι των ακόλουθων μορφών:

 • Σε σχήμα L. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η βάση επέκτασης των ακουστικών. Κατά κανόνα, δεν είναι πολύ, και για να αυξήσετε τη λειτουργικότητά του, μπορείτε να φτιάξετε ανοιχτά ή κλειστά ράφια και συρτάρια για πιάτα και μικρές οικιακές συσκευές. Αυτός ο πάγκος φαίνεται αρμονικά σε ευρύχωρες και μεσαίες κουζίνες.
 • Σε σχήμα U. Μπορεί, όπως και το ράφι σε σχήμα L, να αποτελείται από πολλά ράφια και συρτάρια, αλλά οι συνολικές του διαστάσεις θα είναι αυξημένες σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Αυτό το μειονέκτημα αντισταθμίζεται με την παρουσία δύο επιφανειών εργασίας ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ετοιμάσετε σαλάτες ή ποτά στη μία πλευρά του πάγκου και να τα σερβίρετε αμέσως σε επισκέπτες που κάθονται στην άλλη πλευρά.
 • Στρογγυλεμένη βάση. Αυτή η γεωμετρία του ράφι προσθέτει αμέσως πολυπλοκότητα στο δωμάτιο και καθιστά το ράφι το κεντρικό στοιχείο της κουζίνας. Φαίνεται πιο κομψό σε μεγάλες κουζίνες. Σε μικρά δωμάτια, μπορείτε να φτιάξετε μια απλοποιημένη έκδοση ενός στρογγυλεμένου ράφι – ένα ράφι με στρογγυλεμένο τραπέζι. Αυτό το σχήμα ταυτόχρονα εξαλείφει τον κίνδυνο τραυματισμού από την αιχμηρή άκρη του επιτραπέζιου..

Υψος

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε το ύψος του μετρητή ράβδων, πρώτα απ ‘όλα, λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία χρήσης του. Δεδομένου ότι δεν είναι μόνο ένα αισθητικό, αλλά και ένα λειτουργικό στοιχείο της κουζίνας, θα πρέπει να είναι άνετο να στέκεστε πίσω από αυτό, να κάθεστε ή να εργάζεστε..

Δεν υπάρχει σταθερό ύψος στο οποίο είναι εγκατεστημένη η μπάρα – όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες και τη φαντασία. Ωστόσο, υπάρχουν συστάσεις που ακολουθούν οι κατασκευαστές μετρητών ράβδων και τηλεσκοπικών ποδιών για αυτούς..

Σε γενικές γραμμές, είναι δυνατές δύο επιλογές για το ύψος των μετρητών ράβδων:

 • συμπίπτει με το ύψος της μονάδας κουζίνας. Αυτό είναι χαρακτηριστικό για τα ράφια που αποτελούν προέκταση του ακουστικού. Το τυπικό ύψος των σετ κουζίνας, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των ποδιών, των συρταριών και των πάγκων, είναι 86-90 εκ. Ως εκ τούτου, όταν επιλέγετε ένα ράφι με ύψος 90 εκ., Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτό θα είναι το ύψος του σετ κουζίνας ή του τραπεζιού. Και προκειμένου ο πάγκος να συμπληρώσει αρμονικά το υπάρχον σετ κουζίνας, πρέπει να φροντίσετε το ίδιο χρώμα και σκιά του πάγκου.
 • πάνω από το κύριο ακουστικό. Σε αυτή την περίπτωση, το ύψος του μετρητή ράβδων μπορεί να είναι 110-130 εκ. Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο ύψος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την ευκολία να βρίσκεστε πίσω από αυτόν τον πάγκο. Εάν πρόκειται για τραπέζι φαγητού, μπορείτε να πάρετε αμέσως καρέκλες και να αξιολογήσετε εάν το επιλεγμένο ύψος είναι άνετο. Εάν ο μετρητής ράβδων χρησιμεύει ως χώρος εργασίας, θα είναι πιο βολικό να τοποθετήσετε την επιφάνεια χαμηλότερα. Διατίθενται τηλεσκοπικά πόδια για μετρητές ράβδων για δωρεάν ρύθμιση ύψους πριν από την εγκατάσταση.

Έτσι, οι γενικές συστάσεις για το ύψος των μετρητών ράβδων είναι από 90 έως 130 cm, ανάλογα με τη θέση στην κουζίνα και την προγραμματισμένη λειτουργικότητα του μπαρ.

Μήκος

Για άλλη μια φορά, δεν υπάρχουν σαφή πρότυπα κατά την επιλογή του μήκους του ράφι. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε το βέλτιστο μέγεθος, με γνώμονα τις ακόλουθες αρχές:

 • το μήκος της μπάρας δεν πρέπει να παρεμποδίζει την ελεύθερη κίνηση γύρω από την κουζίνα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ράφια, χωρίσματα σε μικρές κουζίνες. Για τον πάγκο, επιτρέπεται η περίφραξη όχι περισσότερο από το μισό πλάτος της κουζίνας, διαφορετικά μπορεί να είναι δύσκολο να μετακινηθείτε στην κουζίνα και να αναδιατάξετε τα έπιπλα εάν είναι απαραίτητο.
 • συνιστώμενο μήκος για άνετα καθίσματα στο τραπέζι για ένα άτομο – 60 cm. Κατά συνέπεια, εάν το ράφι λειτουργεί ως τραπέζι φαγητού για δύο άτομα, ένα ράφι μήκους κάτω των 120 cm είναι ανεπιθύμητο. Παρεμπιπτόντως, το μήκος των 1200 mm είναι στάνταρ στην κατασκευή τυπικών πάγκων για μετρητές ράβδων..

Έτσι, το μήκος της ράβδου πρέπει να επιλέγεται από 60 cm και η μέγιστη τιμή πρέπει να περιορίζεται από το μήκος του τοίχου ή τον αριθμό των ατόμων που τρώνε ταυτόχρονα (πολλαπλασιάζοντάς το με 60).

Πλάτος

Η κύρια σύσταση σχετικά με το πλάτος του μετρητή ράβδων είναι ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκ. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να τοποθετήσετε αντικείμενα στον πάγκο ή να φάτε άνετα. Το πιο προτιμώμενο πλάτος είναι 50-60 εκ. Με τέτοιες διαστάσεις, το ράφι θα φέρει ένα πλήρες λειτουργικό φορτίο. Οι τυπικοί πάγκοι διατίθενται σε πλάτος 55 cm.

Κατά συνέπεια, το πλάτος της ράβδου πρέπει να επιλεγεί εντός 30-60 cm.

Όλες οι παραπάνω διαστάσεις – μήκος, πλάτος και ύψος – δίνονται μόνο ως κατευθυντήρια γραμμή, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα ράφι ειδικά για τον εαυτό σας. Δεν είναι απαραίτητο να τηρούνται αυστηρά, ωστόσο, δεν συνιστώνται σημαντικές αποκλίσεις. Για παράδειγμα, για έναν μετρητή ράβδων άνω των 130 cm, η εύρεση ενός κατάλληλου σκαμπό μπαρ μπορεί να είναι πρόβλημα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι για άνετη εφαρμογή σε τραπέζι ή πάγκο, η διαφορά μεταξύ τραπεζιού και καρέκλας πρέπει να είναι περίπου 30 εκατοστά.