Αξεσουάρ κουζίνας σε ράγες οροφής και εξαρτήματα

Σε κάθε κουζίνα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η λειτουργικότητά της, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της οικοδέσποινας. Είναι η τάξη στην «καρδιά» κάθε σπιτιού που σας επιτρέπει να αισθάνεστε άνετα και σίγουροι για την καθημερινή προετοιμασία των αγαπημένων σας πιάτων. Το σύστημα ράφι οροφής θα γίνει “σωτήριο” για κάθε κουζίνα: από ευρύχωρο σε λιτό, από κλασικό σε μοντέρνο, επειδή κάθε ένας από τους χώρους μαγειρέματος χρειάζεται τάξη και αισθητικό σχεδιασμό – αυτό το έργο αντιμετωπίζεται τέλεια από το σύστημα ανάρτησης με γάντζους και ράφια..

Το κιγκλίδωμα είναι ένας μεταλλικός σωλήνας διαφόρων διαμέτρων και μήκους, σχεδιασμού, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον τοίχο και έχει πολλά άγκιστρα: πάνω τους βρίσκονται κρεμαστά ράφια ή αξεσουάρ κουζίνας. Η θέση του κιγκλιδώματος εξαρτάται από το σχεδιασμό της κουζίνας, τη διάταξή του και τις προτιμήσεις της οικοδέσποινας: η μεταλλική κατασκευή μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια (απευθείας ή με το γράμμα G, P), κάθετα ή αναρτημένη από την οροφή.

Τύποι αξιολογήσεων

Όλες οι ράγες οροφής ταξινομούνται σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης: τα οριζόντια συστήματα θεωρούνται παραδοσιακά, τα οποία είναι προσαρτημένα στον τοίχο της κουζίνας χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά εργαλεία και αξεσουάρ. ένας απεριόριστος αριθμός παραδοσιακών αγκίστρων σχήματος S αναστέλλεται από αυτά. Οι καθολικές οριζόντιες ράγες μπορούν να είναι μονής ή δύο επιπέδων. οποιοσδήποτε από τους τύπους είναι κατάλληλος για το εσωτερικό μιας συγκεκριμένης κουζίνας, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την καταλληλότητα ενός τέτοιου συστήματος και να επιλέξετε τη θέση του.

Για μια μικρή κουζίνα, αξίζει να επιλέξετε συστήματα κιγκλιδώματος οροφής δύο επιπέδων: θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε μεγαλύτερο αριθμό κρεμαστών ραφιών και οικιακών ειδών για την κουζίνα. ωστόσο, να είστε προσεκτικοί – μην «σκουπίζετε» την κουζίνα με τέτοιες λεπτομέρειες.

Ο δεύτερος τύπος ράγες οροφής είναι κάθετος: συνδέονται ταυτόχρονα στην οροφή και στο πάτωμα. Οι κάθετες ράγες συνήθως συνδυάζονται με έναν μετρητή ράβδων, ένας τέτοιος σχεδιασμός φαίνεται αρμονικός και λειτουργεί ως λειτουργική λεπτομέρεια στο εσωτερικό. υπάρχει ένα στρογγυλό ράφι για ποτήρια και μπουκάλια πάνω του.

Ο τελευταίος τύπος συστήματος κιγκλιδώματος ονομάζεται οροφή από τη μέθοδο τοποθέτησης – μεταλλικές κατασκευές είναι τοποθετημένες στην οροφή πάνω από την κουζίνα του νησιού: αυτή η μέθοδος είναι ο μόνος σωστός τρόπος για να δημιουργήσετε επιπλέον αποθήκευση στο “νησί” του χώρου.

Τα εξαρτήματα κουζίνας διαφέρουν επίσης στο βασικό υλικό που χρησιμοποιείται: τα περισσότερα συστήματα κιγκλιδώματος οροφής είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο – ένα μοντέρνο ανθεκτικό μέταλλο. υπάρχουν ράγες οροφής από χάλυβα, ορείχαλκο, πλαστικό. Η απόχρωση των κιγκλιδωμάτων οροφής είναι διαφορετική: το κλασικό χρώμα είναι μεταλλικό, μετά χάλκινο, υπάρχουν λευκές και μαύρες κρεμάστρες με ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα.

Υπάρχει ένας άλλος τύπος ταξινόμησης του συστήματος κιγκλιδώματος στην κουζίνα: υπάρχουν ράγες με ήδη τοποθετημένα άγκιστρα, δηλαδή τοποθετούνται στο κιγκλίδωμα εκ των προτέρων – πριν από την εγκατάσταση του συστήματος, τα πιο συνηθισμένα μοντέλα ράγες με άγκιστρα σχήματος S. , τα οποία συμπληρώνονται εύκολα κατά τη λειτουργία της κουζίνας.

Στερέωση

Το σύστημα κιγκλιδώματος είναι παραδοσιακά εγκατεστημένο πάνω από την επιφάνεια της κουζίνας: μεταλλικοί σωλήνες τοποθετούνται σε όλη την επιφάνεια ή σε συγκεκριμένο χώρο εργασίας. Η διόρθωση του συστήματος είναι απλή: σημειώστε εκ των προτέρων το επιθυμητό μήκος της ράβδου, επιλέξτε τη δομή στο κατάστημα (μην ξεχάσετε να αγοράσετε βύσματα για σωλήνες για αισθητική). σημειώστε τα σημεία όπου θα εγκατασταθούν τα συστήματα και δημιουργήστε μικρές οπές με ένα ηλεκτρικό εργαλείο. Απομένει να κρεμάσετε τις ράγες και να εγκαταστήσετε τα βύσματα στις άκρες τους, να κρεμάσετε τους γάντζους και τα ανοιχτά ράφια, δομές για πετσέτες, περιοδικά, γλάστρες και σκεύη κουζίνας.

Το σύστημα κιγκλιδώματος μπορεί να “παιχτεί” εγκαθιστώντας το όχι κατά μήκος ολόκληρου του τοίχου, αλλά μόνο στην περιοχή εργασίας του τραπεζιού, της σόμπας ή του νεροχύτη. παρεμπιπτόντως, μπορείτε να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μια δομή δύο επιπέδων μόνο σε ένα ή δύο μέρη της ζώνης της μονάδας κουζίνας, αφήνοντας αρκετούς ελεύθερους χώρους.

Η σωστή θέση του συστήματος στερέωσης σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητές του: τοποθετήστε το κιγκλίδωμα 45-50 cm πάνω από την επιφάνεια του τραπεζιού και 8-15 cm κάτω από το ντουλάπι τοίχου. Δώστε προσοχή στο πόσο σταθερά στερεώνεται η δομή.

Τι να κρεμάσετε στη ράγα?

Πώς να γεμίσετε τη ράγα, ρωτάτε; Απαντάμε: χρησιμοποιήστε ανοιχτά μικρά ράφια από ανοξείδωτο ατσάλι και βάλτε τα απαραίτητα καρυκεύματα, μπαχαρικά, λάδια, σάλτσες που χρησιμοποιείτε συχνότερα. κρεμάστε κουτάλια, γάντια και άλλα αξεσουάρ μαγειρέματος σε συνημμένα – θα έχετε δωρεάν πρόσβαση σε καθένα από αυτά, ενώ η κουζίνα θα φαίνεται αρμονική και κομψή.

Τα συστήματα κιγκλιδώματος σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε ένα στραγγιστήρι πιάτων: τοποθετήστε το εξάρτημα πάνω ή κοντά στο νεροχύτη και μπορείτε να βάλετε τα πλυμένα πιάτα σε ειδική εγκατάσταση, αφού στεγνώσουν τα πιάτα – μη διστάσετε να τα βάλετε στο ντουλάπι. Η φαντασία της οικοδέσποινας στην οργάνωση του χώρου της κουζίνας είναι απεριόριστη: επιτρέψτε στον εαυτό σας να τακτοποιήσει τα σκεύη της κουζίνας όπως σας ταιριάζει.

Τα άγκιστρα στέγης σας επιτρέπουν να κρεμάσετε υφάσματα κουζίνας: πετσέτες. τοποθετήστε μερικές πετσέτες στην περιοχή του νεροχύτη.

Τώρα ας μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες της θέσης ορισμένων αξεσουάρ στο τμήμα που κρέμεται..

  • Τοποθετήστε μεταλλικά και πλαστικά αξεσουάρ, όπως κουτάλες και γάντια κοντά στην εστία, αλλά όχι πάνω από αυτήν: κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και της αύξησης της θερμοκρασίας, τέτοια σκεύη μπορεί να παραμορφωθούν ή να χάσουν την οπτική τους γοητεία.

  • Είναι καλύτερα να αφήσετε ελεύθερο χώρο πάνω από μια σόμπα αερίου με ανοιχτή φωτιά · πάνω από μια ηλεκτρική ή επαγωγική επιφάνεια, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ράφι με μπαχαρικά που χρησιμοποιείτε συχνά κατά το μαγείρεμα, ή μερικές θήκες και πετσέτες.

  • Εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε ένα ανοιχτό αποστραγγιστικό πιάτο σε μια ράγα, τότε είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε πιο κοντά στο νεροχύτη και μακριά από τη σόμπα, έτσι ώστε τα καθαρά πιάτα να παραμείνουν έτσι ακόμη και κατά το μαγείρεμα..

  • Τοποθετήστε μια βάση για πετσέτες μιας χρήσης στο κιγκλίδωμα – αυτό θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε γρήγορα τα χέρια σας ή να τα στεγνώσετε. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική κρεμαστή βάση για το βιβλίο μαγειρικής και να την τοποθετήσετε κοντά στη σόμπα: τότε μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή και να μαγειρέψετε ταυτόχρονα.

Πώς να επιλέξετε

  • Επιλέξτε μια κρεμαστή δομή σύμφωνα με το σχέδιο της κουζίνας σας: για μοντέρνα σετ κουζίνας σε στιλ “μοντέρνου” ή “υψηλής τεχνολογίας”, είναι κατάλληλα μεταλλικά προϊόντα με γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα. για κλασική κουζίνα ή σε μορφή “Προβηγκίας”, εστιάστε στην μπρονζέ απόχρωση, λευκή ή μαύρη, γενικά, επιλέξτε αυτή που ταιριάζει με τα εξαρτήματα της κουζίνας σας.
  • Το πλάτος του κιγκλιδώματος επιλέγεται σύμφωνα με το μέγεθος της μονάδας κουζίνας ή λιγότερο. παρεμπιπτόντως, υπάρχουν έργα όπου το σύστημα κιγκλιδώματος υπερβαίνει το μήκος της κουζίνας και αυτή η ιδέα φαίνεται μοντέρνα και λειτουργική.
  • Είναι σημαντικό το μεταλλικό σύστημα να αντέχει όλα τα αξεσουάρ κουζίνας στις ράγες και να μην χαλαρώνει κάτω από το βάρος τους: δείτε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και επιλέξτε αυτά που είναι κατάλληλα για την κουζίνα σας.
  • Μην ξεχάσετε να προσθέσετε επιπλέον διακόσμηση κουζίνας εάν είναι κατάλληλο για εσάς. Τα συστήματα ανάρτησης σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε φυτά και λουλούδια ακριβώς πάνω από την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας – αυτό θα προσθέσει ακόμα περισσότερη άνεση και αισθητική στο χώρο.

Ράφια για ράγες οροφής

Το πιο λειτουργικό αξεσουάρ για ράγες οροφής είναι αρθρωτά ράφια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων. Τα πρακτικά ράφια στην κουζίνα είναι αυτά που έχουν πλέγμα: η υγρασία, μπαίνοντας μέσα, αφαιρείται ελεύθερα από το ράφι, σε αντίθεση με τα κλειστά συστήματα, όπου μπορεί να σχηματιστεί σκληρά αφαιρούμενη πλάκα.

Στρογγυλά ράφια από πλέγμα κρέμονται στην περιοχή του νεροχύτη και αποθηκεύουν φρεσκοπλυμένα αξεσουάρ όπως μαχαίρια, πιρούνια και κουτάλια. Τετράγωνα σχέδια με ένα, δύο ή τρία επίπεδα χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση απορρυπαντικών, μπαχαρικών και μπαχαρικών, πιάτων, χαρτοπετσετών και συνδυασμών διαφόρων ειδών κουζίνας.

Επιπλέον, όταν εγκαθιστάτε μια σταθερή δομή κιγκλιδώματος και αγοράζετε ευρύχωρα ράφια, μπορείτε να εγκαταστήσετε ελαφριές οικιακές συσκευές όπως βραστήρα ή τοστιέρα, οι οποίες θα “ξεφορτώσουν” την επιφάνεια εργασίας του τραπεζιού κουζίνας..

Ενδιαφέρουσες ιδέες

Μην περιορίζεστε στη χρήση του συστήματος κιγκλιδώματος μόνο για την αποθήκευση βάζων μπαχαρικών: τοποθετήστε ένα διακοσμητικό στοιχείο σε ένα από τα ράφια – μια γλάστρα με τεχνητό γρασίδι: θα ανανεώσει την κουζίνα σας.

Ελλείψει ντουλαπιών τοίχου στην κουζίνα, εξορθολογίστε τον ελεύθερο χώρο: τοποθετήστε δύο επίπεδα ράγες οροφής σε αυτό και απολαύστε τη λειτουργικότητά τους.

Οι επιλογές για τη θέση των ράγες οροφής είναι τόσο διαφορετικές που σας επιτρέπουν να δείξετε φαντασία όταν δημιουργείτε μια πρακτική και άνετη κουζίνα. η κλασική επιλογή θα είναι η οριζόντια τοποθέτηση του συστήματος, αλλά το ματ φινίρισμα των στοιχείων του θα φέρει πρωτοτυπία στην εικόνα της “καρδιάς” του σπιτιού.

Στο εσωτερικό μιας κλασικής κουζίνας, δεν θα κάνετε χωρίς σύστημα κιγκλιδώματος οροφής σε μπρονζέ ή χρυσή απόχρωση: επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα για τη δομή σύμφωνα με τον τόνο των υπολοίπων εξαρτημάτων: λαβές ντουλαπιών τοίχου και κάτω συρτάρια.

Δημιουργήστε μια λειτουργική γωνιά στην κουζίνα σας, με θέμα, όπου θα βρίσκονται μόνο ορισμένα είδη οικιακής χρήσης, για παράδειγμα, πιάτα.

Με ένα μικρό χώρο κουζίνας, αξιοποιήστε στο έπακρο κάθε εκατοστό και αφήστε το σύστημα σχάρας να πάρει ένα βαρύ φορτίο: κρεμάστε πολλά ράφια ορόφων σε ένα γάντζο για να φιλοξενήσει όλα όσα χρειάζεστε για άνετο μαγείρεμα.