Αξιολόγηση των καλύτερων ψυγείων δύο διαμερισμάτων

Το ψυγείο στη σύγχρονη ζωή είναι η κύρια συσκευή στην κουζίνα. Δεν μπορούμε πλέον να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτόν. Και κάθε χρόνο όλο και περισσότερες νέες απαιτήσεις επιβάλλονται σε αυτήν τη συσκευή.. Τα ψυγεία δύο διαμερισμάτων είναι πολύ δημοφιλή. Εξετάστε τι είναι και τι είναι.

7 φωτογραφίες

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Το ψυγείο δύο διαμερισμάτων έχει μπει σταθερά στη ζωή μας. Επιλέγοντας αυτήν τη συσκευή για το σπίτι, λίγοι άνθρωποι θα επιλέξουν ένα μοντέλο με μία μικρή κάμερα. Η σύγχρονη ανθρωπότητα, η οποία είναι πολύ απασχολημένη στη δουλειά και δεν μπορεί να αφιερώσει πολύ χρόνο σε καθημερινά ταξίδια αγορών, έχει συνηθίσει να αγοράζει τρόφιμα για τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα..

Πριν από τους μηχανικούς, προέκυψε το ερώτημα στην εφεύρεση πιο σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία όχι μόνο θα βοηθήσει στην αποθήκευση του προϊόντος, αλλά και θα διατηρήσει τη φρεσκάδα τους για πολλές ημέρες. Και το έκαναν.

Τα σύγχρονα ψυγεία δύο διαμερισμάτων πληρούν όλες τις παραμέτρους, περιλαμβάνουν καινοτόμες τεχνολογίες για να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων.

13 φωτογραφίες

Μια τεράστια ποικιλία μοντέλων θα επιτρέψει την τοποθέτηση αυτής της συσκευής ακόμη και σε μια κουζίνα πολύ μικρών διαστάσεων, απλά πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο.

Επιπλέον, τα ψυγεία με ξεχωριστούς θαλάμους είναι πιο βολικά από τα συμβατικά ψυγεία ενός θαλάμου, καθώς όταν η πόρτα του χώρου του ψυγείου ανοίγει συχνά, ο ζεστός αέρας δεν εισέρχεται στον καταψύκτη, διατηρώντας όχι μόνο μια σταθερή θερμοκρασία σε αυτό, κάτι που έχει ευεργετικό αποτέλεσμα. επίδραση στη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αλλά εξοικονομεί επίσης κατανάλωση ενέργειας.

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Πρώτα πρέπει να δείτε πώς λειτουργεί αυτή η τεχνική..

Όλα τα ψυγεία διαθέτουν μια βασική συσκευή, σε ορισμένα μοντέλα είναι πιο προηγμένη, αλλά η βάση παραμένει αμετάβλητη.

Αυτά είναι τα κύρια στοιχεία αυτής της συσκευής..

  • Refυκτικό ή ψυκτικό αέριο. Το Freon χρησιμοποιείται συχνότερα για αυτούς τους σκοπούς. Περνά μέσα από λεπτούς σωλήνες, παίρνοντας θερμότητα από τη συσκευή και εκπέμποντας κρύο.
  • Συμπιεστής. Με τη βοήθειά του, πραγματοποιείται η λειτουργία της συσκευής. Ρυθμίζει την παροχή ψυκτικού αερίου σε όλα τα τμήματα αυτής της τεχνολογίας..
  • Αποστακτήρας. Ένα δοχείο στο οποίο το ψυκτικό εισέρχεται σε υγροποιημένη κατάσταση και μετατρέπεται σε αέριο, ενώ εκπέμπει κρύο.
  • Πυκνωτής. Ο χώρος όπου το αέριο ψύξης που θερμαίνεται στο ψυγείο ψύχεται.
  • Θερμοστάτης. Μια συσκευή που σας επιτρέπει να διατηρείτε την απαιτούμενη πίεση φρέον στους σωλήνες, δημιουργώντας έτσι την απαιτούμενη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου.

Για να μην “κουραστούν” τα μέρη του ψυγείου, έχει αναπτυχθεί μια τεχνολογία ανάπαυσης, η οποία συνίσταται στην κυκλική λειτουργία αυτής της τεχνικής. Ο συμπιεστής φυσάει κρύο αέρα στο ψυγείο για 15 λεπτά, μετά από το οποίο γίνεται διάλειμμα είκοσι πέντε λεπτών. Αλλά όλα τα μοντέλα έχουν διαφορετικούς κύκλους εργασίας. Υπάρχει ένας συντελεστής βέλτιστου χρόνου εργασίας, ο οποίος, με σωστή λειτουργία του ψυγείου, θα πρέπει να κυμαίνεται στην περιοχή 0,2-0,6. Υπολογίζεται ως ο χρόνος λειτουργίας του συμπιεστή διαιρούμενος με τον πλήρη χρόνο κύκλου της μονάδας. Επιπλέον, εάν ο συντελεστής είναι μικρότερος από 0,2, τότε η θερμοκρασία που έχει οριστεί στο ψυγείο δεν αντιστοιχεί στην απαιτούμενη. Εάν ο συντελεστής είναι υψηλότερος από 0,6, τότε η στεγανότητα της συσκευής είναι σπασμένη..

Υπάρχουν συσκευές με έναν συμπιεστή, ο οποίος παρέχει αμέσως τη λειτουργία τόσο του ψυγείου όσο και του καταψύκτη. Αυτό δεν είναι πολύ βολικό κατά την απόψυξη του καταψύκτη, καθώς ολόκληρη η συσκευή πρέπει να κρυώσει. Αλλά η κατανάλωση ενέργειας αυτού του εξοπλισμού είναι πολύ χαμηλότερη..

Υπάρχουν όμως τροποποιήσεις ψυγείων που είναι εξοπλισμένα με δύο συμπιεστές. Το έργο τους είναι εντελώς ανεξάρτητο. Δηλαδή, μπορείτε να σταματήσετε το ψυγείο, ενώ ο καταψύκτης θα συνεχίσει να λειτουργεί. Αυτό είναι πολύ βολικό εάν υπάρχει ανάγκη απόψυξης μόνο του καταψύκτη ή σε περιπτώσεις που η εργασία ενός από τα τμήματα δεν απαιτείται προσωρινά, για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε διακοπές.

Υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι ατμοποιητών.

  • «Κλαίει» ή στάζει. Είναι μια μεταλλική πλάκα, με τη βοήθεια ατμών φρέον, ψύχεται, ο συμπιεστής απενεργοποιείται και ξεπαγώνει. Αυτή τη στιγμή, το κρύο από την πλάκα δίνεται στο εσωτερικό του ντουλαπιού. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζονται σταγονίδια στο πίσω τοίχωμα του χώρου του ψυγείου και πέφτουν προς τα κάτω στο δίσκο. Σε τέτοια ψυγεία, ο καταψύκτης ψύχεται πρώτα και μόνο τότε το κρύο εισέρχεται στο χώρο του ψυγείου..
  • Χωρίς παγετό. Ο εξατμιστής τέτοιων ψυγείων βρίσκεται μόνο στην κατάψυξη και χάρη στον ενσωματωμένο ανεμιστήρα, το κρύο ρέει σε όλα τα διαμερίσματα της συσκευής. Μια τέτοια συσκευή βοηθά στην αποφυγή παγώματος παγετού, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη συντήρηση του εξοπλισμού. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου ψύξης είναι ότι μέσα στον θάλαμο ψύξης, υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν δεν είναι συσκευασμένο, χάνει γρήγορα την υγρασία και αερίζεται. Αλλά αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί αποθηκεύοντας τρόφιμα σε δοχεία ή τυλίγοντάς τα σε πλαστικό..

Σχεδόν σε όλα τα σύγχρονα ψυγεία δύο διαμερισμάτων, και τα δύο διαμερίσματα έχουν αντιβακτηριακή επίστρωση, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών, βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων.

Προβολές

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ψυγείων δύο διαμερισμάτων. Όλα αυτά γίνονται έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή με τον πιο άνετο τρόπο..

Αυτές οι συσκευές έχουν διαφορετική διάταξη καταψυκτών..

Τα ψυγεία με επάνω καταψύκτη είναι όλο και λιγότερο συχνά. Αυτό οφείλεται στους μικρούς όγκους της κατάψυξης. Και στον σύγχρονο κόσμο, όπου τα ημιτελή προϊόντα είναι κοινά, αυτό δεν είναι απολύτως βολικό. Αλλά τέτοιες συσκευές είναι μικρού μεγέθους, οι οποίες θα χωρέσουν εύκολα σε μια μικρή κουζίνα. Επίσης, μια τέτοια συσκευή θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για προσφορά.

Τα ψυγεία με μεγάλο καταψύκτη το έχουν συνήθως στο κάτω μέρος. Τέτοιες συσκευές διακρίνονται από αυξημένες διαστάσεις, αλλά είναι επίσης ικανές να φιλοξενήσουν μεγαλύτερο αριθμό προϊόντων..

Refυγεία με σύστημα ψύξης "Χωρίς παγετό" συνήθως έχουν πρόσθετες ζώνες στη συσκευή τους.

  • Η ζώνη φρεσκάδας σας επιτρέπει να διατηρείτε φρούτα και λαχανικά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς καμία επεξεργασία. Θα διατηρήσουν την αρχική τους εμφάνιση και όλες τις βιταμίνες που υπάρχουν σε αυτά διατηρώντας την απαραίτητη υγρασία. Πριν αποθηκεύσετε σε αυτόν τον χώρο, τα προϊόντα πρέπει απλώς να πλυθούν και να στεγνώσουν με μια πετσέτα..
  • Η μηδενική ζώνη προορίζεται για την αποθήκευση ψαριών και κρεάτων σε θερμοκρασία, ίσο με 0 μοίρες. Σε έναν τέτοιο θάλαμο, μπορείτε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα τρόφιμα έως και τρεις ημέρες, χωρίς να φοβάστε ότι το κρέας ή το ψάρι θα χαλάσουν..

Ο έλεγχος του τρόπου λειτουργίας των ψυγείων είναι επίσης διαφορετικός..

Τα απλά μοντέλα προϋπολογισμού είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρομηχανικούς θερμοστάτες, οι οποίοι ρυθμίζονται χειροκίνητα στην επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό των θαλάμων..

Το πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα είναι πολύ πιο ακριβές, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την απαιτούμενη θερμοκρασία που χρειάζεστε μέσα στη συσκευή. Η οθόνη υγρών κρυστάλλων, από την άλλη πλευρά, θα σας βοηθήσει να μάθετε τις παραμέτρους στις οποίες λειτουργεί ο εξοπλισμός κάθε φορά..

Επιπλέον, ορισμένα ψυγεία είναι εξοπλισμένα με σύστημα τηλεχειρισμού.. Μια τέτοια συσκευή δεν μπορεί μόνο να εντοπίσει προβλήματα στην εργασία χωρίς να επισκεφθεί ο εργοδηγός τον ιστότοπο, αλλά επίσης να δείξει τι είναι αποθηκευμένο σε αυτήν την τεχνική συσκευή, καθώς και να παραγγείλει επιπλέον προϊόντα μέσω διαδικτυακών καταστημάτων. Τέτοιες συσκευές μπορούν να σας προσφέρουν πιάτα που μπορούν να παρασκευαστούν από το σύνολο προϊόντων που βρίσκονται στο ψυγείο. Or θα προσφέρουν μια λίστα προϊόντων που πρέπει να αγοραστούν. Αυτός ο τύπος ψυγείων δεν είναι πολύ συνηθισμένος στη χώρα μας..

Τα ψυγεία διαφέρουν επίσης στο εσωτερικό τους περιεχόμενο. Υπάρχει διαφορετικός αριθμός ραφιών και τοποθετούνται σε διαφορετικές αποστάσεις. Συχνά το σετ περιλαμβάνει δίσκο για την αποθήκευση αυγών και ράφι για οριζόντια αποθήκευση μπουκαλιών.

Χρωματικές λύσεις

Τα μοντέρνα ψυγεία δύο διαμερισμάτων έρχονται σε εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις..

Οι λευκές συσκευές, φυσικά, παραμένουν. Αυτό είναι ένα κλασικό που είναι κατάλληλο για κάθε εσωτερικό χώρο..

Μπεζ, γαλακτώδεις και ασημί αποχρώσεις αυτής της τεχνικής έχουν επίσης κερδίσει μια θέση στην αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Αλλά στον κόσμο του μοντέρνου σχεδιασμού, το ψυγείο γίνεται συχνά η κύρια προφορά στο εσωτερικό της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγονται ψυγεία διφορούμενων χρωμάτων, για παράδειγμα, κόκκινο, μαύρο, τυρκουάζ τόνους.

Επίσης, ένα ψυγείο με καθρέφτες πόρτες θα είναι κατάλληλο σε ένα μοντέρνο εσωτερικό. Ταυτόχρονα, με τη μορφή καθρέφτη, και οι δύο πόρτες μπορούν να εκτελεστούν πλήρως ή απλά να πλαισιωθεί μια λωρίδα.

Ένας άλλος τύπος εξωτερικού σχεδιασμού αυτής της συσκευής είναι η κατασκευή του από ανοξείδωτο χάλυβα.. Ένα τέτοιο ψυγείο θα φαίνεται υπέροχο στην κουζίνα με στυλ "υψηλής τεχνολογίας" ή "πατάρι". Επιπλέον, οι τοίχοι του δεν θα διαβρωθούν. Επιπλέον, οι πόρτες της συσκευής είναι επικαλυμμένες από πάνω με μια ειδική λύση που θα τις προστατεύει από τα αποτυπώματα χεριών, κάτι που είναι ιδιαίτερα πολύτιμο αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι..

Πώς να επιλέξετε

Η επιλογή ψυγείων στην αγορά οικιακών συσκευών είναι τεράστια. Επομένως, πρέπει να το προσεγγίσετε υπεύθυνα..

Σε πρώτο στάδιο, αξίζει να αποφασίσετε για το μέγεθος του εξοπλισμού. Οι διαστάσεις των ψυγείων δύο διαμερισμάτων ξεκινούν από 145x54x60 εκ. Σε αυτή την περίπτωση, ο καταψύκτης θα βρίσκεται στην κορυφή. Από ύψος 160 εκατοστών, παίρνετε ψυγείο με υπερμεγέθη πάτο καταψύκτη.

Στη συνέχεια, πρέπει να καθορίσετε πόσους συμπιεστές χρειάζεστε. Εάν φεύγετε συχνά για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα ψυγείο με δύο μονάδες, μία από τις οποίες μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή..

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε μια συσκευή με σύστημα "Χωρίς παγετό", τότε σε αυτή την περίπτωση θα πάρετε μια τεχνική με έναν συμπιεστή.

Ένας σημαντικός δείκτης είναι το επίπεδο θορύβου της συσκευής. Είναι καλό αν είναι γύρω στα 40 dB. Είναι σχεδόν ανεπαίσθητο για την ανθρώπινη ακοή. Τέτοια εργασία της τεχνικής δεν θα καταπονηθεί, ακόμη και αν κοιμάστε κοντά στη συσκευή. Αλλά ο θόρυβος των 50 dB θα είναι ήδη αισθητός και είναι απίθανο να μπορείτε να ξεκουραστείτε δίπλα σε μια τέτοια συσκευή..

Η ικανότητα κατάψυξης είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός δείκτης όταν αγοράζετε αυτήν την τεχνική, ειδικά εάν πρέπει να καταψύχετε συχνά μια μεγάλη ποσότητα φαγητού. Ο αριθμός αυτός διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο και κυμαίνεται από 3 έως 12 κιλά. Αυτός ο δείκτης δείχνει πόσα προϊόντα μπορεί να παγώσει ποιοτικά αυτό το μοντέλο σε μία ημέρα..

Είναι επίσης απαραίτητο να προσδιοριστεί το πλήρες σύνολο της συσκευής. Είναι σημαντικό ο αριθμός των ραφιών και των πρόσθετων δίσκων να σας ταιριάζει απόλυτα..

Στη συνέχεια, μένει να επιλέξετε μόνο τον κατασκευαστή. Αλλά η ποιότητα του προϊόντος δεν εξαρτάται πάντα από την προώθηση της μάρκας. Πριν επιλέξετε έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τη γνώμη που έχουν οι αγοραστές για αυτό το προϊόν..

7 φωτογραφίες

Βαθμολογία των καλύτερων μοντέλων της χρονιάς

Ακολουθεί μια κατάταξη με τα καλύτερα μοντέλα αυτής της χρονιάς από διαφορετικούς κατασκευαστές..

Ardo COO 2210 SH BL. Αυτό το ψυγείο έχει μοναδικό σχεδιασμό. Η φωτεινή απόχρωση του ζαφείρι θα γίνει έμφαση στην κουζίνα σας. Επιπλέον, το ψυγείο διαθέτει σύστημα ψύξης στάγδην που δεν στεγνώνει τα τρόφιμα. Η ευκολία χρήσης σχετίζεται με τη χαμηλότερη θέση του καταψύκτη. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου βοηθά στον καθορισμό των ακριβών παραμέτρων που χρειάζεστε για τη λειτουργία του ψυγείου. Η ικανότητα κατάψυξης είναι 5 κιλά την ημέρα. Συνολικές διαστάσεις 59,3x65x188 εκ. Το κόστος είναι περίπου 25.000 ρούβλια.

Ένα παρόμοιο μοντέλο μπορεί επίσης να επιλεγεί σε άλλα μη τυποποιημένα χρώματα, όπως τιρκουάζ ή έντονο κίτρινο.

Κόσμος Πόζης 244-1. Αυτό το μοντέλο διαθέτει επάνω καταψύκτη. Μια εξαιρετική επιλογή για μια μικρή οικογένεια δύο ατόμων ή για εγκατάσταση στη χώρα. Έχει πολλές εξωτερικές αποχρώσεις. Εδώ και ο τυπικός λευκός τόνος, και έντονο κόκκινο, και μαύρο, και μπεζ και γραφίτης. Το μειονέκτημα αυτής της συσκευής είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατηγορίας Β. Συνολικές διαστάσεις 60,2x 61,5×168,4 εκ. Το κόστος είναι περίπου 17.000 ρούβλια.

Candy CKBN 6202 DII. Αυτή η συσκευή έχει μοντέρνο σχεδιασμό. Ο καταψύκτης βρίσκεται στο κάτω μέρος. Έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας “A +” με ικανότητα κατάψυξης έως και 9 κιλά την ημέρα. Χάρη στον ευέλικτο, εργονομικό σχεδιασμό και τη δυνατότητα να κρεμάσετε την πόρτα, αυτό το ψυγείο θα ταιριάζει οργανικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεστε για ασφαλή αποθήκευση τροφίμων. Οι διαστάσεις του είναι 60x60x200 εκ. Το κόστος της συσκευής είναι 28.000 ρούβλια.

Zanussi ZRB 336 SO. Αυτό το μοντέλο διαθέτει μια διευρυμένη θήκη κατάψυξης, η οποία περιέχει 4 συρτάρια. Ο τύπος εργασίας είναι ψύξη με στάγδην. Η συσκευή μπορεί να αλλάξει την πλευρά της εγκατάστασης της πόρτας, η οποία θα σας επιτρέψει να την τοποθετήσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Τα ράφια της συσκευής είναι κατασκευασμένα από σκληρυμένο γυαλί υψηλής αντοχής, το οποίο μπορεί να αντέξει βάρος έως 40 κιλά. Το επίπεδο θορύβου είναι αρκετά καλό – μόνο 42 dB. Συνολικές διαστάσεις 59,5x60x199,7 εκ. Το κόστος της συσκευής είναι περίπου 18.000 ρούβλια.

Daewoo RN-V3610GCHB. Refrigeratorυγείο με καθρέφτη που όχι μόνο θα διακοσμήσει την κουζίνα σας, αλλά θα αυξήσει οπτικά το χώρο. Η συσκευή διαθέτει σύστημα ψύξης που δεν απαιτεί απόψυξη, No Frost. Το σύστημα ελέγχου είναι εντελώς ηλεκτρονικό και διαθέτει μια βολική οθόνη αφής. Συνολικές διαστάσεις 200x60x67 εκ. Το κόστος της συσκευής είναι περίπου 40.000 ρούβλια.

Vestel VNF 386 LWE. Η κομψή συσκευή από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους δύο μέτρων είναι μια καλή μονάδα για μια μεγάλη οικογένεια. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα απόψυξης και παρουσία μονάδας ελέγχου αφής με οθόνη LCD. Εκτός από τους συνηθισμένους τρόπους γρήγορης κατάψυξης και γρήγορης ψύξης, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τη λειτουργία “Διακοπές” και "Eco". Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 60x63x200 cm. Το κόστος των αγαθών είναι 28.000 ρούβλια.

Don R 216 Β. Το ψυγείο είναι μικρό σε μέγεθος. Μια εξαιρετική επιλογή για μια εξοχική κατοικία. Είναι εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεστε: γυάλινα ράφια από υλικό υψηλής αντοχής, δίσκοι για την αποθήκευση λαχανικών, ένα πιάτο για αυγά, ράφια στην πόρτα. Επιπλέον, το ψυγείο έχει δάπεδο θορύβου μόνο 38 dB. Οι συνολικές διαστάσεις αυτής της συσκευής είναι 57,4x61x141,5 εκ. Το κόστος είναι περίπου 14.500 ρούβλια.

Coreco AER 125. Επαγγελματικό ψυγείο σχεδιασμένο για εγκατάσταση σε καφέ και εστιατόρια. Διαθέτει σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι. Λειτουργεί σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 32 μοίρες. Το κόστος είναι περίπου 280.000 ρούβλια.

Κριτικές

Σύμφωνα με κριτικές, φυσικά, τα ψυγεία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Samsung και Intesit. Αλλά αυτό οφείλεται μόνο στην προώθηση των εμπορικών σημάτων και τίποτα περισσότερο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερες από τέτοια εμπορικά σήματα όπως Vestel και Candy. Αλλά το κόστος αυτών των κατασκευαστών για μια σειρά μοντέλων ψυγείων είναι πολύ μικρότερο από αυτό των δημοφιλών. Η ποιότητα και η εμφάνισή τους είναι εξαιρετικές. Ψυγεία Άρντο δεν είναι επίσης άσχημα, αλλά το αρθρωτό μπλοκ τους συχνά αποτυγχάνει και η αντικατάστασή του είναι αρκετά δαπανηρή.