Ντουλάπια τοίχου για την κουζίνα

Σε μια ιδανική κουζίνα, όλα πρέπει να είναι τέλεια: ο σεφ και η διάθεσή του, τα προϊόντα και τα σκεύη που χρησιμοποιούνται, τα προετοιμασμένα πιάτα και η αφυπνισμένη όρεξη, και το πιο σημαντικό, η ατμόσφαιρα που εμπνέει τη δημιουργία γαστρονομικών αριστουργημάτων.

Η ιδανική λύση για την κουζίνα είναι τα όμορφα και λειτουργικά ντουλάπια τοίχου σε όλη τη χρωματική τους ποικιλία και σχεδόν ατελείωτη στιλιστική εφαρμογή. Συμπαγή και ευρύχωρα, ανοιχτά και καθρέφτες, κλασικά και εξωφρενικά ντουλάπια κουζίνας είναι πάντα εκεί όπου είναι βολικό να αποθηκεύετε, να βγάζετε και να χρησιμοποιείτε οικιακές προμήθειες και ένα βιβλίο μαγειρικής. Και όπου είναι πάντα ζεστό, ζεστό, άνετο και αρωματικό μυρίζει σαν ζεστά τσουρέκια με βανίλια και κανέλα…

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα κρεμαστά ντουλάπια διακοσμούν κουζίνες διαφορετικών εθνών για περισσότερο από μία χιλιετία και κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο. Και κάθε χρόνο εκτελούν καλύτερα τα άμεσα καθήκοντά τους, για τα οποία κάποτε δημιουργήθηκαν:

 • παρέχουν άφθονο χώρο και εύκολη πρόσβαση σε είδη αποθήκευσης και σκεύη κουζίνας,
 • προστατεύστε τα τρόφιμα και τα πιάτα από το φως του ήλιου, τη σκόνη, την υγρασία και τις ακραίες θερμοκρασίες,
 • ελευθερώστε χώρο στην επιφάνεια εργασίας για μαγείρεμα,

 • βρίσκονται σε βολικό ύψος και δεν παρεμβαίνουν στις εργασίες στην κουζίνα,
 • αποκρύπτει επιτυχώς το σχεδιασμό συστημάτων κλιματισμού και φωτισμού,
 • συνυπάρχουν αρμονικά με ενσωματωμένες συσκευές κουζίνας,
 • η διαμόρφωσή τους και οι μπροστινές προσόψεις καθορίζουν το στυλ και τη διάθεση του δωματίου.

Τα μοντέρνα κρεμαστά ντουλάπια στις κουζίνες δεν είναι μόνο ένα στοιχείο λειτουργικού εξοπλισμού, αλλά και η κύρια εστίαση ολόκληρης της εσωτερικής λύσης της περιοχής της κουζίνας και η καλύτερη ενσωμάτωση των αρχών της εργονομίας. Σε συνδυασμό με τα ντουλάπια βάσης, αποτελούν ένα σημαντικό συστατικό ενός αρμονικού χώρου κουζίνας, βοηθώντας στην ορθολογική χρήση κάθε εκατοστού του και ταυτόχρονα αντανακλώντας σαφώς το στυλ, τα γούστα και ακόμη και το επίπεδο πλούτου των ιδιοκτητών του σπιτιού..

Προβολές

Στην πραγματικότητα, όλα τα ντουλάπια κουζίνας σε τοίχο είναι τα ίδια – είναι συρτάρια, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, προσαρτημένα στον τοίχο. Πίσω τοίχος – ινοσανίδες, πλαϊνά πάνελ – μοριοσανίδες, πρόσοψη – ξύλο ή πλαστικό, πόρτες και ράφια – διαθέσιμα ή μη.

Ωστόσο, μια τέτοια απλοποιημένη προσέγγιση δεν μεταφέρει όλες τις εσωτερικές δυνατότητες, την ποικιλία χρήσης και τη σημασία των ντουλαπιών τοίχου για τον χώρο της κουζίνας.. Τετράγωνο και γωνιακό, πιάτο και κουκούλα, ως μέρος ενός ακουστικού και ξεχωριστές, οριζόντιες και ενσωματωμένες βιτρίνες με δύο πόρτες και με ανοιχτά ράφια, γνωστά ξύλινα ή σπάνια μεταλλικά ντουλάπια διαφέρουν σε σχήμα, διαστάσεις, πόρτες και εξειδικευμένη γέμιση. Και, το πιο σημαντικό, σας επιτρέπουν να επιλέξετε ενδιαφέρουσες χρωματικές λύσεις και την καλύτερη επιλογή για την υλοποίηση συγκεκριμένων εργασιών ξεχωριστά για κάθε κουζίνα.

 • Για στεγνωτήριο και κουκούλα

Σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια κουζίνα χωρίς ντουλάπι τοίχου για την αποθήκευση φρεσκοπλυμένων πιάτων. Πρώτον, είναι πρακτικό: τα καθαρά πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα δεν μαζεύουν σκόνη στο τραπέζι, αλλά στεγνώνουν σε ένα ομοιόμορφο σύστημα σε ένα χώρο στεγνώματος ειδικά διαμορφωμένο για αυτά. Και δεύτερον, ένα τέτοιο δίθυρο ντουλάπι με ντουλάπι στεγνώματος μπορεί να εξοπλιστεί με φωτισμό και γυάλινες πόρτες, τα οποία θα το μετατρέψουν αμέσως σε ένα ασυνήθιστο ράφι για τα αγαπημένα σας πιάτα..

Ωστόσο, ο αποστραγγιστής πιάτων μπορεί να εμφανιστεί σε πιο ευνοϊκό φως – ενσωματώνοντάς το αρχικά στο χώρο ενός τοίχου ντουλάπι κουζίνας και στερεώνοντάς τον δίπλα στο νεροχύτη για μεγαλύτερη ευκολία. Αλλά σε αυτό το σχέδιο, δεν είναι πλέον απαραίτητο να κλείσετε το διαμέρισμα στεγνώματος – θα είναι πιο γρήγορο και ευκολότερο να διανείμετε υγρά πιάτα στα τμήματα του εάν δεν υπάρχουν πόρτες στο ντουλάπι.

Ωστόσο, οι περισσότερες νοικοκυρές εξακολουθούν να προτιμούν να κρύβουν στεγνωτήρια πιάτων πίσω από αδιάβροχες πόρτες.. Έτσι, η ετερογένεια των σκευών κουζίνας που είναι εγγενής στην καθημερινή χρήση δεν θα είναι εμφανής και δεν θα χαλάσει τον αρμονικό χώρο του υπόλοιπου χώρου της κουζίνας με το εντελώς φυσικό του χάος..

 • Σε επιτοίχιο ντουλάπι κουζίνας με τυφλές πόρτες ενσωματώνεται εύκολα μια πολυεπίπεδη δομή ξήρανσης, στην οποία τοποθετούνται ταυτόχρονα πολλά σετ εξοπλισμού κουζίνας. Και αν αφαιρέσετε το κάτω μέρος ενός τέτοιου ντουλαπιού, που κρέμεται ακριβώς πάνω από το νεροχύτη, τότε το νερό από τα πλυμένα πιάτα θα στραγγίσει απευθείας στο νεροχύτη. Και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να το εξοπλίζετε επιπλέον με οπές εξαερισμού και παλέτα που προστατεύει τα έπιπλα κουζίνας από ανεπιθύμητη υγρασία. Αλλά μια χρήσιμη προσθήκη σε ένα τέτοιο κρεμαστό ντουλάπι θα είναι ένα μικρό διαμέρισμα όπου θα τοποθετηθούν απορρυπαντικά, σφουγγάρια και χαρτοπετσέτες μικροϊνών..

Στις σύγχρονες εσωτερικές λύσεις για ζώνες μαγειρέματος, τα ντουλάπια τοίχου εγκαθίστανται συχνά αμέσως μαζί με την κουκούλα. Η διαμόρφωσή τους προβλέπει τη χρήση κλειστών, ανοιχτών ή συνδυασμένων προσόψεων. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι με βολικές μεντεσέδες ή μεντεσέ πόρτες. Αυτές οι κουκούλες που ζυγίζονται από την κουκούλα πρέπει να είναι στερεωμένες στον τοίχο με ασφάλεια όπως αυτές που είναι εξοπλισμένες με ένα στραγγιστήρι πιάτων..

 • Ντουλάπια ανοιχτού τοίχου μοιάζουν με ράφια αξεσουάρ ή ράφια βιβλίων. Βάζα και κουτιά με μπαχαρικά, τσάι λουλουδιών, κόκκοι καφέ και ζαχαρωμένα φρούτα βρίσκονται σε βολική τοποθεσία και φαίνονται καλά σε αυτά. Τα ακουστικά για την κουζίνα με ανοιχτά ράφια αντί για ντουλάπια τοίχου δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα εσωτερική λύση..

 • Γωνιακά κρεμαστά ντουλάπια σας επιτρέπουν να μεγιστοποιήσετε τη χρήση και την ορθολογική χρήση ακόμη και των πιο απρόσιτων τμημάτων του χώρου της κουζίνας. Έρχονται σε ευθεία, σχήματος L ή τραπεζοειδή διαμόρφωση, έχουν λοξότμητες γωνίες και είναι συνήθως μέρος ενός σετ κουζίνας. Ωστόσο, ένα τέτοιο ντουλάπι στον τοίχο της κουζίνας μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ξεχωριστό ανεξάρτητο στοιχείο οργάνωσης του χώρου, προσθέτοντας άνεση και λειτουργικότητα στο δωμάτιο και ταυτόχρονα καταλαμβάνει βολικά ένα μικρό μέρος στη γωνία.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των επιτοίχιων γωνιακών ντουλαπιών για την κουζίνα είναι το ασυνήθιστο και πολύ ευρύχωρο “γέμισμα” τους με τη μορφή βαθιών τριγωνικών ραφιών, συρόμενων συστημάτων ή ράφια που περιστρέφονται γύρω από τον άξονά του, το οποίο παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε είδη τροφίμων και κουζίνα σκεύη αποθηκευμένα εκεί.

 • Οριζόντιο κρεμαστό ντουλάπι στον τοίχο της κουζίνας προσθέτει δυναμική στο εσωτερικό και επεκτείνει οπτικά το χώρο. Πρόσθετες κόγχες που βρίσκονται στο πάνω ή κάτω μέρος της πτυσσόμενης ή μονόπορτης πρόσοψής του αυξάνουν σημαντικά τη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα αυτού του αντισυμβατικού τοίχου.

 • Κάθετα ντουλάπια τοίχου στην κουζίνα, όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργούν το αποτέλεσμα μιας ψηλής οροφής και βοηθούν στη δημιουργία μιας ενδιαφέρουσας συνολικής λύσης για τα συστήματα αποθήκευσης. Τα στενά κάθετα κρεμαστά ντουλάπια εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους ιδιοκτήτες ενός μικρού μεγέθους ή πολλαπλών παραθύρων κουζίνας..
 • Τερματικά ντουλάπια τοίχου με ελκυστικά ράφια στις όψεις σχηματίζουν λειτουργικά τα όρια του σετ επίπλων κουζίνας και δίνουν σε όλο το εσωτερικό μια ορισμένη πληρότητα.

 • Κρεμαστά ντουλάπια μέχρι το ταβάνι είναι πλέον πολύ δημοφιλείς με έμπειρους σχεδιαστές και λάτρεις του μινιμαλισμού. Αξίζει να αποτίσουμε φόρο τιμής στον ενδιαφέροντα εσωτερικό σχεδιασμό και την ελκυστική αρμονία τέτοιων δομών. Μια κουζίνα με ψηλά ντουλάπια από τοίχο μέχρι την οροφή είναι η καλύτερη επιλογή για όσους χρειάζονται πολύ αποθηκευτικό χώρο για ό, τι μπορεί να χρειαστούν κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Ωστόσο, πώς ακριβώς πρέπει να πάρετε αυτό που χρειάζεστε από τα πάνω ράφια, είναι ακόμα καλύτερο να το σκεφτείτε εκ των προτέρων και να το προβλέψετε αμέσως με μια ειδική κινητή συμπαγή σκάλα.

Παρεμπιπτόντως, σε μια ιδανική κουζίνα, όχι μόνο τα επάνω ντουλάπια, αλλά και τα κάτω μπορεί να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Ντουλάπια δαπέδου, προσαρτημένα στον τοίχο σε κάποια απόσταση από το πάτωμα, και επίσης φωτισμένα από κάτω με λωρίδα LED, δημιουργούν το αποτέλεσμα ενός σετ κουζίνας που επιπλέει στον αέρα. Και εδώ αποδεικνύεται πολύ σημαντικό να στερεώσετε με ασφάλεια τα κάτω κρεμαστά ντουλάπια σε ένα στιβαρό πλαίσιο με τη βοήθεια τεντών υψηλής ποιότητας και μπουλονιών αγκύρωσης. Πράγματι, ακόμη και τα πιο ογκώδη πιάτα και συσκευές κουζίνας συνήθως πέφτουν στα κουτιά με τα ψευδή δάπεδα, αν και ένα τέτοιο ντουλάπι ζυγίζει πολύ και εξακολουθεί να πρέπει να διατηρεί όλα όσα αποθηκεύονται σε αυτό χωρίς βάρος..

Είναι επίσης απαραίτητο να θυμόμαστε ότι για να αποφευχθούν προβλήματα με την τοποθέτηση μονάδων με χαμηλότερα κρεμαστά ντουλάπια, είναι καλύτερα να ευθυγραμμιστεί ο τοίχος στον οποίο πρέπει να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα τοποθετήσετε σε γυψοσανίδες χωρισμάτων κουζίνας, τα οποία μπορούν εύκολα να καταρρεύσουν κάτω από το αφόρητο βάρος του καλού του πλοιάρχου που κρέμεται σε αυτό..

Η πιο συμφέρουσα από όλες μια κρεμαστή κουζίνα με χαμηλότερα ντουλάπια που επιπλέουν πάνω από το πάτωμα θα φαίνεται σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, επειδή αυτή η ομορφιά μπορεί να εκτιμηθεί επαρκώς μόνο σε απόσταση. Αλλά τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του καθαρισμού κάτω από τα αναρτημένα κάτω ντουλάπια μιας τέτοιας περιοχής κουζίνας και η άνετη θέση των ποδιών κατά το μαγείρεμα θα λάβουν αμέσως καθολική αναγνώριση..

Υλικά (επεξεργασία)

 • Το καλύτερο υλικό για την κατασκευή ντουλαπιών τοίχου στην κουζίνα είναι το ξύλο. – εύκαμπτο στην εργασία πεύκο, αντιβακτηριακή οξιά, χαριτωμένο κεράσι, ζεστό καρύδι, περίεργο κάστανο και ανθεκτική βελανιδιά. Για παράδειγμα, ένα σετ κουζίνας που είναι δημοφιλές στους κατασκευαστές και τους αγοραστές είναι κατασκευασμένο από πεύκο. "Anyuta", Επιπλέον, εκτός από τις τυπικές, οι διαστάσεις του είναι επίσης μη τυποποιημένες, γεγονός που καθιστά δυνατή την ορθολογική χρήση ολόκληρης της χρήσιμης περιοχής του χώρου της κουζίνας.

Τα κρεμαστά ντουλάπια κουζίνας από φυσικό ξύλο φαίνονται πολυτελή σε οποιοδήποτε σχέδιο και θα εξυπηρετήσουν περισσότερες από μία γενιές ιδιοκτητών τους. Ωστόσο, δεν μπορεί κάθε μάγειρας να αντέξει οικονομικά να εξοπλίσει την κουζίνα με αυτά.. Επιπλέον, ακόμη και μετά από ειδική επεξεργασία, τα ξύλινα ντουλάπια παραμένουν εξαιρετικά ευαίσθητα στο ενεργό περιβάλλον του χώρου της κουζίνας..

Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές προσφέρουν ντουλάπια τοίχου για την κουζίνα από φθηνότερα και λιγότερο ιδιότροπα υλικά – από MDF, πλαστικό και μοριοσανίδες:

 • Μοριοσανίδες (μοριοσανίδες) Είναι ένα μάλλον χαλαρό υλικό οικονομικής κλάσης, η ποιότητα του οποίου εξαρτάται άμεσα από τη σύνθεση των απορριμμάτων ξύλου και των ρητινών φορμαλδεhyδης που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του. Η βελτιωμένη τροποποίησή του, πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα, έχει προστατευτική επικαλυμμένη επίστρωση, η οποία δημιουργεί μια λεία και ισχυρή επιφάνεια που εμποδίζει την πτητικότητα των επιβλαβών συστατικών. Τα επιτοίχια ντουλάπια κουζίνας από μοριοσανίδες και μοριοσανίδες είναι στην κατηγορία χαμηλότερης τιμής και είναι διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών..

 • Για την παραγωγή σανίδων MDF χρησιμοποιείται ήδη συμπαγές ξύλο, ειδικά διαχωρισμένο σε ίνες και πιέζεται με τη βοήθεια συνδετικών στοιχείων σε ένα ανθεκτικό προϊόν, η επιφάνεια του οποίου καλύπτεται από μεμβράνη PVC, καπλαμά ή πλαστικό. Τα επιτοίχια ντουλάπια κουζίνας από MDF είναι σε ζήτηση λόγω της χαμηλής τους τιμής και της μεγάλης ποικιλίας υφών..

 • Πλαστική ύλη θεωρείται το βέλτιστο υλικό για την κατασκευή κρεμαστών ντουλαπιών κουζίνας σε σχέση με τη σχέση ποιότητας / τιμής. Αυτό το άνετο και εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον υλικό είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο. Ταυτόχρονα, είναι απίστευτα πλαστικό και εύκολο στην επεξεργασία, το οποίο σας επιτρέπει να επεκτείνετε σημαντικά τις δυνατότητες σχεδιασμού για την εκτέλεση προσόψεων..

Οι σωστά επεξεργασμένες επιφάνειες από πλαστικά ντουλάπια δεν φοβούνται τις ακραίες θερμοκρασίες και την υψηλή υγρασία που ενυπάρχουν στις κουζίνες, είναι ανθεκτικές στην εμφάνιση μυκήτων και είναι αρκετά κατάλληλες για εγκατάσταση ακριβώς πάνω από νεροχύτη ή σόμπα κουζίνας.

Χρώματα και διακόσμηση

Τα κρεμαστά ντουλάπια πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστούν με ολόκληρο τον χώρο της κουζίνας. Επιλέξτε το στυλ, το μέγεθος και τη διαμόρφωσή τους για να ταιριάζουν με το συνολικό σχεδιασμό των υπόλοιπων επίπλων και το χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού της κουζίνας σας.

Θυμηθείτε ότι η διακόσμηση του χώρου της κουζίνας με σκούρα ντουλάπια απαιτεί απαραιτήτως επιπλέον φωτισμό του δωματίου, ώστε να μην χάσετε, ακόμη και οπτικά, την ευρυχωρία του.. Και τα λευκά ντουλάπια τοίχου στην κουζίνα θα τα πάνε εύκολα τόσο με την τυπική του συμπαγή όσο και με το φυσικό φως..

Πώς να επιλέξετε

Αποφασίστε για τη διάταξη του δωματίου, το μέγεθος της ζώνης μαγειρέματος και έναν βολικό τρόπο για να κυριαρχήσετε στον χώρο της κουζίνας. Μετρήστε προσεκτικά την περίμετρο του δωματίου και τις διαστάσεις των επίπλων που αγοράζετε.

Δώστε προσοχή στον έλεγχο της ποιότητας των υλικών των επιλεγμένων ντουλαπιών τοίχου, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από την υπερβολική υγρασία και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που είναι κοινές σε όλες τις κουζίνες. Οι γυαλιστερές επιφάνειες των προσόψεων έχουν υψηλότερο βαθμό αντοχής στην υγρασία..

Ελέγξτε την αξιοπιστία των εξαρτημάτων και τη δύναμη των συνδετήρων των επιτοίχιων ντουλαπιών κουζίνας: τέντες, συρόμενες ολίσθησης και μπουλόνια αγκύρωσης για εγκατάσταση, καθώς και μεντεσέδες, λαβές επίπλων και βίδες πρέπει να σχεδιάζονται για μεγάλη διάρκεια ζωής σε ποικιλία των συνθηκών.

Διαβάστε προσεκτικά τις περιόδους εγγύησης και τα πιστοποιητικά ποιότητας που έχουν εκδοθεί από τον κατασκευαστή για κρεμαστά ντουλάπια για την κουζίνα σας.

Οι ιδανικές τυπικές παράμετροι των επιτοίχιων ντουλαπιών κουζίνας (50×90) έχουν υπολογιστεί εδώ και πολύ καιρό από τους σχεδιαστές, έχουν επαληθευτεί από τους σχεδιαστές και έχουν δοκιμαστεί επανειλημμένα εμπειρικά σε ήδη άνετα δωμάτια:

 • ύψος ντουλαπιού – 85-90 cm (υπόγειο – 10 cm)
 • βάθος-όχι λιγότερο από 46-50 cm, αλλά όχι περισσότερο από 60 cm (το ενσωματωμένο κουτί θα διαρκέσει πάνω από 45 cm)
 • πλάτος πρόσοψης – 30-45 cm
 • η τυπική απόσταση μεταξύ των εσωτερικών ραφιών του ντουλαπιού είναι από 20 έως 40 cm

Πώς να συναρμολογήσετε

Εάν πρώτα συναρμολογήσετε και κρεμάσετε όλα τα κουτιά χωρίς πόρτες στον τοίχο, τότε θα είναι ευκολότερο να κρεμάσετε τις προσόψεις και να ρυθμίσετε τους μεντεσέδες αργότερα.. Επιπλέον, μια τέτοια συναρμολόγηση και εγκατάσταση θα επιτρέψει τον έλεγχο των κενών μεταξύ των ντουλαπιών και εάν εξακολουθείτε να κάνετε λάθος στους υπολογισμούς, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε ένα ντουλάπι χωρίς πρόσοψη από ένα πλήρως συναρμολογημένο..

Πώς να κρεμάσετε με τα χέρια σας

Δεν είναι δύσκολο να κρεμάσετε ντουλάπια κουζίνας μόνοι σας με τα χέρια σας. Πρέπει να στερεωθούν σε ράγα στερέωσης, έχοντας καθορίσει προηγουμένως την απόσταση μεταξύ του επιτραπέζιου και του κάτω μέρους των ντουλαπιών τοίχου.

Κατά την εγκατάσταση ενός ντουλαπιού κουζίνας που στεγνώνει πιάτα, αξίζει να λάβετε υπόψη το μέγιστο δυνατό βάρος όταν είναι πλήρως φορτωμένο. Επομένως, για αξιόπιστη στερέωση στον τοίχο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ισχυρά μπουλόνια αγκύρωσης και ισχυρούς μεντεσέδες από χάλυβα.. Και προτιμώντας ένα ντουλάπι με διαφανές ή χρωματιστό γυαλί στις πόρτες, αξίζει να θυμόμαστε ότι πρέπει να είναι μετριασμένο και να υπερβαίνει το πάχος των 4 mm.

Και, φυσικά, στα ράφια ενός τέτοιου κρεμασμένου ντουλαπιού, συνιστάται να παρατηρείτε συνεχώς μια όμορφη διάταξη πιάτων και να διατηρείτε τέλεια τάξη..

Φωτισμός

Θυμηθείτε ότι οι πρόσθετες πηγές φωτισμού για την κουζίνα δεν είναι ποτέ περιττές.. Οπότε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τον εσωτερικό φωτισμό αλογόνου ή ντουλαπιού LED – η κουζίνα σας θα επωφεληθεί μόνο από αυτό..