Ντουλάπι νιπτήρα κουζίνας

Μετά το μαγείρεμα παραμένουν πολλά βρώμικα πιάτα. Επομένως, ένας νεροχύτης είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό κάθε κουζίνας. Η επιλογή ενός ντουλαπιού νεροχύτη είναι ένα υπεύθυνο και δύσκολο έργο. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι διακοσμητικές και λειτουργικές πτυχές της απόκτησης. Μια μεγάλη γκάμα σάς επιτρέπει να επιλέξετε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει.

Προβολές

Η επιλογή μιας μονάδας κουζίνας είναι ένα υπεύθυνο πράγμα. Πριν προχωρήσετε, θα πρέπει να μελετήσετε όλες τις ποικιλίες. Επιλέξτε τον τύπο διαμόρφωσης που θέλετε με βάση το μέγεθος της κουζίνας σας. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια αρκετά μεγάλη γκάμα νεροχύτη με διάφορα βάθρα. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι διαμόρφωσης κολόνας:

Ευθεία

Τα ίσια ντουλάπια είναι σχετικά εάν ο νεροχύτης βρίσκεται κάπου κατά μήκος του τοίχου, ανάμεσα σε άλλα έπιπλα. Η τυφλή περιοχή ενός τέτοιου ντουλαπιού είναι μάλλον δύσκολη, αυτό μειώνει τη δημοτικότητα αυτής της διαμόρφωσης..

Γωνία

Τα γωνιακά έπιπλα μπορούν να έχουν σχήμα L ή τραπεζοειδή. Ο πρώτος τύπος μονάδας ματαιοδοξίας δεν έχει πίσω τοίχο. Αντ ‘αυτού, υπάρχουν επιπλέον εγκάρσιες λωρίδες για την ενίσχυση της δομής. Ο εσωτερικός χώρος ενός τέτοιου ντουλαπιού είναι σαφώς ορατός..

Τα τραπεζοειδή εξαρτήματα χρησιμοποιούνται συχνά για την τοποθέτηση νεροχύτη με δύο τμήματα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα συμπαγές σιφόνι, υπάρχει πολύς χρήσιμος χώρος μέσα στο ντουλάπι. Τα ράφια καρουζέλ μπορούν να εγκατασταθούν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εμφανίστηκαν ντουλάπια ακτίνας. Αυτό το ντουλάπι βρίσκεται στη γωνία, αλλά έχει ένα κοίλο μέτωπο..

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θυρών ντουλαπιών κουζίνας νιπτήρα:

 • Δύο πόρτες. Αυτή η επιλογή είναι αρκετά οικεία και χρησιμοποιείται με ντουλάπια οποιασδήποτε διαμόρφωσης..
 • Μία πόρτα. Εάν το ντουλάπι σας είναι μικρό, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Αλλά για ένα μεγάλο ντουλάπι, αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό..
 • Διπλή μεντεσέ πόρτα. Δύο πόρτες συνδέονται με μεντεσέδες και ανοίγουν σε σειρά. Τέτοιες πόρτες είναι βολικές για γωνιακά ντουλάπια..
 • Ολίσθηση. Αυτός ο τρόπος ανοίγματος και κλεισίματος είναι κατάλληλος για μικρά έπιπλα. Αλλά, σε γενικές γραμμές, η επιλογή δεν είναι πολύ βολική.
 • Σώβρακο. Βρίσκονται σε πλαίσια άμεσης διαμόρφωσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εσοχές για σωλήνες και κρυμμένα μέρη του νεροχύτη..
 • Σε συνδυασμό. Αυτή η επιλογή είναι αρκετά κοινή στις κουζίνες μας. Συνδυασμός συμβατικών πορτών με συρτάρια.

Η κύρια ποικιλία ντουλαπιών νεροχύτη έχει μόνο πόρτες. Υπάρχουν όμως σχέδια με συρτάρια. Αυτά τα κουτιά στερεώνονται σε κυλινδρικά τραπέζια και έχουν συγκεκριμένο σχήμα με εσοχές για σωλήνες. Αυτή η επιλογή σχεδίασης τρώει λίγο το χώρο κάτω από το νεροχύτη, αλλά καθιστά δυνατή την οργάνωση της αποθήκευσης απορρυπαντικών, σφουγγαριών και κουρελιών. Αυτή είναι μια κατάλληλη επιλογή εάν έχετε ήδη αρκετά διαφορετικά ντουλάπια..

Το εσωτερικό του νεροχύτη με ένα ντουλάπι μπορεί να είναι εντελώς άδειο, μπορεί απλά να υπάρχουν κρυμμένα τμήματα του νεροχύτη και των σωλήνων. Πιο συχνά οι άνθρωποι τοποθετούν διάφορα συρτάρια, ράφια ή καλάθια σε αυτήν τη θέση. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μικρό οργανωτή στην ίδια την πόρτα του ντουλαπιού. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το μέρος ακόμη πιο κερδοφόρα και αποθηκεύουν μηχανισμούς εκεί για φιλτράρισμα ή θέρμανση νερού. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε ένα δίσκο μέσα για διάφορα αξεσουάρ κουζίνας..

Οι νεροχύτες με βάθρα διαφέρουν επίσης σε μέγεθος. Για στενούς νεροχύτες, επιλέξτε ένα ντουλάπι 40 εκ. Το μέγεθος 50 εκ. Είναι μια επιλογή για νεροχύτες με μη τυπικές διαστάσεις. Αλλά οι ιδιοκτήτες φαρδύ νιπτήρων χρειάζονται πλάτος περίπου 60 εκ. Οι διπλοί νεροχύτες είναι τώρα στη μόδα, βάθρα 80 εκ. Και περισσότερο είναι ιδανικά για αυτούς. Επιλέξτε ένα ντουλάπι νεροχύτη έτσι ώστε ο νεροχύτης να ταιριάζει άνετα από πάνω.

Οφέλη από νεροχύτη με λιθόστρωτο

Οι περισσότεροι αγοράζουν παρόμοια σχέδια για την κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, το ντουλάπι συγκρατεί το νεροχύτη και κρύβει τους σωλήνες νερού. Επιπλέον, με τη βοήθεια του πεζοδρομίου, μπορείτε να διατηρήσετε ένα μοναδικό στιλιστικό σχέδιο και να τοποθετήσετε σωστά τον νεροχύτη στο εσωτερικό. Χάρη στη μονάδα νεροχύτη, έχετε επιπλέον χώρο. Μπορείτε να κρύψετε διάφορα αντικείμενα κάτω από το νεροχύτη: οικιακές χημικές ουσίες ή κάδο απορριμμάτων.

Το γωνιακό ντουλάπι έχει τα πλεονεκτήματά του. Ο χώρος στις γωνίες δεν χρησιμοποιείται με κανέναν τρόπο, αλλά ο σχεδιασμός γωνιών λύνει αυτό το πρόβλημα. Ένας τέτοιος πεζοδρόμιο είναι ιδιαίτερα σημαντικός εάν η κουζίνα σας είναι μικρή. Ο νεροχύτης στη γωνία είναι πάντα εύκολα προσβάσιμος, αυτή η διάταξη βελτιστοποιεί τη διαδικασία μαγειρέματος.

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Ένας νεροχύτης με πεζοδρόμιο μπορεί να ομορφύνει το εσωτερικό σας, αλλά μόνο αν το επιλέξετε σωστά. Κατά την επιλογή αυτού του ακουστικού για την κουζίνα, καθοδηγηθείτε από τους ακόλουθους κανόνες:

 • Το προϊόν πρέπει να είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με τα υπόλοιπα ντουλάπια της κουζίνας. Ο στιλιστικός σχεδιασμός μπορεί να διαφέρει, αλλά δεν έρχεται σε αντίθεση με το συνολικό σχέδιο..
 • Οι χρωμιωμένες μεταλλικές λαβές πόρτας και τα εσωτερικά εξαρτήματα δεν θα έχουν καλή απόδοση. Πετάξτε τα έπιπλα με πλαστικά μέρη. Το πλαστικό με επιχρύσωση φαίνεται όμορφο, αλλά μόνο για πρώτη φορά.
 • Ελέγξτε το προϊόν πολύ προσεκτικά. Όλες οι γωνίες και οι αρμοί, κάθε πάνελ. Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να έχουν ομοιόμορφη επίστρωση, χωρίς μουτζούρες, τσιπς, ρωγμές..
 • Φροντίστε να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας σας. Εάν έχετε θερμαινόμενο πάτωμα, τότε προτιμήστε έπιπλα με πόδια. Αυτό θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του ντουλαπιού..
 • Δώστε προτίμηση σε εκείνα τα μοντέλα όπου ο ελεύθερος χώρος χρησιμοποιείται με μέγιστο όφελος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη διευθέτηση μιας μικρής κουζίνας..

Αυτοεγκατάσταση

Αφού επιλέξετε και αγοράσετε νεροχύτη, ξεκινά το επόμενο στάδιο – εγκατάσταση. Για να εγκαταστήσετε νεροχύτη με ερμάριο, ακολουθήστε τις οδηγίες:

Προετοιμασία ιστότοπου

Θα πρέπει να εγκατασταθεί νεροχύτης με ερμάριο όπου βρίσκονται οι σωλήνες νερού. Διαφορετικά, θα πρέπει να φροντίσετε για την παροχή και την παραγωγή νερού εκ των προτέρων. Ένα επίπεδο πάτωμα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε παρατυπίες στην επιφάνεια του δαπέδου, χρησιμοποιήστε ειδικά υποστρώματα..

Εγκατάσταση σωλήνων

It’sρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του ίδιου του ντουλαπιού. Το πεζοδρόμιο έχει στηρίγματα, τοίχους, γραβάτες και πόρτες. Συνδυάστε τους τοίχους με εγκάρσια δοκάρια. Τώρα συνδέστε το κάτω μέρος και τα πόδια. Για μια πιο ανθεκτική εγκατάσταση, το ντουλάπι πρέπει να στερεωθεί με φερμουάρ, ενώνοντας ολόκληρο το σετ σε ένα ενιαίο σύνολο. Ρθε η ώρα να φτιάξετε τις πόρτες και τον πάγκο. Το τελευταίο διαθέτει επίσης ειδικούς συνδετήρες για στερέωση.

Εγκατάσταση νεροχύτη

Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να ενσωματώσετε το νεροχύτη. Φτιάξτε ένα στένσιλ για να χωρέσει το νεροχύτη σας και τοποθετήστε το στον πάγκο σας. Έτσι μπορείτε να επαναλάβετε ακριβώς το επιθυμητό περίγραμμα. Κύκλωσε το περίγραμμα του στένσιλ. Κάντε μερικές τρύπες στο εσωτερικό, έτσι ώστε η λεπίδα παζλ να στερεωθεί καλύτερα. Είναι με τη βοήθειά του να κόψετε μια τρύπα του απαιτούμενου μεγέθους. Είναι σημαντικό ο νεροχύτης να εφαρμόζει καλά. Σφραγίστε καλά τα εσωτερικά περιγράμματα με στεγανωτικό και πιέστε στο νεροχύτη. Αυτή η μέθοδος στερέωσης είναι η πιο αξιόπιστη και διαδεδομένη..

Σύνδεση ακουστικών

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα και συνίσταται στη σύνδεση όλων των απαραίτητων σωλήνων. Τοποθετήστε το μίξερ, φέρτε σωλήνες με κρύο και ζεστό νερό, αντίστοιχα. Συνδέστε τον σωλήνα αποστράγγισης. Είναι σημαντικό να έχετε πάντα πρόσβαση σε αυτό..

Εάν όλες οι εργασίες εκτελούνται σωστά, το αποτέλεσμα θα σας ευχαριστήσει. Ένας νεροχύτης με λιθόστρωτο θα φαίνεται υπέροχος και θα ταιριάζει σε ένα ενιαίο σύνολο με άλλα εσωτερικά αντικείμενα.

Υλικά για την κατασκευή πετρωμάτων

Το μικροκλίμα στην κουζίνα είναι αρκετά επιθετικό. Οι αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας γίνονται πραγματική δοκιμή για όλα τα είδη επίπλων. Επομένως, όλα τα ερμάρια πρέπει να είναι κατασκευασμένα από προστατευμένα υλικά. Το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην επαφή με το νερό, επομένως αυτή είναι η κύρια απαίτηση για το υλικό του..

Τα τρία πιο συνηθισμένα υλικά επίπλων κουζίνας είναι:

Μοριοσανίδες (μοριοσανίδες)

Ολόκληρο το τμήμα χαμηλότερων τιμών καταλαμβάνεται από ένα τέτοιο ακουστικό. Οι πλάκες είναι αρκετά καλές, αλλά είναι επιρρεπείς σε μηχανικές βλάβες. Εάν έχει δημιουργηθεί μια γρατσουνιά ή ένα τσιπ στην επιφάνεια, τότε η αντίσταση στην υγρασία δεν αποκλείεται πλέον. Τέτοια έπιπλα είναι φθηνά, αλλά συχνά απαιτούν αντικατάσταση..

MDF

Αυτό το υλικό είναι κατασκευασμένο από πλακάκια από λεπτό ξύλο. Κάθε τέτοια πλάκα εμποτίζεται με ένα εξειδικευμένο συνδετικό υλικό, το οποίο συγκρατεί τις ίνες του υλικού μαζί. Αυτό το υλικό απαιτεί επίσης αξιόπιστη προστασία, αλλά είναι λιγότερο ευαίσθητο σε μηχανικές βλάβες. Τέτοια έπιπλα καταλαμβάνουν μια θέση στο μεσαίο τμήμα τιμών..

Φυσικό ξύλο

Το ξύλο επεξεργάζεται με ειδικά υδατοαπωθητικά βερνίκια. Αλλά η μακροχρόνια έκθεση σε ένα επιθετικό περιβάλλον κουζίνας εξακολουθεί να επηρεάζει τα έπιπλα. Τα εκλεκτά δείγματα είναι κατασκευασμένα από φυσικό υλικό.

Για να φτιάξετε ένα ντουλάπι για νεροχύτη, χρησιμοποιούνται τα δύο πρώτα υλικά. Αλλά. Όπως αναφέρθηκε, απαιτούν πρόσθετη προστασία από την υγρασία. Υπάρχουν δύο πιο αξιόπιστες μέθοδοι που συνιστώνται από έναν ειδικό:

Σφυρηλάτηση προς φύλλωση

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για την προστασία υλικών όπως μοριοσανίδες και MDF. Αυτή η τεχνολογία προστασίας προβλέπει την κάλυψη του φύλλου με μια ειδική μεμβράνη και στη συνέχεια με βερνίκι. Έτσι, το υλικό λαμβάνει προστασία από υψηλή υγρασία, πίεση και πτώσεις θερμοκρασίας..

Πολυμερή υλικά

Τέτοια υλικά χρησιμοποιούνται για την προστασία του MDF. Τα πάνελ είναι καλυμμένα με ακρυλικό, σμάλτο ή πλαστικό. Έτσι, μπορείτε να δώσετε στα έπιπλα μια πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Και οι προστατευτικές ιδιότητες των πολυμερών υλικών δεν διαφέρουν από το βερνίκι.

Αυτοσχέδιο ντουλάπι για νεροχύτη

Η κατασκευή ενός ντουλαπιού για ένα νεροχύτη με τα χέρια σας είναι μια βολική επιλογή. Έτσι, μπορείτε να λάβετε υπόψη όλες τις επιθυμίες σας και να κάνετε το τέλειο σύνολο. Είναι αρκετά δύσκολο να φτιάξετε προσόψεις · είναι καλύτερο να τις αγοράσετε έτοιμες. Για να διευκολύνετε ένα ευθύ ντουλάπι κουζίνας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Σκέψη μέσα από το έργο

Κάντε κάποια προπαρασκευαστική εργασία. Αποφασίστε για το υλικό, το μέγεθος και τη γενική εμφάνιση. Υπολογίστε τις διαστάσεις κάθε τμήματος και τις συνολικές διαστάσεις του ντουλαπιού. Τυπικά μεγέθη: 85 εκατοστά ύψος, 60 εκατοστά πλάτος, 50 εκατοστά βάθος. Οι ειδικοί συνιστούν να αφήσετε το ύψος και το βάθος του ντουλαπιού ως στάνταρ και να αλλάξετε το πλάτος ανάλογα με τον νεροχύτη και τις προτιμήσεις σας..

Αγορά υλικών

Τα υλικά μπορούν να έχουν ελασματοποιημένη προστασία, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Πρέπει να αγοράσετε πλάκες για τους τοίχους του ντουλαπιού. Επιλέξτε μοριοσανίδες ή MDF με πάχος περίπου 16-18 mm. Για να φτιάξετε τον πάγκο, θα χρειαστείτε μια παχύτερη πλάκα, τουλάχιστον 22 mm.

Για εγκάρσιες δοκούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ από μοριοσανίδες πάχους 12 mm ή παχύτερο. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε κόντρα πλακέ, θα χρειαστείτε γωνίες για στερέωση και η μοριοσανίδα μπορεί να στερεωθεί αμέσως σε βίδες. Το πατημένο χαρτόνι μπορεί να αγοραστεί για τον πίσω τοίχο.

Σήμανση και πριόνισμα

Εάν έχετε τις δεξιότητες να εργαστείτε με αυτά τα υλικά, τότε μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο. Εάν δεν έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες, χρησιμοποιήστε επαγγελματικές υπηρεσίες. Πολλές εταιρείες θα σας προσφέρουν να κόψετε πλάκες σε προσιτή τιμή..

Συνδυάζοντας στοιχεία

Κάθε λεπτομέρεια του ντουλαπιού έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό και πρέπει να συναρμολογηθούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Συνδέστε τις κάτω εγκάρσιες ράβδους στα πλευρικά τοιχώματα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γωνίες κτιρίου ή απλά να βιδώσετε τις βίδες στις δοκούς. Εάν τυχαίνει να είστε μακριά από τις γωνίες, τότε επιλέξτε ένα αρκετά παχύ υλικό. Τα καπάκια μπορούν να κρυφτούν με ειδικές επικαλύψεις. Το κάτω μέρος του πεζοδρομίου είναι τώρα προσαρτημένο. Συνιστάται να το στερεώσετε με βίδες στις δοκούς.

Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση των άνω εγκάρσιων δοκών. Επιπλέον, ένα από αυτά πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα και έτσι ώστε να μην προεξέχει πέρα ​​από την περίμετρο. Τοποθετήστε τη δεύτερη δοκό οριζόντια, όπως η κάτω. Τώρα στερεώστε τον πίσω τοίχο του ντουλαπιού. Εάν υπάρχουν συρτάρια στο ντουλάπι σας, τότε ήρθε η ώρα να συναρμολογήσετε το μπροστινό πλαίσιο. Αφού τοποθετήσετε την επιφάνεια του τραπεζιού, στερεώστε τις πόρτες.

Εμφάνιση

Τώρα είναι η ώρα να τακτοποιήσετε την εμφάνιση του ντουλαπιού σας. Μπορείτε να σφραγίσετε τα άκρα με πλαστική ταινία και σίδερο..

Perhapsσως θέλετε να φτιάξετε έναν διαφορετικό τύπο ντουλαπιών. Το γωνιακό ντουλάπι μπορεί να έχει μόνο πλευρικά πάνελ ή τραπεζοειδή δομή με πίσω πάνελ. Τα πλευρικά τοιχώματα έχουν τυπικό μήκος 90 cm, ύψος 70-72 cm και ύψος του κάτω πλίνθου εντός 12 cm. Για την κατασκευή επιτραπέζιας επιφάνειας, απαιτείται μοριοσανίδα πάχους 32 έως 65 mm. Η ίδια η τεχνολογία κατασκευής και συναρμολόγησης είναι παρόμοια με την εργασία με ένα ευθύ ντουλάπι..