Ταπετσαρία για την κουζίνα

Τοιχογραφίες με ελάχιστο κόστος μπορούν να κάνουν την κουζίνα κομψή και πρωτότυπη. Ακόμα και πριν από 20 χρόνια, θεωρούνταν μια μη πρακτική λύση σχεδιασμού, αφού η φροντίδα τους ήταν προβληματική. Οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα και αυτή τη στιγμή, οι φωτογραφίες συγχωνεύονται σταθερά στο εσωτερικό της κουζίνας, φέρνοντας απίστευτη ποικιλία.

9 φωτογραφίες

Χαρακτηριστικά και ιδιότητες

Η ταπετσαρία φωτογραφιών για την κουζίνα δεν είναι μόνο μια όμορφη και ενδιαφέρουσα εικόνα. Έχουν πολλές χρήσιμες ιδιότητες και χαρακτηριστικά:

 • Αισθητική. Οποιαδήποτε ταπετσαρία, ακόμη και με αφηρημένο ή γεωμετρικό μοτίβο, φαίνεται όμορφη και μπορεί να αλλάξει ριζικά το εσωτερικό του δωματίου. Ακόμα κι αν η κουζίνα ανακαινίστηκε χρησιμοποιώντας φθηνά δομικά υλικά, η σωστά επιλεγμένη ταπετσαρία θα την μετατρέψει σε αριστούργημα..
 • Ευστροφία. Δεν υπάρχει τέτοιο στυλ, το οποίο δεν θα συνδυαζόταν με χαρτί photowall. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο θέμα: το αγροτικό τοπίο είναι ιδανικό για κουζίνα σε στιλ Προβηγκίας και για υψηλής τεχνολογίας θα πρέπει να επιλέξετε εικόνες πόλεων και αυτοκινητοδρόμων. Μπορείτε να παραγγείλετε έτοιμες λύσεις σχεδιασμού, οι οποίες αφθονούν στα ηλεκτρονικά καταστήματα.
 • Δυνατότητα διαίρεσης της κουζίνας σε λειτουργικούς χώρους. Οι τοιχογραφίες θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε την τραπεζαρία ή να εστιάσετε στην περιοχή αναψυχής.
 • Δυνατότητα πραγματοποίησης οπτικών προσαρμογών. Εικόνες από καμάρες που οδηγούν στον κήπο ή “παράθυρα” μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικές οπτικές ψευδαισθήσεις, να διευρύνουν τα όρια του χώρου της κουζίνας. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα από αυτή την άποψη είναι οι ταπετσαρίες που καταλαμβάνουν ολόκληρο τον τοίχο..
 • ποικιλία οικοπέδου. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια πλούσια ποικιλία εικόνων χωρίς περιορισμούς: λουλούδια, φρούτα, πόλεις, θάλασσα, περιλήψεις, άγρια ​​ζωή, μίμηση παλιών ταπισερί, φωτογραφίες διασημοτήτων.
 • Ποικιλία υφών. Η επιφάνεια μιας τέτοιας ταπετσαρίας είναι λεία, αλλά το εφέ 3D δημιουργεί μια ποικιλία υφών: γύψο, πέτρα ή τοιχοποιία.

9 φωτογραφίες

Επιλέγοντας ένα οικόπεδο

Οι τρισδιάστατες ταπετσαρίες είναι η ενσάρκωση των σύγχρονων ιδεών. Συνήθως γίνονται σε ευρεία μορφή και αντιπροσωπεύουν ένα τρισδιάστατο σχέδιο. Λόγω της ειδικής τεχνολογίας παραγωγής, η εικόνα έχει υψηλό βαθμό ρεαλισμού. Ένα τέτοιο στοιχείο διακόσμησης είναι σε θέση να φέρει δυναμική ή, αντίθετα, κατευνασμό. Φέτες ζουμερών εξωτικών φρούτων, διαφανή παγάκια, πιτσιλιές νερού – όλα αυτά εκπέμπουν ενέργεια και διεγείρουν την όρεξη. Ένα κλαδί από μια ανθισμένη μηλιά θα σας ηρεμήσει μετά από μια δύσκολη μέρα και θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε με ένα φλιτζάνι τσάι..

Η ταπετσαρία φωτογραφιών με εφέ 3D είναι ένα ακριβό εργαλείο διακόσμησης, αλλά το αποτέλεσμα που δίνουν αξίζει τον κόπο.

Το θέμα των λουλουδιών είναι πολύ δημοφιλές στο εσωτερικό της κουζίνας. Το χαρτί Photowall είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την υλοποίησή του. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι τουλίπες, οι ηλιοτρόπιοι, οι παπαρούνες, οι ορχιδέες. Κάθε λουλούδι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε όταν οργανώνετε το εσωτερικό της κουζίνας..

Τουλίπες

Οι αποχρώσεις των τουλιπών που απεικονίζονται στην ταπετσαρία μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές: από ανοιχτό ροζ έως πράσινο. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το χρώμα του ράφι δεν πρέπει να είναι χρωματισμένο. Καλύτερα να το αφήσετε λευκό.

Διατηρήστε το συνολικό χρωματικό σχέδιο της κουζίνας. Τα έπιπλα δεν πρέπει να ξεχωρίζουν, αλλά να συνυπάρχουν αρμονικά στο εσωτερικό. Διατηρήστε τη συνοπτικότητα και την απλότητα, μην υπερφορτώνετε την κουζίνα με αντικείμενα.

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας στενής κουζίνας, τότε είναι καλύτερα να αρνηθείτε την ταπετσαρία φωτογραφιών με τουλίπες. Για μια μικρή κουζίνα, μην χρησιμοποιείτε μεγάλες εικόνες αυτών των χρωμάτων. Τα λευκά λουλούδια είναι ιδανικά, επεκτείνοντας οπτικά το χώρο.

Οι κίτρινες τουλίπες προσθέτουν φως σε μια σκοτεινή κουζίνα. Θα γίνει φωτεινή και θετική..

Οι πιο δημοφιλείς είναι οι εικόνες των πράσινων τουλιπών..

Ηλιοτρόπια

Τα ηλιοτρόπια φέρνουν χαρά. Αυτές οι ταπετσαρίες γίνονται μια φωτεινή προφορά. Επομένως, οι τοίχοι πρέπει να είναι πιο συγκρατημένοι. Η παρουσία κόκκινου χρώματος επιτρέπεται στο εσωτερικό, για παράδειγμα, στις προσόψεις των ντουλαπιών κουζίνας.

Παπαρούνες

Οι φωτογραφίες με παπαρούνες φαίνονται εξαίσια. Σε συνδυασμό με λευκά και μαύρα έπιπλα κουζίνας, δίνουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Συχνά αυτό το θέμα χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση της ποδιάς μεταξύ της επάνω και της κάτω σειράς ντουλαπιών. Αισθάνεται ότι τα λουλούδια μεγαλώνουν απευθείας από τον πάγκο.

Μια ενδιαφέρουσα λύση σχεδιασμού θα είναι η χρήση μονόχρωμης ταπετσαρίας: μια μαύρη σιλουέτα σε λευκό φόντο. Φαίνονται απίστευτα κομψά, καταστρέφοντας όλα τα στερεότυπα για την κατήφεια αυτού του συνδυασμού χρωμάτων. Για κουζίνες υψηλής τεχνολογίας, μπορείτε να αγοράσετε ασπρόμαυρες φωτογραφίες πόλεων. Θα είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε φωτεινούς τόνους: κίτρινα φωτιστικά, πράσινες καρέκλες.

Τοιχογραφίες με θέα από το παράθυρο θα σας βοηθήσουν να κάνετε το εσωτερικό της κουζίνας ασυνήθιστο. Μια τόσο ενδιαφέρουσα τεχνική δημιουργεί την αίσθηση της εύρεσης σπιτιού μακριά από τη θορυβώδη μητρόπολη. Αν ονειρεύεστε τη θάλασσα, απλώς κολλήστε το ανοιχτό παράθυρο με θέα στην ακτή. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Ακόμα και τοπία φαντασίας είναι διαθέσιμα με ένα λαμπερό αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει το μάτι στο λυκόφως και θα δημιουργήσει μια τρισδιάστατη εικόνα.

Η φύση στο θέμα της ταπετσαρίας φωτογραφιών ταιριάζει απόλυτα στο στυλ της Προβηγκίας. Αυτές οι ταπετσαρίες είναι πολύ όμορφες. Αγροτικά τοπία με ηλιοτρόπια, ανεμόμυλοι σε λεβάντα – όλα αυτά χρεώνουν θετικά. Σωστά επιλεγμένα, είναι σε θέση να μας βγάλουν πέρα ​​από τα όρια της κουζίνας. Φαίνεται ότι θα κάνετε ένα βήμα και θα βρεθείτε σε ένα φιλόξενο γαλλικό χωριό του περασμένου αιώνα ή σε έναν ελαιώνα.

Με τη βοήθεια πανοραμικής ταπετσαρίας με φωτογραφίες καλοκαιρινού δάσους, μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του φαγητού σε εξωτερικούς χώρους. Για αυτό, το εσωτερικό της κουζίνας συμπληρώνεται από ένα χαλί που μιμείται γρασίδι, πράσινο φυτών εσωτερικού χώρου..

Για την κουζίνα, το θέμα του καφέ είναι δημοφιλές. Σε αυτή την περίπτωση, οι εικόνες μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: κόκκους καφέ και φλιτζάνια καφέ. Αυτές οι εικόνες φαίνονται πολύ ορεκτικές και βοηθούν να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί. Φωτογραφίες από διάσπαρτα φασόλια καφέ προσθέτουν μια πινελιά αρχοντιάς και πολυπλοκότητας. Σε συνδυασμό με λακωνικά μοντέρνα έπιπλα, αυτή η κουζίνα φαίνεται κομψή. Η χρήση ξύλινων στοιχείων (τραπέζι, καρέκλες) θα κάνει την κουζίνα πιο άνετη.

Το πράσινο και το μωβ ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό. Μια κουζίνα σε πράσινους και μοβ τόνους, ανάλογα με τον κορεσμό τους, θα φαίνεται διαφορετική. Οι φωτεινές αποχρώσεις δίνουν έκφραση και δυναμική, οι σιωπηλές χαρίζουν ξεκούραση στο βλέμμα. Η κουζίνα θα γίνει πρωτότυπη αν επιλέξετε μια ταπετσαρία φωτογραφιών με την εικόνα ενός τεράστιου μοβ λουλουδιού για πράσινα έπιπλα.

Προσθέτοντας φυτικά στοιχεία (λουλούδια σε βάζα στο τραπέζι, τεχνητό γρασίδι σε λάμπες, διακοσμητικές συνθέσεις στις γωνίες), μειώνετε τη φωτεινότητα του μοβ.

Τύποι υλικών

Δυνάμενος να πλυθεί

Η ταπετσαρία που πλένεται είναι ιδανική για την κουζίνα. Η επιφάνειά τους είναι λεία, είναι εύκολο να το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί, γεγονός που καθιστά τη συντήρηση όσο το δυνατόν πιο βολική και απλή. Η πυκνότητα ενός τέτοιου χαρτιού είναι πολύ υψηλή, έχουν μια υδατοαπωθητική ιδιότητα. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι μια τέτοια διακόσμηση απαιτεί τέλεια επίπεδους τοίχους. Οποιαδήποτε τραχύτητα και ελαττώματα θα γίνουν αμέσως αντιληπτά στο σχέδιο, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο..

Μη υφασμένα

Η μη υφασμένη ταπετσαρία έχει ειδική επίστρωση που εκτελεί προστατευτική λειτουργία. Προστατεύει από τις σταγόνες λίπους, τις επιδράσεις υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας του μικροκλίματος της κουζίνας.

Στην τεχνολογική διαδικασία δημιουργίας αυτού του τύπου ταπετσαρίας, χρησιμοποιούνται βαφές που είναι ανθεκτικές στο νερό και το φως του ήλιου. Ο κορεσμός χρώματος διατηρείται για ολόκληρη την περίοδο λειτουργίας.

Το μη υφασμένο χαρτί από φωτό τοίχο συνδυάζει υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα. Θα εξυπηρετούν τον ιδιοκτήτη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η φροντίδα τους συνίσταται στο να καθαρίζετε περιοδικά τη σκόνη με ένα υγρό πανί από την επιφάνειά τους..

Χαρτί

Οι χάρτινες τοιχογραφίες είναι μια οικονομική επιλογή και δεν είναι πάντα αποδεκτές για την κουζίνα. Η ποιότητά τους είναι κακή. Επιπλέον, μετά την εφαρμογή της κόλλας, μπορεί να διογκωθούν και η επικόλλησή τους θα προκαλέσει δυσκολίες στην ευθυγράμμιση του “παζλ” της εικόνας. Η διάρκεια ζωής της ταπετσαρίας από χαρτί είναι μικρή.

Βινύλι

Η βάση της ταπετσαρίας βινυλίου είναι χαρτί ή μη υφασμένη. Ένα στρώμα βινυλίου εφαρμόζεται πάνω του και στη συνέχεια ένα σχέδιο. Το βινύλιο συνδυάζει δύο λειτουργίες – προστατευτική (από υγρασία και βρωμιά) και αισθητική (διακόσμηση). Παρά το υψηλό κόστος, οι υψηλής ποιότητας και ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις καθιστούν αυτήν την ομάδα ταπετσαριών απίστευτα δημοφιλή..

Οι τοιχογραφίες από βινύλιο είναι των ακόλουθων τύπων:

 • Κατασκευαστικός. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται αφρώδες βινύλιο. Η επίστρωση χαρακτηρίζεται από ανακούφιση και εξαιτίας αυτού θα κρύψει ιδανικά τις ατέλειες των τοίχων, εάν υπάρχουν..
 • Συμπαγές βινύλιο. Κατά κανόνα, μιμούνται ξύλο, πέτρα, υφασμάτινες επιφάνειες. Λόγω της χρήσης κατά τη δημιουργία τους σε μεγάλη ποσότητα βινυλίου, φαίνονται τολμηρά και πολύ εντυπωσιακά.
 • Βαρύ βινύλιο. Χαρακτηρίζονται από αυξημένη πυκνότητα και αντίστοιχη αντοχή. Ιδανικό για ανώμαλους τοίχους. Τα πιο συνηθισμένα θέματα τους είναι απομίμηση τσαλακωμένου δέρματος, κέντημα.
 • Μεταξοτυπία. Αυτή είναι μια λεπτή ταπετσαρία φωτογραφιών. Χρειάζονται λείους τοίχους. Μοιάζουν με λείο ύφασμα κεντημένο με μεταξωτές κλωστές. Επιλεγμένες περιοχές αντανακλούν τη λάμψη και τη λάμψη του ήλιου.

Ιδέες για μια μικρή κουζίνα: πώς να επεκτείνετε το χώρο

Οι τοιχογραφίες είναι μια όμορφη και σωστή λύση για μια μικρή κουζίνα. Σωστά επιλεγμένα, θα μπορούν να επεκτείνουν οπτικά τα όριά του.

Μην επιλέγετε εικόνες με σκούρο φόντο. Είναι καλύτερα αν πρόκειται για κάποιο διακριτικό σχέδιο, πανοραμική εικόνα ή με προοπτική.. Τα παρακάτω οικόπεδα θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την περιοχή:

 • εικόνες της φύσης με δασικά μονοπάτια που οδηγούν στην ενδοχώρα.
 • σκάλες και γοτθικές καμάρες με ζωντανά αναρριχώμενα φυτά.
 • δρόμοι της πόλης?
 • πανόραμα από βραδινές πόλεις με φώτα φωτισμού.
 • θάλασσα και βουνά.

Με την επέκταση του χώρου, η ταπετσαρία 3D ταιριάζει καλύτερα. Ένα απλό οικόπεδο από έναν διάδρομο με κολώνες που οδηγούν μακριά μπορεί να αλλάξει ριζικά το εσωτερικό. Ο ρεαλισμός τους έχει εκπληκτικό αποτέλεσμα. Για την κουζίνα 12 τ. μ αυτή είναι μια ιδανική λύση.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις φωτογραφίες των λουλουδιών, καθώς τα μεγάλα μεγέθη τους μπορούν να “πιέσουν” την ήδη μικρή περιοχή της κουζίνας.

Οι κάθετες γραμμές θα λύσουν το πρόβλημα με χαμηλά ταβάνια. Αυτά μπορεί να είναι ουρανοξύστες, πύργοι, δέντρα. Ο σχεδιασμός της κουζίνας με ταπετσαρία φωτογραφιών στον τοίχο όχι μόνο θα γίνει μοντέρνος, αλλά και θα “προσθέσει” ύψος στο δωμάτιο. Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται από κάτω υπό γωνία θα φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες. Τέτοια μη τυποποιημένα φαίνονται κομψά..

Η στενή κουζίνα στο “Χρουστσόφ” φέρνει πολλά προβλήματα στους ιδιοκτήτες του. Οι οριζόντιες γραμμές θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τις παραμέτρους του: κύματα, παραλία, οροσειρές.

Πώς να συνδυάσετε με κανονική ταπετσαρία

Το χαρτί Photowall δίνει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό με συνηθισμένη ταπετσαρία. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να τηρούνται ορισμένοι αυστηροί κανόνες:

 • Οι εικόνες των μεγαλοπολιτών συνδυάζονται με μονόχρωμες ταπετσαρίες που δεν περιέχουν πολύχρωμα και πολύπλοκα μοτίβα.
 • Σε μια φωτεινή κουζίνα, τα πράσινα με θέμα τα φυτά θα λάμψουν με πιο φωτεινά χρώματα. Επομένως, ο κύριος τόνος της ταπετσαρίας πρέπει να είναι λευκός, μπεζ ή γκρι μαργαριτάρι..
 • Η ταπετσαρία για την κουζίνα μπορεί να επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψη το εφέ αντίθεσης. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο χρώμα πρέπει να είναι φωτεινό και κορεσμένο. Ένας καλός συνδυασμός θα δώσει ένα ευγενές χρώμα κρασιού σε συνηθισμένη ταπετσαρία και μια εικόνα μιας λεπτής μανόλιας.

Συμβουλές σχεδιαστών για επιλογή

Ποια ταπετσαρία φωτογραφιών να επιλέξετε έτσι ώστε να φαίνεται πραγματικά στο εσωτερικό της κουζίνας και να μην ξεχωρίζει ως λεκές που δεν αντιστοιχούν στο ύφος και τη διάθεση του δωματίου? Ακολουθήστε τις απλές συμβουλές των σχεδιαστών:

 • Οι ζωντανές εικόνες είναι απαραίτητες σε μια κουζίνα με μονόχρωμα έπιπλα και ουδέτερες κουρτίνες. Η σταθερή ή ασπρόμαυρη ταπετσαρία μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του συνδυασμού χρωμάτων σε μια ζωντανή κουζίνα. Εάν χρησιμοποιείτε αξέχαστες φωτογραφίες ταυτόχρονα, η κουζίνα θα αναβιώνει ζωντανές αναμνήσεις και θα γεμίζει με θετικά συναισθήματα κάθε πρωί. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της διακόσμησης είναι η ατομικότητά της. Άλλωστε, ο κάτοχος των δικών σας φωτογραφιών είστε μόνο εσείς και κανένας άλλος..
 • Για στυλ χώρας και Προβηγκίας, επιλέξτε ένα θέμα λουλουδιών, συνδυάζοντας χρωματικούς συνδυασμούς με τις προσόψεις των ντουλαπιών κουζίνας. Οι αφαιρέσεις, ο χώρος, τα ασυνήθιστα φυτά είναι ιδανικά για κουζίνα υψηλής τεχνολογίας.
 • Τοιχογραφίες που μιμούνται διάφορες υφές, όπως τούβλα ή τοιχοποιία, ξύλο, θα φαίνονται καλά στην ποδιά..
 • Αποφύγετε τον υπερβολικό αριθμό φωτογραφιών και εικόνων.
 • Σε μια μεγάλη κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική συμμετρίας και να τακτοποιήσετε τους ίδιους καμβάδες σε διαφορετικές λειτουργικές περιοχές.
 • Το χαρτί Photowall μπορεί να κολληθεί όχι μόνο σε τοίχους, αλλά και σε πόρτες, σετ κουζίνας. Για αυτό, είναι καλύτερο να πάρετε αυτοκόλλητη ταπετσαρία. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να ενημερώσετε τις προσόψεις μιας παλιάς μονάδας κουζίνας και θα παίξει με νέο τρόπο..
 • Μπορείτε να κολλήσετε τοιχογραφίες τοίχου PVC στο ταβάνι. Είναι τα πιο κατάλληλα για την κουζίνα, καθώς αντέχουν σε υψηλή υγρασία, η οποία αποτελεί συνοδευτικό στοιχείο κάθε δωματίου όπου παρασκευάζεται φαγητό. Όσο για την πλοκή, τα λουλουδάτα και τα λουλουδάτα μοτίβα είναι σχετικά..

Μια ενδιαφέρουσα λύση σχεδιασμού μπορεί να είναι ένα μεγάλο στοιχείο, για παράδειγμα, μια γιγάντια πεταλούδα στο ταβάνι, της οποίας τα φτερά ρίχνουν σκιά, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη ψευδαίσθηση..

 • Ανάλογα με τον τρόπο τακτοποίησης της ταπετσαρίας, μπορείτε εύκολα να εστιάσετε σε μεμονωμένες λειτουργικές περιοχές..

Κριτικές πελατών

Όλοι οι αγοραστές σημειώνουν το αισθητικό χαρακτηριστικό του χαρτιού photowall. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το στοιχείο διακόσμησης δεν έχει χάσει τη σημασία του, αλλά, αντίθετα, έχει γίνει πολύ δημοφιλές λόγω της ποικιλίας θεμάτων και εφέ που εφαρμόζονται..

Ο καφές, η φύση και οι ορχιδέες έχουν μεγάλη ζήτηση.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνική της οπτικής επέκτασης του χώρου..

Το διαφανές πλεξιγκλάς χρησιμοποιείται συχνά για την προστασία της εικόνας, γεγονός που αυξάνει τη διάρκεια ζωής του χαρτιού photowall..