Ντουλάπια κουζίνας Ikea

Κατά τη διακόσμηση μιας κουζίνας, κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική – από το σετ κουζίνας μέχρι τις κουρτίνες. Εάν θέλετε η κουζίνα σας να φαίνεται κομψή, τότε η επιλογή των επίπλων πρέπει να προσεγγιστεί υπεύθυνα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να επιλέξετε αντικείμενα κατάλληλα για σχεδιασμό και τιμή – υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εταιρειών στην αγορά προϊόντων και κανείς δεν θέλει να χάσει τους πελάτες. Αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για μία από τις πιο δημοφιλείς και μεγάλες εταιρείες – για την “Ikea”.

Πώς να επιλέξετε

Κατά κανόνα, κυριολεκτικά τα πάντα αποθηκεύονται σε ντουλάπια κουζίνας – από σκεύη κουζίνας έως διάφορα μικρά πράγματα. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ντουλάπια που σας ταιριάζουν. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η πρακτικότητα. Τα ντουλάπια της κουζίνας πρέπει να καθαρίζονται εύκολα, γιατί δεν μπορείτε να τα δώσετε στο στεγνό καθάρισμα – πρέπει να τα πλύνετε μόνοι σας. Με σωστή φροντίδα, ένα σετ κουζίνας μπορεί να σας κρατήσει δέκα έως είκοσι χρόνια..

Τα ντουλάπια πρέπει να είναι ευρύχωρα – δηλαδή λειτουργικά. Μπορείτε να αγοράσετε μερικά μεγάλα ντουλάπια με πολλά ράφια και κλαδιά ή μπορείτε να αγοράσετε αρκετά μικρά – αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Θα πρέπει επίσης να ταιριάζουν με το σχεδιασμό της κουζίνας και να καταλαμβάνουν μικρό χώρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μικρές κουζίνες..

Ιδιαιτερότητες

Τα ντουλάπια κουζίνας Ikea είναι οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες στον κόσμο των σετ κουζίνας και, γενικά, στην παραγωγή επίπλων. Αποτελούν μια μοναδική συμβίωση λειτουργικότητας και κομψού σχεδιασμού, αξιόπιστων και πρακτικών. Με μια λέξη, είναι μια εξαιρετική επιλογή για οποιονδήποτε, ακόμη και για την πιο απαιτητική νοικοκυρά..

Παρεμπιπτόντως, όλα τα έπιπλα Ikea υποβάλλονται σε υποχρεωτική δοκιμή αντοχής, αντοχής σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες και αλληλεπίδρασης με την υγρασία. Έτσι, αν επιλέξετε τη συγκεκριμένη εταιρεία, τότε δεν θα κάνετε λάθος. Η Ikea δίνει επίσης εγγύηση για τα προϊόντα της – από πέντε έως είκοσι πέντε χρόνια..

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ντουλάπι για μετρητά ή να αγοράσετε με πίστωση – η εμπορική εταιρεία Ikea θα σας συναντά πάντα. Διατίθεται επίσης μια υπηρεσία όπως “κουζίνα με το κλειδί στο χέρι”.

Χαρακτηριστικά των ντουλαπιών κουζίνας από την Ikea:

  1. Τεράστια γκάμα προϊόντων. Κάθε χρόνο, οι σχεδιαστές της εταιρείας έβγαζαν προς πώληση μια σειρά από νέες κουζίνες. λακωνικό και ήρεμο, φωτεινό και αποτελεσματικό. Ορθογώνια ντουλάπια, γωνιακά ντουλάπια, επιτοίχια, επιδαπέδια … Κάθε πελάτης θα βρει κάτι που του αρέσει.
  2. Η εταιρεία Ikea διαθέτει τους πιο μοναδικούς τύπους ντουλαπιών – για παράδειγμα, στη γκάμα τους υπάρχουν κουκέτες κουζίνας τοίχου με κουκέτες μέχρι την οροφή. Ζεστές, κρύες αποχρώσεις, καθώς και με γυάλινες πόρτες – πού αλλού μπορείτε να βρείτε τέτοια ομορφιά?
  3. Μη τυποποιημένη φόρμα. Στους ανθρώπους που έχουν κουραστεί από την καθημερινή ζωή στο εσωτερικό, θα αρέσει. Η μοναδικότητα έγκειται στα διαφορετικά βάθη των ντουλαπιών, τη θέση τους στο χώρο και, φυσικά, σε διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα. Μαζί με τα ντουλάπια Ikea, μπορείτε να απομακρυνθείτε από το βαρετό σχέδιο και να δοκιμάσετε κάτι νέο..

7 φωτογραφίες

Τύποι ντουλαπιών

Για εξοικονόμηση χώρου, συνιστάται να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτόν τον τύπο ντουλαπιών ως ντουλάπια τοίχου. Διαφέρουν από τα συνηθισμένα στο ότι βρίσκονται σε μεγαλύτερο ύψος και είναι προσαρτημένα στους τοίχους. Αυτή θα είναι μια εξαιρετική λύση για να ανακουφίσετε οπτικά το κάτω μέρος της κουζίνας. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση επιλογής ντουλαπιών τοίχου, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά – πρώτα απ ‘όλα, είναι το ύψος της θέσης τους και η ανάπτυξη του ιδιοκτήτη. Για άτομα ύψους έως 160 cm, τα ντουλάπια πρέπει να κρεμαστούν σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 150 cm από το πάτωμα, για άτομα έως 175 cm – όχι περισσότερο από 185 cm από το πάτωμα, για άτομα έως 190 cm – περίπου 200 εκατοστά από το πάτωμα. Επιπλέον, είναι στα ντουλάπια τοίχου που μπορείτε να τοποθετήσετε ένα στραγγιστήρι πιάτων ή να τακτοποιήσετε βάζα με τουρσιά.

Μην ξεχνάτε τα ντουλάπια βάσης. Αυτή είναι μια κλασική πολυλειτουργική επιλογή, επειδή στα ντουλάπια δαπέδου μπορείτε όχι μόνο να αποθηκεύετε πιάτα, αλλά και να τα χρησιμοποιείτε ως επιπλέον τραπεζάκι και να αποθηκεύετε οτιδήποτε στην επιφάνειά τους. Οι βάσεις δαπέδου μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικά μεγέθη – πριν από την αγορά, το ύψος και το πλάτος πρέπει να μετρηθούν, όπως, πράγματι, στην περίπτωση οποιουδήποτε επίπλου.

Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα ντουλάπια – μπορούν να εξοικονομήσουν δραστικά χώρο. Τις περισσότερες φορές έχουν τη μορφή ράφια ή ντουλάπια αναπηρικών αμαξιδίων. Φυσικά, τα ενσωματωμένα ντουλάπια καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο, αλλά λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστούν ακόμη χώρο για να αποσυντεθούν..

Και τα αρθρωτά ντουλάπια είναι αυτά που διαφέρουν σε διαφορετικές παραλλαγές στη θέση των μεμονωμένων εξαρτημάτων..

Γωνία

Ένα γωνιακό ντουλάπι είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που θέλουν να επεκτείνουν τον χώρο της κουζίνας τους. Πράγματι, κατά κανόνα, τα γωνιακά ντουλάπια καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από τα ίσια. Είναι πρακτικά, ευέλικτα και είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε εσωτερικό χώρο – τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές κουζίνες. Επιπλέον, το γωνιακό σετ θα χωρίσει οπτικά την κουζίνα σε τραπεζαρία και τραπεζαρία..

Τα γωνιακά ντουλάπια Ikea μπορούν να είναι επιτοίχια και επιδαπέδια. Ορθογώνιο, σχήματος L, τραπεζοειδές ή με λοξότμητη γωνία.

Κάθε γωνιακή κουζίνα βασίζεται στην αρχή του τριγώνου. Βρίσκεται στο γεγονός ότι ολόκληρη η τραπεζαρία μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε τρία μέρη. Το πρώτο είναι κάτω από το ψυγείο, μια περιοχή για την αποθήκευση τροφίμων. Το δεύτερο είναι ιδανικό για πλύσιμο και το τρίτο είναι η λεγόμενη ζώνη “φωτιά”, ειδικά για το μαγείρεμα.

Πλεονεκτήματα των γωνιακών κουζινών:

  1. Πρακτικότητα της πλήρωσης του χώρου της κουζίνας. Για μικρές κουζίνες, κάθε μέτρο μετράει και τα γωνιακά ντουλάπια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα..
  2. Τα γωνιακά ντουλάπια στο πάτωμα είναι πολύ βολικά λόγω των χαμηλότερων ράφια και των πάγκων εργασίας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για ξεχωριστά τραπέζια κοπής, κάτι που, πάλι, εξοικονομεί χώρο.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα των γωνιακών κουζινών, περιλαμβάνουν την ταλαιπωρία που σχετίζεται με τη στενή θέση όλων των ντουλαπιών και των ραφιών. Μερικές φορές σε μια τέτοια κουζίνα είναι απολύτως αδύνατο να γυρίσεις. Επομένως, εάν θέλετε να παραγγείλετε ακριβώς τα γωνιακά έπιπλα για την κουζίνα, κάντε προσεκτικές μετρήσεις και σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι θα είναι το μέγιστο ταυτόχρονα στην τραπεζαρία – έτσι ώστε όλοι να έχουν αρκετό χώρο.

Στοιχείο κατά στοιχείο

Τα ντουλάπια κουζίνας ταξινομούνται ως αρθρωτά σετ κουζίνας. Κατά κανόνα, από ολόκληρη την ποικιλία σετ κουζίνας, είναι τα πιο προσιτά από άποψη τιμής. Επίσης, τα ντουλάπια ανά στοιχείο σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα λόγω μιας ποικιλίας μεθόδων διάταξης. Και στους οπαδούς των πειραμάτων θα αρέσει επίσης η δυνατότητα αλλαγής του σχεδιασμού της κουζίνας ανά πάσα στιγμή – λόγω της διαφορετικής διάταξης των θυρίδων, ο χώρος θα λάμψει με εντελώς διαφορετικά χρώματα..

Ωστόσο, εδώ υπάρχουν και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, μια σύντομη διάρκεια ζωής. Κατά μέσο όρο, μια στοιχειώδης κουζίνα θα διαρκέσει περίπου δέκα χρόνια, κάτι που, σε σύγκριση με άλλους τύπους κουζινών, δεν είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εναπόκειται στον καθένα να αποφασίσει πόσο καιρό θέλει να “ζήσει” με ένα σετ κουζίνας – άλλωστε, η μόδα αλλάζει συνεχώς.

Αλλά η κουζίνα Elemento επιλέγεται συχνά για μικρές εξοχικές κουζίνες. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για όσους συχνά μετακινούνται ή ζουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Με τη βοήθεια ενοτήτων, μπορείτε να μεταμορφώσετε το δωμάτιο, να το βελτιστοποιήσετε.

Μολυβοθήκες

Αυτό είναι ένα κλασικό. Εκτός από την αποθήκευση πιατικών και σκευών κουζίνας, οι θήκες μολυβιών είναι κατάλληλες για ενσωματωμένες οικιακές συσκευές. Είναι απαραίτητα για άτομα που θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο στην κουζίνα. Πώς είναι πρακτικό να τοποθετείτε τόσο ψυγείο, όσο και ένα φούρνο στην κουζίνα, και ταυτόχρονα να αφήνετε χώρο για τους ανθρώπους; Σε αυτή την περίπτωση, οι θήκες μολυβιών είναι εξαιρετικοί βοηθοί..

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μολυβιών, καθένα από τα οποία είναι κατάλληλο για “απόκρυψη” ορισμένων οικιακών συσκευών. Για παράδειγμα, η θήκη μολυβιού στήλης Ikea χρησιμοποιείται συχνότερα για αυτούς τους σκοπούς. Είναι απαραίτητο για ένα πλυντήριο που θέλετε να κρύψετε ανάμεσα στα πολλά ντουλάπια της κουζίνας ή για ένα πλυντήριο πιάτων.

Αλλά μια ψηλή θήκη μολυβιού με πόρτα είναι ιδανική για ψυγείο..

Φυσικά, η θήκη με μολύβι είναι επίσης κατάλληλη για συνηθισμένη αποθήκευση σκευών κουζίνας. Χρησιμοποιείται ακόμη και για διακοσμητικούς σκοπούς, καθώς και για την αποθήκευση ποικιλίας τουρσιών ή βάζων μπαχαρικών και βοτάνων. Το τεράστιο πλεονέκτημα των θηκών μολυβιών είναι ότι όλα φαίνονται στο προσκήνιο, δεν χρειάζεται να σκάβετε για ώρες αναζητώντας ένα μόνο πιάτο..

Η πλήρωση του χώρου της κουζίνας με μεμονωμένες λεπτομέρειες είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Και σημαντικό. Πράγματι, η διάθεση των ιδιοκτητών και η όρεξή τους εξαρτώνται από τον τρόπο διακόσμησης του δωματίου. Οι κουζίνες από την Ikea θα ταιριάξουν σίγουρα στο γούστο σας.

7 φωτογραφίες