DIY έπιπλα κουζίνας

Η σύγχρονη ζωή επιβάλλει απαιτήσεις στο σπίτι, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει μόνο ομορφιά, αλλά και λειτουργικότητα. Όλοι γνωρίζουν ότι οι πολυλειτουργικές συσκευές έχουν υψηλή αξία, καθώς και η αισθητικά επιπλωμένη κουζίνα. Ένα μοντέρνο σετ κουζίνας καλής ποιότητας θα σας κοστίσει πολύ. Παρά το γεγονός ότι για κάθε άτομο η έννοια του “φθηνού” έχει διαφορετικά όρια, μια οικογένεια με μέσο εισόδημα δεν θα είναι σε θέση να αντέξει μια τέτοια αγορά. Για το λόγο αυτό, πολλές οικογένειες προσπαθούν να φτιάξουν έπιπλα κουζίνας με τα χέρια τους.. Από αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να συναρμολογήσετε ένα σετ κουζίνας με τα χέρια σας και τι χρειάζεστε για αυτό..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Για να φτιάξετε τα δικά σας έπιπλα, δεν χρειάζεται να έχετε εκπαίδευση ξυλουργού ή ξυλουργού. Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι η επιθυμία και η διαθεσιμότητα ελεύθερου χρόνου, καθώς και εργαλεία. Κατά τη δημιουργία επίπλων με τα χέρια σας, θα λάβετε τα ακόλουθα οφέλη:

 • ένα μεμονωμένο έργο αποκλειστικής ποιότητας.
 • εξοικονόμηση οικονομικών ·
 • νέα εμπειρία;
 • απόλαυση από το χειροποίητο?
 • δεν έχει μικρή σημασία το γεγονός ότι μια κουζίνα που δημιουργήθηκε σύμφωνα με ορισμένες μάρκες θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη εταιρεία όπου μπορείτε να σας παρέχουν υπηρεσίες κοπής και μπορντούρας ή μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα εξαρτήματα. Η τελευταία επιλογή είναι η απλούστερη. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, τα ακουστικά σας θα έχουν τυπικές διαστάσεις. Υπάρχει μια τρίτη επιλογή, η οποία ολοκληρώνεται στην πλήρη κατασκευή επίπλων κουζίνας μόνοι σας..

Πώς να το κάνετε μόνοι σας

Μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό τραπέζι κουζίνας χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα υλικά. Αρχικά, πρέπει να αποφασίσετε για τις διαστάσεις και, όπως σε κάθε άλλη εργασία, να προετοιμάσετε ένα σκίτσο. Μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας ένα σκίτσο ή να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη έκδοση. Μπορείτε να πάρετε το σχέδιο ως βάση ή να προσθέσετε τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Με τα χέρια σας, μπορείτε να δημιουργήσετε όχι μόνο ένα σετ κουζίνας, αλλά και ένα τραπέζι μεταμόρφωσης, ένα καρεκλάκι για την κουζίνα ή έπιπλα για μια καλοκαιρινή κατοικία. Μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες για την κατασκευή επίπλων με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω..

Υλικά (επεξεργασία)

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για το υλικό από το οποίο θα φτιάξετε έπιπλα.. Υπάρχουν πολλές λύσεις στον σύγχρονο κόσμο και κάθε προϊόν έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα..

Κατά κανόνα, το ξύλο είναι η βάση κάθε επίπλου. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μοριοσανίδες ευρωπαϊκής κατασκευής στη δουλειά τους, επειδή έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τα ρωσικά προϊόντα. Εάν προτιμάτε το MDF, θυμηθείτε ότι απαιτεί βαφή στο μέλλον..

Το MDF είναι ακριβότερο από μοριοσανίδες και καλύτερη ποιότητα. Από τέτοιο υλικό, μπορείτε να δημιουργήσετε διακοσμητικά στοιχεία, είναι επίσης βολικό κατά τη χύτευση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το MDF ξεπερνά το φυσικό ξύλο σε πυκνότητα, επομένως είναι σε ζήτηση στη ρωσική αγορά..

Εάν είστε υποστηρικτής φυσικών και υγιεινών υλικών, μπορείτε να φτιάξετε ένα σετ κουζίνας από ξύλο. Θυμηθείτε ότι τέτοια έπιπλα θα είναι ευαίσθητα στις αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας. Κάθε τεμάχιο εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με ειδικό εμποτισμό και αντισηπτικό.

Τα επιτραπέζια είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες, MDF και φυσικό ξύλο. Το κύριο φορτίο πέφτει σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος, επομένως πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση φυσικής ή τεχνητής πέτρας στο έργο τους..

Ορισμένα στοιχεία, όπως το κάτω μέρος των κουτιών, μπορούν να κατασκευαστούν από κόντρα πλακέ, καθώς και τα πλευρικά μέρη..

Σήμερα, οι σανίδες επίπλων έχουν κερδίσει δημοτικότητα.. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο, κατασκευασμένα με τη μορφή ασπίδας. Μια τέτοια ασπίδα είναι κολλημένη από διάφορα μέρη με τη βοήθεια ειδικής κόλλας. Αρκετά είδη δέντρων μπορούν να λειτουργήσουν ως υλικό:

 • δρυς;
 • Σημύδα;
 • Πεύκο;
 • λάριξ;
 • τρομώδης;
 • φηγός;
 • έλατο;
 • κέδρος.

Ένα σετ κουζίνας από πίνακα επίπλων είναι πιο βολικό, επειδή υπάρχει μεγάλη ποικιλία από τυπικά μεγέθη.

Οι σανίδες OSB είναι κατάλληλες ως διακόσμηση, για παράδειγμα, για την κάλυψη της περιοχής ποδιάς ή για τη δημιουργία ενός αρχικού ράφι. Χρησιμοποιούνται επίσης για την κατασκευή ανοιχτών γραφείων και ράφια βιβλίων σε άλλα δωμάτια..

Γυψοσανίδες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή επίπλων κουζίνας. Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού περιλαμβάνουν χαμηλό κόστος και διαθεσιμότητα, καθώς και ευκολία στη χρήση. Τα φύλλα GKL μπορούν να δεχτούν οποιαδήποτε στερέωση, ακόμη και κόλλα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να υπολογίσετε το φορτίο. Κάθε προϊόν πρέπει να είναι διακοσμημένο με υλικά φινιρίσματος, επειδή στην αρχική του μορφή, η γυψοσανίδα δεν διαφέρει σε ελκυστικότητα.

Τα έπιπλα κουζίνας από τούβλα αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό το στυλ ονομάζεται “αγκυροβολημένο”. Δεν είναι πολύ δημοφιλής, αλλά εξακολουθεί να έχει θαυμαστές. Τα έπιπλα από τούβλα φαίνονται εντυπωσιακά σε εσωτερικούς χώρους και του δίνουν στιβαρότητα. Αυτό το υλικό θα φαίνεται καλύτερα σε μια μεγάλη κουζίνα, καθώς θα είναι δύσκολο να τοποθετήσετε πλήρη ντουλάπια σε ένα μικρό χώρο..

Απαιτούμενα εργαλεία

Για να φτιάξετε τα δικά σας έπιπλα, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε τα ακόλουθα εργαλεία:

 • ηλεκτρικό τρυπάνι;
 • ηλεκτρικό παζλ?
 • κατσαβίδι.

Μην ξεχνάτε τους μεντεσέδες επίπλων, τα επιβεβαιωτικά, τις βίδες, τους πείρους, τα τρυπάνια, το μολύβι και τη μεζούρα.

Η προετοιμασία όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε γρήγορα την εργασία και να μην σας αποσπάσει η προσοχή από τις δουλειές σε αγορές.

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Με τη βοήθεια αυτών των οδηγιών, μπορείτε να συναρμολογήσετε μόνοι σας το σετ κουζίνας και να αποτρέψετε πιθανά σφάλματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε μετρήσεις και να δημιουργήσετε ένα σκίτσο. Πάρτε ακριβείς μετρήσεις του δωματίου και καταγράψτε τις σε χαρτί. Σχεδιάστε το δωμάτιο σε μια βολική κλίμακα για εσάς, έτσι ώστε το έτοιμο σετ κουζίνας να ταιριάζει σε αυτό με το μέγιστο όφελος.

 • Αποφασίστε πού θα βρίσκονται ο νεροχύτης και η σόμπα. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την τρέχουσα διάταξη των επίπλων, αναφέρετε στο σχέδιο το μέρος όπου θα τα μετακινήσετε. Το ζήτημα της θέσης της σόμπας πρέπει να μελετηθεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, επειδή το μέγεθος των επίπλων κουζίνας εξαρτάται από αυτό. Εξετάστε το μέγεθος του ψυγείου και τη θέση του.

 • Τώρα είναι απαραίτητο να εισάγετε τα έπιπλα κουζίνας στον προκύπτον ελεύθερο χώρο. Εξετάστε όχι μόνο την κάτω σειρά, αλλά και τα επάνω ντουλάπια, κουκούλα.

 • Εάν έχετε την ευκαιρία, μπορείτε να παραγγείλετε τα απαιτούμενα εξαρτήματα για την κουζίνα, λαμβάνοντας υπόψη τις επιλεγμένες διαστάσεις. Κατά τον υπολογισμό των παραμέτρων, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος των συρταριών. Το μέγεθος της διακοσμητικής πρόσοψης θα εξαρτηθεί από αυτές τις διαστάσεις. Η επίλυση του θέματος με τη θέση των ράφια θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον απαιτούμενο αριθμό.
 • Μην ξεχάσετε να γράψετε όλες τις μετρήσεις στο σκίτσο σας και να αποφασίσετε τι είδους υλικό θα είναι το βέλτιστο για την κουζίνα σας..

Αποκατάσταση

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι μόνο το πιο υπομονετικό άτομο μπορεί να αποκαταστήσει τα παλιά έπιπλα, αφού αυτή η διαδικασία είναι συγκρίσιμη με την πραγματική τέχνη. Δεν θα αρέσει σε κάθε άτομο να εργάζεται με ακουστικά, αποκαθιστώντας σταδιακά τον προηγούμενο τύπο προϊόντων..

Για να φτιάξετε ένα αξιοπρεπές προϊόν από παλιά έπιπλα, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε τις ακόλουθες δραστηριότητες για να δημιουργήσετε ένα νέο σχέδιο:

 • αποσυναρμολογήστε προσεκτικά το προϊόν.
 • πραγματοποιεί καθαρισμό και ξέβγαλμα ·
 • εξαλείψτε τα ελαττώματα στην επιφάνεια του βερνικιού.
 • εργασία με ελαττώματα ξύλου.
 • επισκευάστε και ενισχύστε τους συνδετήρες.
 • το ξύλο πρέπει να βαφτεί και να ασταρωθεί.
 • διακοσμήστε την εμφάνιση των επίπλων με “γήρανση”, βερνίκι, βαφή και γυάλισμα.

Το πιο δύσκολο έργο είναι η αποκατάσταση του τραπεζιού, ή μάλλον η αλλαγή των ποδιών του. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό κόντρα πλακέ, να επαναφέρετε το προηγούμενο σχήμα του με τη βοήθεια υγρού ξύλου..

Συναρμολόγηση του τελικού ακουστικού

Οι φέτες των εξαρτημάτων πρέπει να κοπούν εκ των προτέρων. Τρίβονται προκαταρκτικά με γυαλόχαρτο. Μετά από αυτό, η ταινία μπορντούρας εφαρμόζεται στην περικοπή και κολλάται με ζεστό σίδερο ή πιστολάκι μαλλιών..

Εάν χρησιμοποιείτε κανονικό σίδερο, τότε όταν κολλάτε πρέπει να στερεώσετε ένα κομμάτι λεπτού υφάσματος στην άκρη..

Κόψτε τις άκρες του στρίφου όταν κρυώσει. Μια τέτοια τεχνική μπορεί να κάνει τα έπιπλα ελκυστικά και να τα κρατήσει από το πρήξιμο σε υψηλή υγρασία..

Το επόμενο βήμα είναι η σήμανση και η διάνοιξη οπών για τη στερέωση και τα στηρίγματα ραφιών. Μην βιαστείτε να εργαστείτε με το τρυπάνι, γιατί ένα λάθος θα οδηγήσει σε μια διαμπερή τρύπα.

Τα ντουλάπια συναρμολογούνται σαν κουτί. Τα κάθετα πλευρικά τοιχώματα πρέπει να στερεώνονται στην κάτω οριζόντια επιφάνεια. Το κάλυμμα βιδώνεται τελευταία..

Οι οδηγοί κυλίνδρων πρέπει να εγκατασταθούν χρησιμοποιώντας επίπεδο κτιρίου. Πρέπει να είναι οριζόντια και παράλληλα μεταξύ τους. Διαφορετικά, τα κουτιά δεν μπορούν να τοποθετηθούν στην καθορισμένη θέση..

Τα πόδια είναι εγκατεστημένα σε ένα πλήρως συναρμολογημένο και ανεστραμμένο ντουλάπι. Η εγκατάσταση του μπροστινού τμήματος απαιτείται τελευταία, μετά την οποία συνδέονται με τους μεντεσέδες στο πλευρικό τοίχωμα.

Ενδιαφέρουσες ιδέες στην εσωτερική διακόσμηση

Για να ενημερώσετε το εσωτερικό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλές τεχνικές διακόσμησης:

 • θεματικά αυτοκόλλητα στον τοίχο και κεραμικά πλακίδια.
 • στολίδι χρησιμοποιώντας ένα στένσιλ.
 • διαφορετικά πάνελ και πλάκες.
 • βαμμένα έπιπλα και τοίχοι.

Τέτοια διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να δώσουν έπιπλα ή μεμονωμένα στοιχεία μια φωτεινή προφορά. Ενδιαφέροντα αυτοκόλλητα πωλούνται σε διάφορα καταστήματα ή μπορείτε να τα κόψετε μόνοι σας από αυτοκόλλητη ταινία. Ένας διακοσμημένος χώρος πάνω από το τραπέζι, στην περιοχή ποδιάς ή πάνω από την επιφάνεια εργασίας θα προσθέσει στυλ στο εσωτερικό της κουζίνας.

Σε μικρά δωμάτια, πρέπει να πραγματοποιηθεί μια επιλογή διακοσμήσεων με μικρά και κομψά στοιχεία και για μεγάλους ή άδειους τοίχους, πρέπει να αγοραστούν μεγάλα μέρη..

Η ζωγραφική με στένσιλ φαίνεται πολύ κομψή στα έπιπλα κουζίνας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μοτίβο από χοντρό χαρτόνι ή πλαστικό και να φτιάξετε ένα πρωτότυπο στολίδι. Η ζωγραφική καλλιτεχνικής φύσης θα φαίνεται πολύ κομψή.

Τα ακόλουθα αντικείμενα θα φαίνονται υπέροχα στο εσωτερικό της κουζίνας:

 • διάφορες πλάκες?
 • μαχαιρικά είδη;
 • φελλοί κρασιού?
 • κοχύλια και βότσαλα?
 • χαρτί και καλούπια σιλικόνης, καθώς και ζυμαρικά.

Εάν τα έπιπλα κουζίνας σας διαφέρουν από τους όμορφους και μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, μην στενοχωριέστε. Με δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε με τα χέρια σας, ένα τυπικό ακουστικό θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό έργο τέχνης..

Πώς μπορείτε να διακοσμήσετε έπιπλα:

 • χρώση?
 • ντεκουπάζ?
 • μη τυποποιημένα εξαρτήματα.
 • πλαστικές διακοσμητικές επικαλύψεις με απομίμηση γλυπτικής.
 • ταινία.

Μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα παλιό ψυγείο ή μπουφέ με μπογιά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τρίψετε και να απολιπάνετε την επιφάνεια, μετά από την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε τη ζωγραφική. Για τους σκοπούς αυτούς, τα καταστήματα πωλούν ειδικά δοχεία με χρωστικό υγρό. Οι γειτονικές επιφάνειες και λαβές πρέπει να σφραγίζονται με ταινία κάλυψης..

Στις πόρτες, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα μοτίβο χρησιμοποιώντας ένα στένσιλ ή λωρίδες σε αντίθεση.

Υπάρχει επίσης ένα βερνίκι craquelure προς πώληση, το οποίο δίνει στις επιφάνειες ένα αποτέλεσμα "ημι-αντίκες". Με τη βοήθεια χαρτοπετσέτες ντεκουπάζ, μπορείτε να απεικονίσετε πιο περίπλοκα μοτίβα..

Τα ασυνήθιστα εξαρτήματα δίνουν στα έπιπλα κουζίνας μια πρωτότυπη εμφάνιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε λαβές από μαχαιροπίρουνα ή μικρά φλιτζάνια καφέ. Τα καταστήματα πωλούν διάφορα σγουρά περιγράμματα, ένθετα που μιμούνται την ξυλογλυπτική.

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε το εσωτερικό της καλοκαιρινής σας κουζίνας, μπορείτε να λάβετε συμβουλές από σχεδιαστές. Οι έμπειροι ειδικοί συστήνουν να εγκαταστήσετε μια σόμπα στο δωμάτιο, η οποία θα είναι το κύριο κομμάτι του εσωτερικού, ή να βάλετε μια συνηθισμένη σόμπα. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς οποιαδήποτε κουζίνα χωρίς αυτήν τη συσκευή, επειδή έχει σχεδιαστεί για μαγείρεμα..

Μην ξεχνάτε τον φωτισμό. Διαφορετικά φανάρια και φωτιστικά σε ανοιχτή καλοκαιρινή κουζίνα θα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά, επειδή πρέπει να έχουν βοηθητική προστασία από το νερό.

Δεν πρέπει να τοποθετείτε επικαλυμμένα έπιπλα σε ένα καλοκαιρινό δωμάτιο. Αντικαταστήστε το με ελαφριά και πρακτικά προϊόντα ξύλου. Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε μόνοι σας. Δώστε προσοχή στα έπιπλα από τούβλα, θα φανεί πολύ εντυπωσιακό σε ένα τέτοιο δωμάτιο..

Με τη βοήθεια αυτών των συστάσεων, μπορείτε να διακοσμήσετε την κουζίνα σας, να δώσετε στα έπιπλα μια “νέα πνοή” και να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα. Όταν εργάζεστε στο ντεκόρ, θυμηθείτε ότι πρέπει να είναι ευχάριστο να βρίσκεστε στην κουζίνα και να χαλαρώνετε παρέα με τους στενούς φίλους σας για αρωματικό τσάι..