Πύλες με τεχνητό πέτρινο τζάκι

Ένα τζάκι, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του, είναι σε θέση να φέρει άνεση και ατμόσφαιρα στο σπίτι στο σπίτι. Όλοι συμφωνούν ότι οι φλόγες που προέρχονται από τα φλεγόμενα κούτσουρα είναι μαγευτικές και ειρηνικές. Ένα πραγματικό τζάκι ή ένα ηλεκτρικό έχει γίνει από καιρό αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού όχι μόνο των εξοχικών σπιτιών, αλλά και των διαμερισμάτων. Λειτουργούν ως ασύγκριτο διακοσμητικό στοιχείο, καθώς επίσης παρέχουν μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης..

Τύποι τζακιών

Τα μοντέρνα τζάκια διατίθενται στις ακόλουθες επιλογές:

 • κλασσικός;
 • ηλεκτρικός;
 • διακοσμητικός.

Οι κλασικοί τύποι προορίζονται για κατασκευή σε ιδιωτικές κατοικίες και θερμαίνονται με ξύλο ή ειδικά κάρβουνα. Ηλεκτρικά – δημιουργήστε μια απομίμηση φωτιάς, η ένταση της οποίας μπορεί να ρυθμιστεί. Διακοσμητικά – μοιάζουν με πρωτότυπες κατασκευές, μέσα στις οποίες υπάρχουν ειδικά θερμαντικά μαξιλάρια ή κεριά. Οι δύο τελευταίες επιλογές είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση σχεδόν κάθε δωματίου. Πολύ συχνά, τέτοια τζάκια κατασκευάζονται με τα χέρια τους, εφαρμόζοντας στην πράξη τις προσωπικές προτιμήσεις και το δικό τους γούστο..

10 φωτογραφίες

Παραδοσιακός

Σήμερα, τα όμορφα τζάκια στο σπίτι έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα. Το σημαντικό συστατικό τους είναι οι πύλες, οι οποίες χρησιμεύουν όχι μόνο ως βάση, αλλά χρησιμοποιούνται ως κομψό στοιχείο του εσωτερικού. Αυτό το αντικείμενο εκπέμπει ζεστασιά και γεμίζει το σπίτι με ευτυχία. Η εμφάνισή του μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από ανοιχτά έως σκούρα χρώματα. Οι ευθείες και λιτές μορφές αυτών των δομών συνδυάζονται αρμονικά τόσο με κλασικούς εσωτερικούς χώρους όσο και με μοντέρνους τύπους..

Ηλεκτρικό με απομίμηση “ζωντανής φωτιάς”

Τα ηλεκτρικά προϊόντα σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, με τη βοήθεια παικτών φλόγας. Η επίδραση της ζωντανής φωτιάς φαίνεται πολύ ρεαλιστική, γεμίζοντας την ψυχή με θετικά συναισθήματα. Τέτοιες συσκευές είναι εξαιρετικά βολικές στη χρήση και μια ειδική λειτουργία απεικόνισης σάς επιτρέπει να απολαύσετε τη λεγόμενη “κρύα” φωτιά ακόμη και το καλοκαίρι. Η μίμηση κάτω από μια φλόγα που καίει θα κάνει τον εσωτερικό σχεδιασμό πιο ρομαντικό και ευγενή.

Διακοσμητικός

Οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν δυνατή την εγκατάσταση ενός κατάλληλου τζακιού σε απολύτως οποιοδήποτε δωμάτιο. Η κατηγορία των καθολικών σχεδίων μπορεί να αποδοθεί με ασφάλεια σε ένα ψεύτικο τζάκι, το οποίο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και έχουν εξαιρετικές διακοσμητικές ιδιότητες, καθιστώντας τα στο επίκεντρο της προσοχής των επισκεπτών. Τα διακοσμητικά τζάκια φαίνονται ιδιαίτερα όμορφα, κομψά, πολυτελή και πρωτότυπα.

9 φωτογραφίες

Στυλ σχεδιασμού

Δεδομένου ότι το στυλ διακόσμησης είναι ένας σημαντικός δείκτης της καλής γεύσης των ιδιοκτητών, καθώς και της φιλοξενίας τους, πρέπει να συνδυάζει αρμονικά κάθε λεπτομέρεια. Πιστεύεται ότι είναι οι πύλες για τζάκια από τεχνητή πέτρα που μπορούν να φέρουν μια πινελιά πρωτοτυπίας και καινοτομίας στην ατμόσφαιρα. Δίνουν στο σπίτι αξιοπιστία, καλή ποιότητα και μοναδικότητα. Τα πιο διάσημα και δημοφιλή στυλ σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

 • στυλ χώρας?
 • κλασικό στιλ?
 • μπαρόκ;
 • υψηλής τεχνολογίας;
 • μοντέρνο.

Οι πύλες εξοχικού στυλ είναι ιδανικές για σπίτια και διαμερίσματα με “ρουστίκ” εσωτερικό. Η καλύτερη επιλογή εδώ θα είναι τζάκια από ξύλο από τούβλα, τα οποία μπορούν να διακοσμηθούν με διακοσμητικά στοιχεία και να επενδυθούν με τεχνητή πέτρα. Οι κατασκευές κλασικού στιλ χαρακτηρίζονται από αυστηρό σχεδιασμό και αποτελούν ιδανική προσθήκη σε λιτούς εσωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα μπαρόκ ταιριάζουν απόλυτα στο περιβάλλον των εξοχικών κατοικιών και είναι σχεδόν ακατάλληλα σε διαμερίσματα.

Τα είδη υψηλής τεχνολογίας ταιριάζουν απόλυτα με τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του δωματίου. Έχουν σαφείς γραμμές και μπορούν να βαφτούν ξανά, ανάλογα με τις ανάγκες. Οι κομψές πύλες που γίνονται προς την κατεύθυνση του Art Nouveau συνδυάζουν αρμονικά τις σύγχρονες τάσεις και υλικά, γεγονός που τους επιτρέπει να παίζουν το ρόλο της διακόσμησης σε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό.

Τύποι υλικών

Όσο για τη διακόσμηση των τζακιών, μπορεί να γίνει από μια ποικιλία υλικών. Τα καλύμματα πλακιδίων των ακόλουθων τύπων έχουν μεγάλη ζήτηση:

 • κεραμικός;
 • τερρακότα;
 • μαγιολική.

Ο πρώτος τύπος είναι μια ανθεκτική στη θερμότητα επίστρωση που είναι ανθεκτική σε πτώσεις υψηλής και χαμηλής θερμοκρασίας. Αυτά τα προϊόντα είναι σε θέση να διατηρήσουν το αρχικό τους σχήμα και χρώμα για πολλά χρόνια. Το δάπεδο με πλακάκια από τερακότα χρησιμοποιείται ενεργά κατά τη διακόσμηση τζακιών και η ματ επιφάνεια του μοιάζει με τούβλο, γεγονός που καθιστά το υλικό πολύ δημοφιλές. Η Majolica ανήκει στην κατηγορία των ελίτ, αφού αυτός ο τύπος παράγεται με πίεση και μπορεί να χαρακτηριστεί από πρωτότυπα σχέδια.

Όλες αυτές οι ποικιλίες είναι ιδανικές για τη διακόσμηση σχεδίων τζακιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτού του είδους τα υλικά φινιρίσματος έχουν αυξημένη αντοχή στην κρούση, γεγονός που συμβάλλει στην ευρεία χρήση τους στον κατασκευαστικό κλάδο. Μια τεράστια γκάμα χρωμάτων σάς επιτρέπει να επιλέξετε και να διακοσμήσετε εύκολα μια κατάλληλη επιλογή για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό και να προσθέσετε μια ιδιαίτερη γεύση σε αυτό.

Απαιτήσεις

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις για υλικά φινιρίσματος, όπως:

 • φιλικότητα προς το περιβάλλον.
 • θερμική αγωγιμότητα;
 • αντοχή στη φωτιά?
 • αισθητική εμφάνιση?
 • αντοχή σε δυσμενείς παράγοντες επιρροής.

Τα σύγχρονα κεραμικά πλακίδια χρησιμοποιούνται ειδικά για σόμπες και τζάκια, τα οποία είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση για τα τουβλάκια..

Δομή πύλης

Η πύλη του τζακιού θεωρείται το “πρόσωπο” του τζακιού, οπότε η εμφάνισή του θα πρέπει να είναι απλά εξαιρετική. Αυτό το διακοσμητικό κομμάτι μπορεί να έχει διαφορετικά στυλ και να είναι κατασκευασμένο από διαφορετικά υλικά, τόσο ακριβά όσο και πιο προσιτά. Επιπλέον, η πύλη είναι συχνά επενδεδυμένη με ξύλο ή τεχνητή πέτρα. Συμβάλλει στη διακριτή απομνημόνευση των εντυπώσεων του ίδιου του τζακιού, δίνοντάς του μια κατάλληλη διαμόρφωση.

Για την κατασκευή τέτοιων πυλών, χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά που πληρούν ορισμένες απαιτήσεις πυρασφάλειας. Αυτή η προσέγγιση σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όχι μόνο αισθητικά όμορφα διακοσμητικά προϊόντα, αλλά και τα πιο ασφαλή για χρήση στο σπίτι. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το τακτοποιημένο τζάμι, το οποίο πρέπει να είναι όχι μόνο όμορφο, αλλά και λειτουργικό. Όχι λιγότερο σημαντικό είναι ένα πρακτικό επιτραπέζιο που συμπληρώνει αρμονικά τη συνολική δομή..

Κατά τη διαδικασία οργάνωσης των πύλων, οι ιδιοκτήτες δίνουν προσοχή όχι μόνο στην ελκυστική εμφάνιση, αλλά και στην πρακτικότητα του προϊόντος, έτσι ώστε η φροντίδα του να είναι βολική και εύκολη. Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, όλοι έχουν την ευκαιρία να παρατείνουν τη ζωή μιας πύλης τζακιού από τεχνητή πέτρα χωρίς να την βλάψουν.

Τεχνολογία

Τώρα η παρουσία ενός τζακιού στο σπίτι θεωρείται μια μοντέρνα και σχετική τάση στο εσωτερικό σχέδιο. Μια όμορφη πύλη από φυσική πέτρα γίνεται αντιληπτή με ιδιαίτερη απόλαυση λόγω της αξεπέραστης εμφάνισής της. Μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, τα οποία επιλέγονται ξεχωριστά για το συνολικό σχεδιασμό. Η τεχνητή πέτρα στην πύλη μεταμορφώνει αισθητά τη συνολική εμφάνιση της δομής, γεμίζοντας το σπίτι με άνεση και άνεση. Τέτοιες πύλες χαρακτηρίζονται από φιλικότητα προς το περιβάλλον, ανθεκτικότητα και έχουν επίσης εξαιρετικά χαρακτηριστικά ανθεκτικά στην υγρασία, απορρόφηση οσμών και ηχοαπορρόφηση..

Η διαδικασία παραγωγής αποτελείται από διάφορα στάδια, ξεκινώντας από την ανάπτυξη του έργου του μελλοντικού μοντέλου της πύλης και τελειώνοντας με τη χύτευση του ίδιου του προϊόντος. Κάθε στάδιο πραγματοποιείται υπό τη στενή επίβλεψη επαγγελματιών τεχνιτών που κατασκευάζουν με δεξιοτεχνία κομψές και μοναδικές πύλες τζακιού. Όλα αυτά παρέχουν ευκολία εγκατάστασης και εγκατάστασης, αν και συνιστάται μια τέτοια σοβαρή διαδικασία εγκατάστασης να ανατεθεί σε έμπειρους τεχνίτες προς αυτή την κατεύθυνση..

Ολόκληρα πάνελ

Ακόμη και χωρίς πρόσθετες λεπτομέρειες, μια πύλη τζακιού από τεχνητή πέτρα μπορεί να φαίνεται κομψή και κομψή. Για παράδειγμα, η λεγόμενη πλάκα πύλης εκπληρώνει τέλεια τις λειτουργίες που της έχουν ανατεθεί και χρησιμεύει ως κομψή εσωτερική διακόσμηση. Τέτοιες σανίδες είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά και μπορούν να διακοσμηθούν με κατάλληλα στοιχεία. Κάθε μοντέλο είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης, σχεδιασμένο για να αναδείξει την αξιοπρέπεια του δωματίου και τον σχεδιασμό του.

9 φωτογραφίες

Πλακάκια για “φυσική πέτρα”

Για να δώσετε στο τζάκι αξιοπρέπεια και στιβαρή εμφάνιση, πρέπει να είναι επενδεδυμένο με διακοσμητικά πλακάκια όπως “φυσική πέτρα”. Αυτός ο τύπος επένδυσης ταξινομείται ως ελαφρύς και σχετικά φθηνός. Δεν χάνει τη σημασία του για μεγάλο χρονικό διάστημα και σας επιτρέπει να επιτύχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ άνεσης στο σπίτι και μιας μεγαλοπρεπούς λύσης σχεδιασμού. Τα τζάκια σε ένα τέτοιο πλαίσιο έχουν εξαιρετική εμφάνιση..

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλακιδίων για “φυσική πέτρα” περιλαμβάνουν:

 • μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
 • μεγάλη ποικιλία υφών, υφών και αναγλύφων.
 • ευελιξία στην εφαρμογή?
 • ένα μικρό βάρος?
 • απλοποιημένη εγκατάσταση.
 • εξαιρετικές προστατευτικές ιδιότητες.
 • περιβαλλοντική ασφάλεια?
 • προσιτό κόστος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα τέτοιο υλικό επένδυσης χρησιμοποιείται συχνά ως διακόσμηση για πύλες γύψου. Είναι ένα καλό ανάλογο φυσικών υλικών και η ποιότητά του έχει ήδη εκτιμηθεί από πολλούς ιδιοκτήτες σχεδίων τζακιών στο σπίτι. Αυτή είναι η τέλεια επιλογή για όποιον θέλει να ξεχωρίσει το σπίτι του από το πλήθος και να αφήσει μια αξέχαστη εμπειρία στους καλεσμένους του..

Πλεονεκτήματα της τεχνητής πέτρας

Η τεχνητή πέτρα είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό που χρησιμοποιείται τόσο για εξωτερική όσο και για εσωτερική διακόσμηση χώρων. Αυτό το υλικό είναι κατασκευασμένο από γύψο ή διάλυμα σκυροδέματος. Προκειμένου να αυξηθούν οι διακοσμητικές του ιδιότητες, εφαρμόζεται μια ειδική χρωστική ουσία στην επιφάνεια των προϊόντων. Αυτή η τεχνολογία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε την πλησιέστερη δυνατή απομίμηση φυσικής πέτρας..

Τα διακοσμητικά υλικά από τεχνητή πέτρα κόβονται και εγκαθίστανται εύκολα. Η ποιότητα και τα αισθητικά του δεδομένα δεν είναι πρακτικά κατώτερα από τα φυσικά υλικά. Επιπλέον, η επιλογή της δομής και των χρωμάτων είναι πολύ ευρύτερη σε σχέση με τις πέτρες φυσικής προέλευσης. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι τεχνητές πέτρες δεν δημιουργούν δυσάρεστες οσμές κατά τη διαδικασία θέρμανσης και δεν εκπέμπουν τοξίνες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και την ευημερία..

7 φωτογραφίες