Κλασικό τζάκι

Ιδιαιτερότητες

Η συγκέντρωση το βράδυ με όλη την οικογένεια, η συζήτηση και το ζέσταμα δίπλα στο ζεστό τζάκι είναι πολύ ευχάριστη μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Αυτό το έπιπλο φέρνει ζεστασιά και ζεστασιά στο σπίτι. Η παρουσία ενός τζακιού στο σπίτι σας θα εκπλήξει τους επισκέπτες, επιπλέον, ένα κλασικό τζάκι με εστία είναι αρκετά μεγάλο και θα ταιριάζει απόλυτα στο παραδοσιακό εσωτερικό ενός ευρύχωρου καθιστικού. Αυτός ο τύπος τζακιού είναι ο πιο ευέλικτος, αφού τα κλασικά είναι αιώνια, έτσι αυτό το είδος τζακιού μπορεί να γίνει το επίκεντρο πολλών τύπων εσωτερικών χώρων σπιτιού..

7 φωτογραφίες

Προβολές

  • Αγγλικά. Οι κλασικοί τύποι τζακιών ονομάζονται αγγλικά τζάκια, διαφέρουν από τους άλλους τύπους στο σχεδιασμό τους και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Τα παραδοσιακά αγγλικά τζάκια έχουν πύλη σε σχήμα U και η πύλη σε αυτήν την έκδοση είναι ανοιχτή. Η πύλη είναι το πιο σημαντικό προεξέχον τμήμα του τζακιού. Οι πύλες είναι ανοιχτές εάν δεν υπάρχουν χωρίσματα ή πόρτες.

Αυτός ο τύπος τζακιού είναι ο πιο φυσικός, αφού η φλόγα στο τζάκι είναι ανοιχτή, τίποτα δεν εμποδίζει τη θέα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις φλόγες και το φλεγόμενο ξύλο. Επιπλέον, στη σιωπή, μπορείτε να ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο που σπάει που φέρνει ηρεμία στο σπίτι. Το να περνάτε χρόνο στο αγγλικό τζάκι είναι ιδανικό για χαλάρωση.

Αλλά ένα αγγλικό τζάκι έχει τα μειονεκτήματά του. Αυτός ο τύπος δεν θερμαίνει καλά το δωμάτιο, επειδή λόγω της αφθονίας του εισερχόμενου οξυγόνου, η διαδικασία καύσης επιταχύνεται πολύ και όλος ο καπνός ανεβαίνει προς τα πάνω και φεύγει με τη θερμότητα μέσω της καμινάδας. Επιπλέον, οι ανοιχτές φλόγες είναι οι πιο επικίνδυνες. Ως εκ τούτου, τώρα τα μοντέλα των κλασικών αγγλικών τζακιών συμπληρώνονται με γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα ή μια πόρτα που δεν εμποδίζει τον τύπο της φωτιάς και προστατεύει τέλεια από τις φλόγες..

  • Αμερικανός. Ένα πιο μοντέρνο κλασικό είναι το αμερικανικό τζάκι. Οι Αμερικανοί έφεραν λίγο νεωτερικότητα και δημοκρατία στον παραδοσιακό σχεδιασμό του τζακιού. Οι σχεδιαστές αποκαλούν τζάκια αμερικάνικου στιλ έναν επιδέξιο συνδυασμό κλασικού και καινοτομίας. Ένα τέτοιο τζάκι μπορεί να γίνει αποκορύφωμα απολύτως οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε ένα μεγάλο σπίτι, στη χώρα, όσο και σε ένα διαμέρισμα ρετιρέ..

Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός τζακιού σε αυτό το στυλ είναι η πρακτικότητα και η υψηλή λειτουργικότητά του. Ένα τζάκι αμερικανικού τύπου είναι το κεντρικό μέρος ολόκληρης της σύνθεσης ενός διαμερίσματος ή σπιτιού. Συνήθως, ένα αμερικανικό τζάκι είναι κατασκευασμένο από υλικά ουδέτερου και παστέλ χρωμάτων, όπως λευκό, μαύρο, καφέ, μπεζ, γκρι και άλλα..

Ηλεκτρικός. Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων της πόλης μπορούν επίσης να διαφοροποιήσουν το εσωτερικό του σπιτιού τους με ένα κλασικό τζάκι, μόνο που σε αυτή την περίπτωση ένα ηλεκτρικό τζάκι είναι το κατάλληλο μοντέλο για αυτούς. Δεν φαίνεται λιγότερο πολυτελές και ελκυστικό από ένα πραγματικό κλασικό τζάκι από τούβλα.

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μοντέλων ηλεκτρικών τζακιών: μερικά παίζουν μόνο το ρόλο ενός διακοσμητικού στοιχείου και μερικά, εκτός από μια αισθητική λειτουργία, εκτελούν μια λειτουργία θέρμανσης σε ένα διαμέρισμα. Τα ηλεκτρικά τζάκια έχουν μόνο θετικές ιδιότητες, καθώς είναι πολύ εύχρηστα. Ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου τζακιού μπορεί να επιλέξει και να ρυθμίσει ανεξάρτητα την κατάλληλη θερμοκρασία. Οι σχεδιαστές προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία από κλασικά ηλεκτρικά τζάκια, ώστε να μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αυτό που θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Επιπλέον, το κλασικό ηλεκτρικό τζάκι είναι πολύ όμορφο και απόλυτα ασφαλές..

10 φωτογραφίες

Ένα βιο τζάκι είναι ένα μοντέλο τζακιού που, αν και δεν έχει καμινάδα, έχει πραγματική ανοιχτή φλόγα. Αυτό το μοντέλο είναι ιδανικό τόσο για ένα διαμέρισμα όσο και για ένα σπίτι εάν δεν είναι δυνατή η κατασκευή καμινάδας. Αυτό το μοντέλο, αν και έχει φλόγα, είναι απολύτως ασφαλές. Το βιο-τζάκι εκτελεί τόσο λειτουργία θέρμανσης όσο και αισθητική λειτουργία. Το βιο τζάκι αναφλέγεται πολύ εύκολα και ανεφοδιάζεται με βιοαιθανόλη.

Ένα χαρακτηριστικό αυτού του τύπου τζακιού είναι ότι με αυτό δεν θα ανησυχείτε για τον καθαρισμό της στάχτης και τον καθαρισμό από την αιθάλη, ο βιολογικός χώρος θα συμπληρώσει τέλεια το εσωτερικό του δωματίου και ταυτόχρονα δεν θα μολύνει τον αέρα σε αυτό.

Πολλά μοντέλα βιοκαυσίμων είναι οπτικά πολύ παρόμοια με τα πραγματικά κλασικά τζάκια, έτσι θα διακοσμήσουν τέλεια κάθε κλασικό εσωτερικό. Τέτοια μοντέλα είναι διακοσμημένα με πέτρα ή απομίμηση τούβλου. Υπάρχουν πιο ευέλικτα κλασικά μοντέλα βιοκαυσίμων που ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ..

Ντεκόρ

Ένα χαρακτηριστικό της κλασικής διακόσμησης τζακιού είναι ότι χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον φυσικά υλικά για αυτό. Το πιο δημοφιλές είναι το φινίρισμα ενός κλασικού τζακιού με μάρμαρο, καθώς ένα τέτοιο τζάκι θα φαίνεται πολύ πολυτελές και κομψό, αλλά ταυτόχρονα έχει αρκετά υψηλό κόστος. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν φυσική πέτρα, με πλακάκια ή τούβλα για διακόσμηση. Η ξύλινη διακόσμηση ενός κλασικού τζακιού δεν είναι λιγότερο δημοφιλής. Ένας ιδιαίτερος κανόνας κατά τη διακόσμηση ενός τζακιού είναι ότι αυτά τα υλικά δεν λεκιάζουν, αφήνονται στην αρχική τους μορφή για να τονίσουν τη φυσική τους φύση..

Κατά τη διακόσμηση ενός κλασικού τζακιού με πέτρα, χρησιμοποιείται balsat, καθώς το μοτίβο του είναι μοναδικό, καθώς και ανθεκτικές πέτρες από γρανίτη και μαλαχίτη. Αυτά τα ορυκτά είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και δεν αλλάζουν τα εξωτερικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους όταν εκτίθενται σε ανοιχτή φωτιά. Εάν η επιλογή σας έπεσε στο ξύλινο ντεκόρ ενός κλασικού τζακιού, τότε θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ξύλο ερυθρελάτης, πεύκου, αρκεύθου ή βελανιδιάς. Επιπλέον, το ξύλο μπορεί να παλαιωθεί με ελαφρύ τρίψιμο και κάλυψη με εξειδικευμένο χρώμα..

Εκτός από τη διακόσμηση του ίδιου του τζακιού, είναι εξοπλισμένο με ράφια στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν διακοσμητικά στοιχεία όπως όμορφα ειδώλια ή vintage ρολόγια. Ένα ρολόι από χάλκινο μανδύα θα φανεί ιδιαίτερα συμφέρουσα. Μερικοί προτίμησαν να διακοσμήσουν τζάκια κλασικού στιλ με παλιά και περίτεχνα βιβλία ή όμορφα έργα τέχνης όπως πίνακες ζωγραφικής. Φρέσκα λουλούδια και vintage βάζα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά στο τζάκι.

Μια οικογενειακή φωτογραφία σε ένα γραφικό πλαίσιο σε ένα τζάκι θα φανεί πολύ χαριτωμένη και ταυτόχρονα πολυτελής. Εκτός από τα οριζόντια ράφια για διάφορα κομψά αντικείμενα, ορισμένα εξοπλίζουν το τζάκι με κάθετα ράφια που αποθηκεύουν καυσόξυλα. Επιπλέον, κατά κανόνα, αυτό το στοιχείο ενός κλασικού τζακιού εκτιμάται περισσότερο όχι λόγω του λειτουργικού του σκοπού, αλλά λόγω του σχεδιασμού του..

Εσωτερική διακόσμηση

Κατά κανόνα, ένα τζάκι είναι εγκατεστημένο στην αίθουσα ή στο σαλόνι, επομένως τέτοια δωμάτια με αυτό το εσωτερικό στοιχείο έχουν πιο κλασικό σχεδιασμό, επειδή το τζάκι, κατά κανόνα, ανήκει στα κλασικά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό αυτό το σχέδιο να ταιριάζει καλά στον εσωτερικό σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ή σπιτιού..

Το καλύτερο από όλα, το τζάκι θα ταιριάζει σε σαλόνια που είναι φτιαγμένα σε vintage στιλ. Στη σύγχρονη εποχή, αυτό το στυλ είναι πολύ μοντέρνο και σχετικό..

Αυτό το στυλ είναι ένας συνδυασμός ελαφρών τοίχων και δαπέδων, έπιπλα από λακαρισμένο ξύλο. Είναι πολύ εύκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο τζακιού για ένα τέτοιο εσωτερικό. Συνήθως, τα τζάκια vintage ταιριάζουν στον τοίχο σε παρόμοιο σχέδιο και χρώμα. Όλα τα μοντέρνα τζάκια θα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό του καθιστικού, διακοσμημένα σε εξοχικό στιλ. Ορισμένα μοντέλα τζακιών έχουν τόσο ευέλικτο σχεδιασμό που θα φαίνονται υπέροχα τόσο σε ένα μοντέρνο σπίτι υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνο Art Nouveau, όσο και σε σπίτια διακοσμημένα σε πιο κλασικό στιλ, όπως ρετρό στυλ, Προβηγκία και ακόμη και σαλόνια. μινιμαλιστικό στυλ.

9 φωτογραφίες