Πόσο κοστίζει ένα τζάκι

Εάν ξεκινήσετε να αγοράσετε ένα τζάκι στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας, τότε μια εύλογη ερώτηση που προκύπτει αμέσως είναι πόσο θα κοστίσει; Θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε και να καταλάβετε τι συνιστά το κόστος ενός τζακιού και πώς μπορείτε να μειώσετε αυτήν την τιμή.

Για ιδιωτικό σπίτι

Μιλώντας για το κόστος ενός τζακιού από τούβλα για το σπίτι ή το εξοχικό σπίτι σας, συντονιστείτε ότι η τελική τιμή για αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη διαδικασία κατασκευής. Στην πρώτη σας συνάντηση, ένας κύριος φούρνος σόμπας μπορεί να εκφράσει μόνο την αξία της ιδέας σας, με βάση την εμπειρία της προηγούμενης δουλειάς του. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή για τέτοια τζάκια, αλλά υπάρχει εύρος τιμών. Μπορεί να κυμαίνεται από 120-150 χιλιάδες ρούβλια έως το άπειρο, ανάλογα με την πτήση σκέψης σας. Ακολουθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ενός τζακιού:

 • το μέγεθος. Η κατανάλωση δομικών υλικών (τσιμέντο, τούβλα, υλικά φινιρίσματος) εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος.
 • τύπου. Ανάλογα με την επιλεγμένη επιλογή (τοίχος, γωνία, ενσωματωμένη ή κύρια), η τιμή της καμινάδας θα ποικίλει – η πιο σημαντική δομική μονάδα του τζακιού.
 • ποιότητα πρώτων υλών. Όταν επιλέγετε υλικά για κατασκευή (πρώτα απ ‘όλα, τούβλα), θα πρέπει να αναθέσετε την επιλογή σε έναν πλοίαρχο που γνωρίζει τα θερμοφυσικά χαρακτηριστικά διαφορετικών εμπορικών σημάτων και συνδυάζει αρμονικά συνηθισμένα και πυρίμαχα τούβλα.
 • αντιμέτωπος. Αυτό το στοιχείο κόστους αφαιρείται ξεχωριστά, αφού ανάλογα με τις επιθυμίες και τις δυνατότητές σας, η τιμή που αντιμετωπίζει μπορεί να διαφέρει δεκαπλάσια. Πλακάκια, επένδυση από χυτοσίδηρο ή φυσική πέτρα – όλα αυτά είναι λίγο πολύ επιλογές επενδύσεων προϋπολογισμού.
 • κύριο προσόν. Perhapsσως αυτός ο παράγοντας να είναι ο πρώτος στη λίστα μας, επειδή είναι ο πιο σημαντικός όταν χτίζουμε ένα τζάκι. Ένας καλός πλοίαρχος θα σας πει πώς να εξοικονομήσετε υλικά, να κάνετε τη δουλειά του γρήγορα και αποτελεσματικά. Όμως, οι υπηρεσίες της σόμπας είναι αυτές που αποτελούν το τελικό κόστος του τζακιού..

Τώρα, έχοντας αποφασίσει για τα κύρια στοιχεία κόστους, ας δούμε σε τι μπορείτε να εξοικονομήσετε.

Η επένδυση και η εξωτερική διακόσμηση του τζακιού είναι μακράν η πιο έξυπνη επιλογή εξοικονόμησης.. Εάν έχετε ελάχιστες δεξιότητες πλακιδίων, μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας την επένδυση. Η αγορά πλακιδίων είναι τώρα γεμάτη με προσφορές και μπορείτε να βρείτε ένα προϊόν καλής ποιότητας και κατάλληλων χρωμάτων με αποδεκτό κόστος. Μια άλλη επιλογή για εξοικονόμηση στην επένδυση είναι η αντικατάσταση της φυσικής πέτρας με τεχνητή. Έχοντας φτιάξει μόνος σας την επένδυση, εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, θα λάβετε επίσης ικανοποίηση από το γεγονός ότι έχετε επενδύσει ένα μέρος της εργασίας σας στη δημιουργία ενός τζακιού.

Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσετε το κόστος του μελλοντικού σας τζακιού, μην ξεχνάτε το ρητό “ο τσιγκούνης πληρώνει δύο φορές”..

Αυτό που δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε

Ένας καλός κύριος φούρνος είναι το κλειδί για ένα καλό σπίτι! Πρώτον, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε υψηλής ποιότητας και μοντέρνα υλικά και συχνά θα τα προσφέρει ο ίδιος. Μερικές φορές θα είναι ακόμη πιο κερδοφόρο από το να αγοράζετε υλικά μόνοι σας. Δεύτερον, ένας ειδικευμένος τεχνίτης έχει λιγότερη κατανάλωση υλικού για κάθε είδους απρόβλεπτες συνθήκες και ελαττώματα. Και τρίτον, ένας επαγγελματίας εκτιμά τη φήμη του και σίγουρα θα δημιουργήσει ένα πραγματικό τζάκι για εσάς, το οποίο θα ευχαριστήσει εσάς και την οικογένειά σας για πολλά χρόνια.

Τα αναλώσιμα είναι το πιο ακριβό μέρος κατά την κατασκευή ενός τζακιού. Για να τα αξιολογήσουμε σε χρηματικούς όρους, παρουσιάζουμε τον πιο γενικό κατάλογο των απαραίτητων δομικών υλικών:

 1. για το ίδρυμα – άμμος, θρυμματισμένη πέτρα, τσιμέντο για κονίαμα, πίσσα, υλικό στέγης, για μεγάλες κατασκευές – πρόσθετη ενίσχυση.
 2. για τοποθέτηση τζακιού – συνηθισμένα και πυρίμαχα τούβλα, μίγμα αργίλου για τοποθέτηση τζακιών (μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα σε καταστήματα ή να προετοιμάσετε μόνοι σας μια λύση), τρίψτε.
 3. για καμινάδα – κεραμικός ή χαλύβδινος σωλήνας, πυρότουβλα τούβλα,
 4. για επένδυση τζακιού – την επιθυμητή επίστρωση (κεραμίδι, πέτρα, διακοσμητικό τούβλο), ένα μείγμα για σοβάτισμα της θήκης.
 5. αξεσουάρ τζακιού (ξύλο, σχάρα, βάση, σπάτουλα, λαβίδες κ.λπ.).

Η αναχώρηση του πλοιάρχου στο σπίτι κατά την ανέγερση τζακιού από τούβλα είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Θα ακούσει τις επιθυμίες σας και θα αξιολογήσει τη δυνατότητα εγκατάστασης τζακιού στο σπίτι, καθώς και θα υπολογίσει την απαιτούμενη ποσότητα υλικών για κατασκευή.

Για διαμέρισμα

Σήμερα, όχι μόνο οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τους, αλλά και οι κάτοικοι των διαμερισμάτων μπορούν να ζεσταθούν δίπλα στο τζάκι. Η ποικιλία των τζακιών διαμερισμάτων καταπλήσσει τη φαντασία: ηλεκτρικό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο … Το φινίρισμα παρουσιάζεται επίσης σε πολλές εκδόσεις – από οικονομικά γυψοσανίδες και MDF έως φυσικό μάρμαρο και ξύλο.

Η τιμή για τα τζάκια διαμερισμάτων αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • κόστος φούρνου. Συνήθως, στην αγορά παρουσιάζονται μοντέλα κλιβάνων από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και το κόστος τους δεν διαφέρει πολύ μεταξύ τους. Αλλά το τελευταίο διάστημα, ρωσικές εταιρείες ανταγωνίζονται μαζί τους προσφέροντας προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή. Ένα καλό παράδειγμα είναι το ηλεκτρικό τζάκι Senator Light από το εργοστάσιο ηλεκτρικών τζακιών Glenrich.
 • κόστος τελικής επεξεργασίας. Η πιο οικονομική επιλογή είναι να αγοράσετε μια εστία, να την τοποθετήσετε κατά μήκος του τοίχου, να εγκαταστήσετε ανεξάρτητα μια πύλη γυψοσανίδας και να την τελειώσετε. Μια κλασική επιλογή win-win είναι ξύλινη επένδυση και διάφορες πέτρες (για παράδειγμα, όνυχα). Τα νεότερα μοντέλα στην αγορά είναι γεμάτα με ειδικά εφέ – τους ήχους μιας φλεγόμενης φωτιάς και τις μυρωδιές. Εάν θέλετε να απολαύσετε αυτές τις καινοτομίες – να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε σοβαρά χρήματα για αυτές.
 • το κόστος καυσίμων για τον κλίβανο. Αναλύστε ποιος τύπος καυσίμου είναι πιο κατάλληλος για εσάς. Όταν επιλέγετε ηλεκτρικό τζάκι, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί. Ένα τζάκι αερίου θα απαιτήσει πρόσθετες εγκρίσεις με υπηρεσίες αερίου και εγκατάσταση φιαλών αερίου στο διαμέρισμα. Τα τζάκια βιοκαυσίμων αντιμετωπίζουν το άμεσο έργο χειρότερα από τα ηλεκτρικά, δηλαδή θερμαίνουν λίγο το δωμάτιο σε σύγκριση με άλλους τύπους τζακιών. Επιπλέον, για μια τέτοια εγκατάσταση, θα χρειαστείτε προμήθειες αλκοόλ (είναι το καύσιμο για τα βιοκαύσιμα).

7 φωτογραφίες

Τα τζάκια για ένα διαμέρισμα, σε αντίθεση με τα τζάκια από τούβλα, έχουν συχνά το δικό τους τελικό κόστος..

Το εύρος τιμών είναι πολύ μεγάλο και, όπως στην περίπτωση ενός τζακιού σε ένα εξοχικό σπίτι, το φινίρισμα μπορεί να συγκριθεί με το κόστος μιας εστίας ή ακόμη και να το ξεπεράσει. Επομένως, πρέπει να αποφασίσετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς – τον τύπο του τζακιού στο εσωτερικό ή την άμεση λειτουργία του να θερμαίνει το δωμάτιο. Οι τιμές για τα τζάκια ξεκινούν γενικά από 20-25 χιλιάδες ρούβλια και μπορούν να φτάσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. Στο τέλος της χειμερινής περιόδου, πολλά διαδικτυακά καταστήματα πραγματοποιούν πωλήσεις τζακιών και μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό..

Μπορείτε επίσης να μειώσετε το κόστος του τζακιού αγοράζοντας μεμονωμένα στοιχεία και εγκαθιστώντας το μόνοι σας.. Η τιμή σε αυτή την περίπτωση θα είναι χαμηλότερη από την εγκατάσταση του ίδιου τζακιού με το κλειδί στο χέρι. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τζάκια, πύλες και υλικά φινιρίσματος στην αγορά. Αξίζει να αναφερθεί μια τόσο χρήσιμη συσκευή ως θέση για τζάκι (για παράδειγμα, το μοντέλο “Κάψουλα”). Διευκολύνει σημαντικά την εγκατάσταση οποιουδήποτε τύπου τζακιού διαμερισμάτων και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα αξιόπιστο και όμορφο τζάκι..

7 φωτογραφίες

Ως επιλογή για τζάκι διαμερίσματος σε χαμηλή τιμή, μπορείτε να εξετάσετε μια εστία λαδιού.

Αυτός είναι ένας θερμαντήρας δωματίου, σε αντίθεση με το τζάκι, μπορεί να μετακινηθεί στο διαμέρισμα. Ωστόσο, αυτό το στοιχείο μπορεί επίσης να ακινητοποιηθεί και να μετατραπεί σε τζάκι τοποθετώντας μια πύλη και στις δύο πλευρές και στην κορυφή του θερμαντήρα. Θα λάβετε μια ζεστή γωνιά τζακιού στο διαμέρισμα σε χαμηλή τιμή.