Τζάμια μπαλκονιού με ξύλο

Με την έλευση των πλαστικών παραθύρων, τα ξύλινα τζάμια των κατοικιών έχουν γίνει λιγότερο δημοφιλή και ξεθωριάζουν στο παρασκήνιο. Ωστόσο, η μόδα είναι φευγαλέα, η τεχνική πρόοδος επίσης δεν μένει στάσιμη και σήμερα, χάρη στις νέες τεχνολογίες, αναβιώνει το τζάμι του μπαλκονιού και των παραθύρων με ξύλο. Τα μοντέρνα παράθυρα με διπλά τζάμια από ξύλο έχουν ποικιλία σχημάτων και μοναδικών χρωμάτων.

7 φωτογραφίες

Αξιοπρέπεια

Τα τζάμια μπαλκονιού με ξύλινα πλαίσια έχουν μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα.

 • Το ξύλο είναι ένα αποκλειστικά φυσικό υλικό φυσικής προέλευσης. Δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, δεν είναι τοξικό και επομένως είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία..
 • Το πλαίσιο από ξύλινες πρώτες ύλες έχει μια πολύ ελκυστική εμφάνιση και ταιριάζει σε κάθε σχέδιο.
 • Η εγκατάσταση ξύλινων κουφωμάτων δεν θα πάρει πολύ χρόνο.
 • Το κόστος μιας ξύλινης μονάδας με διπλά τζάμια είναι σημαντικά χαμηλότερο από ένα πλαστικό ανάλογο.
 • Τα μοντέρνα πλαίσια της νέας γενιάς, ακόμη και σε ένα ποτήρι, διατηρούν πολύ καλά τη θερμότητα. Και αν τοποθετήσετε ένα πακέτο γυαλιών εξοικονόμησης ενέργειας σε πολλά στρώματα σε ένα ξύλινο πλαίσιο, τότε ένα τέτοιο μπαλκόνι θα είναι ζεστό και άνετο ακόμη και το χειμώνα.
 • Τα ξύλινα παράθυρα απορροφούν τον ήχο. Εάν το μπαλκόνι σας βλέπει σε έναν θορυβώδη δρόμο, με ξύλινο παράθυρο με διπλά τζάμια, θα έχετε σιωπή και άνεση.
 • Δεδομένου ότι οι ίνες ξύλου είναι ένα φυσικό υλικό, αναπνέει και είναι σε θέση να παρέχει φυσικό αερισμό σε μπαλκόνι ή χαγιάτι. Επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σε 24 ώρες ένα ξύλινο πλαίσιο επιτρέπει να περάσουν περίπου δύο m3 αέρα.

Αυτή η περίσταση καθιστά δυνατή τη μη συμπλήρωση τέτοιων πλαισίων με βαλβίδες εξαερισμού και μηχανισμό μικρο-εξαερισμού..

 • Το υλικό σε ξύλινα πλαίσια δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερο σε ποιότητα από τον μηχανισμό που χρησιμοποιείται στις πλαστικές κατασκευές.

11 φωτογραφίες

Τα Windows που κατασκευάζονται με σύγχρονες τεχνολογίες πρακτικά δεν χρειάζονται περίπλοκη συντήρηση. Πριν από την έναρξη της παραγωγής, οι πρώτες ύλες υποβάλλονται σε επεξεργασία πολλαπλών σταδίων. Τα παράθυρα των εργοστασίων περνούν από ένα σύστημα ζωγραφικής πολλαπλών σταδίων με χρώματα με βάση το νερό, τα οποία θεωρούνται ασφαλή για τον άνθρωπο. Το ξύλο στεγνώνει, ασταρώνει, βάφεται ή βερνικώνεται και χάρη σε ειδικούς εμποτισμούς, τα κουφώματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ανάλογα με τα γούστα του πελάτη, η ξύλινη επιφάνεια του προϊόντος μπορεί να είναι ματ ή να αποκτήσει μια όμορφη γυαλιστερή λάμψη..

Για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του πλαισίου παραθύρου, το εξωτερικό στρώμα μπορεί να καλυφθεί με μεταλλικά πηχάκια. Έτσι, από μέσα, μπορείτε να απολαύσετε μια ευχάριστη ξύλινη υφή και από έξω, το παράθυρο θα προστατεύεται αξιόπιστα από φυσικές καταστροφές. Τέτοια παράθυρα μπορούν να αντέξουν αρκετά σοβαρές πτώσεις θερμοκρασίας από -50 έως +50 μοίρες. Δεν χρειάζεται να ενημερώνονται συνεχώς και να βερνικώνονται ή να βάφονται..

μειονεκτήματα

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι τέλειο και το δέντρο έχει επίσης κάποιο κόστος..

 1. παρά όλους τους τύπους θεραπείας, εξακολουθεί να είναι φυσικό υλικό, πράγμα που σημαίνει ότι επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Τα εκλεκτά παράθυρα του ευρώ είναι λιγότερο ευαίσθητα στις βροχοπτώσεις και την ξηρότητα και τα λιγότερο ακριβά πλαίσια, λόγω ανεπαρκούς επεξεργασίας, μπορούν να αρχίσουν να αποτυγχάνουν αρκετά γρήγορα..
 2. Ακόμα και τα παράθυρα υψηλότερης ποιότητας πρέπει να εμποτίζονται από καιρό σε καιρό για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους..
 3. Το ξύλο τείνει να γερνά με την πάροδο του χρόνου.
 4. Εάν εκτεθεί σε πολύ ζεστό αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ξύλινο πλαίσιο μπορεί να σπάσει.

Τύποι υαλοπινάκων

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι παραθύρων για μπαλκόνια και λότζες..

 1. Κρύο. Με αυτό το φινίρισμα, εγκαθίσταται ένα πλαίσιο με ένα γυαλί, το πάχος του οποίου μπορεί να κυμαίνεται από 4-6 mm. Θα προστατεύσει το μπαλκόνι από τις βροχοπτώσεις και τον άνεμο, αλλά το ενιαίο πλαίσιο δεν θα διατηρήσει τη θερμότητα.
 2. Ζεστός. Αυτός ο τύπος δομής παραθύρων είναι πιο αποτελεσματική προστασία έναντι του κρύου αέρα και του θορύβου. Αποτελείται από πολλά στρώματα γυαλιού. Υπάρχουν δύο, τρία ακόμη και πέντε θαλάμια με διπλά τζάμια με ξύλινα κουφώματα. Χωρίς πρόσθετη μόνωση, το μπαλκόνι, φυσικά, δεν θα είναι τόσο ζεστό όσο στο δωμάτιο, αλλά ένα ζεστό παράθυρο με διπλά τζάμια θα προσφέρει πλεονέκτημα έναντι του δρόμου 5-10 μοίρες. Και αν τοποθετήσετε επιπλέον θέρμανση σε μπαλκόνι με ζεστά τζάμια, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προκύπτουσα πρόσθετη περιοχή για τη διευθέτηση ενός χειμερινού κήπου ή μιας μελέτης.

Είδη δέντρων

Πεύκο

Είναι το τυπικό και πιο συνηθισμένο υλικό για την κατασκευή μπλοκ παραθύρων. Με σχετικά χαμηλό κόστος, τα κουφώματα έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά. Τα παράθυρα πεύκου χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση όχι μόνο των μπαλκονιών στα διαμερίσματα της πόλης. Πλαίσια αυτής της φυλής μπορούν επίσης να βρεθούν σε ιδιωτικές κατοικίες. Το τζάμι από πεύκο σε ένα ξύλινο σπίτι χτισμένο από τα ίδια είδη ξύλου θεωρείται ιδιαίτερα κομψό..

Η τιμή αυτής της φυλής εξαρτάται από την περιοχή ανάπτυξης. Τα πεύκα που καλλιεργούνται στις νότιες περιοχές έχουν μαλακότερη και πιο πορώδη δομή. Τα δέντρα από τα βόρεια γεωγραφικά πλάτη έχουν πιο πυκνή υφή. Τα πιο πολύτιμα είναι τα πεύκα Άγγαρα από την Κώμη..

Λάριξ

Αυτό είναι ένα κωνοφόρο είδος που έχει υψηλή αντοχή στην αυξημένη έκθεση στην υγρασία. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ρητίνες, οι διαδικασίες αποσύνθεσης επιβραδύνονται, επομένως, μέρος του χρησιμοποιείται στην κατασκευή και διακόσμηση ξύλινων σπιτιών σε υγρό κλίμα, κοντά σε υδάτινα σώματα. Τα παράθυρα από λάρυγγες έχουν πολύ ωραία υφή. Ωστόσο, το κόστος τους είναι υψηλό λόγω της δυσκολίας επεξεργασίας αυτής της φυλής..

Δρυς

Αυτό το σκληρό ξύλο θεωρείται ένα από τα πιο ελίτ. Η βελανιδιά χαρακτηρίζεται από ένα πολύ όμορφο μοτίβο και η υφή είναι αρκετά πυκνή και ανθεκτική. Για κουφώματα, χρησιμοποιούνται δοκοί από τις ορεινές περιοχές του Καυκάσου. Αξίζει να πληρώσετε ένα αρκετά μεγάλο ποσό για ένα τέτοιο τζάμι μπαλκονιού ή χαγιάτι μία φορά, και με ελάχιστη συντήρηση θα σας ευχαριστήσουν για περισσότερο από μία δεκαετία.

Meranti (μαόνι)

Αυτή η φυλή είναι πολύ δημοφιλής στην Ευρώπη. Σε σύγκριση με πολλές άλλες φυλές, το κόστος του δεν είναι μεγάλο. Ωστόσο, στη Ρωσία δεν είναι διαδεδομένο και θεωρείται εξωτικό. Κατά το πριόνισμα μεράντι, τα απόβλητα λαμβάνονται με τη μορφή σκόνης ξύλου, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για την υγεία, επομένως η παραγωγή προϊόντων από αυτό το είδος απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό με σύστημα εξαερισμού.

Και αυτό οδηγεί σε πρόσθετο κόστος και, κατά συνέπεια, σε αύξηση του κόστους του τελικού προϊόντος. Επιπλέον, το ίδιο το ξύλο έχει μια τόσο πολύχρωμη υφή που είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξετε λαμέλες που ταιριάζουν μεταξύ τους. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι Ρώσοι κατασκευαστές δεν έχουν ακόμη κατακτήσει πλήρως την τεχνολογία της εργασίας με αυτή τη φυλή, οπότε αν θέλετε να παραγγείλετε μια αποκλειστική διακόσμηση της λότζιας ή του μπαλκονιού σας από μαόνι, αυτό πρέπει να γίνει από μια αξιόπιστη εταιρεία..

Συνδυασμοί διαφορετικών φυλών

Συχνά, τα μπαλκόνια και τα κουφώματα είναι κατασκευασμένα από διάφορα στρώματα διαφορετικών τύπων ξύλου. Για παράδειγμα, το εξωτερικό στρώμα των παραθύρων, και μερικές φορές το μεσαίο στρώμα, είναι κατασκευασμένο από πεύκο. Αυτός ο τύπος ξύλου εισάγεται από τις βόρειες περιοχές και θεωρείται πιο στιβαρός. Και για το εσωτερικό στρώμα, το ακατέργαστο πεύκο ή ακόμη και η λάρυγγα είναι αρκετά κατάλληλο. Αυτό εξοικονομεί κόστος υλικού. Οι κανόνες GOST επιτρέπουν τέτοιους συνδυασμούς για κτίρια κατοικιών.

Τις περισσότερες φορές, τα ξύλινα παράθυρα είναι κατασκευασμένα από πολυστρωματική ξυλεία καπλαμά. Σε αντίθεση με το όνομα “Κολλημένο”, αυτό είναι ένα υψηλής ποιότητας και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Κατά την παραγωγή, χρησιμοποιείται κόλλα με υδατοαπωθητικό αποτέλεσμα, λόγω της οποίας το τελικό προϊόν δεν απορροφά υγρούς ατμούς και ξένες οσμές.

Η κολλημένη πλαστικοποιημένη ξυλεία θεωρείται ότι είναι πιο ανθεκτική από το συμβατικό μασίφ ξύλο. Η ξυλεία είναι λιγότερο ευαίσθητη σε παραμόρφωση και η πιθανότητα τα παράθυρα να “οδηγήσουν” με την πάροδο του χρόνου είναι ελάχιστη. Κατά την κατασκευή αυτού του υλικού, όλα τα μέρη υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενη επεξεργασία, η οποία εγγυάται την απουσία ρωγμών και την εμφάνιση σήψης..

Για την κατασκευή ξυλείας, η συστοιχία κόβεται σε σανίδες, στεγνώνει και απορρίπτεται με κόμπους, ρωγμές και άλλα ελαττώματα. Μετά από αυτό, η συγκόλληση των σανίδων σε μια ράβδο αρχίζει απευθείας.

Διάφορες εταιρείες προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης της ξυλείας – σε μήκος, πλάτος ή συνδυασμένη έκδοση. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ποιότητα του τελικού προϊόντος δεν υποφέρει..

14 φωτογραφίες